fbpx

Pär från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 17 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Sanktioner från USA, svajiga oljepriser och ett ständigt pågående politiskt spel – samtlig viktiga faktorer med stor inverkan på den ryska rubelns värde. Intresserad av handel med RUB? Då hittar du allting du behöver veta om valutan här. Ta del av RUB livekurser i realtid, läs på om vilka indikatorer du bör ha koll på, hur dess framtidsutsikter för 2020 egentligen ser ut samt var och hur du bäst investerar – eller spekulerar – i den ryska rubeln.

EUR/RUB  
USD/RUB  

Handla med rubel

Den ryska rubeln (tidigare sovjetisk rubel) är idag officiell valuta i Ryssland samt Sydossetien och Republiken Abchazien – två utbrytarrepubliker vilka enbart har erkänts som formella republiker av Ryssland själva samt ett fåtal andra länder, däribland Nicaragua och Venezuela. Valutan är, Rysslands yta till trots, inte en av de som handlas mest på den internationella forexmarknaden – men finns vanligen ändå bland sortimentet hos de allra flesta valutamäklare, ofta i par med klassiker som USD, EUR, CHF och även krypton BTC.

rubel mynt
Valutaparen EUR/RUB samt USD/RUB är de som omsätts mest, och för framförallt USD/RUB har kursen åkt både upp och ned under första kvartalet av 2020 och även en bit in på andra. I dagsläget handlas en amerikansk dollar för strax över 68,3 rubel – en markant uppgång jämfört med för bara någon månad sedan då priset istället låg på drygt 73 RUB för 1 USD, med en stödnivå runt 72 och ett motstånd på 75-76. En stabilisering av Brent-oljepriset i kombination med extremt hård press på den amerikanska WTI-oljan, fortsatta handelsstridigheter mellan USA och Kina samt en massiv Corona-våg i USA, anses av experter samtliga vara bidragande orsaker till rubelns positiva utveckling. Kanske ett investeringsläge är i sikte? Hos Skilling kan du handla RUB i par med ett flertal olika valutor, till konkurrenskraftiga spreads och med en mängd olika verktyg och indikatorer till din hjälp. Börja med ett demokonto och kom igång med din valutahandel snabbt, helt utan risk och helt utan kostnad.

Indikatorer att hålla koll på

Som ett av världens främsta oljeproducerande länder, är såväl den ryska valutan som den ryska ekonomin i stort mycket starkt korrelerade till vad som sker på oljemarknaden. Rubeln är således vad som brukar kallas en råvarutung valuta, vars värde påverkas betydligt utifrån priserna på Brent-olja. Vill man börja handla rubel är det därför viktigt att hänga med i vad som händer på oljemarknaden, i syfte att kunna lägga strategier och analysera på ett korrekt sätt. Det här blev inte minst tydligt under våren 2020, då världens oljemarknader lamslogs av en av de värsta krascherna i modern tid – och rubeln störtdök med ett 30%-igt värdetapp mot USD som direkt resultat.

Ryssland statsvapenUtöver oljan och större geopolitiska händelser, finns förstås ett flertal inhemska indikatorer att hålla koll på vid trading med RUB. Hur Rysslands centralbank parerar ökad inflation, hanterar reporäntan samt hur siffrorna för landets konsumentprisindex ligger är bra att sätta sig in i – liksom prognoser för arbetslösheten, export/import samt aktuell statsskuld. Inrikespolitiken kan vara desto svårare att få en insikt i, men i relation till andra faktorer bedöms den också ha ett mindre inflytande över rubelns värde.

