fbpx

Petter från Östersund

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 14 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den senaste tidens prisras för Bitcoin har öppnat upp för möjligheten för blankning. Men hur gör man – och på vilka sajter kan man gå kort i världens mest omtalade kryptovaluta? Våra tester har visat att det endast tar 15 sekunder att skapa konto där man kan blanka Bitcoin.

Världens största kryptovaluta är alltid ett hett samtalsämne på något sätt – antingen när storbolag som Tesla gör miljardsatsningar och sedan går ur, eller när länder som El Salvador godkänner den som officiellt betalmedel eller som när USA's före detta president Donald Trump gör uttalanden om hur BTC är en scam med ett negativt inflytande på den amerikanska dollarn.

Den senaste månaden har det också skrivits flitigt om det massiva prisras som följde när Kina förbjöd alla tjänster med Bitcoin och Tesla stoppade valutan som betalmedel. På kort tid har Bitcoin tappat omkring hälften av sitt värde – vilket är mastigt även för en tillgång med en ökänt extrem volatilitet.

Det saftiga värdetappet är givetvis ingen rolig historia för de med stora investeringar i Bitcoin – men det går att dra nytta av prisraset och vända förlusterna till vinster. Genom att blanka – det vill säga gå kort – i Bitcoin kan du gå plus när kursen går minus. Hur det fungerar dyker vi djupare in i här nedan. Alternativet? Köpa kan göras via en krypto exchange. Folk som följer teknisk analys tror snarast att vi är inne i en nedgångsfas och 84% av besökarna på en av de största sajterna som visar Bitcoin priset, tror för närvarande på en nedgång. Vad tror du?

Sälja Bitcoin hos Skilling
Så fungerar blankning hos Skilling.

Hur går blankning av Bitcoin till?

Blankning av Bitcoin går till på samma sätt som blankning av andra slags tillgångar – till exempel valutor, råvaror eller aktier. Metoden syftar till dra nytta av negativa kursutvecklingar i syfte att kunna tjäna pengar även när en tillgång går ned i pris.

Rent praktiskt handlar det om att låna tillgångar man tror och prognostiserar ska gå nedåt – oftast av sin mäklare – sälja dem till aktuellt dagspris och sedan köpa tillbaka dem när värdet har sjunkit. Eftersom du köper tillbaka tillgångarna till ett lägre pris än vad du köpte dem för får du över en mellanskillnad när du löst lånet till din mäklare.

Att gå kort i instrument man förutspår ska tappa i värde är ett bra sätt att gå plus även på negativa kursutvecklingar, men det gäller förstås att vara riskmedveten och att handla med förnuft. Precis som att det aldrig finns några garantier för att en viss tillgång ska öka i värde, kan man heller aldrig veta säkert att något ska sjunka i värde. Oavsett vad man kommer fram till i sin analys och vad olika experter ger för prognoser.

Blankar du Bitcoin med CFD eller något annat instrument och kursen plötsligt vänder uppåt istället, kommer du gå med förlust. Hur mycket beror på vilket belopp du köpt för samt om du handlat med belåning och i sådana fall hur mycket. Den mest populära sajten för svenska att köpa eller blanka Bitcoin med CDD är Skilling! Registrering går på endast 10-15 sekunder.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck en ledande, skandinavisk valuta- och kryptomäklare. Testa Skilling du med!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Är Bitcoin värd att satsa på? Vilka för- och nackdelar finns?

Bitcoin är liksom andra kryptovalutor ett tillgångsslag som fortfarande ger upphov till diskussioner och som det ännu råder en del delade meningar om runtom i världen. Somliga är pragmatiska och ser en decentraliserad finansiell marknad som den givna vägen framåt, medan andra – likt Kina och Donald Trump – är mer skeptiska, framförallt när det kommer till säkerhet och avsaknad av reglering.

En del länder ligger också långt fram med förberedelserna för en egen e-valuta – däribland Sverige – medan andra avfärdar krypto som en övergående fluga.

