fbpx

Greg från Huddinge

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 13 minuter sedan.

» Prova IG du med.
74% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

En riktigt bra mobilapp är ett självklart krav för de flesta kunder när de väljer mäklare för finansiell handel på nätet. Men vilka är mäklarna med de bästa plattformarna för just Android – och vad bör man kunna förvänta sig av en programvara för mobil trading?

Möjlighet att trada via sin smartphone gör valutahandel och annan finansiell trading betydligt mer lättillgängligt än tidigare då dator var det enda alternativet. Den höga efterfrågan på riktigt bra mobila plattformar har bidragit till att så gott som alla seriösa onlinemäklare som är något att ha, idag har en egen app som utvecklats med mycket fokus och stor omsorg.

Nedan finner du som Android-användare (eller som överväger att bli) en utförlig guide om trading via Android-telefoner, hur det fungerar, vilka funktioner du bör kunna förvänta dig i en tradingapp för Android samt vilka mäklare som i dagsläget erbjuder de bästa mobila plattformarna för Android.

Nedan listas de olika Android-mäklarna vi rekommenderar med högst betyg först.


1

Skilling: Trading med guld. Lätt som en plätt. Köp eller sälj guld från din mobil.

9.56/10
2

IG: Störst på bling, prova och bli king. Mer än 75 råvaror att handla hos IG!

9.67/10
3

Safello: Vill du ha det säkert? Prova Safello, den svensk kryptoplattform som gör det både enkelt & säkert.

8.7/10
4

AvaTrade: Bli en vinnare. Gör som Manchester City, kör AvaTrade.

9.44/10
5

eToro: Kopiera hur marknadens bästa traders handlar guld på eToro. Du är ett knapptryck bort.

9.5/10
6

NS Broker: NS Broker är vår favorit för trading med guld på nätet. Låg spread. Snabbast avslut.

9.57/10
7

CMC Markets: Fantastisk plattform för trading med guld sedan 1989.

9/10
8

Plus 500: Prova guld CFD trading med ett börsnoterat företag som varit igång på nätet sedan 2008.

9.56/10
9

NSFX: Guld- och silverhandel hos NSFX – marknadens vassaste ECN-mäklare.

7.89/10
10

Capital: Handla guld med CFD'er. Använd AI från trading sajten Capital för att förbättra din trading med guld.

6.44/10
11

Coinbase: Köp & sälj kryptovalutor smidigt. Coinbase är namnet!

9.29/10
12

Wirex: Wirex överbygger glappet mellan krypto och fiat. En modern plattform för sömlösa transaktioner!

9/10
13

Huobi Global: Grymma villkor, generöst utbud och bra villkor – testa Huobi Global!

9.12/10
14

OKX : Global kryptovalutabörs för dig med höga krav på utbud och säkerhet. Prova OKX idag.

8.1/10

Vad är en tradingplattform för Android?

En mobil tradingplattform för Android är en app som är speciellt utvecklad och anpassad för operativsystemet som utvecklats av Google, vilket i sin tur finns i många olika smartphonemodeller – däribland Samsung, Huawei, Sony, Google Pixel, Nokia, Xiaomi, Oppo eller OnePlus.

Så gott som alla onlinemäklare erbjuder idag en egen mobilapp genom vilken du får tillgång till en handelsplattform speciellt anpassad för mobil trading. De bästa appar utvecklade för Android finns omnämnda längst ner på sidan.

Vad skiljer en Android-plattform från en iPhone-anpassad plattform?

Den huvudsakliga skillnaden ligger de två olika operativsystem som respektive plattform är utvecklad för. Vad gäller funktioner, finesser och gränssnitt ska det inte vara någon skillnad mellan en mäklares plattform för Android jämfört med den för iPhone – såvida programvaruutvecklingen har varit lika framgångsrik för bägge.

Egenutvecklade mobilplattformar eller integrerade med kända handelssystem – vad är bäst?

