fbpx

Pär från Kungsholmen

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 5 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel fortsätter att göra en djupdykning i vilka av de stora och väletablerade online trading mäklarna som är börsnoterade. Nu har turen kommen till CMC Markets. Kortfattat så kan man kalla bolaget prisvärt, kraftfullt, personligt och ytterst flexibelt.

CMC Markets är ett traditionell brittiskt tradingbolag med sylvass teknik, som grundades i Storbritannien redan 1989 och som sedan 2016 finns listade på London Stock Exchange. Nedan finner du en ingående presentation av CMC Markets som börsnoterat bolag samt siffror från deras senaste bokslutsrapport.

CMC Markets drygt trettioåriga historia som onlinemäklare är imponerande framgångsrik och spännande att studera. Bolaget grundades som en forexmäklartjänst i slutet av 1980-talet av Peter Cruddas – en bankman, affärsman och filantrop med en uppenbar näsa för både entreprenörsskap och innovativ teknik. På drygt tre decennier har det som började som en tradingverksamhet i liten skala, vuxit till att bli ett globalt miljardbolag med en av världens största och mest populära plattformar för online trading med finansiella instrument.

Idag är CMC Markets listade på LSE till ett börsvärde av nästan 800 miljoner GBP. Vid börsnoteringen 2016 låg värdet på 693 miljoner GBP. Idag ligger värdet på drygt 782 miljoner GBP, efter en nedgång för aktien på drygt 50% sedan andra veckan i april, 2021.

CMC Markets - kraftfull hemsida

CMC Markets resa från enkel FX-mäklare till CFD-gigant

När CMC Markets grundades 1989 var det i egenskap av en för tiden modern, men ändå enkel, plattform för handel med valutor.
Grundaren heter Peter Cruddas och han valde initialt namnet “Currency Management Consultants”, men som idag har döpts om till Currency Management Corporation, troligen för att visa bredden på bolaget. Men de flesta känner ju ändå till förkortningen, vilket är CMC eller CMC Markets.

Peter kom från relativt enkla förhållande och lämnade sin skola i östra London för att ta ett jobb som en telemarketing säljare för Western Union i London city.Han jobbade sig sedan upp genom tradingrummen på de olika bankerna och blev så småningom chef för trading, innan han startade sitt eget framgångsrika bolag.

Under årens lopp har varumärket och bolaget kommit att bli synonymt med teknisk innovation som inte bara ändrat spelplanen för CMC själva, utan för online trading-marknaden som helhet.

Som exempel på detta kan bland annat nämnas att CMC Markets år 1996 var först i världen med att lansera en kommersiell plattform för trading med valutor, vilket gjorde att marknader som tidigare endast varit förbehållna för institutionella traders, även blev tillgängliga för privata handlare. Knappt fyra år senare utökade man även sitt redan välsorterade sortiment av tillgångar och tjänster med CFD-handel, i syfte att kunna erbjuda en ännu bättre bredd och trading med ännu mer konkurrenskraftiga priser.

Tekniska försprång, en tydlig vision och flertalet framgångsrika satsningar har genom åren givit klirr i kassan och möjliggjort global expandering. CMC Markets har idag kontor och filialer över hela världen, liksom användare utspridda över ett stort antal olika länder. Bli kund hos CMC Markets du med.


Betyg: 9/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: Proffsig sajt för att handla valuta, aktier, index och aktiekorgar som CFD'er. Prova CMC Markets nu!

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.


Komplett utbud av premiumtillgångar och en egenutvecklad plattform

CMC Markets är en mångsidig onlinemäklare inriktad på att erbjuda sina kunder ett brett och välsorterat utbud av finansiella tillgångar på en mängd olika marknader. Måhända är bolagets diversifiering och det faktum att tjänsterna tilltalar en bred skala av traders en del av receptet för dess framgångar.

I sortimentet av tillgångar finns såväl valutor (över 330 valutapar tillgängliga), stora börsindex, råvaror, ETF'er, aktier och obligationer. Sajten har även ett par helt unika instrument man utvecklat själv – däribland de populära aktiekorgarna, vilka är några av CMC Markets mest eftertraktade instrument att handla. I dagsläget finns 15 olika korgar med olika branschinriktningar att välja mellan. Ett utmärkt val när du vill ha bra diversifiering med aktier inom en enskild sektor.

Mycket krut har genom åren lagts på att utveckla en programvara i världsklass – vilket resulterat i Next Generation. En hyllad och prisbelönt tradingplattform för både webben och mobilen. CMC Markets erbjuder även klassiska MT4 som integrerad tredjepartslösning.

Var är CMC Markets aktie listad?

CMC Markets är listad på London Stock Exchange Mid Cap-lista, där den handlas under tickern CMCX. Önskar du investera i eller trada med aktien måste du således välja en mäklare där LSE finns som tillgänglig marknad. Dessvärre så erbjuder inte CMC Markets handel i sin egen aktie för närvarande. Vi hoppas att det ändras med tiden.

Aktiekursen ligger i skrivande stund på 269,28 GBX (brittiska pence). Trenden har varit stadigt nedåtgående det senaste året i allmänhet, och under september månad i synnerhet. CMC Markets aktie är ner 33% i år och ner 20.3% på 12 månader, men sedan 2020's början så är aktien upp 83%. Ifall du spår en uppgång så skulle det kunna vara läge för en ingång.

