fbpx

Tina från Djurgården

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 23 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Är låga avgifter vid valutahandel inte tillräckligt för dig? Vad ska man välja för att få prisvärd valutahandel med allra lägst avgifter? Finns det några speciella valutapar eller instrument som är billigare och mer prisvärda?
Här går vi igenom vilka avgifter som finns när det kommer till valutahandel och vilka firmor sticker ut som bäst när det kommer till minsta eller helt avsaknad utav irriterande avgifter.

Alla vet att kostnaderna för valutahandel kan ha en dramatisk inverkan på lönsamheten och är en av de viktigaste faktorerna när man väljer en valutamäklare att handla med. När man jämför erbjudanden från flera alternativ så är det vanligt att överväga handelsprovisioner, spreadar, kontokostnader, realtidskostnader, utbud samt insättnings- och uttagsavgifter. All denna information är vanligtvis offentligt tillgänglig. Här ger vi lite förslag på vad som kan vara värt att titta närmare på för att säkerställa maximal prispress, samtidigt som du har en storslagen plattform.

Fast eller variabel spread

Jämförelsewebbplatser som vår är ofta det första steget för privatkunder som letar efter en mobil valutamäklare. Idag så är det sällan någon större vits att jämföra spreads, då de flesta erbjuder variabla spreads. Ifall någon alltid har en fast spread så bör du snarast vara uppmärksam på att något inte står rätt till. Vad som är omöjligt för utomstående att avgöra är den tillgängliga likviditeten, men ifall du inte handlar för riktigt stora belopp så brukar detta sällan vara ett problem.

För större affärer så är de spreadar som visas så kallade top-of-the-book spreads och huvudfrågan är – hur djup är mäklarens likviditet? Det kan visa sig att endast fem är tillgängliga till bästa pris, nästa är flera punkter borta. Beroende på mäklarens storlek och antalet aktiva kunder är chansen att vara den kund som kommer att fyllas till det högsta priset relativt liten. För variabel spread så är våra favoriter antingen Capital med ett extremt stort utbud eller Skilling som är skapat av Skandinaver och sidan har t. ex bankID för att maximera säkerheten.

Positiv slippage

Slippage är den integrerade delen av handeln i ECN eller STP-miljö och har vanligtvis en negativ konnotation. Positiv slippage bör dock inte förbises, eftersom den också är en del av ECN-handeln och kan ha en viktig effekt på handelsvinsten när handel sker med limiterade order.

Som vi vet kan limiterade order utföras till ett fast pris (ingen slippage), till ett bättre pris (positiv slippage) eller inte alls utföras. När en kundorder har utlösts dirigeras den vanligtvis till LP till ett markerat pris. Detta gör det möjligt för mäklare att eliminera negativ slippage samtidigt som man säkerställer möjligheten till positiv slippage. Läs om alla olika ordertyper vid valutahandel här.

Möjligheten och efterföljande frånvaro/närvaro av positiv slippage bör övervägas av handlare som handlar med limiterade order och är en av de viktigaste faktorerna som beskriver mäklarens affärsetik och integritet.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Mest positiv slippage och allra lägst avgifter kommer från denna Skandinavisk aktör som gör allt rätt. Prova Skilling idag!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Omvandling av kommissionen och P&L

Det är mycket viktigt att veta vilken växelkurs som provision och P&L omvandlas till din kontovaluta. Normalt bör de konverteras till den kurs som gäller på marknaden (i handelsplattformen) vid tidpunkten för provisionen.

Det är också viktigt att veta om avvecklingen är omedelbar eller om det sker en omräkning av P&L och provisioner i en annan valuta vid övergången, vilket kan ske till den kurs som gäller vid övergångstidpunkten och skiljer sig från den kurs som gäller vid den tid P&L eller provisioner uppstod.

Även om informationen om de ovan nämnda kostnaderna inte alltid finns tillgänglig på mäklarens webbplats är det viktigt att vara uppmärksam på dessa faktorer när du testar kontot.

EUR/USD spread hos Skilling

Spread

När en investerare handlar på valutamarknaden skall denne endast behöva fundera över två priser, det pris du säljer till och det pris du måste betala. Skillnaden mellan de två är vad en trader kallar för spread. Spreaden är den provision som mäklaren får i fickan och vad tradern betalar för kostnaden för att göra affärer. Vid terminshandel på valutamarknaden betalar en handlare inte bara denna spread utan också en provision till sin futuresmäklare. Samma sak gäller för valutahandel och CFD som för terminer. Vill du veta mer om spread? Kolla in avsnittet i valutaskolan som heter “hur fungerar spreads“.

Normalt sett är spreaden lägst på de valutapar som kallas för majors, det vill säga de mest omsatta valutaparen. De mest volatila valutaparen är normalt från tillväxtmarknader.

