fbpx

Niklas från Haninge

Registrerade sig hos valutamäklaren FP Markets för 14 minuter sedan.

» Prova FP Markets du med.
75.31 av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos First Prudential Markets Ltd.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

eToro betalar populära traders upp till 2,5 procent av värdet på deras följares.

Jay Edward Smith, som nummer 1 copytrader på sajten, tar hem drygt en miljon dollar på detta under 2020. Hans egen portfölj har hittills avkastat 62 procent 2020 vilket lett till att han har fått en rad nya följare. Han har nu så pass många som 21 000 följare som placerar sina pengar i enlighet med hans affärer, den så kallade copy-tradingen som eToro erbjuder sina kunder. Du kan själv välja att följa med alla affärer, eller bara gå in i enstaka trades för någon framgångsrik investerare som du följer. Prova själv copy trading med marknadens ledande aktör – eToro!

eToro har fått en hängiven anhängarskara i Europa och ser nu mot vad bolaget kan göra i USA. eToro finns dock redan tillgängligt i Sverige på svenska och det är enkelt att registrera sig med ett kostnadsfritt demokonto för att prova på.

Jay Smith statistik

Från PC-tekniker till dollarmiljonär på ett år

Jay Edward Smith är inte en professionell förvaltare. Han är en 32-åring som bor i södra England som spenderar sina dagar på valuta- och aktiemarknaden. Smith, som online är känd som Jaynemesis på eToro, driver investeringsbesluten för mer än 21 000 personer med 40 miljoner dollar i tillgångar som kopierar sina affärer på en digital plattform som heter eToro.

När han köper eller blankar aktier i Tesla, så gör hans följare det också. När han blankar aktieindexet Nasdaq, så gör över 20 000 av hans följare det också. Eller när han kanske får för sig att köpa guld, så följer ytterligare $40 000 000 med honom. Det är därför som det är viktigt att följa Jay Edward Smith, för att stora delar av den privata marknaden för valutahandel och aktiehandel kollar på vad han gör. När du kommer till hemsidan, klicka på copytrading, så ser du Jay Edward Smith som den mest framgångsrika för tillfället. Givetvis så kan finansiella resultat ändras snabbt och det gäller att du är på din vakt och alltid gör investeringsbeslut som du själv tycker är rimliga eller talar med en professionell rådgivare.

Jay Edward Smith headshot
Jay har gått från att vara pc-tekniker, e-sport manager, logistik koordinator till att bli en copy trader som drar in en miljon om året. Hans intresse kanske hjälper också, då de inkluderar politik, miljömedvetenhet, ekonomi, aktiemarknaden, krypto, logistik, teknologi och esport. På fritiden så gillar han spela ishockey, formula 1 och läsa audioböcker.

Professionella traders blir ofta inbjudna att komma och handla på sociala handelsplattformar. Först kan de ta med sig sina kunder och ge dem större insyn. Kunderna kan se varje affär och följa med eller så kan de ställa in och glömma. Här skriver vi om 6 fördelar med professionellt konto för valutahandel.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Få inspiration från andra traders. Upptäck valutahandel genom eToro copy trading!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


eToro på väg att bryta mark i USA

Allt detta sker på den populära plattformen eToro, som kallar sin tjänst copytrading. Medan funktionen har spelat en nyckelroll för att locka mer än 15 miljoner användare till det israelisk-brittiska företaget – har praxis ännu inte rotat i USA. Det kan vara på väg att förändras. Hitta de bästa handlarna hos eToro utifrån din egen risknivå!

eToro planerar att utvidga sin verksamhet till den amerikanska marknaden i början av 2021 och plånböckerna hos nybörjare som har omfamnat aktiehandeln i stor tid i år. eToro tillhandahåller ett “socialt handelsnätverk” som låter miljontals kunder runt om i världen dela sina åsikter, affärer och åsikter och replikera insatserna för de bästa traders som finns i systemet. Det är som Facebook möter eTrade eller Avanza.

Företagets största skillnad med rivaler är denna uppfattning om copytrading. Med ett knapptryck kan en kund automatiskt kopiera transaktioner från dussintals andra kunder som eToro har utsett till Populära investerare. De fungerar som de facto förvaltare. Smith kommunicerar regelbundet om upp- och nedgångar på marknaden med sina följare. När aktierna backade i början av september försäkrade han dem: “Du kopierade kanske igår eller idag och du sitter redan procent och funderar över avkopieringsknappen”, skrev han. “STOPP – INGEN PANIK. Du behöver inte göra vinst varje dag.”

eToro's startsida

eToro betalar 2,5 procent av värdet på följarnas kapital

eToro betalar populära investerare upp till 2,5 procent av värdet på tillgångarna hos dem som följer dem. Smith, som nummer 1 copytrader på sajten, tar hem en miljon dollar på detta. Med sin portfölj upp 62% under 2020 så har han lockat rejält med rekryteringar. “Hej Jaynemesis, nybörjare här!” publicerade en ny handlare nyligen på hans sociala media-flöde på eToros webbplats “Jag har ingen riktig koll på aktier men det verkar som om du gör det.”

