fbpx

Malte från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 10 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Mycket händer på den alltid fluktuerande marknaden för valutahandel och det är lätt att glömma bort flera viktiga punkter. Därför har vi samlat lite citat från en rad olika valutaproffs, analytiker och fondförvaltare.
Hur tänker de kring olika valutapar och vad som händer just nu? Följ den stora valutamarknaden som växer för varje år och blir allt lättare att analysera och följa ju mer du handlar.

Vi kommer allt närmare Brexit

Vi kommer allt närmare Brexit, vilket kan leda till att både risken och potentialen för större svängningar i pundet. Vi har tittat på effekterna som Brexit haft på Europas valutahandel.
Brexit på en skylt på en flygplats
Ian Strafford Taylor, verkställande direktör och internationell penningsspecial på Equals PLC, anser att Brexit pressat pundet till okänt territorium, vilket gör valutan sårbar och oförutsägbar. Han säger att det är nästan omöjligt att förutsäga hur pundet kommer att handlas mot andra valutor.

Valutans styrka beror till stor del på vilken typ av handelsavtal Storbritannien har med andra länder framåt. Här är några av de kommande händelserna som sannolikt kommer att påverka pundet inom överskådlig framtid.

Brexit och annan politisk utveckling i USA och Storbritannien har ökat efterfrågan på dollarn som en säker tillflyktsort. Detta beror på att värdet av den amerikanska dollarn, som en safe haven, lovar en ökning av investeringarna om Storbritannien säkrar en no-deal Brexit. Samtidigt går de amerikanska väljarna till val i november, något som skapar en viss oro.

Osäkerhet kring den japanska yenen efter att Japans premiärminister avgår

Håll koll på Yenen efter att Japans löngst fungerande premiärminister avgår.
“Du ser yenstyrka med lite osäkerhet”, säger Lou Brien, strateg på DRW Trading i Chicago. Abenomics har varit en av de mer inflytelserika ekonomiska strategierna.”

Turbo 24 ISK genom IG

Valutahandel med ISK kan vara fantastiskt

Att handla valuta med ISK är relativ nytt, och ännu så länge ganska begränsat. ISK som sparform däremot omfamnas av allt fler. Christina Söderberg som är sparekonom på Compricer, har tidigare sagt att hennes bästa tips för ett lyckat sparande är att börja. Hon sade Gör det bara! Att komma igång är det svåraste. Så öppna ett ISK i dag och sätt upp ett autogiro med överföring varje månad. Har du inte möjlighet att spara mycket är 100 kronor att börja med en bra start. Därefter kan du öka sparandet när du har möjlighet. 

Det har emellertid visat sig att lagstiftningen inte alltid är perfekt för denna typ av konton när det gäller börsintroduktioner. Sker det en samtida nyemission och en utförsäljning av befintliga aktier är det inte alltid möjligt att använda sig av ett investeringssparkonto.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Upplev ISK-trading idag. IG är det självklara alternativet. Prova med demokonto nu!

Riskvarning: 70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


ISK-innehavare har det senaste året utestängts från 20 procent av alla IPO:s. “Reglerna finns ju där av en anledning,” säger Joakim Bornold, Söderberg & Partners sparekonom.

Tänk bara på att kontanter och räntefonder gör sig bäst utanför en ISK och att du får betala skatt oavsett om ditt värde ökar eller inte.

Var försiktig med hävstång under valutahandel.

Alla valutamäklare (inklusive mobila aktörer) licenserade inom EU lyder under samma regelverk. Dessa innefattar bl a de nya hävstångsreglerna instiftade av CySEC år 2018, samt ESMA's (European Securities and Markets Authority) bestämmelser om att det är förbjudet för mäklare att marknadsföra, distribuera och erbjuda finansiella derivatinstrument med en högre belåningsnivå än så. Enda undantaget är för professionella traders, under förutsättning att erfarenhet kan styrkas samt att man kan göra en insättning om minst €200 000.

Känns de lägre EU-nivåerna för hävstång snåla och begränsande? Se det istället som en trygghet. De europeiska reglerna är till för att skydda dig som klient hos de olika mäklarna – dels genom att förhindra orimlig belåning upp över öronen, och dels genom att tillämpa ett strikt regelverk som de licenserade plattformarna åtar sig att följa, bl a kring transparens. Testa hävstångshandel med CFD'er hos EU-regelerade IC Markets. För trygg, snabb och kvalitativ trading online.

