fbpx

Christian från Malmö

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 44 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Bitcoin(s) Evolution marknadsför sig som en plattform där kunder med hjälp av avancerade tradingbotar enkelt kan tjäna väldigt mycket pengar på kort tid och med endast en mindre insättning. Dessvärre är guldet och de gröna skogarna som utlovas inget annat än en hägring – Bitcoins Evolution är en bluff du gör bäst i att undvika.

Valutahandel recenserar regelbundet online trading mäklare och plattformar för handel med krypto i syfte att hjälpa våra läsare att hitta seriösa aktörer – vilket många gånger kan vara lättare sagt än gjort. En viktig del av vårt arbete är också att använda våra kanaler för att uppmärksamma och varna för bluffsidor där risken är stor att man blir lurad på pengar – som i fallet med Bitcoin Evolution.

Bitcoin Evolution har en hel del gemensamt med det sjunkande skeppet Bitcoin Era samt andra bluffar på varningslistan. Kända svenska profiler utnyttjas i marknadsföringen i syfte att inge förtroende och locka till sig kunder. Det utlovas unika möjligheter att tjäna mycket pengar på väldigt kort tid och med liten insats. Deras avancerade handelsrobotar sägs kunna förstå och läsa av kryptomarknaden på ett exceptionellt bra vis. Ifall du vill prova en innovativ, seriös handelsrobot för krypto, så är BitUniverse ett avsevärt bättre alternativ.

Även om Bitcoin Evolutions hemsida ser ganska proffsig och förtroendeingivande ut och med snygga, övertygande reklamannonser är det dessvärre lätt att gå i Bitcoin Evolutions fälla och bli lurad. Låt oss titta närmare på hur vad denna bluff gjort.

Hur kontaktar jag Bitcoins Evolution?

Den första riktigt retliga varningssignalen är att det finns inte någon adress, telefonnummer eller bolagsnamn som är knutet till sajten. Bitcoin Evolution finns inte registrerat som bolag, vare sig i Sverige som aktiebolag (AB), USA som INC, Storbritannien som limited bolag (LTD) eller något annat land som vi kollat. Lika lite skrivs deras namn ut någonstans, överhuvudtaget. Enda sättet att kontakta Bitcoin Evolution är genom kontaktformulär, eller e-post (support at bitcoin-evolution dot com). Sidor som helt gömmer all kontaktinfo, på alla platser där de syns, är ofta något som bör undvikas, så även med Bitcoins Evolution.

Svåråtkomliga telefonnummer som Financial Conduct Authority (FCA) i Storbritannien nämner, inkluderar +44 (0)2038079568; +44 (0)2037697704; +44 (0)2037698701; +44 (0)2080898451; +44 (0)2080895428; +44 (0)7448169108; +44 (0)7500113182; +44 (0)7764428261; +44 (0)7488348773; +44 (0)7857419128; +44 (0)7887484456; +44 (0)7464545098; +44 (0)1563533191; +44 (0)1373465536; +44 (0)2035143610 och +44 (0)08082800801. Webbplatserna som används inkluderar, men är inte begränsat till: https://bitcoinevolution.com, https://bitcoins-evolution.com samt https://the-bitcoin-evolution.com. De brukar ändra url'er ganska ofta och den som fungerar en dag kan vara nere en annan dag. Trött på scammers? Prova en seriös sajt som Capital istället. De har licens i fyra jurisdiktioner, tillåter kryptotrading både med eller utan hävstång och har 150+ kryptovalutor att välja bland. Prova med ett svenskt demokonto hos Capital idag!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Störst utbud bland kryptomäklarna. Fler än 150 stycken kryptovalutor, med eller utan hävstång. Prova Capital idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Avancerad algoritm sköter handeln åt dig

Bitcoin Evolution marknadsför sig som en automatiserad kryptotjänst där du som investerare kan luta dig tillbaka och se på medan den avancerade roboten ser till att tjäna pengar åt dig. Tjänsten sägs vara lika enkel som lönsam och snabb att komma igång med. Bakom tradingroboten står enligt Bitcoin Evolution själva den senaste AI-tekniken och blockkedjetekniken på marknaden, vilka sägs garantera både högre avkastning och reducerad risk. Det enda som krävs av dig är att du gör en insättning på minst 250 euro.

Bitcoin Evolutions tradingrobot ska enligt annonserna som florerar kunna hjälpa dig att bli miljonår med endast ett par tusen kronor i startkapital och på mycket kort tid.

Kända profiler utnyttjas i marknadsföringen

Filip Hammar, Zlatan Ibrahimovich, Camilla Läckberg och H&M-pampen Stefan Persson har alla olovligen utnyttjats i Bitcoin Evolutions marknadsföring på nätet. Verken Elon Musk, Peter Jones eller Goldon Ramsey har investerat i Bitcoins Evolution, oavsett vad andra mindre trovärdiga sidor skriver. Många av de kändisar som drabbats har valt att polisanmäla sajten, men problemet är svårt att komma åt och nya annonser har fortsatt dyka upp. Delvis på grund av att ansvariga bakom sidan inte finns i Sverige, men också för att de gömmer sig bakom komplicerade datasystem.

