fbpx

Markus från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 45 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Börjar du vara less på pandemins fortsatta grepp om samhället och letar efter något att lindra coronadeppen med? Varför inte passa på att använda tiden till att vässa dina kunskaper i online trading? Du vet väl att Valutahandel i vanlig ordning ligger i topp vad gäller djupgående innehåll genom den ständigt uppdaterade valutaskolan, de dagliga nyhetsposterna och våra nyhetsflasher för de senaste nyheterna som påverkar börs- och valutahandelshumöret. Idag bjuder Valutahandel även på en hel del intressanta artiklar att läsa. Här kommer de 12 mest populära just nu.

Vad avgör en växlingskurs?

Växlingskurser är givetvis centrala inom valutahandel, men vilka faktorer är det egentligen som avgör en växlingskurs? Vilka variabler har betydelse för vilken växlingskurs en valuta har mot en annan? En hel del faktiskt – såväl tillfälliga som långsiktiga. I den här artikeln listas ett stort antal faktorer med inverkan på en valutas växlingskurs, av vilka många är sådana man tittar på med hjälp av teknisk alternativt fundamental analys.

I vilken riktning är kronan på väg mot euron? Stöd & motståndsnivåer

Kronan har ett antal historiskt svaga år bakom sig mot såväl den amerikanska dollarn som mot euron, men trots sviterna av corona skedde en viss återhämtning under 2020 – vilken har fortsatt in på 2021. Frågan är hur utvecklingen ser ut gentemot mot euron framgent? Vad säger de aktuella stöd- och motståndsnivåerna och vilken väg väljer du att gå? Tror du på att köpa eller sälja valutaparet EUR/SEK som trenden ser ut just nu?

Oavsett vilket hittar du lägst spread, snabbast avslut och bäst villkor för trading hos Skilling – en av de mest populära onlinemäklarna bland svenska handlare. Registrera dig hos Skilling idag och upptäck en bättre tradingsajt du också.

Har du spridit riskerna med en cryptomäklare?

Har du inlett det nyta året – och det nya decenniet – med att testa vingarna inom krypto? Kanske är du redan en van cybertrader med full koll på marknaden och allt det senaste som händer? Oavsett vilket är kryptohandel ett utmärkt komplement till vanlig valutahandel och trading med andra tillgångar för att sprida riskerna mot en annan marknad. En bra cryptomäklare är förstås a och o. Här hittar du vår sida om ämnet – givetvis komplett med tips på bra mäklare och recensioner. För övrigt kan en onlineplånbok eller krypto exchange vara intressant ifall du vill HODL och sitta på tillgången en längre tid.

Har du rätt valutamäklare?

Apropå val av bra mäklare – har du länge känt att den du använder inte riktigt lever upp till förväntningarna 100%? Byt. Vilken valutamäklare du använder är avgörande för hur höga eller låga avgifter du får betala, vilka valutapar du kan trada och hur hela din övergripande handelsupplevelse blir. Nöj dig därför inte med en halvdan, utan satsa på att hitta den bästa istället. Valutahandel recenserar regelbundet olika valutamäklare på marknaden och ger tips om de bästa.

Finns det någon bra valutamäklare med BankID?

Vad gäller säkerhet och smidighet vid registrering och inloggning hos mäklare är BankID helt klart bäst i klassen. Legitimeringsfunktionen är svensk och finns således främst hos svenska online trading mäklare, men kan även hittas hos ett fåtal av de bästa internationella sajterna. Genom att välja en valutamäklare med stöd för BankID blir den tidigare ganska omständiga KYC-processen betydligt enklare – och det blir dessutom tryggare för dig som användare. På listan över alla valutamäklare, finns för närvarande 45 stycken, varav 44 är utan BankID. Dessutom finns gott om kryptomäklare om du vill prova lyckan med de extremt volatila valutorna såsom BTC och ETH. Tips: Just nu så är det 50% lägre spread på krypto trading hos svenska Skilling som har bankID.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova en av Sveriges populäraste valutamäklare med snäv spread, fantastisk säkerhet med BankID och svenska betalmetoder såsom Swish. Registrera dig hos Skilling idag!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Valutakurser i realtid

Valutahandel strävar efter att vara en komplett sajt på vilken du som trader kan hitta information om allt som kan vara av intresse för din handel – såväl aktuella nyheter och marknadshändelser, som tips om mäklare och information om olika valutor. På våra dedikerade valutasidor kan du se livekurser i realtid för ett stort antal olika valutor, samt ta del av matnyttiga fakta om flera av de största och mest handlade valutorna i världen.

