fbpx

Kennet från Haninge

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 38 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel med kanadensiska dollar har fått ökade volumer under en period med starkt uppåtgående oljepriser. Men då oljan tappat lite de senaste dagarna, så tittar folk som tradear CAD mest på inflationsdata som vägledning just nu.

Kanadas årliga inflationshastighet nådde en högsta pandemi-era på 1,1 procent förra månaden, driven av en höjning av bensinpriserna som antyder att en ekonomisk återhämtning är i horisonten. Medan den totala inflationen fortfarande är låg, antyder stigande bensinpriser en förväntad återgång till en viss nivå av pre-pandemisk normalitet och kan påverka kanadensernas förväntningar på priser, säger TDs seniorekonom James Marple. “Det är helt klart en påminnelse om att saker normaliseras när det gäller efterfrågan”, sa han.

“Det har verkligen varit en del av historien om bensinpriserna är bara att marknaderna förväntar sig en eventuell normalisering i globala resemönster och efterfrågan … från både flygbolag och personer som kör mycket mer.” Marple tillade att det inte kommer att bli en verklig hämtning i normaliseringen av den ekonomiska aktiviteten förrän hälsokrisen passerar, som kanske inte kommer fram till sommaren eller hösten beroende på vaccinationsinsatser.

Ändå är trenden uppmuntrande

Den 1,1 procent årliga inflationstakten för februari som Statistics Kanada rapporterade på onsdag är en bock över januari en procent. Bakom en stor del av tillväxten låg en ökning av bensinpriserna med fem procent jämfört med året innan, vilket är den första årliga prishöjningen sedan februari förra året. Det var också den tredje raka månaden med bensinprisvinster. Exklusive bensinpriserna skulle byråns konsumentprisindex i februari ha stigit med en procent jämfört med för ett år sedan.

Februari-läsningen markerade bara den tredje månaden att den huvudsakliga inflationstakten låg på eller över en procent under pandemin, men det var den största procentuella vinsten sedan februari 2020, då den årliga inflationen klockade in på 2,2 procent – strax före spridningen av COVID-19 började påverka ekonomin. Ekonomer hade förväntat sig en årlig inflation på 1,3 procent för februari, enligt det finansiella dataföretaget Refinitiv. Samtidigt frågar sig allt fler om guldet tid som inflationshedge är slut. Andra ser dock att guldpriset snart kommer nå all time high. Ifall du är sugen på att köpa eller blanka guld så kan det med fördel göras genom internationella Capital.com, som finns på hela 28 språk, däribland svenska. De har ett fantastiskt utbud och Capital bjuder på flexibel hävstång, en användarvänlig plattform, låga avgifter, drygt 2700 tillgångar och ett riktigt proffsigt gränssnitt. Testa själv öppna konto Capital idag, allt som krävs är några klick och minimalt med uppgifter!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Prova valuta- och råvaruhandel på en av marknadens mest innovativa och moderna sajter. Börja trada hos Capital redan idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Ju längre prissvagheter råder, desto längre planerar Kanadas centralbank att hålla styrräntan på 0,25 procent för att hjälpa ekonomin att komma på fötter igen. Bank of Canada riktar sig till en inflation på två procent.

Statistics Kanada sa att genomsnittet av Kanadas tre mått för kärninflation, som anses vara bättre mätare av underliggande pristryck och noggrant följs av Bank of Canada, var 1,73 procent för februari.

Genom att hålla sitt styrräntemål lågt drar centralbanken ner räntorna på saker som inteckningar och personliga lån för att stimulera utgifterna. Tillsammans med den ökande efterfrågan på större hus när människor förblir hemma på grund av pandemin och det begränsade utbudet har centralbankens åtgärder också bidragit till att värma upp bostadsmarknaden.

Statistics Kanada sa att ersättningskostnader för husägare, som är kopplade till priset på nya bostäder, steg med sju procent mellan februari 2020 och förra månaden, vilket är den största årliga ökningen sedan februari 2007. Notera att bostäder inte ingår i beräkningen för inflationen.

Samtidigt minskade bolånekostnaderna med 5,4 procent jämfört med året innan byrån noterade fler kanadensare förnyade eller initierade inteckningar till historiskt låga räntor. Bostadspriserna har stigit så kraftigt att de har kompenserat minskningen av inteckningskostnaderna, vilket orsakar problem med överkomliga priser trots den låga räntan, säger Diana Petramala, seniorekonom vid Ryerson Universitys centrum för stadsforskning och markutveckling.

Hon sa att marknaden liknar vad som sågs 2017 precis innan nya regler kom in för att kyla priser, till exempel en skatt för utländska köpare. “Jag har svårt att tro att priserna kan fortsätta att stiga i takt med att de stiger”, sa hon. “Men jag kan inte se att priserna sjunker med tanke på storleken på nästa generation förstagångsköpare är mycket betydelsefullt.” Alla dessa millennials som sitter på sidan kan hoppa in på marknaden om priserna svalnar, säger Petramala.