Annonser för Bitcoin Evolution cirkulerar i perioder flitigt på sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram – men också i form av falska recensioner och positiva omdömen som skrivits av BE själva samt falska artiklar i vilka kändisar berättar om hur de har tjänat stora summor med hjälp av tjänsten. Mycket krut har lagts på marknadsföringen och det syns att Bitcoin Evolution är duktiga på det de gör. Hade de lagt ned samma arbete och energi på att faktiskt skapa en legitim och seriös tjänst hade de säkert kunnat gå långt.

Bitcoin Evolution spelar på oerfarna investerares osäkerhet

I de annonser, recensioner och artiklar som cirkulerar om Bitcoin Evolution på nätet finns alltid en länk som tar dig direkt till hemsidan. Väl inne på sajten möts du av ytterligare promotioner för tjänsten och varför du bör testa den – bland annat i proffsigt producerat videoformat.

Genomgående framhålls hur enkelt och smidigt Bitcoin Evolution är och hur den automatiserade tjänsten gör det möjligt att bli rik utan att egentligen behöva göra särskilt mycket själv. Detta kan givetvis vara tilltalande för de med begränsad erfarenhet av handel med Bitcoin och andra kryptovalutor – vilka också är sajtens främsta målgrupp. Nybörjare utan vidare insikt i vare sig marknaden eller hur man upptäcker varningsflaggor för oseriösa mäklare är lättare att övertyga och således lättare att lura. Vill du investera i Bitcoin men tvekar på grund av osäkerhet om hur det fungerar och tvivel på dina egna kunskaper, är det långt ifrån otroligt att du lockas av en tjänst som den Bitcoin Evolution erbjuder.

Har du dessutom läst vad som förefaller vara positiva recensioner och bra omdömen om sajten, i vilka det också försäkras att Bitcoin Evolution är seriösa, blir anledningarna att vilja testa ännu fler. Personerna bakom Bitcoin Evolution är smarta och framförallt rutinerade scammers som vet precis hur man lurar folk och vilka som är lättast att lura.

Betyg: 5.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Upptäck en ledanda kryptomäklare och exchangeplattform med bra spreads och konkurrenskraftig kommission. Testa Stormgain du med!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Hur går själva bluffen till?

När du först registrerar dig på sajten märks inget konstigt eller misstänksamt. Registrering görs genom att du får uppge personuppgifter, mail och telefonnummer samt att du verifierar dig med BankID. Väl registrerad ombeds du göra en första insättning, på minst 250 euro – men gärna mer (i syfte att, enligt BE, kunna tjäna mer).

Till en början tycks allt flyta på relativt normalt. När din första insättning finns på kontot får du tillgång till Bitcoin Evolutions handelssystem, i vilket du kan göra vissa val och inställningar för boten innan handeln börjar rulla igång.

Därefter använder Bitcoin Evolution en taktik som också den kan ses hos många andra scammers – nämligen telefonssamtal. Otaliga sådana, från någon som utger sig för att vara din personliga mäklare och som säger sig ringa för att hjälpa dig vidare till nästa steg. I själva verket rör sig den så kallade “hjälpen” istället om tjat och direkta påtryckningar för att få dig att sätta in mer pengar. Antal telefonsamtal övergår inte sällan 50 stycken på raken. Flera olika nummer används och de byts ofta ut, vilket gör det i princip omöjligt att blockera dem.

Påtryckningar via telefon är den första riktiga varningssignalen på att Bitcoin Evolution inte är så seriösa som de utger sig för att vara. Allra tydligast blir det dock när det blir dags att göra ett uttag. I detta läge hävdar Bitcoin Evolution att du förlorat alla dina pengar på tradingen – trots att du själv vet att så inte är fallet. De gör sig helt oanträffbara vid försök att nå dem via supportfunktionen. Vidare finns också exempel på när användare blivit hotade med stämning när de begärt uttag, samt att de ombetts inkomma med känsliga personuppgifter för att tillåtas göra uttag.

Rent krasst är pengar som sätts in på Bitcoin Evolution pengar du aldrig kommer se igen. Vill du handla krypto gör du betydligt bättre i att välja en seriös aktör som Stormgain eller eToro.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Testa en marknadsledande valuta- och kryptomäklare med unika funkioner. Registrera dig hos eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Som nämnts ovan är personerna bakom Bitcoin Evolution mycket duktiga på det de gör. Plattformen är snygg och ger ett professionellt intryck. Den automatiserade tradingtjänsten låter lockande och marknadsföringen med kändisar känns mycket övertygande. Det är heller inte förrän man väl registrerat sig och gjort en första insättning som de första rödflaggorna börjar dyka upp. En viktig tumregel att ta med sig för att förhoppningsvis slippa gå i fällor likt denna är kort och gott: Låter det för bra för att vara sant är det nästan alltid också det.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.