fbpx

Per från Östermalm

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 5 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Idag gör Valutahandel.se en djupdykning i valutamäklaren Skilling, som grundades av bland annat Anders Berglund, tidigare VD för Google Sverige och entreprenörerna Henrik Persson Ekdahl, André Lavold och Mikael Riese Harstad från Optimizer Invest som har investerat riktigt rejäla summor i verksamheten.

Bolaget har på några år gått från att vara något av nybörjare inom trading, till att bli verkliga trading kungar. Som enda seriösa, internationella CFD bolag med drygt 900 instrument, så har Skilling BankID så du kommer igång direkt, 100% säkert. Läs vidare för att lära dig mer om Skilling och hur bolagets ledning gått från att vara experter på casino och spel, till att ta med sig kunskapen och kapitalet och skapa en enastående sajt för valutahandel, aktieindex och blankning med CFD'er.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla mobilt hos Skilling, en av marknadens bästa och mest använda tradingmäklare 2020. Kom igång med BankId på under 1 minut!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Skilling's konto på Cypern
Skilling's kontor

Huvudkontor på Cypern

2017 påbörjades arbetet med att rekrytera en ledningsgrupp till Skilling, samtidigt som bolaget Skilling Ltd etablerades på Cypern, en annan av Medelhavets soliga öar, där arbetet med design och utveckling av Skillings plattform tycks ha börjat. Teamet bakom har en bevisad erfarenhet och ett track record på hur man skapar webbplatser som uppskattas av användaren, men hade inte så mycket specifik expertis om just trading. Gruppen spenderade några år och lärde sig precis allt om likviditetspartners och handel för att kunna lyckas. Idag har nybörjaren Skilling som kom igång med plattformen 2016 blivit något av en trading kung för svenskar. Läs mer om historien bakom Skilling. Utvecklingen av Skillings handelsplattform mjukvara för orderhantering påbörjades. I slutet av året lämnades en ansökan in för en CySec licens.

2018 var verksamheten fortfarande inte live. Men Skilling öppnade upp sitt huvudkontor på Cypern. I mars fick sedan Skilling sin officiella licens av CySec med CIF license No. 357/18 att agera genom sin brittiska filial med referensnummer (FRN) 810951som gjorde att bolaget kunde erbjuda sina tjänster till samtliga EES-länder. Under tiden sker stora prestandaförbättringar av Skillings handelsplattform, till exempel adderas Skilling Trade Assistant och Skilling Acadamy till handelsverktygen som erbjuds företagets kunder.

Handla index med Skilling

Skilling släpps i Sverige, Norge, Tyskland och Storbritannien

2019 kom så verksamheten i Skilling igång efter slutliga test och QA av handelsplattformen. Skilling lanserades under sommaren i Sverige, Norge, Tyskland och Storbritannien. Den framgångsrika lanseringen ledde till att bolaget valde att lansera sin valutahandel i resten av EES-länderna i oktober 2019. André Lavold intervjuas av oss efter att han gick in som ny VD för Skilling Group under 2019.

Skilling får en global licens 2020

Nu skriver vi 2020, och Skilling har en global licens för trading, förutom den som gäller för EU-traders genom CySEC och FSA i Storbritannien så har bolaget en ny licens med nummer SD042 från Seychelles Financial Services Authority (FSA), Seychellernas finansiella myndigheter. Du hittar Skillings FSA licens här. Samtidigt öppnades bolagets fjärde kontor på Seychellerna.

Trading i nästan hela världen

Därmed kunde bolaget utöka sitt produkterbjudande och erbjuda sina tjänster utanför EU. I dag är det bara 7 av 195 länder där Skilling inte kan erbjuda valutahandel. Nästan alla länder i Asien, Mellanöstern, Afrika och Latinamerika är numera godkända för valutahandel och online trading i alla dess former med hjälp av CFD, ETF eller fonder. De enda länderna som Skilling inte kan erbjuda trading är Iran, Nordkorea, USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Japan. Det beror på att dessa länder har helt andra regelverk, något som kräver ytterligare licenser som Skilling ännu inte har.