Kille chockad av oljepriset

Ytterligare avgifter att tänka på

Det finns också dolda avgifter för vissa mäklare. Några av de avgifter du bör se upp för inkluderar inaktivitetsavgifter, månatliga eller kvartalsvisa minimikostnader, marginalkostnader och avgifterna för att ringa en mäklare för telefonhandel.

Innan en bedömning av vilken provisionsmodell som är mest kostnadseffektiv måste en trader överväga sina egna handelsvanor. Till exempel kan handlare som handlar med stora volymer föredra att bara betala en fast avgift för att hålla kostnaderna nere. En mäklare med många dolda avgifter är CMC Markets, som vi rekommenderar att undvika. Mest transparent och allra tydligast gällande avgifter är Skilling, som visas svart på vitt exakt vad allt kostar.

Medan mindre handlare, som handlar relativt låga volymer, tenderar att föredra en provision baserad på handelsstorleksalternativ vara bäst eftersom detta resulterar i mindre relativa avgifter för deras handelsaktivitet.

Vanliga fallgropar med valutahandelsavgifter

Inaktivitetsavgift, det vill säga en kostnad som valuta- eller online trading mäklaren tar ut när det inte sker någon aktivitet på kontot – är relativt vanligt förekommande. Det är också den dolda kostnaden vi kan ha störst förståelse för. Sker ingen aktivitet på kontot så tjänar ingen några pengar, vare sig tradern eller mäklaren. IG tar till exempel ut 12 USD den första varje månad, givet att det inte skett någon aktivitet på kontot under de senaste 24 månaderna. Detta är en fullt acceptabel kostnad.

Vissa mäklarfirmor, till exempel EFX (som vi inte rekommenderar) debiterar emellertid $5 per $100,000 i handlad volym. En valutamäklare utan inaktivitetsavgift är Skilling, som du kan prova kostnadsfritt med demokonto här!

Natt med ljus i olika färger

Kostnader eller intäkter vid positioner över natten

När affärer hålls öppna över natten tillkommer en annan kostnad eller potentiell intäkt, som bör tas med av den trader som innehar positionen. Denna kostnad är främst centrerad på valutamarknaden och kallas ibland rollover (“rullar över natten”).

Varje valuta du köper och säljer har sin egen ränta. Skillnaden mellan de två räntorna på de valutor du handlar ger dig kostnaden för att inneha positionen över natten. Dessa räntor bestäms inte av din mäklare utan på interbanknivå. Om du till exempel köper GBP/USD, beror rollovern på skillnaden mellan räntesatserna i Storbritannien och USA.

Om Storbritannien hade en räntesats på 5 procent och USA hade en ränta på 4 procent, skulle trader få en inbetalning på en procent på sin position eftersom de köpte valutan från nationen med högre ränta – om de var säljer den här valutan, kommer de istället att debiteras en procent. I slutändan så tillkommer hanteringskostnader och extra person för att hantera allt med ränteavgifter eller ränteintäkter över natten. De valutamäklare som har bäst erbjudande är enligt våra undersökningar: 1) Skilling, 2) Capital, 3) eToro.

Insättningsavgifter eller uttagsavgifter

Flera läsare som säger att de drabbats av avgifter för uttag och insättningar. Detta är normalt något som undanhålls från kunderna in i det sista och ibland även ändras över tid.

Det finns valutamäklare där ute som erbjuder avgiftsfria insättningar och uttag, även om de flesta tar ut någon form av avgift. Våra favoriter som kör helt utan avgifter är:
Skilling, samt Capital och slutligen eToro.

Hos många så innebär inte insättningar några avgifter, men uttag gör det desto oftare. Vårt råd är att använda en valutamäklare som vare sig debiterar den ena eller den andra.

Till exempel lägger vissa mindre professionella valutamäklare på 7 procent för uttag genom betalkort eller kreditkort. Om du tar ut $1000, skulle du titta på en avgift på $70. Om du inte hittar en mäklare som erbjuder avgiftsfria uttag, leta efter en med avgifter på cirka 1-3% på din föredragna finansieringsmetod, eller leta efter avgiftsbelopp på cirka $ 30 så att du inte debiteras en galen summa. För Skilling så finns det hela 7 olika betalmetoder, som alla innebär 0% i avgift. Registrera dig här och prova nu!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Skippa insättnings- och uttagsavgifter. Testa ett riskfritt demokonto. Välj Skilling nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


3 av de värsta valutamäklarna med höga avgifter

ForTrade tar ut en kostnad om 40 USD per uttag, vilket vi anser att vara på den höga sidan speciellt som det tillkommer kostnader hos banken eller kreditkortsföretaget också.
Hos ZuluTrade kostar ett uttag över 500 USD 20 USD, plus 3,9 procent av beloppet som överförs vilket vi anser vara i det högsta laget.

