fbpx

Algot från Eskilstuna

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 37 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
82% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Växelkursen för USD/KRW har fallit sedan COVID-19-pandemin bröt ut. Nu när Biden valts till USAs 46:e president faller detta valutapar än snabbare, dvs den koreanska wonen blir starkare.

Under en tid med politisk turbulens i USA är banan för valutakursen för dollar/won av avgörande betydelse för marknaden. Alla förändringar som Biden-administrationen skulle kunna göra i sin dollarpolitik, med erkännande av Amerikas betydelse som ett centralt valutaland, skulle påverka den sydkoreanska ekonomin. En starkare won, vilket alltså betyder en svagare dollar, kommer att utgöra en stor utmaning för Sydkoreas export. Som tur är så kommer troligen RECP's frihandelsavtal i Asien göra Sydkoreas ekonomi till en av de snabbast växande i regionen.

Den fallande växelkursutvecklingen i dollar speglar emellertid inte inhemska ekonomiska faktorer. Till och med mitt i COVID-19-pandemin går den sydkoreanska ekonomin enligt uppgift bättre än något annat OECD-land, tack vare regeringens effektiva hantering av pandemin sedan början. Sedan mars i fjol har insättningsbalansen i amerikanska dollar stadigt ökat. På den inhemska aktiemarknaden hade utländsk nettoförsäljning fortsatt fram till nyheten om en ny vald amerikansk president. Exporten visar också kontinuerliga nedgångar.

Betyg: 6.67/10
Minsta insättning: EUR250
Beskrivning: Enkel, trevlig och flexibel. Prova trading med exotiska valutor hos Profits Trade nu!

Riskvarning: Över hälften av alla icke professionella användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Den fortsatt starka koreanska valutan orsakas av många faktorer

Bred svaghet i den amerikanska dollarn är en viktig faktor som hjälper till att driva. Trump-administrationens försvagning av dollarn för att minska det amerikanska handelsunderskottet med Kina, ett löfte som gjordes av dåvarande kandidat Trump i presidentkampanjen 2016, sänkte dock värdet på dollarn. Handelskriget mellan USA och Kina blev inte “ett valutakrig”, eftersom Kina svarade med “e-dollarisering” genom att drastiskt minska användningen av dollarn och minska dess beroende av dollarn, vilket ytterligare försämrade dollarns värde.

Den snabbt stigande kinesiska yuanen är en annan faktor som påverkar valutakursen KRW/USD. Yuanen hoppade steg till 6,6 yuan till dollarn denna månad, en starkare än väntat comeback från den 7,5 yuan-dollarkursen i kölvattnet av protesterna i Hong Kong. Kinas V-liknande ekonomiska återhämtning (-6,8% under Q1; Q2 3,2% under Q2; 4,9% under Q3), efter det första utbrottet av Covid-19 i Wuhan, har återspeglats i den senaste yuanstyrkan. Utfärdandet av en ny digital valuta och betalning gjord av Petroyuan, en officiell yuanvaluta som används för oljebetalning, kommer sannolikt att stärka yuanens värde i den globala ekonomin.

Det måste påpekas att yuanens värde stigit ännu snabbare efter nyheten om Bidens seger. Om Biden ska bedriva ett större stimulanspaket med det finanspolitiska underskottet och den nationella skuldbördan som detta medför, kommer dollarn att falla ytterligare. Yuanens styrka lockar därför utländskt kapital. Utlänningar och deras pengar har strömmat ut på Kinas tillgångsmarknad i år. Det finns en förväntan bland många observatörer att värdet av yuan kommer att stiga under 6 till dollarn. Läs vår tidigare artikel om hur Biden kan påverka USA's valutahandel för att lära dig mer om synen på dollarn just nu.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Upplev en av världens största sajter inom trading på nätet. Enorma möjligheter. Du måste se det själv. Prova IG nu!

Riskvarning: 72% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


Vad kommer att hända med Japans Abenomics?

Det är också frågan om vad som kommer att hända med Japans Abenomics, och hur det som återstår av denna politik kommer att påverka valutakursen i dollar. Det råder liten tvivel om att Yoshihide Sugas nya regering kommer att behålla Abenomics. Många ekonomer förutspår att den japanska ekonomin med Sugas följd kommer att drabbas och värdet på yen kommer att öka med tiden. Om dollaren fortsätter att försvagas stärks yenen. När Biden-administrationen lämnar valutamarknaden i marknadens egna händer blir det allt svårare att noggrant kontrollera valutan.

Det är absolut nödvändigt för den koreanska regeringen att ha beredskapsplaner för influenser och faktorer som kommer från utlandet. Det viktigaste är att regeringen måste vara beredd på möjligheten att drastiskt sänka växelkursen för att hjälpa inhemska dollarinvestorer och företagare. Om yuanen (CNY) når värdet 5 mot dollarn kan den koreanska wonen falla under 1000 won eller mer när vi tar hänsyn till koefficientindex mellan yuanen och den koreanska wonen. Detta är något som bör beaktas när man handlar valuta på nätet.

Överdrivet ingripande på marknaden bör emellertid undvikas för att Sydkorea inte skall stämplas som en valutamanipulator. För att förbereda sig för en stark won bör lokala företag bygga bättre produkter för export genom att utmärka sig i design, kvalitet och teknik för att övervinna prisbarriären. Regeringen bör därför genomföra bättre politik för att stödja och finansiera dessa företag.

Vad påverkar växelkurserna i världen?
Faktorer som ekonomisk tillväxt, inflation, ränta, statsskuld, bytesbalans och spekulation kan alla göra att valutakurser ändrar riktning. Det finns väldigt många olika faktorer som kan påverka valutakurserna. Vi har två olika sidor som förklarar sambandet mellan valutornas styrka och svagheter, samt mer specifikt vad som gör att vissa går upp medan andra tappar. För den långa versionen, kolla in 56 faktorer som påverkar växelkurser. Alternativ, för en kortare version så kan du se grunderna i vad som påverkar växelkurser här. När du känner dig redo att handla, prova själv med Skilling!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Proffsigt trading på svenska. Starta med Skilling idag!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.