fbpx

Petter från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 6 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Senatens minoritetsledare Chuck Schumer och senatens majoritetsledare Mitch McConnell hade gått med på att återuppta samtalen om det nya lagförslaget om Coronavirus. Treasury Secretary, Steven Mnuchin, sa också att han förberedde sig för att kontakta parlamentets talman Nancy Pelosi för denna fråga. Idag ligger EUR/USD priset på runt 1.19 och guldet står i 1810. Här går vi igenom vad olika aktörer säger om valutahandel med dessa instrument.

I flera månader har republikaner och demokrater diskuterat om storleken och omfattningen av det potentiella stödpaketet. Det är emellertid ännu oklart om debatten återupptas på allvar. Ändå anser investerare att de senaste rapporterna är tillräckliga för att köpa guld i väntan på att regeringarna kan spendera mer på stimulans.

Stödpaket: En hausseartad katalysator för guld

Edward Moyer, senior marknadsanalytiker på Oanda, säger: “Om stimulanssamtal fortsätter att gå i rätt riktning, bör guld börja stiga igen.” Han tillade också: “Från och med nu kommer varje ytterligare stimulans att vara en hausseartad katalysator för guld. För mycket av den amerikanska ekonomin är sårbar och detta kommer att hålla stimulansen flödande under första halvåret 2021.

“Även om guld har handlats till ett nytt rekordhögt värde på 2 088 USD per troy ounce vilket nåddes den 10 augusti så har guldpriset sjunkit sedan dess. Priserna kommer att drivas kraftigt av rubriker nästa vecka, med marknadsaktörer som vill ha mer information om huruvida stödet är paketet kommer att godkännas före slutet av 2020.

Om det finns ytterligare positiva förändringar i förhållande till paketet, kan trading med guld få ännu mer styrka. Du kan själv handla guld hos Skilling!

Men innan du investerar i den gula metallen måste du först förstå att dess nuvarande plats är dess 38% retracement, som för närvarande visar starkt historiskt stöd, särskilt de senaste två månaderna. Det är för tidigt att hävda sannolikheten för en kraftig stigning uppåt, men naturligtvis, om den utvalda presidenten Joe Biden tillträder 20 januari kommer han att försöka tilldela enorma summor kapital inte bara till stimulanspaketet utan också till andra program som enligt hans mening är försenade. Enligt många nyhetspublikationer, inklusive Penn Wharton Budget Model från University of Pennsylvania, så väntar man sig att “Bidens plattform kommer att generera 3 375 biljoner dollar i nya skatteintäkter, samtidigt som utgifterna ökar med 5,37 miljarder dollar.” Ifall du vill veta mer om guld så rekommenderas för övrigt att läsa om de 10 länderna med störst guldreserver 2020 samt varför folk bryr sig om guld/silver ration.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Guld trading. Enkelt. Upplev råvaruhandel med Skilling's professionella plattform. Prova nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Bidens budget kommer att öka de nationella utgifterna

Andra uppskattningar tyder på att Bidens budget kommer att öka de nationella utgifterna och höja skatterna, vilket ytterligare ökar den offentliga skulden. På så sätt föreslår han att han accepterar cirka 3 biljoner dollar i nya skatter, medan hans förslag kostar cirka 11 biljoner dollar i utgifter.

Joe Bidens plan är en enorm ny offentlig investering som kan delas in i tre huvudkategorier: utbildning, infrastruktur och forskning och utveckling. Penn Whartons budgetmodell uppskattar utgifterna till 1,9 biljoner dollar över 10 år, vilket kommer att investeras direkt i utbildning. Den planerar också infrastrukturutgifter och forsknings- och utvecklingsplaner som skulle kräva ytterligare 1,6 biljoner dollar.

Dessa medel kommer att gå till nya investeringar i vatteninfrastruktur, höghastighetståg, kommunala transporter, gröna infrastrukturprojekt och FoU. 650 miljarder dollar kommer också att avsättas för nya bostäder under de kommande 10 åren. För att lägga till det planerar Biden att lägga till bestämmelser relaterade till social trygghet. Hans plan syftar till att öka förmånerna, särskilt för låginkomsthushåll, som förväntas kräva ytterligare utgifter på 290,7 miljarder dollar under de kommande tio åren.

Den största volymen statliga utgifter i historien

Om budgeten som Biden planerar att genomföra kommer nära prognoser kommer vi att se den största volymen av statliga utgifter i historien. Detta kan säkert ha en dramatisk och störande effekt på värdet på den amerikanska dollarn, samtidigt som guldpriset höjs under de kommande åren.

Vi ser att det finns en betydande mängd dollar som måste skapas av Biden, och vi vet sedan tidigare att det tenderar att få den amerikanska dollarn att falla. Vi ser också hur de så kallade experterna, såsom David Meger som är chef för råvaror på High Ridge Futures, säger till CNBC att detta kommer att gynna guldpriset. Faktum är att detta kommer att gynna inte bara guld, utan i stort sett alla råvaror. Du kan se en översikt utav alla råvarumäklare här.

Majoriteten av alla råvaror prissätts nämligen i dollar, och allt annat lika så kommer priset på dessa råvaror att falla för den som köper råvaror i sin lokala valuta. Det finns således ett negativt samband med råvarupriserna som guld och olja mot dollarn, även om sambandet inte är perfekt. Även för spannmål så har dollarn fortfarande en betydande roll.

Det innebär att många utvecklingsländer som producerar råvaror kan komma att se sina valutor stiga i värde mot dollarn, till exempel kan detta gynna valutor som den brasilianska realen, den sydafrikanska randen, den Nya Zeeländska, australiensiska och kanadensiska dollarn men också den norska kronan. De är alla så kallade råvaruvalutor då en stor del av dessa länders intäkter är kopplad till produktion av råvaror.

Så, om dollarn kommer att falla innebär det att euron kommer att stärkas? Ja det är delvis sant, men det är inte alltid fullt så enkelt. Europa har förvisso klarat sig bättre än vad USA har gjort, men det finns alltid orosmoln på himlen. I detta fall är det det brittiska pundet som kan komma att ställa till det. Det är vad som kallas Brexit som kan komma att vara ett stort orosmoment.

I teorin skulle detta kunna komma att innebära att både den amerikanska dollarn och euron handlas till samma kurser som nu mot varandra, men att de faller gentemot det brittiska pundet. Det finns emellertid inget som talar för att detta kommer att ske med den oro som råder i Storbritannien med tanke på att det fortfarande inte är klart hur landet kommer att lämna EU, om det sker med en mjuk eller en hård Brexit. En utmärkt sajt för trading med EUR/USD är tyska, börsnoterade NAGA som vi nyligen gjort recension av. Prova själv NAGA nu!


Betyg: 9.22/10
Minsta insättning: 2200 kr
Beskrivning: En av landets mest moderna valutamäklare. Upptäck Naga idag!

Riskvarning: 75,43% av alla användare förlorar pengar när de handlar CFD'er med denna mäklare.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.