En valutakurs präglad av osäkerhet

Ryssland betraktas fortfarande av omvärlden som en både politisk och militär stormakt, och även om president Putin inte gjort några hemligheter av sina storslagna planer för att även göra landet till en ekonomisk stormakt – har det gått lite trögare på den fronten. Ekonomiskt sett har Ryssland fått erfara ett par rejält magra år, kanske framförallt sedan man tog beslutet att invadera ukrainskt territorium och inta Krimhalvön under 2014. Stränga sanktioner, en kraftigt försvagad oljemarknad, höga räntor och rödflagg för en skenande inflation har samtliga fått konsekvenser för rubelns värde på senare år. Inflationen har de senaste 10 åren pendlat mellan 3-16 %, reporäntan har varit allt mellan 5 och 17 % – med ett genomsnittligt värde på runt 7 % – och arbetslösheten har sjunkit från 10 % under finanskrisen på 00-talet, till dryga 5 % just nu.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla RUB hos Skilling, Sveriges snabbaste online tradingmäklare 2020. Kom igång med trading på under 1 minut med BankID!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Rubelns utsikter för 2020 och framåt

Trots en labil inledning på 2020, bedömer många experter att rubelns absoluta botten nåddes vid raset i mitten av mars – och att mycket pekar på att valutan med stor sannolikhet kommer att fortsätta erövra mark mot dollarn även fortsatt under året. Rysslands ekonomi är dessutom i grunden relativt stark. Dock föreligger förstås viss osäkerhet – de ekonomiska sanktionerna är fortsatt en tung börda, och så länge pandemin av Covid-19 pågår med konsekvenser för den globala efterfrågan på olja, gäller det att som valutahandlare följa rubelns utveckling noggrant. Huruvida Putins ambition att göra Ryssland till världens femte största ekonomi kommer att lyckas, återstår helt enkelt att se.

  Bitcoin eller ETH? Båda slaktas just nuBitcoin eller ETH? Båda slaktas just nu
  Måndag, 13 juni 2022 11:43
  ETH är ner 17% idag och handlas för $1218, efter att ha inlett veckan på $1850. Bitcoin bröt inte bara 30 000 dollar nivån, utan även 24000 nivån för någon timme sedan och är ner 13% idag. Kryptoexperter dividerar om ifall ETH ska ner mot $500, $700 eller kommer vända runt 1000 dollar. Vad tror du? Går du lång eller kör du blankning? Prova själv trading genom Skilling idag till...
  Läs hela nyhetsflashen


  Det första insiderbrottet inom NFT'er?Det första insiderbrottet inom NFT'er?
  Torsdag, 2 juni 2022 13:11
  Nu verkar det som att den första domen i USA mot insiderbrott relaterat till Non-Fungible Tokens (NFT'er) håller på att avslutas i New York's södra distrikt. En före detta anställd på OpenSea kan få upp emot 20 års fängelse. Genom att vara anställd på OpenSea, hävdar åklagaren att den nu före detta anställda tog del av konfidentiell affärsinformation för att...
  Läs hela nyhetsflashen


  3 blankningskandidater: Index och krypto?3 blankningskandidater: Index och krypto?
  Tisdag, 24 maj 2022 16:58
  Vi börjar se allt fler blankare och Scott Minerd på Guggenheim’s Minerd säger till CNBC att vi kan se Bitcoin gå ner mot 8000 dollar. S&P 500 Index visar en fortsatt nedåtgående trend enligt Eliott Wave analytiker, som idag uttalade sig om att vi befinner oss i den tredje nedåtgående vågen utav fem. S&P 500 handlas idag...
  Läs hela nyhetsflashen


Valuta
Land
kr SEK
Svenska
GBP
Storbritannien
$ USD
USA
EURO
Europeiska Unionen
JPY
Japan
C$ CAD
Kanada
Om du också är intresserad av att bli kontaktad av en av våra pålitliga samarbetspartners som kan hjälpa dig att hitta rätt handelsplattform så tveka inte att ange dina kontaktuppgifter nedan.

Jag accepterar villkoren och att mina kontaktuppgifter lagras i enlighet med rådande lagstiftning.

Land
Ränta
Svenska flaggan Sverige
0%
Storbritanniens flagga UK
0.10%
Amerikanska flaggan USA
0-0.25%
Europeiska Unionens flagga EUROPA
0%
Kanadensiska flaggan Kanada
0.25%
Norska flaggan Norge
0.25%

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.