fbpx

Fredrik från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 7 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

BitCoin Era lockar kunder med annonser om hur svenska kändisar använder tjänsten och tjänar stora summor pengar på kort tid. Enligt reklamen finns goda chanser att bli miljonär på endast 24 timmar. När något låter för bra för att vara sant är det dock oftast det – BitCoin Era är en superbluff som man gör bäst i att hålla sig långt borta ifrån. Du kan givetvis också kolla in recensioner över seriösa cryptomäklare, eller handelsplatser.

Den som är någorlunda bevandrad i svensk media har förmodligen stött på annonser från BitCoin Era någon gång under de senaste månaderna. Annonserna har ett format som påminner om en artikel i en tidning, och porträtterar ofta kända svenska personer som påstås ha tjänat storkovan på tjänsten som erbjuds. Filip Hammar, Bianca Ingrosso, Camilla Läckberg och Leif GW Persson är några av de som utnyttjats – givetvis ovetandes och därmed även på ett olagligt sätt.

Det är både enkelt och lockande att låta sig övertalas om guld och gröna skogar från påstridiga annonser eller telefonförsäljare. Men istället för att låta dig lockas av oseriösa alternativ, välj då ett seriöst alternativ istället. Vi här på Valutahandel.se har under flera år försökt hjälpa folk att undvika oseriösa mäklare och har bland annat varningslista för oseriösa mäklare som är mycket uppskattat av många. Det finns helt enkelt ingen anledning till att välja en oseriös aktör när det finns så många som är betydligt mer seriös. Gå på magkänslan och välj en licensierad mäklare. De flesta av våra besökare väljer svenskfokuserade Skilling som är licensierade inom EU vilket innebär att tryggheten för dig som kund är bättre tack vare regelverk som som måste efterlevas. Väljer du en oseriös mäklare och ett olicensierat alternativ så har du i princip ingen trygghet eller skydd alls.

Skilling är grundat av Skandinaver och vet vad enkelheten med stöd för svenskt BankID innebär, exempelvis när man skapar konto vilket går på bara några sekunder. Därtill kan man som svensk göra insättning och komma igång med trading på bara några minuter tack vare att de accepterar överföringar både med betalkort, snabba banköverföringar (Trustly) samt svenska Swish. Fyll i registreringsformuläret här för att skapa ett konto så kan du göra ett smart val av mäklare istället.

Finansinspektionen höjer rösten

Finansinspektionen varnar om Bitcoin Era, efter att den Nationella värdeppapperskommissionen i Spanien (CNMV) utfärdat ett larm om den obehöriga enheten. Valutahandel erfar att 100-tals har drabbats av denna scam, där folk tror att kändisar investerat i eller marknadsför BitcoinEra, trots att så inte är fallet.

Möjligheten att snabbt kunna tjäna mycket pengar vid spekulering på vad som framställs som en enkel och smidig tjänst utan krav på förkunskaper, har dessvärre fått många svenskar att gå i fällan och förlora allt de har investerat. BitCoin Era är utan tvekan en bluff rakt igenom – en bluff som drivs av personer med oärliga avsikter och en väl utstuderad strategi designad för att lura så många som möjligt på så mycket pengar som möjligt.

Tjej med bitcoin

BitCoin Era: En fulsida som lockas med fina tjejer?

BitCoin Era är de facto en fulsida, det råder det inga tvivel om. Att syna bluffen kan dock vara lättare sagt än gjort innan det är för sent och man redan hunnit bli bränd. Likt många andra online-bedragare använder de avancerad teknik och sofistikerad marknadsföring för att locka till sig intressenter, lura dem att göra stora depositioner och sedan stjäla pengarna från sina användare. För att ingjuta förtroende hos potentiella kunder utnyttjar de svenska kändisar i sin marknadsföring, vilka i reklamen påstås vara nöjda användare av BitCoin Era och vars förmögenheter delvis har byggts upp av tack vare nyttjande av tjänsten.

Upplägget är egentligen väldigt enkelt – vilket förmodligen också är en starkt bidragande orsak till varför många lockas att testa. I annonserna finns en länk som leder direkt till BitCoin Eras hemsida, där (glorifierande) information om tjänsten finns att läsa. Intressenter uppmuntras att registrera sig och göra en första insättning på minst 250 euro, vilka sedan ska tas om hand av sajtens automatiserade tradingtjänst. BitCoin Era promotar enkelhet och det faktum att man som användare inte själv behöver göra något – annat än att tillhandahålla kapitalet förstås. Själva handeln med Bitcoin ska enligt informationen skötas av unika botar som utifrån marknadsanalyser gör lönsamma affärer å kundernas vägnar, affärer som sägs ge vinster dagligen och snabbt dra in miljoner i avkastning.

Satsa på en seriös exchange-plattform för krypto – registrera dig hos Swissborg du med.

