fbpx

Pelle från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Easy Markets för 44 minuter sedan.

» Prova Easy Markets du med.
73% av alla privata kunder förlorar pengar när de handlar CFDer med denna leverantören.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel.se har idag nöjet att intervjua Lennart F Clausen från Skilling, som jobbat med valutahandel i drygt 17 år. Han är ansvarig för trading på Skilling och en expert på hur valutamarknaden rör sig, men har givetvis också god koll på finansmarknaderna som helhet. Lennart har jobbat som sales manager på Nordea Markets samt varit VD för Tyco AS i Norge, som är en mindre kapitalförvaltningsfirma. Därefter så var han fx trader på FX Securities AS och har därefter varit med på uppstarten med Skilling i drygt 6 år nu.

Vad är det mest anmärkningsvärda på finansmarknaderna 2020?

Det råder ingen tvekan om att Covid-19 har lett till ovanliga händelser på finansmarknaderna i början av 2020. De dramatiska börsfallen, som knappast är oöverträffad i historien, är en sak. Men samtidigt har vi sett många andra händelser för historieböckerna. Det faktum att EUR/NOK handlades upp till 13.25 innan den norska centralbanken vara på banan (åtminstone muntligt), trodde få att vi skulle få uppleva. Det mest spektakulära var förmodligen (och det kan hända igen) när vi såg oljepriset i USA: s råolja (WTI) kollapsade och det närmaste futurekontraktet handlades till minus 37,5 $!

Valutahandel's kommentar: Ja, det är onekligen förvånande att den norska kronan tappat så mycket på sistone. Förhoppningsvis så kommer den förstärkas i takt med att oljepriset går upp, eller vad tror ni?

Lennart från Skilling
Går det att få en väldigt liknande exponering med CFD som att fysiskt äga de underliggande tillgångarna (riktiga aktierna)?
Ja, det är absolut möjligt. Faktum är att hela poängen med CFD:er är att uppnå samma exponering, men utan att fysiskt äga det underliggande instrumentet. Du bör alltså kunna tjäna (eller förlora) själva skillnaden mellan den kurs du öppnar och senare stänga positionen. De största skillnaderna och fördelarna med CFD: er är att du enkelt kan sortera instrumenten (t.ex. aktier eller index) utan att “äga” dem först. Sedan har du hävstång, vilket innebär att du binder mindre pengar i varje position, men du har också en större risk. Slutligen vill jag nämna att det också är mycket bekvämt att kunna handla så många olika instrument på samma plattform, och utan att behöva ha ett VPS-konto om du vill få exponera på olika delar av aktiemarknaden.

Vilka aktieindex tror du är mest undervärderade eller övervärderade nu?

Det är svårt att säga, men personligen känner jag att de amerikanska indexen har hämtat upp lite väl mycket av nedgången (från och med 28 april) när du ser det enorma minskningen i förväntade intäkter bland företagen. Jag gillar inte att vara pessimist, men tyckte att det var svårt att förklara att S&P 500 står på ungefär 2900, när man vet vad som kommer att hända med arbetslöshet och tillväxt inom den närmaste framtiden. För att en sådan prissättning ska vara motiverad måste det mesta vara tillbaka till normalt inom en relativt kort tid, vilket jag tyvärr tycker är för optimistiskt.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla under- och övervärderade aktieindex hos Skilling. Prova nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Skilling: Experter på online trading

Efter en turbulent vår så är Lennart från Skilling övertygad om att det kommer finnas många fina investeringsmöjligheter med online trading framöver. Med ett brent oljepris som fallit från $69 till under $20 per fat under första halvåret 2020, ett guldpris som stigit från 1470 USD i början av mars 2020 till över 1700 USD idag. Lägg därtill på en turbulent aktiemarknad, så öppnar det upp för många trading möjligheter. Både för långsiktiga investerare och många vanliga sparare och hobbyinvesterare. Registera dig på Skilling idag och upptäck möjligheterna!

Skilling's mobila trading

Vad kan handlas på Skilling?

Skilling har en egenutvecklad handelsplattform, som ger tillgång att handla på världens finansmarknader och valutamarknaden, oavsett var du befinner dig. Handla från mobilen om du föredrar det, eller från surfplatta eller vanlig dator. Allt är möjligt.

Skilling erbjuder ett enormt utbud av instrument med CFD'er, så det är bara att välja utifrån dina preferenser. Här kan du handla valuta med hela 73 olika par, varav 28 exotiska valutor såsom EUR/MXN, USD/RUB eller NOK/JPY. Det finns även många alternativ för turkiska lira med Skilling. Se live kurser för turkisk lira här.

Givetvis exponerar Skilling även handel med olje-CFD'er eller varför inte handla index med CFD? Dessutom finns ett brett utbud av råvaror som komplement till valutahandel. Det finns givetvis också 100-tals aktier från hela världen. Liksom de andra instrumenten så kan även aktier handlas med CFD'er. Du väljer själv ifall du vill köpa eller sälja aktier (“blanka”).


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck köp- och försäljning av aktier och index med CFD'er hos Skilling. Prova nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.