Valutahandel från hemmet: Detta behövs

Många har spenderat mer tid hemma än någonsin sedan pandemin slog till för drygt ett år sedan. Långtråkigt på många sätt – men samtidigt kanske det perfekta tillfället att lära sig mer om valutahandel. Online trading med valutor kan tack vare smidiga handelsplattformar och intuitiva appar skötas från varsomhelst. Inte minst hemifrån. Nyfiken på hur det fungerar och hur du kommer igång snabbt? Läs artikeln om varför valutahandel från hemmet bör vara ditt självklara val.

Ethereum 2.0: Så mycket bättre blir det

Ethereum har brädat Bitcoin som 2021 års hetaste och mest lovande kryptovaluta, fram till att Tesla köpte Bitcoin för 12.6 miljarder kronor och folk på allvar började inse att BTC kan användas som en värdeförvarare. Just nu får du 50% lägre spread vid köp av antingen BTC eller Ethereum hos Skilling.

Men en hel del spännande är på gång under året, även för ETH. Bland annat ska Ethereum 2.0 gå live nu i februari (vilken sägs bli 6400% snabbare). Valutan ska dessutom lanseras som derivatprodukt på CME och tradingvolymerna kan tänkas ökas kraftigt under de kommande 12 månaderna. ETH har länge varit en spännande tillgång att satsa på – men kanske än mer under 2021. I den här artikeln kan du läsa mer om utsikterna för ETH i år, samt vad kryptoexperter tror om prisutvecklingen.

Världens starkaste valutor 2020

Vilka som blir de mest stabila valutorna för 2021 återstår ännu att se, men en intressant tillbakablick för 2020 kan vi bjuda på. I Vilka är världens 15 starkaste valutor 2020 listar Valutahandel de valutor som klarade sig bäst under fjolåret trots det ansträngda världsekonomiska läget. Vad förutspår du för 2021? Förblir listan intakt eller kommer andra valutor hämta in mer mark, medan några av dessa 15 försvagas?

Vart är silverpriset på väg?

Guld omtalas ofta som den ultimata safe haven-tillgången att vända sig till när det blåser snålblåst på världens börser, men även silver är förstås en ädelmetall värd att hålla koll på. Är du intresserad av att diversifiera din valutaportfölj med en investering i silver kan du läsa om åt vilket håll silverpriset kan vara på väg den närmaste tiden.

Handla silver och andra råvaror hos en av Sveriges mest populära mäklare – testa Skilling idag!. Som alternativ så är annars Capital en synnerligen snabb & användarvänlig plattform för ädelmetaller.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Bäst utbud, bäst spread och bäst plattform. Testa marknadsledande Skilling du med.

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Vad är en fiatvaluta egentligen?

Är du helt grön inom valutahandel kanske du har funderat över vad begreppet fiatvaluta egentligen betyder. Begreppet syftar till vanliga traditionella valutor – det vill säga inte krypto – men varför heter det just fiatvaluta? Har det någon koppling till det italienska bilmärket eller är det bara en slump? Här får du reda på hur det ligger till.

Skillnader och likheter mellan RSI och Stochastic oscillator

RSI, Stochastic oscillator, Bollinger bands och alla andra indikatorer att använda inom teknisk analys – vad skiljer dem egentligen åt? Teknisk analys med olika verktyg och indikatorer kan vara knepigt att förstå om man ny och oerfaren, men är icke desto mindre viktigt att ha hyfsad koll på för att kunna lyckas. Valutahandel fick nyligen en fråga av @InvesteraMera_Mamman om vad skillnaden är mellan just RSI och Stochastic oscillator – vilka ju bägge är indikatorer för att förutspå marknadsrörelser och identifiera överköpta och översålda nivåer. Läs artikeln, passa på att slipa till dina kunskaper om teknisk analys och optimera din handel ytterligare.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.