Betyg: 9.38/10
Minsta insättning: 100 kr
Beskrivning: Prova kryptohandel på en av marknadens mest innovativa och moderna sajter. Börja trada hos Swissborg redan idag!

Riskvarning: Spekulera aldrig med pengar du inte har råd att förlora.


I samband med registreringen ombeds man uppge namn, mailadress och telefonnummer. Kort efter att uppgifterna är inskickade och den första insättningen är gjord börjar telefonen gå varm. Representanter från BitCoin Era ringer upprepade gånger och pushar användare att göra fler insättningar med löftet om att detta kommer att generera mer pengar. Många kunder vittnar om att de blivit uppringda så mycket som 50 gånger på raken, och att personerna från BitCoin Era varit mycket påstridiga. Det är också i samband med detta som många har blivit lurade. Pengar som sätts in på BitCoin Era förvaltas inte av några botar, ger definitivt inga vinster och går heller inte att få tillbaka. När BitCoin Era mjölkat ur så mycket pengar som möjligt ur en investerare gör de sig okontaktbara och går under jorden med det de har lurat till sig. Guld och gröna skogar utlovas, men i själva verket är det endast BitCoin Era själva som profiterar på det hela – medan lurade kunder blir stående med Svarte Petter.

Vilka kändisar har BitCoin Era utnyttjat?

Kända svenska profiler som Filip Hammar, Erik Hagberg, Leif GW Persson, Camilla Läckberg och Bianca Ingrosso har florerat flitigt i BitCoin Era's annonser. Personer som många känner till, kanske ser upp till och som för många är förtroendeingivande.

Givetvis är det ingen av de kändisar som utnyttjats som faktiskt står bakom tjänsten och som givit sitt tillstånd till att medverka i reklam för sajten. Det faktum att BitCoin Era olovligen använder namn och bild på personer utan tillstånd bekräftar ytterligare att det är skumraskaffärer de ägnar sig åt.

Förutom annonser på Facebook och i andra sociala medier cirkulerar också recensioner i vilka BitCoin Era hyllas som en ärlig, sjysst sajt där möjligheten att snabbt bli rik är stor. Liksom annonserna är även dessa recensioner falska, författade av människor som själva arbetar för BitCoin Era.

Prova en av marknadens största och mest populära plattformar för krypto – öppna ett konto hos Stormgain.

Betyg: 5.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: En av de största och mest respekterade plattformarna inom krypto. Seriös, säker, pålitlig. Testa Stormgain du med!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Seriösa alternativ till Bitcoin Era

Summa summarum är BitCoin Era som synes en sajt man bör undvika till varje pris för att slippa bli lurad. Vill man tjäna pengar på Bitcoin finns istället flera bra seriösa alternativ att välja bland på marknaden. Viktigt är också att ha realistiska förväntningar på handeln. Löften om snabba framgångar likt de från BitCoin Era är nästan alltid för bra för att vara sanna, men otålighet ligger ofta i människans natur och är något som av bluffsajter utnyttjas för egen vinning.

Capital, Stormgain och eToro är tre exempel på seriösa och välrenommerade plattformar för handel med kryptovalutor. Hos Capital finns möjlighet att handla helt utan hävstång om man vill, och såväl eToro som Stormgain har riktigt bra utbud. Vidare finns också Poloniex, Swissborg, KuCoin och ett flertal andra bra handelsplatser som är helt inriktade på enbart kryptovalutor. Här på Valutahandel kan du ta del oberoende och ärliga recensioner av en mängd olika kryptoplattformar, för vilka vi såväl testat tjänsterna som tittat på villkor, kostnader, säkerhet och dylikt.

Handla krypto med eller utan hävstång hos Capital.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla krypto med flexibel hävstång på en modern, innovativ sajt med AI-teknik och generöst utbud. Registrera dig hos Capital redan idag.

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Bitcoin och andra kryptovalutor är spännande tillgångar att investera i och det råder inga tvivel om att det absolut går att tjäna pengar på dem – men det är viktigt att välja rätt handelsplats, att göra sin research innan man går in i något och att inte låta sig förföras om löften som lite för välpolerade för att kunna stämma.

Vad får Bitcoin Era för betyg?

Eftersom vi på Valutahandel inte gör recensioner av bluffmakare, så blir det ingen recension eller betyg för Bitcoin Era. Men ifall det skulle funnits ett betyg för bolaget, så skulle det garanterat varit minus, eller max 0 av 10 i betyg. Ja, det är så illa. Ingenting går att lita på där. Välj istället en seriös kryptoexchange eller kryptotrading sajt. Du kan öppna ett konto med Stormgain som har hög hävstång eller med proffsiga Swissborg där du kan handla utan hävstång, där man kan sätta in direkt med VISA-kort för att köpa bitcoin. Vill du hellre blanka Bitcoin så är Capital den bästa sajten för ändamålet, med lägst spread och flest valutapar mot BTC. Prova själv Capital idag!


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.