fbpx

Krister från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 5 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
82% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Att valutaparet USD/ZAR kan se en högre rörelse kopplad till en tveksam utveckling i Turkiet är något som analytiker påpekar. Analytikerna inom valutahandel hos de japanska banken Tokyo-Mitsubishi UFJ (MUFG Bank), anser att den sydafrikanska randen (ZAR) har blivit närmare kopplad till resultatet av den turkiska liran (TRY) som tillhandahåller en proxy. Turkiet bestämde sig för att behålla räntan oförändrad på 8.25% för den 3e raka månaden, trots att den turkiska inflationen fortfarande är över 11%. Banken har en idé om att gå lång USD/ZAR med ett mål på 18.400. Valutaparet USD/ZAR stängde i fredags på 17.6.

Citat från MUFG analysen

ZAR har blivit tätare kopplad till den negativa utvecklingen i Turkiet, och vi föredrar att använda den som en proxy för kort TRY-exponering. MUFG logoVi förväntar oss att TRY kommer att förbli under nedåtriktat tryck och betraktar relativ stabilitet eller till och med förstärkningen under den senaste veckan som ohållbar. Det monetära åtstramningen genom att begränsa tillgången till finansiering är troligtvis inte tillräckligt för att stabilisera TRY. Den största risken för handelsidén är att ZAR redan har rört sig sedan slutet av förra månaden. Det ökar risken för en kortvarig pressning av långa positioner. ”

”En potentiell trigger för nackdelen skulle vara om CBoT agerade beslutsamt och höjde kurserna betydligt för att erbjuda mer stöd för TRY. En förlängning av bredbaserad USD-svaghet skulle också motverka handelsidén. ”

En fallande turkisk lira kan drabba Sydafrika hårt

Den turkiska liran (TRY) kan tyckas vara en värld borta från Sydafrika men en misslyckad TRY kan ha mycket verkliga konsekvenser för Randen och landet som helhet. TRY är en EM-valuta som kan ha smittsamma effekter på andra EM, där Sydafrika är överst på listan. Den nuvarande valutarisken i Turkiet har lett till ökad volatilitet. En ökning av volatiliteten kräver högre riskpremier från investerare som kompensation. Detta kan också ses i Sydafrika, vilket inte kommer att gynna ZAR. Randhandlare bör övervaka Lira-situationen för att undvika externa överraskningar.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova trading med tillväxtvalutor hos Skilling. Enkelt, smidigt och säkert. Prova nu!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


Har tappat 19 procent

Under de första sex månaderna av 2020 förlorade den sydafrikanska randen över 19 procent av sitt värde jämfört med den amerikanska dollarn. Medan den globala ekonomin förblir under växande stress från Covid-19-pandemin, är Sydafrika inställd på att dra nytta av de enorma stimulanspaketen som implementerats av utvecklade länder. Är du också sugen på att gå lång eller kort i råvaror? Kolla vår topplista över råvarumäklare då!

Under de första sex månaderna av 2020 förlorade den sydafrikanska randen över 19% av sitt värde jämfört med den amerikanska dollarn. Även om det gör import och utlandsresor dyrare för sydafrikaner, är exporten nu betydligt mer konkurrenskraftig. Investerare flydde från tillväxtmarknaderna när Covid-19-pandemin utvecklades, men USD/ZAR inledde en massiv återgång sedan slutet av april. Efter nedbrytningen under dess motståndszon mellan 17.6611 och 17.7822, , ökade försäljningstrycket.

Valutaparet USD/ZAR

  • Kortvarig tjurkörning efter ryska COVID-19-vaccin inducerar “risk-on” -sentiment
  • USD/ZAR handlas runt 17.5000 nyckelnivå som är en psykologisk nivå (23,6 procent Fibonacci)
  • Lokala ekonomiska data och politisk instabilitet i Sydafrika förbättrar inte läget
  • Systemisk potential med turkisk lira (TRY) devalvering