Konsumentskyddsförespråkare avvisar hur eToro och dess liknande gör marknaden till något som ser ut som ett spel. Och medan detaljhandelsinvesterare har valt ut några av de största vinnarna under årets rally i aktier, har studie efter studie visat att det är svårt att slå marknaden med en aktivt förvaltad portfölj. Det finns emellertid många handlare som har investerat på egen hand i flera år och har färdigheter att dela. Och det finns professionella handlare som har förvaltat kundernas medel. Båda kan hitta en plats på sociala handelsplattformar som välkomnar dem och hjälper dem att öka sin kundkrets. Det bör vidare noteras att eToro skriver ut risknivå för varje trader som du vill kopiera, vilket kan påverka hur mycket en portfölj svänger över tid. Jay rekommenderar att man mäter resultatet efter en 2-års period för att få mest signifikant resultat, då vissa månader kan visa extra stora upp- eller nedgångar.

Läs vår senaste intervju med en professionell traders bekännelser här.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Upplev eToro's egna plattform som erbjuder variabel hävstång efter eget tycke. Prova nu!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Copytrading sker med CFD'er

När det gäller eToro har företaget länge använt ett derivat som kallas för CFD eller contract-for-difference för att låta detaljhandlare enkelt använda hävstång och utföra blankningar på värdepapper, råvaror och kryptovalutor. År 2019 införde Storbritanniens Financial Conduct Authority nya begränsningar för försäljningen av dessa instrument, inklusive att garantera att kundernas förluster inte överstiger medlen på deras konton. USA förbjuder i dagsläget contract-for-difference, något som kanske kommer förändras inom de närmaste åren.

Genom att göra det enklare än någonsin att kopiera amatörer, blanka och använda lånade pengar – förstorar plattformarna risken och stimulerar spekulationer, säger Rainer Lenz, den tidigare ordföranden för Finance Watch, en Bryssel- baserad organisation. eToros hävstång för aktier är 5 till 1 ifall du t. ex vill handla aktie-cfd'er med Facebook, Tesla, köpa guld eller valutor som EUR/USD och GBP/SEK.

“Du bör inte sälja dessa produkter och taktik till investerare i detaljhandeln”, säger Lenz, professor i finans vid Tysklands Bielefeld University of Applied Sciences. “Det främjar bara gambling.”

Yoni Assia, den 39-årige grundaren av eToro-baserade i Tel Aviv, säger att webbplatsen inte är full av vårdslöst handelsbeteende och företaget uppmanar sina kunder att vara försiktiga på marknaderna. Det är bara en ny modell som passar in med modern handel, där man kan följa experter socialt.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Upptäck den nya typen av aktie- och valutahandel med copytrading. Prova eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Traditionella finansinstitut erbjuder inte en relevant upplevelse

“Traditionella finansinstitut erbjuder inte en relevant upplevelse för vår generation”, säger Yoni Assia, den 39-åriga grundaren och verkställande direktören för eToro. ”Vi förväntar oss att allt ska vara i realtid, vara mobilt och vara socialt. Det är det som särskiljer vår plattform.”

I vilket fall som helst kan han ha svårt att föra sin CopyTrading-produkt till USA, åtminstone i sin nuvarande form. Även om det inte finns någon lag som hindrar praxis, säger värdepappersadvokater att företag kan vara ansvariga om deras kunder inte är registrerade investeringsrådgivare. Att dela åsikter om aktier på eToros sociala medieflöde och påverka hur kunder investerar kan utgöra rekommendationer som definierats av Financial Industry Regulatory Authority, säger Adam Gana, en värdepappersadvokat med Gana Weinstein i Chicago.

EToro, som redan tillhandahåller copytrading för kryptovalutor i USA, säger att man planerar att införa samma erbjudande för aktier efter att det har klargjort detaljerna. Chansen är att expansionen kommer att öppna en ny laglig gräns inom detaljhandeln. Är du sugen på att lära dig mer om copy trading och se vilka traders som bäst passar vad du är intresserad utav? Läs vår djupgående recension av eToro för att lära dig mer om bolaget. Eller gå direkt till eToro's hemsida för att börja handla!

Kommer att granskas av tillsynsmyndigheter

“Detta kommer att granskas av tillsynsmyndigheter,” säger Amber Allen, generaladvokat för Fairview Investment Services, ett företag i North Carolina som ger råd och hanterar juridiska frågor för investeringsföretag. “För närvarande finns det inte mycket i detta utrymme för att ta itu med den här modellen.”

För unga konsumenter som är hungriga efter nya sätt att spela på marknaden kan eToro vara nästa steg i utvecklingen av personlig investering. Det har ambitioner att vara mer än valutamäklare och förbereder sig på att utfärda ett betalkort precis som Robinhood gör. eToros kunder kan kopiera mer än andra handlare – företaget producerar sin egen version av fonder som heter CopyPortfolios. De sammanställer värdepapper under ett tema – dess InTheGame-erbjudande omfattar till exempel aktier i företag inom spelindustrin. Ett annat erbjudande efterliknar handeln med den legendariska investeraren Warren Buffett.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Få inspiration från andra traders. Upplev valutahandel genom eToro copytrading!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.