fbpx

Peter från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren CMC Markets för 5 minuter sedan.

» Prova CMC Markets du med.
73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Världens börser befinner sig mer eller mindre i fritt fall sedan ett par veckor tillbaka, så även marknaden för kryptovalutor. Det enda som är någorlunda stabilt är traditionell valutahandel, dvs den mellan länders valutor.

De senaste dagarna så har innehavarna av Bitcoin erfara kryptovalutans i särklass största tapp på över 7 år – kursen föll nämligen över 50% på endast två dagar. Även Ethereum drogs med i det episka fallet och siffrorna var blytunga när marknaden i fredags stängde inför helgen. Extrem volatilitet bland virtuella valutor är emellertid inget ovanligt, snarare faktiskt ganska signifikant för just kryptovalutor. Förra veckans kraftiga ras får dock anses vara något utöver det vanliga, och liksom oroligheterna på de traditionella börserna ger tappet upphov till en hel del nervositet och villrådighet bland innehavare över hela världen. Prova den bästa allround online trading mäklaren i Sverige – Skilling har allt!

Vad låg bakom det kraftiga raset? 

Bitcoin och Ethereums krasch kan som så mycket annat just nu till mångt och mycket härledas till det kinesiska Corona-viruset, som vid det här laget har vänt världen mer eller mindre upp och ned. Experter menar att det monumentala raset helt enkelt kan förklaras med att folk under rådande omständigheter är i större behov av riktigt kapital än virtuella valutor. Rädslan för viruset tvingar ned såväl länder som samhällen och den enskilda människan på knä, och plötsligt är det back to basics som är prio ett. Man bunkrar mat, man bunkrar mediciner och man säkrar upp med en buffert av riktiga pengar för att kunna stå pall för de tuffare tider som mest troligt hägrar vid horisonten. Många oroliga och nervösa Bitcoin-innehavare sålde därför förra veckan av sina virtuella tillgångar, vilket fick värderingen att sjunka som en sten. Ett liknande fall kunde bl a ses på marknaden för råvaror som guld och andra ädelmetaller, om än inte lika kraftigt.

Betyg: 9.11/10
Minsta insättning: 1 EUR
Beskrivning: Fler än 100 kryptovalutor. Prova Binance själv!

Riskvarning: Riskera aldrig pengar du inte har råd att förlora.


Kända Bitcoin-profiler ser raset som ett köpläge
Det kan vara lättare sagt än gjort att behålla lugnet när såväl omvärlden som börsen plötsligt verkar stå helt på ända. Vare sig du äger Bitcoin, Ethereum, aktier eller andra finansiella tillgångar kan en titt på aktuellt innehav i dagsläget onekligen framkalla både stress och ångest. Men – i tider som dessa är det kanske särskilt viktigt att påminna sig själv om att ingen förlust faktiskt är realiserad förrän man väljer att sälja av sitt innehav. Har du inget behov av att frigöra ditt investerade kapital nu, kan det snarare vara smart att istället ta tillfället i akt och se de omfattande nedgångarna som en realisation – och passa på att köpa mer. Just det rådet kan också ses på bl a Twitter från några av världens största innehavare tillika anhängare av Bitcoin – däribland Barry Silbert och Michelle Phan. Kanske tillhör du en av dem som länge varit sugen på att investera, men ansett både BTC och ETH vara på tok för högt värderade? Då skulle detta kunna vara det perfekta tillfället att få in en fot på marknaden.

Satsa på nerver av stål och is i magen
Ska man ge sig in på kryptomarknaden gäller det att dels ha tilltro till produkterna, men också göra sig beredd på att sitta stilla i båten när det stormar – utan att för den sakens skull låta bli att agera överhuvudtaget. Bitcoin, Ethereum och andra virtuella valutor kommer att svänga kraftigt i värde, stora upp- och nedgångar kommer att ske och du kommer förmodligen både tjäna och förlora pengar. Är du medveten om det och har en övertygande tro om att virtuella valutor faktiskt är något att investera i – ja, då kan kryptobranschen absolut vara något för dig att dyka in i.

När det kommer till volatiliteten – alltså prisförändringarna upp och ned – kan somliga anse Bitcoin och liknande tillgångar vara  en aning för magstarkt för att våga ge sig i kast med. Samtidigt är volatila och trendande marknader ett mer eller mindre nödvändigt inslag i en traders handel, eftersom det är där de stora möjligheterna till att tjäna in kapital oftast ligger. Bitcoin kan under normala omständigheter både stiga och sjunka tiotals procentenheter i värde under en och samma dag, och är man en skicklig trader med en riktigt vass känsla för tajming går det således att göra ganska lönsamma deals. Vikten av riskhantering är dock icke att förglömma. Kryptomarknadens stundtals ganska extrema volatilitet innebär ju nämligen inte bara chans till lönsam avkastning – utan också ett omfattande risktagande. Utrymme för förlust bör således alltid tas med i beräkningen, liksom en förmåga att tackla även de mest hisnande kursförändringarna.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla krypto- och vanliga valutor blixtsnabbt hos Skilling. Grym spread, snabbast avslut!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.