Vissa onlinemäklare satsar på att bygga helt egna programvaror för såväl webben som mobilen, medan andra väljer att integrera en redan existerande tredjepartslösning. De som inte har egna plattformar har ofta MT4, MT5 och/eller cTrader som integrationslösning.

Själva appen är alltid mäklarens egen, men programvaran på vilken man handlar kan alltså även vara en extern sådan. Vilket alternativ som är bäst för dig beror helt och hållet på vad du själv föredrar. Är du van att trada med cTrader eller MetaTrader kan en mäklare som erbjuder någon av de plattformarna i sin mobilapp för Android vara det enklaste och smidigaste alternativet. En fördel med dessa tredjepartslösningar är också att det blir enkelt att byta mäklare om du så skulle vilja. MT4, MT5 och cTrader för Android fungerar på samma sätt oavsett vilken valutamöklare du använder dig av.

Samtidigt finns även gott om exempel på onlinemäklare som lyckats riktigt bra med sina egenutvecklade mobilplattformar för Android, och vars programvaror kan vara väl värda att testa. Skilling, Capital och CMC Markets är tre välkända aktörer med mycket bra egenutvecklade mjukvaror för trading såväl i mobilen som på webben. Hos dessa finns även möjlighet till handel på MetaTrader och/eller cTrader om du skulle önska kombinera med det.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla valuta hos en seriös, svensk valutamäklare. Erhåll full transparens. Kom igång med BankID för snabb verifiering hos Skilling nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Är en mobil plattform för Android lika bra som webb- och desktopbaserade system?

Mobila plattformar är överlag främst tänkta att fungera som komplement till webb- och desktopbaserade system. Det finns ett fåtal mäklare som valt att profilera sig som huvudsakligen appbaserade, men hos de flesta är det programvaran för webb och/eller desktop som är den största. Detta innebär att funktionerna och möjligheterna i en mobilanpassad plattform – såväl för Android som för andra smartphones – ofta kan vara något färre än de på webben.

Stora tekniska framsteg har dock gjorts på senare år, varför det idag är fullt möjligt att ägna sig åt avancerad handel även via mobilen.

Färre funktioner kan till exempel handla om färre diagramtyper, något färre inbyggda indikatorer och ett något mindre innehåll överlag.

Vilka 10 grundläggande funktioner bör finnas i en plattform för Android?

Kvaliteten på olika Android-plattformar kan variera mellan olika mäklare, men vissa funktioner bör du alltid kunna räkna med att de finns – däribland följande tio:

+ Användarvänligt och tydligt gränssnitt
+ Bra charts och möjligheten att välja mellan olika diagramtyper
+ Flera olika (kostnadsfria) insättningsalternativ
+ Säker inloggning – antingen med användarnamn och lösenord, BankID eller Touch ID
+ Bra utbud av tillgångar, likvärdigt med det på den stora plattformen i datorn
+ Bra supporttjänst
+ Tydliga knappar för köp- och sälj
+ Olika ordertyper
+ Tillräckligt med inbyggda indikatorer
+ Full integrering med den webb- eller desktopbaserade plattformen

Utöver ovanstående bör appen också vara enkel och kostnadsfri att ladda ned i Google Play, samt komma med uppdateringar så ofta som det behövs för att programvaran ska fungera problemfritt.

Använder man samma konto i Android-appen som vid handel på den vanliga plattformen?

Som regel, ja. För smidighetens skull bör du välja en mäklare där den webb- och/eller desktopbaserade programvaran är 100% integrerad med appen för Android. Det vill säga – det du gör i datorn ska sömlöst integreras med appen.

Vidare fungerar olika mäklare på olika sätt vad gäller registrering av konto som ny kund. Hos vissa kan du ladda ned Android-appen och öppna ditt konto direkt i mobilen, medan andra har som krav att själva kundregistreringen först görs på webben.