Kronan har mer att hämta mot USD

Kristin Magnusson Bernard, den nyutnämnda verkställande direktören för den svenska pensionsjätten AP1, säger att hon inte förväntar sig att årets bäst presterande större valuta ska avsluta sitt rally snart. “Den kombinerade åtgärden av monetära och finanspolitiska stimulanser runt om i världen har hållit riskaptiten uppe, och SEK tenderar att klara sig bra under sådana omständigheter”, säger Kristin Magnusson Bernard i en intervju i Stockholm.

“Du har också flödesargumenten, eftersom många investerare har varit strukturellt underviktade i SEK så länge”, säger 41-åringen, som leder en statlig pensionsfond med cirka 40,6 miljarder dollar under förvaltning. Kronan har hittills i år stärkts med cirka 7 procent mot dollarn. Uppgången har ägt rum mot bakgrund av en relativt mer tillmötesgående penningpolitisk hållning från Federal Reserve och Europeiska centralbanken, och Bernard ser inte att några kronstöjdande faktorer ”går ut” på kort sikt. Vilket innebär att “SEK förmodligen har mer att ge.”

Nackdelen med en stark krona är att det kan få negativa effekter för den svenska exportindustrin. En svag valuta brukar drabba de företag som exporterar , och är normalt sett positivt för exportbolagen som får en extra draghjälp. Svenska varor blir billigare på en internationell marknad. Exempelvis bedömer Carnegie Analys att så mycket som hälften av vinstökningen på 14 procent för de svenska bolagen i första kvartalet har sitt ursprung i kronförsvagningen.

Den asiatiska valutaanalytiker Jeffrey Halley sa på fredag att ”de underliggande teman som driver den svagare amerikanska dollarn kommer inte att förändras väsentligt, oavsett vilken kandidat som vinner. Detta är inte Brexit. Därför förväntar jag mig att även om volatiliteten kommer att öka runt valdagen förväntar jag mig att den svaga dollartrenden sträcker sig långt fram till 2021. ”

NZD är fortfarande undervärderad

Ett av de länder som agerade snabbast och hårdast när Coronapandemin slog till var Nya Zeeland. Landet gick snabbt till Level 4, och tillät egentligen endast att de nödvändiga arbetena utfördes på annan plats än hemma. Redan i juni var landet nere på Level 1.

Det som förvånar är att så pass mycket som en fjärdedel av alla anställda i Nya Zeeland uttryckt oro för sin arbetssituation baserat på den Household Labour Force Survey som StatsNZ genomförde i juni 2020. Det skall emellertid påpekas att hela 71 procent av landets medborgare sade att det var liten eller ingen risk att de skulle förlora sitt arbete eller företag.

Underlaget till hushållens arbetskraftsundersökning (HLFS) juni 2020 kvartalet samlades in under tremånadersperioden från april till juni och frågade anställda om deras upplevda arbetssäkerhet under de närmaste 12 månaderna.

“Som du förväntar dig var människor mer oroliga och osäkra på sina jobb under de högre varningsnivåerna än i nivå 1.”

Labor lovar en ny toppskattesats på 39 procent för personer som tjänar mer än 180 000 dollar per år – en skatt som bara kommer att påverka 2 procent av alla Nya Zeelandare. Den nya skatten skulle påverka de som tjänar 200 000 dollar per år med ungefär 23 dollar i veckan – 1200 dollar per år – men skulle generera upp till 500 miljoner dollar per år för att stärka Nya Zeelands ekonomi. Det är inte konstigt att The Economist anser att den Nya Zeeländska dollarn är undervärderad.

Tror du på oljan så…

Genomsnittspriset på Brent Crude Oil kommer att öka med 14 USD per fat från 2020 till 2024, enligt Fitch Solutions Country Risk & Industry Researchs senaste oljeprisrapport.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: En storslagen skandinavisk grundad online trading mäklare är vad du behöver. Prova med Skilling nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


”Vår uppfattning är att marknaden kommer att fortsätta att återhämta sig under det andra halvåret 2020 och fram till 2021, vilket driver en fortsatt neddragning av globala lager och ytterligare prisökningar”, säger Fitch Solutions analytiker i rapporten. Den som tror på att priset på Brent skall stiga bör titta på den norska kronan. Norges ekonomi bygger till stor del på råvaror, och främst på den Brent olja som landet producerar. Ett högre oljepris gynnar Norges ekonomi och innebär att den norska kronan stärks.

Brexit eller inte, det är den stora frågan

Det brittiska pundet är nu mer besläktat med en flytande tillväxtmarknadsvaluta än en G10-valuta  enligt Kamal Sharma, analytiker vid Bank of America säger att Brexit har förvandlat pundet till en spegel av den ”lilla och krympande” brittiska ekonomin.

