fbpx

Sten från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 26 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Nu är det snart ett och ett halvt år sen denna Corona pandemi börja sprida sig runt om i världen, alla ekonomier runt om i världen har känt detta på ett eller annat sätt. Mellan 20 Februari och 7 April år 2020 hade vi en stark nedgång i alla börser runt om i världen, till följd av en otroligt stark uppgång på detta. Börserna runt om i världen är just nu på deras all time high, samtidigt så har inte ekonomin återhämtat sig fullt ut. Så vilka aktier kan vi förvänta oss gå uppåt när majoriteten blivit vaccinerade samt att vi lyckas nå full sysselsättning? Valutahandel gräver lite i ämnet och tar upp ett antal intressenta kandidater som kan lyckas på antingen aktie- eller valutafronten..

Ryanair Holdings

Flygbolag generellt har varit väldigt underpresterande även under högkonjunkturer, detta eftersom det finns stora lönsamhetsproblem inom branschen. Däremot, i jämförelse med andra bolag på marknaden är Ryanair ett otroligt välskött företag. I genomsnitt växte företaget med 13% per år mellan 2009-2019 medans industrisnittet ligger på 5.3%. Deras affärsmodell sätter de i en väldigt konkurrenskraftig sitts vilket gör det väldigt svårt för konkurrenterna att ta marknadsandelar från de, bolagets VD Michael O'Leary förväntar sig också en explotion i efterfrågan i samband med vaccinering.

Nordea Bank

Nordea har det senaste året haft en relativt hög rusning, däremot tror jag på starkare tillväxt i framtiden för detta företaget. De har väldigt bra ledarskap, väldigt aktiva ägare och med tanke på att deras verksamhet har sin huvudbas i tre olika länder minskar det även risken vid nedgångar inom ekonomin. Den största risken detta bolaget egentligen har är att ungefär 44% av deras lån till allmänheten är bostadslån, men med tanke på att de nordiska fastighetsmarknaden är så stark i samband med att folk inte riktigt har förlorat sina jobb under pandemin ser risken relativt låg ut ändå. Detta är en bra aktie i din portfölj ifall du vill ha ett stabilt kassaflöde.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck den ledande, skandinavisk valuta- och råvarusajten för trading hemifrån. Testa Skilling, du med!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Norska kronan

Norge ser ut att höja räntenivån tidigare än de flesta andra västerländska länder, vilket bör kunna gynna norska kronan (NOK). Vi har tidigare skrivit om utsikterna för NOK under 2021 och inget väsentligt har ändrats sedan dess. Nu gäller det att hålla kolla på de viktigaste faktorerna som påverkar valutor, för att kunna avgöra ifall framtiden blir lika ljus om några månader.

The Walt Disney Company

Innan Corona pandemin började Disney redan att digitalisera sig allt mer, tidigare har TV kanaler, film produktion och deras nöjesparker varit deras huvudinkomster. Men just nu rör de sig mer mot ett digitalt håll, där man diversifierar produkt portföljen med deras såkallade Disney plus där man kan streama filmer och serier för en låg kostnad. Fungerar precis som Netflix där du betalar en månadskostnad och sedan får du tillgång till hela deras utbud. Däremot, så förväntas också deras aktie gå väldigt starkt uppåt i samband med att folk blir vaccinerade då deras nöjesparker är en stor del av inkomsterna kommer detta börja generera höga vinster, även om en stor del av befolkningen är vaccinerad har inte samhällena runt om i världen öppnat upp sig helt och hållet än.

American Express

Detta case är lite intressant då många inte förstår hur kredit och utlåningsmarknaden riktigt fungerar, kredit marknaden har väldigt korta cykler och tenderar att röra sig i mönster. Varje gång en person handlar med kredit ingår de i ett kontrakt där de lovar att betala tillbaka i framtiden, det innebär att varje gång du handlar på kredit byter du faktiskt inte varan du köpte mot pengar utan du bytte den mot kredit. Detta är viktigt att förstå eftersom majoriteten av det som handlas idag är kredit, det är väldigt svårt att estimera men ungefär 36.8 trijoner dollar utav 217 triljoner dollar är faktiska kontanter medans resten är krediter. Under lågkonjunkturer tenderar dessa krediter att minska i värde då folk i allmänhet får det svårare att betala tillbaka lån eftersom man förlorar sina jobb eller annan inkomst, men i återhämtningar vänder det och folk börjar konsumera mer. Därför blir dessa krediter mer värda och bolag som American Express gynnas av det. Vi har en bra artikel ifall du vill lära dig mer om bra betalkort.

Blackstone Group

Till skillnad från de andra aktierna så är inte Blackstone en återhämtningsaktie, men anledningen till varför jag tar upp denna är på grund utav att den ingår i private equity segmentet. Under de senaste åren har många bolag, speciellt inom private equity lagrat kontanter i väntan på att gå ut och köpa när marknaden har en korrektion. Detta innebär att bolag som Blackstone gynnas av en nedgång i marknaden då bolaget kan köpa tillgångar till lägre pris. Just nu sitter bolaget med cirka 2-3 miljarder dollar i kontanter på deras balansräkning vilket är relativt mycket med tanke på att deras affärer oftast går igenom med kapitalanskaffning och lån.

Vilka sidor på svenska är bäst för trading med aktier?

Skilling grön logo 100x100 pixlar

Skilling (omdöme) – Fördelen med Skilling är först och främst att det är ett svenskt företag som ägs av offentliga personer. Därför tycker jag att det är mycket säkrare att använda deras framstående plattform som heter Skilling Trader. Den är även utformad för att maximera användarvänlighet, med syfte att göra allt tydligt och enkelt för dig som trader. Du kan vara igång på 15 sekunder och börjar med ett demokonto direkt. Klicka här för att registrerar dig hos Skilling!

Capital - vit logo med svart text
Capital (omdöme) – Väldigt stort utbud av diverse instrument du kan använda. Du kan även ladda ner deras app till mobilen för iOS eller för Android och handla via en av de bästa apparna! Fördelen med Capital är också deras flexibla hävstång, så du kan välja ifall du vill ha ingen hävstång alls, eller en rejäl hävstång för dig trading. På så sätt får du maximal kontroll över dina positioner. Otroligt smidigt och bekvämt. Klicka här för att börja med Capital idag!

CMC Markets: Vit blå logo
CMC Markets (recension) – Har fått en bra recension av oss på valutahandel.se. Med tanke på att företaget funnits länge har de mycket erfarenheter för att maximera nyttan för dig som trader. De har även ett stort utbud som du kan utnyttja för att handla andra instrument än aktier. Plattformen från CMC Markets heter Next Generation och är som namnet beskriver, väldigt bra anpassad för nästa generations traders med blixtsnabba avslut, enormt utbud och maximal flexibilitet. Besök CMC Markets hemsida här!


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Fler än 50 råvaror att handla med CFD. Prova Capital!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.