fbpx

Niklas från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 25 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Världens främsta online trading mäklare för copytrading och en av de största inom kryptovalutor, ser inom kort ut att ta steget in på den amerikanska börsen med en notering på NASDAQ. Valutahandel kan rapportera att bolaget genomgår i skrivande stund en fusion med SPAC-företaget FinTech Acquisition Corp. V och hela affären väntas blir klar under hösten 2021.

Det israeliska bolaget eToro Ltd har under många år framgångsrikt drivit det som kommit att bli den globala tradingmarknadens absolut största mäklarplattform för så kallad copytrading – eller social trading. Den extremt flexibla hävstången är också något som gör att eToro skiljer sig från mängden, vilket innebär att du med både valutahandel, aktier, råvaror, index och kryptovalutor kan justera din hävstångsnivå från helt utan hävstång till en rejäl hävstång.

Så grundades eToro

Bröderna Yoni Assia och Ronen Assia såg möjligheter inom trading på nätet och tog steget att skapa bolaget RetailFX tillsammans med David Ring. eToro som det senare kom att kallas, grundades i Tel Aviv under slutet av 2006 och kan idag stoltsera med miljontals registrerade användare världen över. En merit som inte bara gör eToro störst inom copytrading, utan även inom online trading rent generellt.

Målet har alltid varit att valutahandel ska vara enkelt och tillgängligt för alla, oavsett var man bor. 2010 så släpptes eToro's första sociala trading plattform som hette “Open Book”. Namnet idag är eToro copy trader som vi recenserat ingående och du kan även läsa mer ingående om hur den kan användas i både upp och nedgångar. Under ett flertal tillfällen så tog eToro in pengar; först 270 miljoner kronor under 2007-2013 och sedan ytterligare $27 miljoner under 2014. Under 2018 så togs ytterligare $100 miljoner in under en ytterligare runda. eToros första app kom ut 2012, vilket innebär att den funnits i drygt 9 år nu.

Storleken och tillväxtmöjligheterna leder till Nasdaq

Framgångarna till trots har bolaget bakom sajten hittills inte gjort någon ansats till att ta klivet in på börsen och bli ett publikt bolag. Tills nu. En av sommarens mest spännande nyheter på marknaden för online trading är eToros pågående förhandlingar för en fusion med FinTech Acquisition Corp. V – ett så kallat SPAC-bolag med såväl en stor påse pengar som expertis inom finans och tech att bidra med. Fusionen och börsnoteringen väntas bli klar någon gång under tredje kvartalet 2021, varpå fans av eToro som plattform inte bara kan använda sajten för sin trading – utan även investera och få ta del av företagets fortsatta framgångar.

SPAC en av av de hetaste företagstrenderna under 2021

SPAC är en akronym för Special Purpose Acquisition Company, vilket i sin tur är ett bolag som i samband med att det noteras på en handelsbörs tar in kapital från investerare. Pengarna som investeras i bolaget nyttjas sedan till att köpa upp eller – som i fallet med eToro och FinTech Acquisition Corp. V – fusioneras med ett annat, fortfarande onoterat bolag. I samband med att en SPAC börsnoteras och tar in kapital får det en bestämd tidsfrist på sig, inom vilken de måste ha genomfört ett bolagsförvärv med hjälp av de investerade pengarna.

När förvärvet sedan genomförs blir det uppköpta bolaget genom SPAC:en per automatik börsnoterat och SPAC:en byter i samband med det namn. I det här fallet blir eToro Group Ltd det nya börsnoterade företaget – det slutliga resultatet av affären mellan FinTech Acquisition Corp. V och eToro Ltd.

En SPAC bjuder på gynnsamma möjligheter för såväl onoterade bolag som investerare. För onoterade bolag blir ett uppköp av eller en fusion med en SPAC en betydligt enklare väg in på aktiemarknaden än vid ett traditionellt förfarande. Genom att eToro fusioneras med ett företag som redan är listat på NASDAQ, blir även eToro själva automatiskt ett publikt bolag noterade på NASDAQ. För investerare innebär en satsning i en SPAC en chans att i ett tidigt skede få bli delaktig i en förhoppningsvis framgångsrik, kommande börsnotering.

