fbpx

Markus från Norrköping

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 10 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Erik Forsell tittar närmare på tillväxtmarknadsvalutor och först ut är kinesiska yuan, som verkligen sticker ut när vi talar exotisk valutahandel. Kinesiska obligationer på fastlandet erbjuder för närvarande en attraktiv avkastning i förhållande till amerikanska och utvecklade marknader fasta räntor, vilket är särskilt slående med tanke på flera tekniska och fundamentala förutsättningar som påverkar tillgångsklassen.

Dra nytta av svagheter i dollarn?

Liksom många andra icke-amerikanska dollarinvesteringar, särskilt på tillväxtmarknader, måste investerare inte bara överväga avkastningsnivån utan också potentialen för valutastegring eller -avskrivningar. Lokala valutaobligationer i tillväxtmarknader har historiskt sett gett flera taktiska möjligheter att dra nytta av svagheter i amerikanska dollar de senaste fem åren, men den totala valutarörelsen har minskat totalavkastningen. Den kinesiska yuanen (CNY) bör emellertid inte grupperas i den breda kategorin av tillväxtmarknadsvalutor (EMFX) och har flera egenskaper som skiljer den ut, vilket potentiellt gör exponering attraktiv för globala obligationsinvesterare – även de som är försiktiga med EMFX flyktighet. Dessa egenskaper kan också hjälpa Kinas fastlandsobligationer att förbättra risk-avkastningsprofilen för breda tillväxtmarknader i lokal valuta.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trada med exotiska valutor? Prova då Skilling. De har skandinaviska grundare, BankID och extremt säker och stabil plattform. Prova nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


CNY har uppfört sig annorlunda mot bredare EMFX

kinesiska yuan

Källa: J.P.Morgan per 20/10/2020. Bred EMFX representeras av utländsk valutaavkastning av J.P.Morgan GBI-EM Global Diversified Index.

Tittar vi på diagrammet ovan har CNY varit mindre volatil och visat större motståndskraft än korgen av valutor som representerar bred exponering för tillväxtmarknader. Faktum är att korrelationen mellan CNY och den här korgen har varit historiskt låg, endast 20 % . CNYs värde bestäms genom en hanterad kurs som är kopplad till en valutakorg och får bara röra sig inom ett smalt band dagligen. Detta har minskat valutans volatilitet, men på längre sikt bör valutans värde vanligtvis återspegla fundamenta. Även med den nyligen avlägsnade “kontracykliska justeringen” finns det många faktorer som kan ge långsiktigt stöd.

Stark tillväxt för världens 3:e största reservvaluta

Stark och motståndskraftig ekonomisk tillväxt, särskilt i år, har varit en viktig drivkraft för CNY-styrkan i förhållande till den amerikanska dollarn och i motsats till den svaghet som andra mer utsatta tillväxtmarknader upplever. Mer allmänt skiljer Kinas massiva ekonomi och roll för att driva global tillväxt den från andra tillväxtmarknader. Även om ingen valuta kan matcha den amerikanska dollarn när det gäller dess roll i den globala ekonomin växer CNY i betydelse. Det utgör nu cirka 2 % av valutareservtillgångarna och det förväntas växa till upp till 10 % 2030, enligt Morgan Stanley.

Det gör det till den tredje största reservvalutan, bakom US-dollar och euro. Kinas valutareserv har stigit i år, vilket är bra som försvar ifall det spekuleras kraftigt mot yuan.


Eftersom Kinas ekonomi fortsätter sin omvandling till en mer konsumentledd ekonomi som är mindre beroende av export av lägre värde, har politiska beslutsfattare också fortsatt den gradvisa öppnandet av marknader på land för utländska investeringar. Eftersom Kinas vikt i globala obligations- och aktieindex fortsätter att öka kan utländska investerarflöden ge ytterligare stöd till CNY. Observera i diagrammet ovan att, trots de förbättrade fundamentala och tekniska berättelserna, är valutan fortfarande 5 % svagare jämfört med amerikanska dollar än för bara två och ett halvt år sedan.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Handla exotisk valuta eller internationella aktier? Upptäck då IG, med överlägset störst utbud genom turbo warranter och CFD'er. Prova nu!

Riskvarning: 70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


Inom ramen för en portfölj eller ett index på tillväxtmarknader, kan obligationer i lokal valuta som Kinas fastlandsobligationer växande vikt fungera som en stabilisator i framtida perioder av amerikanska dollarn. Med mindre än hälften av volatiliteten och en låg korrelation med det bredare EMFX-universum kan CNY-exponering ge värdefulla diversifieringsfördelar och relativ stabilitet inom en portfölj samtidigt som den fortfarande ger en attraktiv avkastning.

Var kan du handla kinesiska yuan mest fördelaktigt?

Det finns två framstående sajter för tradig med Kinas valuta – yuan (CNY). Vår egen favorit är skandinaviska Skilling, som bjuder på ett väldigt brett utbud, stödjer BankID, har riktigt snabba avslut och samtidigt är väldigt ärliga och professionella. Måste upplevas för att du ska inse alla dess fördelar. Du kan också läsa om 15 förbättringar på den nya Skilling plattformen, som vi skrev om nyligen. Starta med Skilling nu!


Ett annat bra alternativ är IG, som nyss gjorde en total rebranding. I motsats till andra aktörer så kan du även handla på volatilitet (VIX-index) hos IG, samt roa dig med turbo warranter. Ifall du fortfarande är osäker så har vi 8 tydliga anledningar att prova på IG.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.