fbpx

Pelle från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 40 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den kända amerikanska investmentbanken Goldman Sachs har börjat bygga upp korta positioner i dollar, rapporterar Valutahandel. Att Goldman Sachs satsar mot dollarn beror på att allt fler av världens ekonomier börjar öppna upp, medan oroligheter sprids efter George Floyds bortgång, Kina tycks sluta handla Amerikanska jordbruksvaror och investerare börjar bli oroliga för värderingen på amerikanska värdepapper. Strategerna på Goldman Sachs gör därför bedömningen att intresset för dollar som en så kallad safe haven minskar kraftigt och att många placerare kommer att ta hem sitt kapital från USA.

I en analys som publicerades under helgen sade Goldmans strateger att även om de hade hävdat att det var för tidigt att leta efter “rakt och hållbart nackdel med dollarn med tanke på balansen mellan cykliska risker” ser blankning av dollarn nu attraktiv ut i vissa valutapar.

Goldman citerade den “stadiga återöppningsprocessen, begränsade bevis för en upptagning av Covid-infektionsnivåer och uppmuntrande politiska åtgärder som framsteg inom EU: s återhämtningsfond”, ett låneprogram på 750 miljarder euro (834,1 miljarder dollar) som utformats för att hjälpa till att stärka den europeiska ekonomin i ljus från coronavirus-pandemin.

Var kan man blanka amerikanska dollar?

Den amerikanska dollarn är en relativt stor valuta som kan handlas hos i princip alla valutamäklare. En av våra favoriter är IG, som har en enastående webbplattform och ger dig fler möjligheter och smidigare trading. När det kommer till spreads så ligger IG bland de bästa på marknaden för just USD/RUB, NZD/USD, USD/CZK, USD/CAD, AUD/USD, EUR/USD, GBP/USD, USD/CHF, USD/CHN, USD/DKK, USD/HKD, USD/HUF, USD/ILS, USD/JPY, USD/MXN, USD/NOK, USD/PLN, USD/SGD, USD/TRY, USD/ZAR. Det finns också ett flertal ETF'er hos IG som där du kan blanka USD mot EUR, USD mot GBP eller USD mot AUD för att nämna några. Testa själv IG idag.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Upptäck en bättre trading partner. Både först och störst. Släck din trading törst. Prova turbo warranter genom IG nu!

Riskvarning: 70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


Oslo på natten

Goldman Sachs framhåller den norska kronan

I synnerhet framhöll Goldman Sachs strateger den norska kronan som väl positionerad för att överträffa under resten av coronaviruskrisen. De rekommenderade därför bankens kunder att korta USD/NOK-paret med en målkurs på 8,75 kronor till dollarn. Goldman Sachs rekommenderar sina kunder att vara uppmärksamma på kursutvecklingen. De rekommenderar ett stopp om kronan försvagas till 10,25. Den norska kronan handlas för närvarande till 9,68 till dollarn. Prova trading med NOK genom Skilling idag!

Norges demografi och inhemska medicinska infrastruktur gör landet bättre rustat för utbrottet än många andra länder. Norges starka finansposition ger landet en tydlig fördel, ”säger Goldman-analytiker, ledda av co-chefer för den globala utländska valutan, Zach Pandl och Kamakshya Trivedi, sade i analysen som publicerades på söndagen.

Medan andra länder tvingas att antingen begränsa sitt finanspolitiska stöd eller dramatiskt öka upplåningen, båda potentiella valutatekniker, kan Norge ta hem medel från sina investeringar utomlands. Idag tillkännagav Norge att det kommer att öka dagliga transaktioner ytterligare, från 2,1 miljarder norska kronor till 2,3 miljarder NOK, vilket hjälper till att stödja ekonomin och valutan. Fram till och med måndag morgon rapporterade Norge 8 440 fall av Covid-19 och 236 dödsfall, efter att ha vidtagit stränga åtgärder för att begränsa viruset redan 12 mars och utvecklat en betydande testkapacitet.

Landet tillkännagav också en tre-fas finanspolitisk stimulansplan i mars och utvecklade två statligt stödda lån och garantisystem för att ge likviditet för norska företag. Ifall du vill göra som Goldman Sachs, så kan du handla NOK mot USD själv!

Var kan man handla norska kronor?

Den norska kronan är en relativt liten valuta som emellertid kan handlas hos i princip alla seriösa valutamäklare. En av våra givna förslag till trading med norska kronan är Skilling. Visste du att Skilling Groups VD, André Lavold, är en norrman som kan tala svenska? Han har haft ett mål som VD. Att göra Skilling till det bästa bolaget i världen på online trading och de är redan på god väg. Ingen annan sajt gör det lika användarvänligt för svenskar, med bankID som möjliggör handel med riktiga pengar på några minuter. Lär dig själv valutahandel på blott 5 minuter. Det är enklare än du tror och du kan även handla aktier med cfd'er, aktieindex och råvaror där. Läs den utförliga recensionen om Skilling, eller ifall du är sugen på att komma igång direkt så registrera dig hos Skilling här!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upplev en transparent online trading partner, skapad av nytänkande Skandinaver. Du kan blanka dollarn mot norska kronan med CFDer, som Goldman tror ska stärkas. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.