Bli en del av ett globalt nätverk för trading – registrera dig hos eToro redan idag.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Testa en marknadsledande valuta- och kryptomäklare med världens ledande tjänst för copytrading. Registrera dig hos eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


eToro + FinTech Acquisition Corp. V – en perfekt matchning?

FinTech Acquisition Corp. V är långt ifrån det enda SPAC-bolaget på den amerikanska – eller för den delen den globala – marknaden. Redan halvvägs in på 2021 har fler SPAC-bolag registrerats på USA-börserna än under hela fjolåret. Bolagsformen är som nämnts med andra ord hetare än hetast just nu.

Av alla de SPAC-företag som dykt upp på senare tid tycks emellertid FinTech Acquisition Corp. V vara en utmärkt partner för eToro att teama ihop sig med. Bolaget grundades 2019 och har sedan starten varit särskilt inriktat på modern och innovativ teknologi inom trading och finans. Styrelseordförande är Betsy Z. Cohen – en erfaren styrelseräv med gedigen kompetens inom just fintech och som tidigare bland annat grundat och varit VD för globala finans- och techbolaget The Bancorp.

Med FinTech Acquisition Corp. V's specialitet inom just fintech och dess flera tidigare lyckade affärer av samma typ som denna med eToro, är just detta SPAC-bolag förmodligen den bästa matchningen för eToros väg till börsen. Bolaget blev publikt i december 2020 då det noterades på NASDAQ, med totalt 250 000 000 USD i investerat kapital för framtida förvärv.

Vad innebär börsnoteringen för eToros kunder?

eToros transformation från ett privat till ett publikt bolag innebär framförallt en betydligt bättre transparens och genomlysning av verksamhetens ekonomi. eToro är redan i nuvarande privata bolagsform en av de mest ansedda och seriösa mäklarna på marknaden, varför genomlysning egentligen inte är något problem. Kraven på insyn som kommer med en börsnotering innebär likväl alltid en trygghet för dig som använder eToro som mäklare.

Vidare kan börsnoteringen också väntas blåsa ännu mer liv i en redan framgångsrik och populär plattform. Med nytt kapital och nya investerare kan eToro Group Ltd ta verksamheten till ytterligare nya höjder och erbjuda kunderna ännu bättre tjänster och en ännu mer kvalitativ tradingupplevelse. Slutligen är det förstås också spännande att man inom kort själv kommer att kunna köpa aktier i en av världens främsta onlinemäklare.

eToro CopyTrader: Handla som de bästa

Varför välja eToro som onlinemäklare?

Det är inte för intet som miljontals traders världen över – på alla nivåer – väljer att handla valutor, kryptovalutor, aktier, index, råvaror och ETF'er med just eToro. Inte minst när det kommer till copytrading. Hos eToro finns en fantastisk community av anslutna traders, med vilka man kan såväl dela som kopiera strategier och på så vis både ge och få inspiration i sin handel. Copytrading på svenska är ett utmärkt sätt att dels få in en fot på marknaden om man är nybörjare, men också för att automatisera sin handel och göra den både mer bekväm och mindre riskfylld. Genom att kopiera andra framgångsrika traders minskar du risken för att själv fatta ogenomtänkta och impulsiva handelsbeslut.

Vidare är eToro en EU-reglerad mäklare samt den av alla plattformar som erbjuder mest flexibel hävstång. Högsta belåningsnivå ligger på 1:30 enligt gällande EU-regelverk, men här kan du själv välja vilken nivå du vill ha (upp till 1:30) alternativt om du vill trada helt utan hävstång. Snäva spreads, intuitiv och blixtsnabb programvara samt en hemsida helt på svenska är ytterligare kvaliteter som lockar.

Upptäck en av marknadens bästa mäklare du också – bli kund hos eToro idag!

Vi på Valutahandel ser med spänning framemot att fusionen mellan eToro Ltd och FinTech Acquisition Corp. V ska godkännas av amerikanska SEC och att ett nytt börsnoterat tradingbolag ser dagens ljus någon gång under Q3 2021 – eToro Group Ltd.

Vad tror du om eToros utsikter som börsnoterat bolag? Kommer du investera till hösten eller väljer du att avvakta?


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Prova kungen av copy trading med valutor, aktier & krypto. Registrera dig hos eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.