Dominant makroekonomisk miljö

Den sydafrikanska randen (ZAR) har visat nyligen styrka över majors efter att den ryska presidenten Vladimir Putin meddelade ett möjligt vaccin mot COVID-19. Styrka sågs bland Emerging Market (EM) valutor som en risksökande stämning som sopades över finansmarknaderna. Denna optimistiska bubbla har sedan sprängts när ytterligare ytterligare tester krävs av Världshälsoorganisationen (WHO) efter en “påskyndad” försöksperiod av ryssarna. Den varaktiga titten för tat-utbyte mellan USA och Kina har kompletterat riskaversion och lämnat EM-valutor som ZAR i en nedåtgående trend, även om både Kina, Ryssland och Goldman Sachs flytt USD på sistone. Hos Skilling kan du handla EUR/ZAR, GBP/ZAR, USD/ZAR och JPY/ZAR till konkurrenskraftig spread och med snabbast avslut i branschen. Prova själv nu!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Snabba avslut, många valutapar. Upptäck en skandinavisk valutamäklare med bankID. Prova Skilling!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


USD/ZAR på kort sikt

Det dagliga diagrammet USD/ZAR visar senaste intervallbundna rörelser mellan 23,36% (17,4932) och 38,2% (13,3515) Fibonacci-nivåer – Fibonacci tas från februari 2018 lågt till april 2020 högt. USD/ZAR handlas för närvarande på toppen av sortimentet med 100-dagars Moving Average (MA) inte långt bort. Om priset kan bryta över 100-dagars MA kan detta signalera ytterligare uppåtriktning för paret.

Augusti har varit en bra månad för den amerikanska dollarn som har visat en starkt månadsdatum efter en 11% -nedgång på dollarindexet (DXY) från den högsta nivån i mars. En förlängning av dollarstyrkan kan ge en medvind för USD/ZAR-tjurar att bryta över 23,6% Fibonacci-nivån på jakt efter ytterligare motstånd.

Genom att gå in i det fyra timmarsdiagrammet visas några viktiga nivåer med 23,6% Fibonacci-zonen sammanfaller med den psykologiska 17,5000 nivån. Ett tryck över denna nivå kommer att se 17,7817 nivån ger initialt motstånd. Björnar kan se en fortsättning på den kortsiktiga nedåtgående rörelsen till 17.3353 och eventuellt längre ner till den senaste botten 17.1650.

Nivån på 50 på Relative Strength Index (RSI) bekräftar beslutsamhet mellan tjurar och björnar. Generellt tyder en RSI-läsning på över 50 på en hausseartad förspänning och vice versa så att handlare kommer att se på detta som en stödjande faktor för ytterligare indikationer om riktning.  Prova handla offshore valutor genom Skilling!

Dåliga ekonomiska data kan få långtgående effekter

Sydafrika har haft svårt att bekämpa COVID-19-viruset genom att balansera en kämpande ekonomi med stränga låsningsåtgärder. Med tidigare problem som fortfarande plågar sydafrikaner som den ökända “belastning” (blackouts) har ekonomisk återhämtning varit oerhört svår under dessa testtider.

Dålig ekonomisk data som tillverknings- och detaljhandelsstatistik som kommer in på deprimerade nivåer gör att den sydafrikanska ekonomins framtid förblir dyster. Som utvecklingsland kan Sydafrika ta längre tid att återhämta sig (ekonomiskt) från den globala pandemin i förhållande till mer utvecklade länder i Europa.

De långsiktiga utsikterna för den sydafrikanska randen är inte rosenröda med mycket av sin senaste styrka som kommer från en svagare amerikansk dollar i motsats till en stark Rand, och med globala och lokala faktorer som närmar sig ZAR är det frågan om det finns något långsiktigt hopp mot björnarna?

Argument för både tjurar och björnar har förtjänst, men de fundamentala faktorer verkar kontrollera situationen som i slutändan kommer att bestämma USD/ZAR-utsikterna. Med så många variabler som spelas, kommer USD/ZAR-handlare att behöva följa globala och lokala ekonomiska nyhetsflöden under denna osäkerhetsperiod för att ge ytterligare vägledning. Viktiga handelspunkter att tänka på:

17,5000 psykologisk nivå (23,6% Fibonacci).
Teknisk analys – RSI-nivå.
Valutarisken i Turkisk Lira.
Spänningar mellan USA och Kina.
Sydafrikansk politik och ekonomiska data.
Utvecklingen av Covid-19 i Sydafrika och USA.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla ZAR med AvaTrade. En pålitlig valutamäklare med med lång historik. Prova nu!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.