fbpx

Albin från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 14 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Vill du ta din trading ett steg längre och inte bara handla via din mäklare – utan faktiskt köpa in dig i själva företaget bakom plattformen? Valutahandel tar tempen och tipsar om några av de tradingbolag som är börsnoterade och vars aktier finns att handla på olika marknader. Vilka känner du till?

Idag finns flera stora online trading mäklare som är börsnoterade och vars aktier därmed finns tillgängliga för kortsiktig trading eller långsiktiga investeringar. Spår du en ljus framtid för företag inom online trading (eller tvärtom och vill blanka) så har du ett flertal intressanta och för de flesta välkända alternativ att välja bland. Kanske är du redan investerad eller tradear med några av dem? Idag så kommer en översikt och efterhand så kommer även mer detaljerade guider om var och en av de börsnoterade valutahandels- och tradingföretagen.

Börsnoterade tradingbolag – 4 spännande valmöjligheter

Onlinemäklare vars moderbolag är börsnoterade är av naturliga skäl stora och välkända aktörer som varit etablerade på marknaden under en längre tid. Detta eftersom det, precis som för bolag inom vilken bransch som helst, tar lång tid att bygga upp ett företag som är stabilt nog att klara kraven för en publik notering.

Följaktligen är du troligtvis bekant med de fyra bolag vi tipsar om här nedan – vilka samtliga kan betraktas som såväl pionjärer som giganter inom branschen.

Några av etoro's kopierade traders

eToro Group Ltd (genom FinTech Acquisition Corp. V)

eToro är det fantastiska start up-bolaget som må ha börjat småskaligt, men som snabbt växlade upp och inte bara tog marknaden med storm – utan faktiskt förändrade den med ett helt nytt koncept för copy trading. eToro är en pionjär inom social tradig likväl som en tung aktör inom trading överlag. Inte minst för kryptovalutor.

Som en av de främsta på såväl den europeiska marknaden som på den globala känns steget med en börsnotering som ett naturligt sådant att ta. Men inte vilken börs som helst utan eToro kan handlas på Nasdaq i USA.

Klivet in på den öppna marknaden sker i samarbete med amerikanska SPAC-bolaget FinTech Acquisition Corp. V, vilket du kan läsa mer om i vår artikel eToro: Från valutahandel start-up till NASDAQ genom en SPAC. eToros börsnotering blir med andra ord ett resultat av en fusion med ett redan börsnoterat bolag – i det här fallet ett SPAC-bolag speciellt inriktat på modern teknik. I samband med fusionen, vilken väntas bli klar nu i höst, byter SPAC:en namn och det börsnoterade bolaget kommer istället heta eToro Group Ltd.

FinTech Acquisition Corp. V's aktie (vars ticker fram till bytet är FTCV) kostade vid den senaste stängningen 10,37 USD.

Givet eToros framgångsrika tillväxt och den expertis inom fintech som SPAC-partern bidrar med, kan utsikterna för en av tradingmarknadens färskaste aktier väntas vara ljusa – trots en ganska skakig utveckling för FinTechs aktie det senaste året.

Upptäck vad eToro går för du också – testkör plattformen med ett demokonto. Helt gratis och 100% riskfritt. Registrera dig hos eToro här.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Testa en marknadsledande valuta- och kryptomäklare med världens ledande tjänst för copytrading. Registrera dig hos eToro idag!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Plus500 SMS varningar vid kursändring

Plus500

Europeiska tradingjätten Plus500 kan skryta med ett av marknadens största och mest välsorterade utbud av tillgångar (aktier, valutor, index och krypto) samt inte mindre än 6 olika licenser hos olika finansiella tillsynsmyndigheter – bland annat på Cypern, i Storbritannien samt Australien.

Plus500 Ltd är börsnoterat på brittiska London Stock Exchange (ticker PLUS) och har ett sammanlagt börsvärde på drygt 17 miljarder svenska kronor. Utvecklingen har varit skakig under de senaste 12 månaderna – precis som för majoriteten av alla aktier – men utvecklingen under 2021 samt den över de senaste 5 åren har varit positiv. I dagsläget ligger kursen på 1425,80 GBX, där X står för pence. Priset för en aktie är således 14,25 brittiska pund (GBP).

Sugen på att komma igång med trading Plus500? Öppna konto idag – och kom igång med förstklassig handel med egna mjukvaran Plus500 Trader.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: En av marknadens största och mest pålitliga aktör för online trading med CFDer. Börsnoterad på London-börsen.

Riskvarning: 77% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.


CMC Markets Trading plattform

CMC Markets

CMC Markets är liksom Plus500 och eToro en storfavorit bland traders med höga krav på kvalitet, säkerhet, riktigt bra villkor samt många valmöjligheter. Här hittar du ett av branschens största utbud av valutor – hela 330 olika forexpar finns att välja bland, tillsammans med ett stort antal andra instrument. Bland annat de populära aktiekorgar som blivit några av CMC Markets mest populära instrument.

Mäklaren är precis som Plus500 Ltd börsnoterad på London Stock Exchange. En aktie kostar i dagsläget 282,50 GBX – det vill säga 2,82 GBP. Sett över fem år har utvecklingen mestadels gått uppåt, men de senaste veckorna har kursen sjunkit rejält – från 420 GBP den 1 september, till endast drygt 280 GBP. Kanske kan det vara läge för ett köp om du prognostiserar att utvecklingen vänder framgent?

CMC Markets grundades 1989 av bröderna Peter och Baron Cruddas. Bolaget har i dagsläget ett börsvärde på knappt 830 miljoner SEK.

Här kan du läsa mer om CMC Markets – eller öppna ett konto för trading.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: Proffsig sajt för att handla valuta, aktier, index och aktiekorgar som CFD'er. Prova CMC Markets nu!

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.


IG Markets

London Stock Exchange tycks vara det föredragna valet av börs för tradingbolag som går från privata till publika. Så även för en av de mest klassiska mäklarna – IG Markets.

Vill du investera i alla andra tradingplattformars föregångare är det IG du ska sikta in dig på. Företaget började sin resa redan på 1970-talet – då inriktade på guld – men evolverade sedan till att bli världens första och numera största aktör för online trading. Sajten erbjuder tusentals tillgångar på hela 17 000 olika marknader. Här finns allt ifrån valutor och aktier till krypto och spännande derivatinstrument.

IG är även den hittills enda renodlade tradingplattformen som har handel med ISK – vilket är något många svenska kunder uppskattar.

Vad gäller själva bolaget är IG Markets Ltd alltså börsnoterat på London Stock Exchange. Aktiens ticker är IGG. Till skillnad från CMC och Plus500 har den långsiktiga utveckligen för IG Markets varit trög. Desto ljusare har det däremot sett ut över det senaste året. Dock med undantag för de senaste dagarna då kursen varit mer volatil. I dagsläget handlas aktien för 855,50 GBX – alltså 8,55 GBP.

Upptäck världens första och främsta onlinemäklare du med – bli kund hos IG idag.

Tror du vi kommer få se fler valutamäklare börsnoteras under de närmsta åren? I sådana fall vilka? Kan skandinaviska Skilling vara en kandidat – eller kanske populära Capital?


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Prova världens första och största mäklare inom online trafing. Registrera dig hos IG idag!

Riskvarning: 74% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.