fbpx

Per från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren IC Markets för 41 minuter sedan.

» Prova IC Markets du med.
74.32% av alla traders förlorar pengar hos denna IC Markets EU (LTD) med CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel har tagit del av information om att den spanska finansiella tillsynsmyndigheten Comisión National del Mercado de Valores (CNMV) ser över möjligheterna att vidta ganska drastiska åtgärder mot vissa utländska valutamäklare. Spanien tycks göra ett försök att begränsa eller rent av förbjuda valutahandelstjänster som erbjuds till spanska medborgare, åtminstone ifall bolagets huvudkontor är beläget i Storbritannien. CNMV har skapat en informationstext på engelska om Spanien efter Brexit. Ifall det inte blir ett nära samarbete mellan EU och Storbritannien efter Brexit, så kan trading genom Europas nuvarande finanscentrum bli allt mer ovanligt. Kanske Limassol på Cypern blir den nya huvudstaden för valutahandel samt trading på nätet, ifall det tills slut blir en “no deal” Brexit. Vi har tidigare tagit upp fem möjligheter och risker med online trading efter Brexit. Även om öppettiderna för valutamarknaden i Storbritannien troligen inte kommer ändras, så kan några av de mest aktiva brittiska firmorna tvingas flytta till Cypern eller Malta. De bör noteras att överlägset störst andel av alla valutahandel idag sker från Storbritannien, följt av USA, Hong Kong, Singapore och Japan, visar data från BIS. Även om Spanien är en relativt liten marknad för trading, så vill alltså spanjorerna förbjuda brittisk valutahandel efter Brexit.

cayman island flagga

Inga åtgärder mot off-shore valutamäklare

Den (potentiella) åtgärden skulle inte vidtas mot webbplatser för offshore-mäklare, som tillsynsmyndigheten redan ofta försöker varna för och i vissa fall blockera, utan snarare mot licensierade mäklare från andra EU-länder som har använt MiFID EU:s längdlicens pass. Passportsystemet gör det möjligt för mäklare (och andra finansiella institutioner) att licensieras i ett land (vanligtvis deras hemland), och sedan “passportera” den licensen och tillhandahålla tjänster i alla andra EU-jurisdiktioner. Efter Brexit, den 31 januari 2021, så kommer detta inte att gå längre.

På forex- och CFD-området har majoriteten av EU-baserade mäklare sin hemvist på Cypern och licensierade av CySEC och i Storbritannien med en FCA-licens. Licenspassering mellan EU och Storbritannien försvinner emellertid när Brexit-övergångsperioden är över. Passporteringen mellan övriga EU:s medlemsländer kommer åtminstone att finnas kvar i sin nuvarande form.

Valutahandel.se har betraktat ett strategiskt dokument som utfärdats av CNMV som en del av sin strategiska granskning från 2019, där myndigheten säger att den har inrättat en kommitté under ledning av ordförande Sebastián Albella för att titta på praxis för många av dessa (licensierade) brittiska valutamäklare som erbjuder tjänster till spanska investerare. Vår tips: Använd seriösa valutamäklare som ligger i toppen på vår generella lista, alternativt listan över mobila valutamäklare.

Vad klankas ner på?
CNMV är speciellt negativ mot firmor med alltför aggressiv taktik och praxis. Totalt sett har Spanien cirka 200 inhemska licensierade finansinstitut, medan cirka 3 500 EU- passporterade företag – främst utländska valuta- och CFD-mäklare – har fått tillstånd att betjäna kunder i Spanien. Tillsynsmyndigheten säger att den särskilt tittar på mäklare som verkar vanligtvis engagera sig i följande metoder:

Uppmuntrar privata traders att registrera sig som professionella kunder. Detta gör det möjligt för mäklarna att ge dessa ”professionella” kunder större utrymme och i synnerhet mer hävstång. Även om det finns många fördelar med ett professionellt konto för valutahandel, så är detta något som måste komma naturligt. Läs om reglerna för att bli en professionell trader här.

Uppmuntra kunder att överföra sina konton till relaterade offshore-enheter. Sedan ESMA-reformen 2018 har många licensierade EU-mäklare inrättat offshore-dotterbolag som verkar under samma varumärke. Mäklarna vinkar sedan sin EU-licens på kunder för att försäkra dem om att mäklaren är ”solid” och respektabel, men uppmuntrar kunden att formellt öppna sitt konto hos mäklarens offshore-enhet. Som kund är det viktigt att inse att Du saknar skydd ifall din valutamäklare inte kommer från EU.

I dagsläget så finns t. ex inte bonus vid valutahandel längre, åtminstone inte för EU-medborgare. Ifall mäklaren mot förmodan använder kundakvisationsmetoder som som är olagliga i EU, till exempel att erbjuda insättningsbonuser eller handelsvolymbonusar. Det gör det också möjligt för klienten att använda mer hävstång än i EU. Och som en extra fördel gör möjligt för mäklaren att inte behöva ha kapital mot kundens kontosaldo, som krävs i EU.

Vilseledande reklam, till exempel nollprovisioner och avgifter, när provisioner och avgifter faktiskt är förklädda i andra transaktionskostnader.

Tillhörande program, där fiduciaries stimuleras för att uppmuntra sina kunder att sälja sina konton och handla höga volymer.

Vid denna tidpunkt sade CNMV att den kommer att övervaka ett antal specifika företag såväl som den övergripande praxis för utländska mäklare som verkar fysiskt eller praktiskt taget på spansk jord. Den noterade emellertid att den överväger specifika åtgärder som kan omfatta förbud mot ett stort antal utländska mäklare.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck trading med en pålitlig, Skandinavisk aktör idag. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


För sin egen del noterade FCA vid den tiden vissa tvivelaktiga metoder som används av några av dessa mäklare, till exempel användningen av obehörigt stöd från kändisar på sociala medier och att dessa företag pressat sin klienter att göra affärer.

Medan de ursprungliga fyra mäklarna som förbjöds i början av juni – Hoch Capital Ltd (som arbetar under varumärken som iTrader och tradeATF), Magnum FX (Cypern) Ltd (som arbetar under varumärken som ET Finance) och F1Markets Ltd (med varumärkena Investous, StrattonMarkets och Europrime) – blev också kort efter att förbjudits av de flesta andra EU-tillsynsmyndigheter, det är fortfarande oklart om detta är en enda satsning i Storbritannien, eller om andra kontinentala europeiska tillsynsmyndigheter kommer att följa efter (eller inte). Men i denna utgåva noterade FCA att dess handling kom efter att “dessa tre CFD-leverantörer hade beslutat att upphöra att tillhandahålla några investeringstjänster i Storbritannien”.

De tre mäklarna kan nu inte marknadsföra sina tjänster till brittiska handlare:
Maxiflex Ltd (med varumärket EuropeFX),
Maxigrid Limited (som arbetar under varumärken som Dualix & AGM Markets) och
Reliantco Investments Ltd (med varumärket UFX).

CySEC har för sin del inte lämnat något officiellt uttalande om mäklarna eller FCA:s drag än. De flesta förväntar sig emellertid att den cypriotiska tillsynsmyndigheten kommer att utfärda något besked inom kort. Innan CySEC meddelat att UFX gjort något brott mot reglerna, så behåller vi de dock på listan men har utfärdat en varning för sajten.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Upplev trading med en seriös aktör idag, med över 19 000 instrument. Prova IG nu!

Riskvarning: 74% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.