Kom igång med valutahandel hos en seriös EU-mäklare – Testa CMC Markets plattform idag!

Positiva siffror i senaste rapporten

Trots ett tillfälligt sjunkande aktiepris under 2021 ser de ekonomiska resultaten lovande ut för CMC Markets som bolag. Från bokslutet 2020 till Q3 2021 har nettointäkterna ökat från 252 miljoner GBP till strax över 400 miljoner GBP. Även bruttovinsten har ökat från 98 miljoner pund för 2020, till 224 miljoner GBP för närvarande. Räkenskapsåret 2021 har ännu några månader kvar, men utsikterna för ett tillfredsställande bokslut ser lovande ut.

Intressanta nyckeltal är också de som visar antal aktiva CFD-kunder samt snittvinsten för varje aktiv CFD-kund. Drygt nio månader in på 2021 har CMC Markets 76500 aktiva CFD-kunder, att jämföra med drygt 57000 vid slutet av 2020. Totalt finns över 300 000 registrerade användare.

Den genomsnittliga vinsten med CFD'er var i fjol 3750 GBP/användare – medan den i dagsläget är uppe i 4560 GBP per aktiv CFD-handlare. Med andra ord så tycks CMC Markets vara den aktör som har högst genomsnittligt kundvärde. De sticker också ut med aningen svårare tester för att få bli kund än genomsnittet och siktar in sig på att ha traders som förstår lite om trading och som uppskattar deras stora utbud och ytterst flexibla plattform som kan skräddarsys in i minsta detalj.

Var finns CMC Markets kunder?

CMC Markets har både kontor och kunder över hela världen, men Storbritannien är det enskilda land med flest antal aktiva användare. Den senaste rapporten visar också att 30% av alla intäkter gjorda genom CMC tjänades av användare i UK, medan övriga Europa stod för 16% och Asien, Oceanien och Kanada för 54%. Generellt så kan man säga att CMC Markets har lägre marknadsandel i EU än de flesta konkurrenter, men högre marknadsandelar i både Storbritannien och Asien än de flesta övriga aktörer på den Europeiska marknaden.

Vilka är de mest lönsamma instrumenten?

Nettointäkter per instrument och klientbas såg i rapporten från juni 2021 ut enligt följande:

B2C CFD'er och spreadbetting: 76% av de totala intäkterna
Aktiemäkleri B2B: 11% av de totala intäkterna
B2B CFD'er och spreadbetting: 10% av de totala intäkterna
Aktiemäkleri B2C: 3% av de totala intäkterna

Ger CMC Markets aktie någon utdelning?

Ja, CMC Markets delar normalt ut en del av vinsten till sina ägare. Senaste utdelningen under 2021 låg på 30,63 pence per aktie, att jämföra med 15,03 pence per aktie under 2020.

Är CMC Markets en bra investering?

Bolaget är en av tradingmarknadens största och mest väletablerade aktörer, vilket kan skänka viss trygghet om man funderar på att investera. CMC Markets är ingen nystartat förhoppningsbolag där visionerna är större än medlen. Antalet aktiva kunder ligger på en bra bit över 300 000, man finns på fyra kontinenter, har signifikant ökat såväl omsättning som vinster år efter år och erbjuder över 10 000 olika instrument för trading. Ett enormt utbud som dessutom hela tiden utökas och kompletteras ytterligare.

CMC Markets har mycket som talar för dem. Hur den framtida utvecklingen för bolaget och därmed aktien kommer att se kan endast spekuleras om, men givet bolagets stabilitet och det ständigt ökande intresset för trading på nätet kan en mindre investering idag mycket väl ge en betydande avkastning i framtiden.

Kul kuriosa: CMC Markets grundare och VD invald i Brittiska överhuset

Tidigare i år valdes CMC Markets grundare och VD Peter Cruddas in i House of Lords (Brittiska överhuset) och gick därmed från att endast vara Mr. Peter Cruddas till Lord eller Baron Peter Cruddas. Detta har måhända ingen betydelse för bolagets eller aktiens utveckling, men är likväl ett roligt fakta att nämna. CMC Markets är så här långt, enligt vår kännedom, det enda tradingbolaget vars överhuvud valts in i denna ena av Brittiska parlamentets två kamrar. Så här kommenterade Peter Cruddas hans nya “titel”:

“Jag är hedrad att ta plats i House of Lords. Jag är oerhört stolt över vårt fantastiska land och jag ser fram emot att använda min erfarenhet och kunskap för att engagera mig i meningsfull debatt och göra ett betydande bidrag till det offentliga livet”, berättar Baron Cruddas of Shoreditch efter att han blivit invald på CMC Markets hemsida.

Så blir du kund hos CMC Markets

CMC Markets erbjuder kostnadsfria konton för traders på alla nivåer. Att lära känna plattformen genom att bli kund kan vara ett bra sätt att ta pulsen på företaget innan du går in med en eventuell investering i aktier.

Konto öppnar du enkelt via hemsidan. Sedvanlig KYC-process krävs då sajten är EU-reglerad, men verifieringen är oftast klar inom bara någon dag eller två. Registrera dig hos CMC Markets här!

Mer detaljer om plattformen och tjänsterna som står till buds hittar du i vår recension av CMC Markets.


Betyg: 9/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: Testa handel med unika aktiekorgar hos en svenskspråkig global mäklare. Prova CMC Markets nu!

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.