Hos Rakuten Securities är samma kostnad 25 dollar per uttag, vilket är bättre men fortfarande högt. Vi noterar även att en annat alternativ tar 5 resp 3 USD per uttag. Här anser vi nästan att det är litet fånigt med dessa avgifter, men det kan ha varit så att denna mäklare haft oturen att ha många kunder som gjort många och små uttag.

Observera att vare sig Skilling eller Capital har dessa kostnader.

Topplista: De 3 mest prisvärda valutamäklarna

Vilka har då allra lägst avgifter vid trading på nätet? Här kommer de tre bästa alternativen enligt oss.

Skilling: Kostnad vid köp av EUR/USD

Skilling

För Skilling, som blev utsedd till årets bästa tradingsajt av oss, så är transparens grundläggande och något de lägger stor vikt vid. Det ska vara störtenkelt, även för nybörjare, att snabbt förstå sig på hur valutahandel fungerar och vilka räntekostnader och potentiella ränteintäkter som finns förknippade med trading. Låt oss gå igenom de låga kostnaderna hos Skilling i detaljer.

Insättnings- och uttagsavgifter
Skilling är nogranna med att inte ta ut några avgifter vid vare sig insättning eller uttag. Du kan använda ett brett utbud av betalningsmetoder: VISA, Mastercard, Trustly, Skrill, Neteller, Swish eller Klarna för både insättning och uttag. Medan den minsta insättningen ligger på 1000 kr, så är minsta uttag på 500 kr, eller motsvarande i EUR, GBP eller USD om du väljer någon av dessa valutor.

Daglig rollover (övernatten räntekostnad)
Runt slutet av handelsdagen så behöver öppna positioner betala en rollover (eller räntekostnad – vars inverkan förklaras här). Räntan kan vara både positiv och negativ, beroende på vilka räntor som de olika ländernas eller regionernas valutor har. För t. ex EUR/USD, så är räntekostnaden €0.61 per dag ifall du köper EUR/USD för 10 000, men ifall du säljer EUR/USD så är räntekostnaden 0 hos Skilling i skrivande stund. Lär dig mer om vad som påverkar valutakurserna här.

Avslutsavgifter
Det finns inga avgifter för detta hos Skilling.

Inaktivitetsavgift
Det finns ingen. Du kan handla hur ofta eller hur sällan du vill. Kom igång och registrera dig hos Skilling nu!

Största fördel med Skilling
Egenutvecklad plattform, eller MT4 eller cTrader, där du helt slipper avgifter vid insättning och uttag. De är också väldigt tydliga med exakt vad allt kostar, mitt framför näsan på dig, så det aldrig blir fel. Se ett exempel till höger över potentiell kostnad för EUR/USD.

Capital: 0% avgifter

Capital

Liksom Skilling så har även Capital insett att valutahandlare hatar gömda eller onaturligt höga kostnader. De har därför gjort allt för att tydligt visa upp kostnaderna och för att minimera alla avgifter. Läs vår analys över varför Capital är prisvärd nedan eller kolla in recensionen av Capital här.

Insättnings- och uttagsavgifter
Den internationellt erkända sidan som även finns på svenska och danska har vare sig någon insättnings- eller uttagsavgift.

Daglig rollover (övernatten räntekostnad)
Den dagliga avgiften är 0.0091% eller nästan 2.4 gånger högre än hos Skilling.
Låt oss ta samma exempel som med föregående alternativ hos Skilling och eToro. Du vill köpa 10 000 enheter av EUR/USD, och får då betala 1.46 USD i över natten avgifter.

EUR/USD hos Capital
Avslutsavgifter
Finns inga.

Inaktivitetsavgift
Inget sånt trams här.

Största fördelarna med Capital
Utbudet är klart större än hos andra sajter. Sajten finns på fler språk och är extremt genomtänkt. Det finns inga avgifter för vare sig insättning eller uttag, eller inaktivitet. Det är bara räntekostnaden vid valutahandel som är mer än dubbelt så hög som hos Skilling.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Flest instrument i branschen; enormt utbud. Inga tramsiga avgifter. Prova Capital idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Copy trading från etoro

eToro

0% kommission på aktiehandel. Ingen “markup”, ticketing fees eller stamp duty. Inga “management fees” – inte ens för att följa copy traders.

Insättnings- och uttagsavgifter
De har ingen insättningsavgift, vilket är en stor fördel med eToro. Men de tillkommer dock $5 för att hantera uttag.

Daglig rollover (övernatten räntekostnad)
Den dagliga avgiften är 0.0063%. Låt oss köra samma exempel som innan: För 10 000 enheter så är avgiften 1.01 USD (long, köpa EUR/USD).
etoros avgifter
Avslutsavgifter
Inga

Inaktivitetsavgift
Ingen.

Största fördel med eToro
De har väldigt bra copy trading och har inga avgifter för clearing, samt väldigt låg spread. Klart värt att prova eToro.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Följ marknadens bästa traders. Använd en valutamäklare med superlåga avgifter. Prova eToro nu!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.