fbpx

Petter från Gävle

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 8 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
82% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Idag så har Valutahandel.se nöjet att presentera en intervju med Kapitalmamman, en karriärkvinna med hela fyra barn. Även om hon inte provat valutahandel med majors än, så har Kapitalmamman exponering i bland annat amerikanska aktier. Hon lever på uthyrning av fastigheter, samt får även en slant i utdelning några gånger om året.

Vi kommer fråga ut Kapitalmamman om hur hennes långa utbildning från KTH hjälpt hennes investeringar, vilka instrument hon föredrar och hur hon faktiskt lyckas hantera 4 barn, uthyrning av fastigheter och många olika investeringar. Vi lär oss om hennes favoritaktier och vad hon helst väljer utav kryptovalutor, aktieindex eller valutahandel. Häng med och läs en spännande intervju från Valutahandel.se.

Hur kom du igång med uthyrning av bostäder?

Uthyrningen av bostäder kom vi igång med genom att först prova på att hyra ut vår egen bostad på Airbnb när vi var på semester. Det hela gick fantastiskt bra och vi blev ”hooked”. Sedan har det bara fortsatt med hus i Spanien, lägenheter och ombyggnation av carport till uthyrningslägenhet!

KTH hemsida för utbildning i industriell ekonomi

Har din KTH-utbildning hjälpt dig på något sätt på investeringsfronten?

Valutahandel förtydligar: Kapitalmamman gick civilingenjörsprogrammet i Industriell Ekonomi på KTH, en av de mest ansedda ekonomiutbildningarna, då det kombineras med en civilingenjörsutbildning.

Det klart min utbildning har hjälpt mig! Inom utbildningen lär man sig mycket om verksamhetsstyrning, hur företag funkar men även om finansiell matematik, dvs man lär sig räkna på finansiella instrument – på optioner och derivat etc.

Kapitalmamman fortsätter: Däremot vill jag poängtera att det som är så fantastiskt med börsen, är att du inte alls behöver en utbildning för att vara med! Det behöver inte vara svårt! Många som inte vågar komma igång med sitt sparande på börsen kan vara rädda för detta – att man exempelvis måste kunna vara en fena på matte. Med dagens digitala plattformar, låga courtage och IsK-konton, lättåtkomlig information på nätet, har börsen aldrig varit mer tillgänglig än nu.

Tips från Valutahandel.se: För aktiehandel, prova Degiro, som har ISK konton med noll courtage för alla som handlar under 1 miljon kronor. Aktier från 30 olika länder finns tillgängligt.


Betyg: 9.14/10
Minsta insättning: SEK 1
Beskrivning: Lägst courtage i branschen för aktiehandel. Flest marknader. Testa kvalitetssidan Degiro nu!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Köper du mycket utländska aktier själv och hur hanterar du då valutarisken?

Jag har ca hälften utländska aktier. Eftersom jag köper kontinuerligt och investerar långsiktigt, är jag inte orolig för valutaexponeringen.

Valutahandel kommenterar: Allt beror ju på hur mycket tid man vill lägga och hur involverad man vill bli i varje del av sina investeringar. Ifall en viss valuta går ner rejält i värde efter att man gjort en investering, så blir det ju en klart negativ valutaeffekt. Men det ser ju ut som du har mest svenska aktier, samt en del amerikanska, så det är kanske ingen större fara eller idé att lägga tid på valutahedging i ditt fall. Prognoserna för USD höjdes för den delen igår, kanske det blir en positiv valutaeffekt.

Vilket instrument föredrar du om du måste välja; valutor, aktieindex eller kryptovalutor?

Svar: om jag måste välja ett instrument, så väljer jag aktieindex – alla gånger, främst pågrund av bredden och en lägre volalitet.

Valutahandel säger: För trading med låg risk, så är aktieindex definitivt ett säkert och bra val. Förutspår man trenden på en viss marknad väl, så har man tillräcklig spridning för att ofta pricka rätt med aktieindexen. Prova själv handla index hos Skilling idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Gå lång eller kort i 20+ aktieindex. Tror du på tydliga trender? Handla med aktieindex hos Skilling då!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


Hur klarar du hantera allt: 4 barn, fastigheter, börsen och en karriär?

