fbpx

Jonas från Luleå

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 3 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Guld som investeringstillgång har länge ansetts vara något av en säker tillflykt när det svajar och stormar på övriga börser, mycket eftersom priset på guld oftast tenderar att stiga när värden på aktier och dylikt sjunker. För att inte tala om att guld alltid är värdefullt förstås – en ständigt eftertraktad ädelmetall men med begränsad tillgång, vilket självfallet ger en hyfsat stabil balans på värdet. Men hur ser potentialen för guldet ut just nu egentligen? Hur påverkas det av att världen som vi känner den mer eller mindre har vänts upp och ned? Många experter och tekniska analytiker har frågats ut om guldpriset, och även om de detaljerade åsikterna går isär något verkar de allra flesta rörande överens om en sak: Fler tycks tro på en uppgång i guldpriset snarare än en nedgång. Men vilka belägg kan vi identifiera för en sådan utveckling? Kan vi vänta oss en svag uppgång närmaste året, eller en raketökning om 3 x dagens pris under de närmaste 2-3 åren som vissa förutspår? Eller finns det trots allt skäl att istället oroa sig för en nedgång på så mycket som 20%? Vi gör en djupdykning i den ädla råvaran och reder ut vilka utsikter som hägrar vid horisonten inför de kommande åren.

Var är guldpriset på väg?

Centralt för guldpriset är alltså att det går upp när världsekonomin i övrigt går dåligt och uppvisar en negativ trend. Som nämndes i inledningen är bakgrunden till detta att guld genom alla tider har ansetts vara en vattentät investering, närmast oberörd av de faktorer som påverkar övriga börsen och ekonomin i stort. Guld är således den tillgångsklass folk ofta söker sig till i tider av oro. Bl a sköt priset för guld iväg i kölvattnet av finanskrisen 2008, och nådde en all time high som låg stabilt under en lång tid. Tolv år senare är världsekonomin åter i rejäl gungning, varför det inte vore helt otroligt om de storslagna prisuppgångar som experter förutspår faktiskt är att vänta.

Tungviktare som Peter Schiff (högsta hönset och chefsanalytiker på Euro Pacific Capital), David Rosenberg (f d chefsekonom på Merrill Lynch) samt Alf Field – känd som en av världens främsta guldanalytiker – talar alla om en betydande uppgång för guldpriset de kommande 5-10 åren. Kontroversiella Peter uppmuntrar t.o.m Bitcoin ägare att sälja “dårarnas guld”, men tror samtidigt stenhård på vanligt, hederligt guld. Rosenberg säger att guld är en “no brainer” i hans anteckningsbok för en ekonomisk nedgång eller bear market om man vill kalla det så.

En potentiell ökning med 3x dagens pris – som f n uppgår till drygt 1700 USD/oz – och siffror som 5000-10 000 USD/oz spås vara fullt tänkbara, inte minst med tanke på den recession vi med all sannolikhet står inför i sviterna av Covid 19-pandemin. investeringar i guld, såväl med CFD'er eller varför inte fysiska guldtackor, kan således vara mycket lägligt att kika närmare på – om du inte redan är igång?

First Eagle Investment Management sammanfattar varför guld kan vara en bra investering med följande utlåtande:

De flesta ekonomiska kriser kännetecknas av antingen inflation eller deflation, och guld har den sällsynta förmågan att behålla sitt verkliga värde under båda dessa förhållanden.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trada med guld genom Skilling. Enkelt och smidigt att komma igång. Ta tillvara på möjligheterna. Prova nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Guldpriset ökar

Vad får guld att röra på sig uppåt?

Störst enskild påverkan på guldpriset får stök och oro på aktiemarknaden anses stå för – tätt följt av tillgång och efterfrågan förstås. Tider av ekonomisk osäkerhet med börstapp, ökad arbetslöshet, pressade räntor, oro för inflation eller deflation och urvattnade valutor triggar igång folks lust efter mer säkra investeringar med stabilare värden. Guld som tillgång toppar den listan, varför rörelser i den eftertraktade ädelmetallen i hög grad beror på det världsekonomiska läget i stort. Men hur det står till i världsekonomin beror förstås på en rad olika geopolitiska faktorer. Det faktum att USA och Kina – två av världens största ekonomier – återigen tjafsar om vem som bör åläggas skulden för uppkomsten och spridningen av Covid 19, kan gissningsvis vara en stor bidragande orsak till varför många nu kan tänkas fly till guld som investering. Priset för guld har klättrar stadigt uppåt de senaste månaderna, i spåren av en global oro över finansmarknaderna, vilket föder vidare såväl girighet som rädsla – två faktorer som eldar på guldpriset mycket effektivt.