Svart taxi i London

Öppnar upp i London i juli, 2020

I juli 2020 meddelade Skilling att bolaget arbetar vidare med sin globala expansion och utvidgar sin fysiska närvaro till London, Storbritannien, Detta är Skillings femte kontor, efter Malta, Cyper, Marbella och Seychellerna. Det är också det första kontoret som inte är beläget i den soligare delen av världen.

London är ett globalt finansiellt centrum och en viktig plats för alla företag i finansindustrin
när det gäller tillväxt och ytterligare expansion. Det ger deminte bara tillgång till världens mest varierande talangpool utan också positionerar Skilling för att bygga nyckelrelationer i branschen med bolagets kunder, leverantörer och tillsynsmyndigheter.

Skilling har redan fått ett FCA UK-filialtillstånd tidigare i år, kommer att fortsätta arbeta i Storbritannien efter Brexit, och kommer inledningsvis att öppna ett representantkontor i London

2021 är planen att Skilling skall påbörja en expansion mot Asien men också erbjuda fler instrument än vad som redan finns i den omfattande produktportföljen.

En omfattande utveckling av Skillings produkterbjudande

Vi har under de senaste åren sett en omfattande utveckling av Skillings produkterbjudande, och vi förstår efter vårt samtal med ledningen att detta bolag fortsätter att arbete med att ta fram ytterligare produkter till sina kunder. I dag erbjuder Skilling inte bara valutahandel, utan det går också att exponera sig mot råvarumarknaden.

Det går att handla med råvaror som olja och naturgas samt ädelmetaller som silver och guld. Det är emellertid endast en del av det stora universum som råvarumarknaden utgör. Det finns till exempel inga softs som kakao, bomull eller kaffe, eller spannmål som vete eller majs. Vi tror emellertid att det endast är en tidsfråga innan Skilling kan erbjuda även dessa saker. Baserat på Skillings tidigare utveckling har vi sett att de inte vill lansera halvfärdiga produkter, utan att de hellre vill ge sina kunder en välfylld palett med produkter att handla med.

Lätt att komma igång

I dag är det mycket enklare att komma i gång med ett nytt konto än vad det var för några år sedan. Skilling har sedan start arbetat för att det skall gå att öppna ett konto för valutahandel snabbt och enkelt, och det går att göra på några sekunder så vi måste säga att de har lyckats väl. De går att öppna ett konto med hjälp av Bank ID. Det betyder att det med dagens moderna teknik går att komma igång blixtsnabbt, det är inte som för några år sedan när blanketter skulle skriva ut och skickas med budfirma.

Att öppna kontot är enkelt, och hela processen är överskådlig, lätt förklarad och smidig. Detta är sannolikt den bästa sidan för handel vi sett oavsett om det är råvaror, valutahandel eller aktier som du är ute efter att handla med. Att det är så pass enkelt beror på bolagets delägare. Optimizer Invest har själva investerat 100 miljoner SEK i den nya trading-firman och flera andra investerare har gått in med betydande belopp för att förenkla allt med aktie-, råvaru- och valutahandel på nätet. Ju fler processer som går att göra direkt på Internet gör att det blir billigare för kunden, och att det går snabbare.

Att snabbt få en översyn av positioner och kostnader är lätt, varför vi anser att Skilling har lyckats med att demokratisera valutahandeln, och erbjuda dem till allmänheten. Framförallt är Skilling Academy något som vi är imponerade. Genom mer än 50 olika lektioner som går att tas efterhand har bolaget tagit fram en egen valutaskola som passar de flesta från rena nybörjare på valutahandel till dem som är litet mer erfarna handlare.

I dag är det mycket enklare att komma i gång med ett nytt konto än vad det var för några år sedan. Skilling har sedan start arbetat för att det skall gå att öppna ett konto snabbt och enkelt, och det går att göra på några sekunder så vi måste säga att de har lyckats väl. De går att öppna ett konto med hjälp av Bank ID. Det betyder att det med dagens moderna teknik går att komma igång blixtsnabbt, det är inte som för några år sedan när blanketter skulle skriva ut och skickas med budfirma.

Att öppna kontot är enkelt, och hela processen är överskådlig, lätt förklarad och smidig. Detta är sannolikt den bästa sidan för handel vi sett oavsett om det är råvaror, valutahandel eller aktier som du är ute efter att handla med. Att det är så pass enkelt beror på bolagets delägare. Optimizer Invest har själva investerat 100 miljoner SEK i Skilling och flera andra investerare har gått in med betydande belopp för att förenkla allt med aktie-, råvaru- och valutahandel på nätet. Ju fler processer som går att göra direkt på Internet gör att det blir billigare för kunden, och att det går snabbare.

