fbpx

Kennet från Ulricehamn

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 11 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den 20 januari 2021 svärs 77-årige demokraten Joe Biden in som USA's näste president – till mångas jubel och lättnad, men också till Trumps och hans anhängares stora förtret. Ett stundande maktskifte i Vita huset är ett faktum, men vad kan det rent konkret komma att innebära för USA's valutahandel, för US Dollarn som är världens största reservvaluta – och för världen i stort?

Biden sägs ha vunnit mycket enkom på det faktum att han inte är Donald Trump – men icke desto mindre är han en erfaren politiker med en lång karriär och en imponerande meritlista. Låt oss kika på vilket slags styre vi kan förvänta oss av Joe Biden, samt hur det politiska klimatet utanför USA's gränser och det världsekonomiska läget kan komma att förändras.

Lästips: Börja med trading på nätet – här får du tradingtips. Upptäck trading och tjäna pengar på valutamarknadens utveckling efter valet.

Risker – inbördes oroligheter, krig och långsammare återhämtning av den amerikanska ekonomin

Konflikter och allmän oro har redan visat sig i kölvattnet av valresultatet, och kan väntas fortskrida så länge team Trump konsekvent fortsätter hävda att Biden vunnit på olagliga grunder. Ett frö av misstro såddes samma sekund som Trump för första gången yttrade sina misstankar om valfusk. En misstro som sannolikt kommer att växa sig starkare så länge han vägrar acceptera sin förlust. Givet hur stämningen runtom i USA ser ut just nu, är fortsatta oroligheter förmodligen att vänta en tid framöver. Förhoppningsvis så lyckas Biden och Harris lugna väljarna när de tillträder i januari, 2021.

Internationellt sett väntas Biden och VP Harris vara snabbare att initiera väpnade konflikter i Mellanöstern – något som Trump bestämt motsatt sig under sin ämbetstid. Detta kan komma att påverka oljemarknaden och priserna på WTI och Brent olja.

Vidare är en inbromsning av den amerikanska ekonomins återhämtning förmodligen att vänta med Biden i täten. Stora skattehöjningar är planerade, vilka om de genomförs med stor sannolikhet kommer sakta ned den pågående uppgången i landets ekonomi. Inte stanna av, men bromsa ned. På sikt innebär detta emellertid att betydande investeringar kan göras i bland annats landets energiförsörjning – vilken Biden lobbar för att göra betydligt mer grön och miljövänlig. Men ekonomi och skatter är alltid en het potatis, varför åtgärden inom vissa kretsar förmodligen kommer möta en del motstånd.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Kom igång med valutahandel. Flest valutapar finns hos Capital. Testa nu!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.


Möjligheter – ökat fokus på klimatarbete, hälso- & sjukvård samt internationella relationer

USA's utträde ur det klimatfokuserade Parisavtalet tillhör ett av Donald Trumps mest kontroversiella och uppmärksammade politiska beslut. Avtalet förhandlades fram under Obamas tid som president (som också var en av de som var med och utvecklade det), varför Trumps beslut om utträde blev den kanske tydligaste markören av alla att landets politiska klimat gjorde en rejäl U-sväng under det nya styret. Med en demokrat åter på presidentämbetet, återupptas dock avtalet och med det ett mer medvetet, aktivt klimatarbete. USA's återinträde i Parisavtalet har varit ett av Joe Bidens tydligaste och viktigaste vallöften, vilket han planerar att leva upp till snarast möjligt efter sin installation.

Minskad spänning i internationella handelsrelationer är ytterligare en effekt vi med stor sannolikhet kan vänta oss med Biden som president. Framförallt vad gäller relationerna mellan USA och EU, vilket förstås även blir betydelsefullt för svensk ekonomi. Statsvetare och politiska experter väntar sig inte någon jättestor skillnad i relationerna med Kina, men däremot en mer betydligt mer nedtonad “America first”-inställning. Bidens framtoning är mer konventionell, diplomatisk och rumsren än Trumps, varför hans ledarskap tros kunna reparera en del viktiga relationer som tagit stryk de senaste fyra åren.

Sist men inte minst; demokraternas mesta hjärtefråga – människors lika rätt och möjlighet till sjukvård. Obamacare (officiellt namn Affordable Care Act) har varit i gungning ända sedan Trump tillträdde som president. Den egna reformen “Trumpcare“, vilken dock aldrig vann tillräckligt med röster för att klubbas igenom i senaten, skulle i praktiken ha inneburit en försämring för äldre medborgare, med uppemot 5 gånger dyrare vård. Under Bidens styre kan vi istället åter förvänta oss ytterligare expandering av Affordable Care Act, samt att reformen i sin helhet skyddas. Om inte annat så kommer det bli trevligare för alla medborgare i USA med dessa reformer.

Hur blir effekten på dollarns köpkraft/värde?

Dollarn har mer eller mindre varit svag under hela Donald Trumps presidentskap – och spås så fortsätta vara även när Biden tar över stafettpinnen. En initial höjning sågs i början av pandemin – innan corona slog till med full kraft i USA också. Skattesänkningar, upprepade räntesänkningar och ett ökande underskott har satt press på USD – som dessutom anses vara kraftigt övervärderad. Föga väntas förändras med Biden som president – många analytiker och strateger spår en fortsatt sårbar dollar kommande år.

Vilka 4 valutor förväntas bli gynnade?

Norska kronor (NOK): Norska kronan benämns av flera banker och analytiker som en safe haven-valuta värd att intressera sig för framöver. Oljepriserna är på väg uppåt, landet har en mycket låg statsskuld, en imponerande statskassa och har varit snabba med räntehöjningar i kölvattnet av krisen.

Kinesiska Yuan (CNY): Kina är hela Asiens draglok och en av världens främsta tillväxtmarknader. Landet redovisar en BNP-tillväxt på 4,9% för tredje kvartalet 2020. Detta samtidigt som majoriteten av övriga världens länder tappar.

Svenska kronan (SEK): Mindre spridning av covid-19 än många andra länder och kanske framförallt – betydligt mildare restriktioner. Svensk ekonomi har tagit stryk, men kronan har klarat sig bättre än väntat och kan potentiellt fortsätta gå stabilt.

Euro (EUR): En försvagad dollar ger positiv effekt på EUR – vilken, precis som SEK, kan väntas stärkas om USD underpresterar enligt förväntan och försvagas ytterligare.

Betyg: 6.67/10
Minsta insättning: EUR250
Beskrivning: Handla med gynnade valutor. Profits Trade har ett bra utbud. Prova själv nu!

Riskvarning: Över hälften av alla icke professionella användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Valutahandel för 3 länder kan missgynnas?

Turkiska lira (TRY): Turkiets president Erdogan är den av världens ledare som förmodligen gynnats mest av Trump på presidentposten. Ett maktskifte skulle kunna innebära försämrade relationer mellan Turkiet och USA, vilket skulle kunna återspegla sig i den redan hårt sargade liran.

Ryska rubel (RUB): Biden förväntas skärpa tonen gentemot Ryssland, och gå hårdare åt än vad den republikanske administrationen gjort. Troligen med en försvagad rubel som resultat.

Brasilianska real (BRL): Även Brasiliens kontroversielle president Bolsonaro har dragit fördel av Trump i Vita huset. Biden hotar istället med sanktioner, vilka givetvis skulle visa sig på realens utveckling.

Lär dig komma igång med valutahandel på 5 minuter och dra nytta av USA-valets utgång – öppna ett handelskonto hos en topprankad skandinavisk mäklare. Registrera dig hos Skilling redan idag.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck en skandinavisk valutamäklare. Testa Skilling idag!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.