Valutahandel fortsätter: Har du en väldigt hjälpsam man? En duktig aupair? Jobbar du kanske smartare än andra?

4 barn
Bild på 4 barn, dock inte Kapitalmammans avkommor.

Gällande hur jag klarar allt: Jag ser det även som att göra karriär inte handlar om att man jobbar mer utan att bygga upp starka team, att delegera, att får andra att växa, att kortsiktigt lägga mycket tid åt att bygga upp detta för att långsiktigt kunna skörda. Detta är något jag kommer skriva mer om i mina kanaler framöver! Sedan har jag förmånen med en man som tar sitt ansvar hemma, vi tar städhjälp och hämtningshjälp och vi försöker även hemma jobba så strukturerat som möjligt. Och viktigaste av allt: jag tycker alla mina åtaganden är kul och ger mig själv mervärde!

Valutahandel inflikar: För övrigt så har Kapitalmamman en bra artikel om “livspusslet”, där hon påpekar att det inte handlar om att lösa livpusslet utan att hantera det – att hitta en balans. Det gäller att planera proaktivt och investera din tid idag för att få payback imorgon, skriver hon. För övrigt så menar Kapitalmamman att man alltid bör “check for understanding” som hon kallar det. När du får en uppsift, se till att du har förstått den för att minimera risken att lägga ner tid på fel saker. Samma när du ger en uppgift till någon. Säkerställ att du är tydlig med din kommunikation genom “check for understanding”. Ställ frågor som “kan du återberätta för mig vad jag menade med att jag önskar att du tar ansvar för dina gympakläder idag?”

Har du någon favoritaktie som du tycker många glömt bort?

Min favoritaktie är Investor. Ett fundamentalt stabilt investmentbolag som har funnits med länge och med intressanta innehav! Den kanske inte är bortglömd, men viktigt att ta upp den för många nybörjare som annars säkert mest har ögon för Tesla och tillväxtaktier.

Valutahandel.se ler: Bra val. Investor aktien har gått stabilt uppåt hur länge som helst. Investor brukar göra väldigt bra investeringar och har efter 105 års företagsbyggande lärt sig väldigt vad som spelar roll för att lyckas. Prova själv handla med Investor och 100-tals andra aktie-CFD'er hos Skilling (recension), som har tydligast detaljer vid trading för nybörjare. Registrera dig för att gratis Skilling konto nu!

Vad tror du om Tesla och deras värdering?

Valutahandel frågar: Är vi nära en tillfällig topp och kan vänta oss en rejäl nedgång eller tror du aktien kommer gå mot 2000 usd snart?

Jag har valt att aldrig uttala mig om direkta aktier, men jag tror absolut på Tesla på sikt! Den finns i min portfölj, men inte mer än 10 % av den!

Som kapitalmamma: Har du själv investerat i många olika instrument förutom aktier?

Det är ju nu för tiden ganska enkelt att investera i allt från valuta CFDer och ETFer till råvaror och kryptovalutor. Vilka instrument har du provat?

Jag har en liten liten del krypto, men den är då liten för ett kunna räknas med i min portfölj. Jag tror absolut på krypto för framtiden, men än då länge är riskerna stora och volatiliteten hög, så därför är jag bara med på ett litet hörn.

Vem tycker du att vi ska intervju efter dig?

Kolla med Ekonomigurun, säger Kapitalmamman.

Valutahandel säger: Intervju med Ekonomigurun är redan live 😉

Kapitalmammans säger: Investeringstjejen tänker jag att ni skulle kunna intervjua henne. Hon är grym!
Valutahandel svarar: Visst är hon, men även intervjun med Investeringstjejen finns på Valutahandel.se. Kanske du har ett sista förslag?

Kapitalmamman gör ett sista försök: @overtillannat.
Valutahandel ler: Låter bra, henne har vi inte än. Men känns mest som det är spartips hon ger, vilket givetvis är bra för många. Men hade hellre haft intervju med någon som var mer tradingfokuserad.

Valutahandel vill passa på att tacka @kapitalmamman för hennes medverkan och goda tips. Lycka till med investeringarna!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: 3000+ instrument att upptäcka. Underbar plattform. Prova Capital nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.