Att snabbt få en översyn av positioner och kostnader är lätt, varför vi anser att Skilling har lyckats med att demokratisera valutahandeln, och erbjuda dem till allmänheten. Framförallt är Skilling Academy något som vi är imponerade. Genom mer än 50 olika lektioner som går att tas efterhand har bolaget tagit fram en egen valutaskola som passar de flesta från rena nybörjare på valutahandel till dem som är litet mer erfarna handlare.

Vi ser fram mot ett utbud av ETFer

I dag vet vi att det är många som efterfrågar möjligheterna att arbeta med så kallade börshandlade fonder, eller ETFer som de också kallas. Problemet är att den amerikanska lagstiftningen inte är helt anpassad till Europa, där ETF-utgivarna måste ta fram en mer omfattande riskprofil, så kallade PRIIP. Detta är något som en amerikansk ETF-utgivare inte kan göra på grund av den amerikanska lagstiftningen.

ETFer har av den anledningen kommit att bli mycket populära hos olika CD-handlare. Ledningen för Skilling fortsätter att arbete med att ta fram ytterligare produkter till sina kunder, vi tror därför att vi kommer att kunna meddela att Skilling kan erbjuda betydligt mer även här inom kort.

Vi hoppas på att vi inom en relativt snar framtid kan se fler exotiska valutor att handla med. Vi vet också att det finns kunder som saknar möjligheten att handla valuta genom islamiska konton, något som är populärt i framförallt Storbritannien.

Det finns i dag endast möjlighet att använda en fast hävstång, det vill säga 5x för aktier och 30x hävstång för valutahandel med CFDer. I vissa fall skulle vi vilja se möjligheten att kunna anpassa hävstången till de enskilda positionerna.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading hos Skilling. En av marknadens bästa och mest användarvänliga sajter 2020. Kom med Skilling nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Plattformar

Skilling erbjuder sina kunder flera olika plattformar, till exempel den egenutvecklade plattformen SkillingTrader som håller en mycket hög nivå. SkillingTrader ger omedelbar info om din belåning, alla positioner och historik. Sökfunktionen är snabb vilket är en stor fördel när man ska hitta ett instrument eller aktie.

För alla som hellre kör cTrader, så är det också en möjlighet. Bara fråga supporten efter att du registrerat dig så ordnar Skillings support cTrader till dig.

Skilling har även integration med MT4. Detta är världens mest använda plattform för valutahandel som är väldigt etablerad och använd, inte minst för att den är väldigt tydlig, enkel och snabb.

Support

Då Skilling är skapat av svenskar och norrmän och började sin verksamhet riktad mot Skandinavien erbjuder bolaget skandinavisk support. Nivån på supporten är bra och både nybörjare och mer avancerade valutahandlare kan känna sig bekväma att få snabba svar från Skilling. Som alternativ finns även support på engelska och tyska.

Hävstång

Vi har redan berört den fasta hävstången 5x för aktier och 30x för handel med valuta , när det är större valutapar, så kallade majors. Det är den maximala hävstången som ett tradingföretag kan erbjuda i Europa. Skilling erbjuder vidare en hävstång på upptill 20x för den som vill handla råvaror och 2x för kryptovalutor.

Kostnader

Skilling erbjuder mycket konkurrenskraftiga avgifterna och kostnaderna. Om Du mot förmodan väljer att inte använda kontot en månad, till exempel för att du inte hittar några affärsmöjligheter som passar din handelsstil så belastas inte kontot med några kostnader, precis som det skall vara.

Det går även att komma igång med så pass litet som 1 000 SEK, även om vi rekommenderar ett minsta saldo på 10 000 kronor för att kunna ta del av alla de möjligheter som Skillings valutahandel erbjuder.

Spreaden, det vill säga skillnaden mellan köp- och säljkurs är bland de lägsta i marknaden, baserat på den reella spreaden. Skilling gör minimalt med re-quotes på sina priser till skillnad från konkurrenterna som ofta ändrar priser i högre utsträckning.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.