fbpx

Bert från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Easy Markets för 44 minuter sedan.

» Prova Easy Markets du med.
73% av alla privata kunder förlorar pengar när de handlar CFDer med denna leverantören.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Under veckan kunde vi se hur räntorna på de amerikanska statspappren uppvisade måttliga förändringar trots att den amerikanska dollarn (USD) tappat mot såväl euron (EUR) som mot den svenska kronan (SEK). Den amerikanska presidenten varnade för att Coronapandemin kan komma att bli än värre än befarat eftersom antalet döda åter stiger i USA. Demokraterna och republikanerna har under tiden svårt att enas om nya stimulanspaket. Alla som sysslar med valutahandel undrar om det kan vara lägre att gå in i svenska kronor nu också, då Sverige klarat Covid-19 galant, jämfört med USA som har över 140 000 döda redan.

”Det bidrar till att dollarn sänks då valutahandlarna är oroliga för att USA inte agerar lika kraftfullt som Europa i fråga om stimulansåtgärderna” sade AMP Capital Investors. Patrick Armstrong på Plurimi Wealth LLP menar samtidigt att Euron kan stärkas till 1.20 mot USD innan slutet av året. Euron har visat att under stressiga tider så har du en union som verkligen kan diskutera och ta beslut, något som valutahandlare bör uppskatta. Frågan många traders ställer sig nu är om dollarn kommer börja falla redan i år, eller först nästa år?

Betyg: 9.43/10
Minsta insättning: 2000 kr
Beskrivning: Tror Du att dollarn gjort sitt? Prova trading med proffsiga Pepperstone.

Riskvarning: 75.9% av alla retail investerkonton förlorar när de handlar CFDs med Pepperstone.


Euron handlas nu till 1,15 mot dollarn, det är första gången under 2020 som den europeiska valutan är så pass stark skriver BK Asset Management  i ett nyhetsbrev. BK Asset Management konstaterar också att euron just nu är riskkänslig valuta relativt dollarn. Förvaltaren skriver att euron kommer att gynnas av eventuella positiva nyheter rörande ett vaccin medan dollarn å andra sidan uppvisar en svaghet. Förvaltarhusets analytiker skriver att de amerikanska politikerna fortfarande inte lyckats komma fram med ett förslag kring de frikostiga reglerna kring arbetslöshetsstöd efter den 31 juli. Det senaste som rapporterades var att republikaner och demokrater stod fortsatt långt ifrån varandra efter att höga partiföreträdare mötts på tisdagen.

Över 1 000 döda

I USA rapporterade medierna i tisdags att de Coronarelaterade dödsfallen uppgick till mer än 1 000 personer, vilket är den högsta siffran sedan i början av juni 2020. Vid sin presskonferens sade den amerikanske presidenten att det kommer att bli sämre innan det blir bättre när han pratade om Coronaviruset. Det framkom även att Kina hotar USA med nödvändiga åtgärder sedan handelshinder tidigare i veckan utfärdats mot elva kinesiska företag som anses ha brutit mot lagar om mänskliga rättigheter. USA har beordrat Kina att stänga sitt konsulat i Texas, och Kina svarar med att kräva att USA stänger sitt konsulat i Chengdu, skriver New York Times.

De japanska räntorna är i stort oförändrade medan yenen fortsatt ned under 107 mot dollarn. I Japan visar det preliminära inköpschefsindexet för tillverkningsindustrin visat en uppgång till 42,6 i juli, jämfört med 40,1 i juni. Samtidigt steg PMI för tjänstesektorn marginellt, till 45,2 från 45,0.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading med en landets bästa STP-mäklare. Nu även med MT4 som plattform. Prova själv nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


IHS Markit konstaterade att den japanska ekonomin att den japanska ekonomin har fått en tuff inledning under Q3 då även orderläget mätt i nya order minskade under juli, vilket förklaras av en svag export till följd av Coronapandemin. “Hoppet om en robust återhämtning behöver dämpas då företagens sentiment rörande utsikterna om ett år var fortsatt pessimistiska”, sade han.

Capital Economics säger att statistiken tyder på att den japanska tillverkningsindustrin inte återhämtar sig lika snabbt som i andra utvecklade ekonomier.

Hur ser utsikterna ut för USD/SEK?

Valutaparet USD/SEK befinner sig just nu i en nedåtgående trend och för en valutahandlare är det frestande att dra fördel av detta momentum. Den svenska kronan uppvisar en stark trend, något som fått valutahandlarna att se mer positivt på den utveckling som svenska kronan har producerat under coronaviruspandemin sedan mitten av mars

Sverige har känt hållit sin ekonomi öppen under angreppet av viruset. Hälsotjänstemän över hela världen har hävdat att Sveriges regering hade fel att inte verkställa strängare mandat för coronavirushälsa och har i huvudsak utsatt deras befolkning i riskzonen. Men vi tittar på ekonomin och valutaparet USD / SEK inom detta skriftliga arbete. Medan medicinska experter debatterar fördelarna med nedläggning, måste det sägas att många bankanalytiker som täcker Sverige tycks tro att landets inhemska företag står inför färre utmaningar via deras kredit och likviditet.

Stora handelsmöjligheter, vänta inte med att utnyttja detta par!

Värdet för USD/SEK har varit baisseartat och ett femdagars handelsdiagram visar att trenden till synes fortsätter att utvecklas. De stöd nära 9.0000 som många trodde skulle visa sig vara tuffa visade sig inte hålla. Det ser ut som många valutahandlare väljer att sälja dollar till förmån för den svenska kronan vilket kan få USD/SEK att försämras ytterligare.

Sverige har inte hittat ett botemedel mot coronavirus och de metoder som vår regering har förordnat förblir omdiskuterade. Beslutet att inte verkställa nedläggningar verkar verkligen hjälpa den inhemska bankindustrin att förbli friskare och inte fruktar en inkommande våg av plötsliga konkurser.

Ekonomin i Sverige och i Danmark har många saker gemensamt. Danmark verkställde stängningar på grund av Coronaviruset med strikta regler. Vissa analytiker påpekade att Sveriges ekonomiska data fortfarande liknar Danmarks och säger att en nedläggning i Sverige skulle ha räddat många liv och att den svenska ekonomin fortfarande kan ställas inför liknande utmaningar.

Uppfattningen står emellertid för handelssentiment i stora åtgärder i det globala landskapet och dess inflytande kan inte glömmas. Med rätta eller fel har Sveriges uppfattade ekonomiska miljö positiva sentiment och utsikterna för USD/SEK verkar vara baisseartade vilket innebär att spekulanter kanske vill följa den nedåtgående trenden längre ned.

Att sälja USD gentemot SEK kan se tekniskt ut som om det inte finns mycket nackdel med potential, men genom att använda säkra stopp-loss-limitorder ovan, kan spekulanter logiskt anta att det fortfarande finns vinst att fortsätta att driva forexparets nedåtgående fart. Andra inom online trading satsar hellre på blankning av aktier och index eller köper guld med CFD'er som är på väg mot 1900 USD. Kanske guldet är på väg mot 3000 USD innan nästa år om man får tro vissa guldanalytiker.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: eToro har ett stort utbud och låter dig kopiera marknadens främsta traders. Välj ut någon du vill kopiera. Prova eToro copy trading idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.