Utöver ovanstående faktorer lockar guldmarknaden även ett oerhört brett klientel av investerare, vilka samtliga i större eller mindre utsträckning förstås också påverkar tillgångens värde med hur de handlar och med vilka avsikter. Guld kan handlas med ett flertal olika instrument – somliga mer lönsamma än andra – och på marknaden figurerar såväl privata intressenter, som kommersiella aktörer och investmentbanker som bl a handlar guld i kombination med valutor och obligationer enligt s k “risk on/risk off”-strategier. Generellt kan dock nämnas att guld rör sig relativt långsamt och sällan har några svängningar på 3-5% eller mer per dag som många aktier, utan standard är snarare en rörelse på 0.3-1.5% per dag över de senaste åren. Med hjälp av hävstång från CFD-handel med guld så kan man få 20x belåning vid köp av den ädla metallen för trading på nätet. Prova på Skilling för trading med guld! En skandinavisk trading sajt med enastående plattform.

Varför trada guld på nätet?

+Ädelmetaller är ett attraktivt handelsalternativ för både långsiktiga investerare och kortvariga prisspekulanter

+Guld ses som en säker investering för långvarig behållning

+En uppåtgående marknad innebär normalt lägre pris för guld, men givet rådande världsläge blir det förmodligen precis tvärtom för guldpriset

+Konkurrenskraftig spread för guld på både Skilling, NS Broker och Capital.com.

+Handla med mer tack vare hävstångseffekt på upp till 20:1 för råvaror.

+Du kan handla med aktier, valutor och råvaror genom CFD'er – allt på samma plattform.

+Du kan gå långt eller kort i alla instrument.

+Möjlighet finns även att investera i riktigt fysiskt guld – du kan med andra ord njuta av vetskapen att det finns äkta guldtackor med ditt namn på förvarade i ett tryggt valv någonstans i världen. Svårslaget.

Var kan man handla guld?

NS Broker erbjuder trading genom MT 5, den mest moderna och avancerade plattformen där priserna visas och justeras flera gånger per sekund. Sajten har ett mycket bra utbud av instrument för trading med såväl guld som andra ädelmetaller, till förmånliga spreads och med innovativ teknik som hjälper dig att bli en vassare trader. NS Broker klassas vidare som en av branschens mest transparenta plattformar, varför trygg och säker trading är 100% garanterad. Handla t ex XAU/USD (guld mot USD) med en hävstång på hela 1:50 och en förmånlig spread på endast 4.

Skandinaviska plattformen Skilling är ännu ett mycket bra alternativ för dig som önskar en seriös onlinemäklare för trading med guld, övriga råvaror, aktier och andra tillgångar. Skilling utmärker sig bl a som en synnerligen proffsig sajt, med en unik och egenutvecklad handelsplattform, sjyssta villkor och marknadens förmodligen snabbaste avslut.

Silver: En annan bra möjlighet

För dig som önskar utöka ditt innehav med ytterligare en ädelmetall, kan silver vara ett hett alternativ. Priserna ligger naturligtvis lägre än för guld, men silver följer generellt sett samma utveckling som guldet – d v s klättrar när aktier sjunker – och ädelmetallen toppar ofta listorna över vilka ädla råvaror experter bedömer ha bäst potential och således är mest lämpliga att satsa på. Silver kan du, precis som guld, handla hos både Skilling och NS Broker. Testa t ex att handla XAG/USD (silver mot USD) med 1:50 hävstång och en låg spread på 4 hos NS Broker redan idag!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla guld och 19 andra råvaror hos Capital.com. En internationell, proffsig sajt som även finns pgå svenska. Testa nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.