Finns det demokonton för handel i Android-appar?

De flesta mäklare erbjuder idag möjligheten att öppna ett kostnadsfritt och riskfritt demokonto, med vilket du under en begränsad period (oftast 30 dagar) får tillgång till en fiktiv portfölj. Ett demokonto ger dig möjlighet att först testa en mäklare och en plattform utan att behöva riskera några riktiga pengar.

Ett demokonto fungerar hos de allra flest mäklare även att använda i mobilappen för Android.

Kostar det extra att handla via en Android-plattform?

Hittills har vi inte stött på någon mäklare som tar ut en extra avgift för mobil handel, eller vars app kostar någonting. Vanligtvis är mobila plattformar för såväl Android som andra operativsystem helt kostnadsfria att ladda hem.

Avgifter för insättningar och uttag samt spreads, kommission och swapavgifter är desamma som på mäklarens ordinarie plattform på webben.

Mäklare med mobila plattformar för Android: Topp 5

Med nya mäklare som dyker upp titt som tätt kan det vara svårt att veta vilken man ska välja och vilka aktörer som har de bästa plattformarna för smartphones med Android som operativsystem. I syfte att underlätta för dig har vi nedan valt ut fem av de mäklare vi anser ha de bästa Androidapparna just nu och hos vilka du kan få riktigt bra trading överlag.

Skilling: Bland Android plattformarna så är Skilling den skandinaviska onlinemäklaren som med innovation och kvalitet framgångsrikt lyckas slå sig fram på en marknad som annars nästan uteslutande domineras av etablerade utländska aktörer. På endast ett par år har sajten vuxit till sig rejält på den europeiska marknaden, och en given favorit för många svenska traders.

Skilling erbjuder tre olika handelsplattformar för sina kunder; den egna Skilling Trader samt MT4 och cTrader. Samtliga finns tillgängliga för användning i dator och som mobila appar för bland annat Android. Den mobila programvaran håller genomgående hög kvalitet vad gäller alltifrån gränssnitt och användarvänlighet, till avgifter, diagram, verktyg och insättningsalternativ. Med Skilling för Android får du tillgång till ett generöst utbud av premiumtillgångar till snäva spreads och med rekordsnabba exekveringar på i snitt endast 0,05 sekunder.

Skilling-appen finns att ladda hem kostnadsfritt i Google Play.

Instrumentkategorier: Valutor, kryptovalutor, index, råvaror och aktie-CFD'er
EU-reglerad mäklare: Ja
Insättningsmetoder: Banköverföring, VISA, Mastercard, Skrill, Neteller, Trustly, Klarna och Swish
Tools: Gott om tekniska indikatorer, olika diagramtyper samt aktuella marknadsnyheter

Registrera dig hos Skilling här.

Capital.com: Är du ett fan av innovativ AI-teknik och vill ha ett bra utbud av kryptovalutor kan Capital.com vara ett bra alternativ. Mäklaren, som är en av branschens största, bjuder på en egenutvecklad handelsplattform som finns för både webb och mobil, men du får även tillgång till klassiska MetaTrader 4 om du så önskar.

Capitals app för Android är liksom Skillings i det närmaste felfri vad gäller utbud, användargränssnitt och funktioner. Mycket krut har lagts på att skapa en mobil plattform som ger nästintill lika många möjligheter som den på webben. Snygg design, tydliga köp- och säljknappar samt snäva spreads. Appen går snabbt att ladda ned och är fri från störande buggar.