Huruvida man anser att Bitcoin eller andra digitala coins är instrument med goda framtidsutsikter ser förstås olika ut för olika personer. Liksom med alla andra slags finansiella tillgångar finns såväl fördelar som nackdelar med krypto, och således även med att ge sig in i handel på den marknaden. Volatiliteten är extrem – vilket kan vara både positivt och negativt – och bristen på reglering kan utgöra en viss oro. Samtidigt innebär decentraliseringen att kryptovalutor är fria från politisk påverkan, vilket kan ses som en annan typ av säkerhet.

Viktigast är att bilda sig en egen uppfattning av kryptovalutor och att fatta medvetna beslut utifrån den. Bitcoin och andra digitala valutor är de facto betydligt mer riskfyllda instrument att handla med än andra mer traditionella tillgångar – varför det också är särskilt viktigt att fatta välgrundade beslut, att ha en tydlig strategi och att alltid agera riskmedvetet.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: Proffsig sajt för att blanka krypto, valuta, index och aktiekorgar som CFD'er. Prova CMC Markets nu!

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.


5 bra mäklare att blanka Bitcoin hos

Utbudet av kryptomäklare på nätet växer sig hela tiden större i takt med att intresset för kryptohandel sprider sig. Idag finns flera mäklare och cryptoexchanges att välja mellan på marknaden – somliga pålitliga och seriösa, andra inte.

Är du intresserad av att blanka krypto anser Valutahandel att framförallt följande fem är att rekommendera just nu:

+ Stormgain: En av de kryptomäklare med absolut bäst utbud av olika coins. Här finns såväl BTC som en mängd andra både större och mindre kryptovalutor att handla. Blankningar hos Stormgain behandlas som hos andra mäklare som vanliga säljordrar. Du anger hur stor position du vill ta, klickar på “Sälj” och inväntar exekvering av ordern. Eftersom du säljer tillgångar du inte har kommer det synas som en negativ balans på ditt konto. När du är redo att köpa tillbaka det du sålt klickar du istället på “Köp”. Lyckas du köpa tillbaka dina Bitcoins för mindre än du sålde dem för kommer du då få en positiv mellanskillnad på ditt konto.

Öppna ett demokonto hos Stormgain.

+ Capital: Modern och mångsidig valuta- och kryptomäklare med innovativ AI-teknik och en plattform helt på svenska. Även här finns möjlighet att blanka Bitcoin på ett enkelt och smidigt sätt och till låga spreads. Capital är bland annat uppskattad för den snabba exekveringshastigheten och det breda utbudet av tillgångar. Inom kategorin krypto finns en mängd olika par att välja bland – såväl krypto/krypto som krypto/fiat.

Öppna ett demokonto hos Capital.

+ eToro: Världens främsta plattform för copytrading och även en populär mäklare för kryptohandel. eToro är en pålitlig, EU-reglerad mäklare som lockar med såväl ett mångsidigt utbud som marknadens mest flexibla hävstång. Blankning av BTC fungerar precis som hos andra mäklare – du säljer tillgångar och köper tillbaka dem (förhoppningsvis) billigare. eToro har såväl större som mindre kryptopar att välja bland samt snäva spreads.

Öppna demokonto hos eToro.

+ Skilling: Mycket bra skandinavisk mäklare med närmare 1000 olika instrument på menyn – däribland ett flertal kryptovalutor. Hos Skilling kan du blanka BTC genom MT4, cTrader eller den egna plattformen Skilling Trader – både på webben, i datorn och i mobilen. Säker inloggning med BankID och EU-reglerad verksamhet.

Öppna demokonto hos Skilling.

+ CMC Markets: Sist men inte minst – ytterligare en stor, internationell mäklare med fokus på användarvänlighet, säkerhet och förmånliga villkor. CMC Markets erbjuder såväl krypto som valutor, aktier, aktiekorgar, råvaror, ETF'er, räntepapper och börsindex att handla – med 100% automatiska orderexekveringar och några av marknadens lägsta avgifter. Ingen kommission och låga spreads.

Öppna demokonto hos CMC Markets.

Vill du läsa mer om kryptovalutor och blankning innan du ger dig på att testa? Här på Valutahandel hittar du många bra artiklar och en hel del matnyttig information om allt du behöver veta. Som alltid, var lite extra försiktig när du handlar Bitcoin med CFD då volatiliteten normalt är högre än för många andra instrument.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.