fbpx

Magnus från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 2 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det må ännu finnas skeptiker till de omtvistade och smått okonventionella virtuella valutorna – men att marknaden för krypto är på uppgång råder det inga tvivel om. Detta trots att Goldman Sachs inte räknar kryptovalutor som en tillgångsklass. Bitcoin härskar fortfarande på tronen som den största och mest kända, men flera nya spännande cyberslantar fortsätter att dyka upp och ett par av dem är extra intressanta att kika närmare på. 

Huruvida mångas ökade intresse för krypto beror på att marknaden helt enkelt befäster ny mark och uppfattas som allt mindre okänd, eller det faktum att en pandemi på endast ett par månader hänsynslöst har visat sig kunna få den traditionella världsekonomin att falla som ett korthus kan man spekulera en hel del om. Det senare förefaller dock inte helt osannolikt, med tanke på att krypto av många anses vara den digitala motsvarigheten till guld. Tillgångar som endast är svagt korrelerade till övriga börsen, och som blir alltmer accepterade i de finansiella finrummen.

Spekulera i krypto, aktier eller kom igång med valutahandel hos skandinaviska proffssajten Skilling – registrera dig här!

blockchain virtuella valutorSedan starten av 2020 har både Bitcoin och flera andra kryptovalutor fått erfara en av de mest volatila perioderna någonsin. Priserna har stegrat och störtdykt om vartannat, vilket i och för sig inte är något ovanligt för kryptomarknaden, men det nya året har ändå bjudit på en berg och dal-bana lite utöver det vanliga. Flera valutor fick sina värden slaktade till hälften i mitten av mars, men återhämtningen kom relativt snabbt – och med kraft. Summa summarum är att det ser ljust ut för dessa decentraliserade tillgångar, och att det finns flera nya kryptovalutor som kan innebära intressanta investeringsmöjligheter. Låt oss ta en närmare titt på några av dem.

3 nya kryptovalutor värda att känna till

CRO: Det fullständiga namnet för denna cybervaluta är Crypto.com Chain – en produkt av det kinesiska företaget med samma namn; Crypto.com. Bolaget har sitt säte i Hong Kong och är en plattform speciellt utvecklad och framtagen för att optimera och designa innovativa lösningar för betalningar med virtuella valutor. Ambitionen med CRO är enligt Crypto.com att plattformen, valutan och dess blockchain-teknik ska revolutionera kryptoanvändingen och ta transaktioner med krypto till en helt ny nivå. Med CRO ska det genom mycket billigare konvertering till fiatvalutor bli enklare att göra snabba, säkra och kostnadseffektiva transaktioner  än vad som hittills varit möjligt med virtuella valutor. Teamet bakom CRO menar att kryptotransaktionerna ska kunna genomföras på under 1 sek, och att plattformen har kapacitet nog att hantera över 50 000 transaktioner – per sekund. Omvärldens intresse för CRO sköt i höjden i början av 2019, och valutan har sedan dess lyckats behålla sin plats i rampljuset som en av de mest spännande nya kryptovalutorna.

THETATHETA har på kort tid tagit hela kryptomarknaden med storm och anses av många experter och hängivna kryptofans vara det mest spännande som hänt cybervalutornas värld på mycket länge. THETA kan beskrivas som en av två operativa tokens (Theta Fuel är den andra) kopplad till plattformen Theta Protocol – värd för ett decentraliserat nätverk för streaming av filmer. THETA bygger på en helt unikt designad blockchain-teknik, och rankas för närvarande på plats 32 av världens mest värdefulla kryptovalutor. Bakom plattformen Theta Protocol och krypton THETA står ett team med över 30 års samlad erfarenhet av videostreaming, samt ett gäng eminenta expertrådgivare – däribland YouTubes medgrundare Steve Chen samt en av hjärnorna bakom Twitch; Justin Kan. Nyligen blev det också känt att Google går in som partner till Theta, i syfte att leverera den sprillans nya molnstrukturen för Thetas kommande mainnet 2.0. Liksom för CRO så kan du handla Theta genom Crypto.com på ett smidigt sätt. Som ny kund får 50 USD att handla krypto för när du anger koden wt3k6rcgfm.

Chainlink (LINK): Förvisso inte en sprillans ny digital valuta, men väl en av de allra hetaste att investera i under 2020. Bara under årets fem första månader har värdet ökat med hela 85% – vilket dock kan anses vara blygsamt om man jämför med 2019 – då LINK stängde året på +450%. Hur 2020 kommer sluta är förstås ännu okänt, men många analytiker och kryptoexperter världen över är rörande överens om att LINKs framgångsrally inte visar några tecken på att slå av på farten – snarare tvärtom. Så varför just LINK? Vad är unikt med denna cybervaluta och varför är den så hett stoff just nu? Anledningen är s k smarta kontrakt. Chainlink avvänder blockchainteknik för att skapa säkra gateways för smarta kontrakt med smarta och krypterade betalningar. Företag har hittills varit skeptiska till att skapa smarta kontrakt med extern data p g a säkerhetsrisken, men med hjälp av Chainlinks revolutionerande teknik ser möjligheterna plötsligt helt annorlunda ut.

handla krypto mobilVar kan man handla dessa?

Uppstickare som CRO, THETA och LINK tillhör ännu inte ordinarie utbud av krypto hos många onlinemäklare, men kryptojätten Coinbase är en av dem som erbjuder handel med samtliga.

Vilka sajter är bäst för att handla kryptovalutor?

Stormgain: Bra för att KÖPA krypto med Visa-kort och behålla det. Läs mer.
Största fördelar: Även bra för trading internt mellan olika.
Största nackdel: Endast möjligt att handla krypto mot krypto, ej fiat mot krypto.

Upptäck kryptohandel med flexibel hävstång och marknadens lägsta avgifter hos Stormgain!

Skilling: Spekulera i krypto med snäva spreads och 100% transparent prissättning. Läs mer.
Största fördelar: En av de bästa allround-plattformarna, perfekt för att trada både krypto och andra tillgångar.
Största nackdel: Något snävt utbud av kryptotillgångar – för närvarande 10 st.

Libertex: En av världens främsta mäklare för kryptotrading, både fiat/krypto och krypto/krypto. Läs mer.
Största fördelar: Ett av marknadens bredaste utbud – över 80 kryptovalutor.
Största nackdel: Inte den mest användarvänliga hemsidan.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.