Instrumentkategorier: Valutor, kryptovalutor, index, råvaror och aktie-CFD'er
EU-reglerad mäklare: Ja
Insättningsmetoder: Banköverföring, VISA, Mastercard, Skrill, Neteller, Trustly, Sofort, iDeal, Giropay, Qiwi, Apple Pay och WebMoney
Tools: AI-teknik, tekniska indikatorer, olika diagramtyper samt aktuella marknadsnyheter

Registrera dig hos Capital.com här.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla 120+ valutapar och andra instrument med rekordbra spread och marknadens bästa villkor. Testa Capital Trader idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


CMC Markets: CMC Markets erbjuder en mycket välutvecklad app för kunder med Android-telefoner, vilken finns att ladda hem helt utan kostnad i Google Play. CMC Markets är med sin dryga 30 år i branschen en av de äldsta och mest välkända mäklarna på framförallt den europeiska marknaden. Sajten är brittisk till ursprunget, men plattformen kan ställas in på flera olika språk – däribland svenska.

CMC Markets erbjuder dels den egna – och mycket kvalitativa – plattformen Next Generation, och dels MT4 som tredjepartslösning. Med appen för Android får du tillgång till bägge. Vi på Valutahandel gillar särskilt att du i Next Generation har möjlighet att välja läge för din handel – grundläggande basnivå eller avancerad nivå. Detta gör att plattformen kan användas av traders på alla olika nivåer.

Snabb teknik, snabba orderavslut och låga spreads för CMC generellt. Inga buggar i appen och ett mycket användarvänligt gränssnitt som känns både tydligt och modernt.

Instrumentkategorier: Valutor, kryptovalutor, index, råvaror, aktie-CFD'er och aktiekorgar
EU-reglerad mäklare: Ja
Insättningsmetoder: Banköverföring, VISA, Mastercard, Skrill, PayPal och Maestro
Tools: Bra utbud av tekniska indikatorer, olika diagramtyper samt aktuella marknadsnyheter och möjligheten att välja mellan avancerad och grundläggande nivå. Bra möjligheter till autotrading.

Registrera dig hos CMC Markets här.

IG: Ännu en väletablerad europeisk mäklare som inte har lyckats få hundratusentals kunder världen över utan anledning. IG's app för Android utmärker sig med ett tydligt gränssnitt och ett upplägg som skapats med kunderna som första prioritet. Här är det enkelt att såväl komma igång som att handla. Avgifterna är låga, utbudet av olika instrument är enormt (drygt 17000 marknader) och mäklaren är överlag mycket trygg och transparent.

IG är på många sätt ett perfekt val för dig som är en aktiv trader och som önskar mer avancerade möjligheter även i mobilen. Genom ett konto i appen får du gratis tillgång till mängder av tradingsignaler och handelslarm samt flera spännande applikationer för analyser.

Instrumentkategorier: Valutor, kryptovalutor, index, råvaror, turbowarranter, optioner och aktie-CFD'er
EU-reglerad mäklare: Ja
Insättningsmetoder: Banköverföring, VISA, Mastercard, PayPal
Tools: Olika ordertyper och handelsapplikationer för analyser, bra tekniska indikatorer, olika diagramtyper samt aktuella marknadsnyheter

Registrera dig hos IG här.

AvaTrade: Sist men inte minst kommer mäklaren med det förmodligen största utbudet av olika plattformar – av vilka en av dem givetvis är för Android. AvaTrade tillhandahåller trading med valutor, krypto, optioner, terminer, aktier, index och råvaror till konkurrenskraftiga spreads och med bra villkor. Appen för Android är smidig att använda, snabb och utan buggar samt rik på innehåll i form av funktioner och tjänster.

Med AvaTrade för Android får du dessutom tillgång till det helt egna riskhanteringsverktyget AvaProtect.

Instrumentkategorier: Valutor, kryptovalutor, index, råvaror, ETF'er, optioner och aktie-CFD'er
EU-reglerad mäklare: Ja
Insättningsmetoder: Banköverföring, VISA, Mastercard, Skrill, Neteller, WebMoney och BitCoin
Tools: Riskhanteringsverktyg, tekniska indikatorer, olika diagramtyper, marknadsanalyser samt aktuella marknadsnyheter

Registrera dig hos AvaTrade här.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.