Kamal Sharma skrev till bankens klienter exakt fyra år efter Storbritanniens folkomröstning om EU-medlemskap, och sa att kursutvecklingen i pundet sedan juni 2016 har blivit “neurotiska i bästa fall, ofattbara i värsta fall”. Brexit kommer att ha viktiga konsekvenser för utsikterna på medellång sikt. Valutan kan vara svagare på längre sikt med högre volatilitet och banken har en strukturellt negativ utsikt,

Det står allt mer klart att det kommer att ske en Brexit, men frågan är om det kommer att vara en hård eller en mjuk sådan. Det står emellertid klart att det finns mycket som kommer att påverka värdet på det brittiska pundet. Det nyckeltal som kan komma att påverka hårdast är BNP.

Bruttonationalprodukten är ett ekonomiskt mättal för värdet på den totala produktion och tjänster som producerats innanför landets gränser. Detta är oftast i korrelation med levnadsstandarden i landet. På senare tid har detta mätetal ifrågasatts då dessa uträkningar tenderar att ge en felaktig bild av förhållandet mellan levnadsstandarden och resultatet av BNP. Många analytiker försöker utveckla nya uträkningar av BNP data, men än så länge finns det inget accepterat alternativ.

Vi har redan under sommaren sett hur Storbritannien förväntas se sin sämsta skörd av vete på 40 år, vilket tros leda till en höjning av priserna på mjöl och bröd, rapporterade Sky News med hänvisning till National Farmers’ Union (NFU). Kraftigt regn under vetesäsongen gjorde att endast 40 procent av den genomsnittliga mängden vete planterades.

I händelse av ett Brexit utan avtal kan mjölnarna se en tull på 79 GBP per ton på veteimport från EU eftersom Storbritannien skulle återgå till WTO-regler. Detta skulle komma att utgöra ett prispåslag på nästan tio procent, och detta endast på mjöl och bröd. Det torde kunna medföra ytterligare kostnader för de brittiska konsumenterna, vilket i sin tur drar ned på tillväxttakten när Storbritannien behöver det som bäst.

Vi kan inte förvänta oss en ny finansiell ordning

Vi bör inte förvänta oss en helt ny finansiell ordning där en korg med globala valutor eller den kinesiska yuanen eller schweiziska franc tar över stafettpinnen från US-dollarn som världens reservvaluta. De flesta globala handelstransaktioner kommer fortfarande att göras i den amerikanska valutan; oljepriser och andra råvarupriser kommer att prissättas i dollar; De amerikanska aktiemarknaderna kommer under lång tid att vara de största och priserna på värdepapper kommer mestadels i dollar. Dollarn kan vara mjuk men inte hur lång tid som helst…

Arturo Bris, professor i finans, International Institute for Management Development (IMD)

Gynnsamma fundamenta stödjer kopparpriset

Kopparpriset steg på fredagen med ökande förväntningar på stark efterfrågan från Kina, tillsammans uppgifter om historiskt låga lager. Saxo Banks analytiker Ole Hansen hävdade att en solid återhämtning i efterfrågan från Kina stödde basmetallen. ”Ur ett tekniskt perspektiv är stöd i uppåtgående trend direkt över $ 6500,” berättade Hansen för Reuters.

Under tiden var en del oroliga över en potentiell leveranspress på kopparmarknaden, med börslager som sjönk till den lägsta nivån på över ett decennium, eftersom den kinesiska efterfrågan är hög. Till exempel är Londons Metal Exchanges lager på de lägsta nivåerna på nästan 15 år, eller bara nödvändigt för att leverera koppar för lite mer än en dag, medan lagernivåerna för ett år sedan skulle ha haft fem dagar.

Red Kite Capital Management LLP-fondförvaltare George Daniel varnade för att marknaden började visa likheter med den jag början av 2000-talet när en kinesisk köptur minskade världens tillgång på koppar och skickade priser till rekordhöjder, rapporterar Bloomberg.

Kinas Caixin-tillverkningsindex för inköpschefer för augusti nådde sin högsta nivå sedan januari 2011. Samtidigt ökade kopparefterfrågan när fabrikerna slog ut bilar, hushållsapparater, smartphones och elkablar. “Allt fungerar för kopparpriset just nu”, tillade Daniel. Koppar brukar oftast användas som ett sätt att mäta temperaturen i ekonomin då denna råvara används inom bland annat byggindustrin.

 


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.