Bank of Canada har varnat för att de årliga inflationsavläsningarna i mars och därefter kan öka över dess två procent komfortzon, men bara för att 12-månadersjämförelsen kommer att vara med den värsta av den pandemiinducerade nedgången. Trenden med högre priser vid bensinpumparna borde pressa den totala årliga inflationen till över två procent denna månad, eventuellt slå tre procent i april, skrev CIBC seniorekonom Royce Mendes i en analys.

Den kanadensiska dollarn faller i valutahandeln

Den kanadensiska dollarn sjunker eftersom inflationsdata stöder BoC:s agerande. Den kanadensiska dollarn föll lägre mot sin amerikanska motsvarighet på onsdagen och backade tillbaka från ett tidigare treårigt topp när oljepriset föll och tammare än förväntat inhemsk inflationsinformation stödde Bank of Canadas tålmodiga sätt att hantera räntorna. Vid trading med CAD, som är en oljavaluta, så är det viktigt att hålla koll på oljepriset. Med fallande oljepriser så ser vi ofta en sjunkande kurs för den kanadensiska dollarn. Prova själv handla med CAD på Skilling idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Svenskarnas favorit. Enkelt, roligt och spännande. Testa handla hos Skilling nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Kanadas årliga inflation steg till 1,1% i februari från 1,0% i januari men under analytikernas uppskattningar på 1,3%.

“KPI-rapporten överensstämmer med stadig, tillmötesgående politik från BoC under en längre period, säger Ryan Brecht, en seniorekonom på Action Economics. Centralbanken har signalerat att dess riktmärke intresse kommer att ligga på rekordlåga 0,25% fram till 2023, men finansmarknaderna har prissat i ett tidigare drag och strategerna förväntar sig att banken minskar sina obligationsinköp nästa månad.

Den kanadensiska dollarn handlades 0,2% lägre till 1,2473 till greenbacken, eller 80,17 amerikanska cent, efter att ha berört dess starkaste intradagnivån sedan februari 2018 på 1.2434. Priset på olja, en av Kanadas största export, sjönk för fjärde dagen som oro över svagare efterfrågan i Europa men uppvägdes av en branschrapport som visade amerikanska råvarulager föll oväntat förra veckan. De amerikanska råoljepriserna (WTI) sjönk 0,7% till 64,34 dollar per fat.

Kommer sämre kanadensiska inflationsuppgifter att få CAD att falla?

Kanada offentliggjorde inflationsdata för februari tidigare i veckan. YoY-siffran var 1,1% mot 1,3% förväntat och 1,0% i januari. Dessutom var Core CPI YoY-som, som exkluderar volatila mat- och energipriser, 1,2% jämfört med 1,4% förväntat och 1,6% i januari. Kanadas ekonomiska data har varit bättre än andra länder (särskilt sysselsättningsdata), men ökningen av kärnuppgifterna på 1,2% för februari är den värsta sedan oktober 2020 och kan sätta Bank of Canada i beredskap längre innan den avtar. Kanada sägs möjligen vara ett av de tidigare länderna som började mjuka upp penningpolitiken.

Även om inflationsuppgifterna var sämre än väntat, är USD/CAD på den svagaste nivån sedan den post-pandemiska toppen den 19 mars. Paret har rört sig i en fallande kil sedan och hotar för närvarande att bryta under kilens nedre trendlinje. Den extrema baissheten i USD/CAD förekommer trots den senaste tidens uppgång av US-dollar jämfört med andra valutapar som EUR/USD, AUD/USD).

En anledning till att USD/CAD kan vara svagare jämfört med andra US-dollarpar beror på dess förhållande till råolja. Kanada är ett exportledt land. Som ett resultat är nivån på den kanadensiska dollarn bunden till priserna på råolja. Korrelationskoefficienten mellan USD/CAD och WTI råolja varit negativ sedan pandemin började, med undantag för några få fall. Detta innebär att när råoljepriserna stiger så stiger också den kanadensiska dollarn (och USD/CAD backar).

Bevaka dollarindexet

US-dollarindexet (DXY) har dock handlats mellan 91,50 och 92,50 sedan början av mars. Om DXY går aggressivt på ett eller annat sätt kan det leda till att USD/CAD rör sig med den. FOMC-uttalandet kan spela en stor roll i prisriktningen för USD/CAD. BOC har angett att de är kvar tills åtminstone nästa möte den 21 april. Därför kommer FOMC, priset på råolja och de tekniska utsikterna att spela en faktor i nästa steg för USD/CAD. Ett tips är att prova trading med kanadensiska dollar genom eToro, som inom några månader är börsnoterade på Nasdaq efter fusion med en SPAC.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Kopiera de bästa valutahandlarna automatiskt, direkt. Testa copy-trading med Toro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.