fbpx

Marie från Huddinge

Registrerade sig hos valutamäklaren NS Broker för 38 minuter sedan.

» Prova NS Broker du med.
61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

De senaste åren har vi hört från väldigt många finansinstitutioner, specifikt riskkapital firmor att det har varit väldigt svårt att hitta bra investeringar vilket har resulterat i att många bolag har lagrat sina kontanter på banken istället för att köpa upp projekt för att generera avkastning.

I slutet av 2019 hittade Preqin att riskkapital bolag hade totalt lagrat vad som motsvarades 1.45 triljoner Amerikanska dollar. Denna siffra är förmodligen mycket högre med tanke på att 2020 inte varit ett bra år för finanssektorn. Med tanke på att många ansedda bolag har en väldigt hög värdering samtidigt som räntor är låga blir det svårt att hitta investeringar som genererar attraktiv avkastning. Det är här Valutahandel kommer in i bilden.

Däremot, har vi även sett att banker även börjat med detta vilket är väldigt ovanligt. Banker brukar ha den främsta uppgiften att låna ut pengar eller finansiera annat i samhällsekonomin gentemot räntor, men vi har hört att stora bolag som JP Morgan och Berkshire Hathaway har lagrat sina kontanter under lång tid. Kolla även in vår artikel om risk management där guld vs kontanter diskuteras.

Vad detta betyder för dig som online trader?

Stora institutioner och banker lånar alltid ut pengar i hopp om att tjäna mer pengar med ränta på långsikt, därför kan man tro att kortsiktiga händelser ej är viktiga. Däremot, så är kontantlagring en av de farligaste sakerna som kan hända för dig som day trader. En stark fördel för dig som trader är när marknaden har hög likviditet, det vill säga när folk är villiga att investera och konsumera. När det skapas likviditet på marknaden skapas det även mer rörelse, vilket i sin tur omvandlas till vinster för dig som trader med bra tradingstrategier.

Kontantlagring bidrar även till en artificiell deflation av ekonomin, eftersom folk då inte konsumerar pengarna och bara sitter med de på bankkontot så minskar efterfrågan av varor och gods i samhället. Detta innebär att företag måste minska priserna för att möta den nuvarande låga efterfrågan för att ens göra några vinster, vilket också på långsikt resulterar i mindre likviditet på den finansiella marknaden. Även om centralbanker kan stimulera efterfrågan i samhället genom att exempelvis ge pengar till medborgarna så är det fortfarande det allmänna valet av att inte konsumera som skapar en deflation effekt av ekonomin. Ifall du vill läsa lite mer om vad lagring av kontanter (rena pengar) har för andra effekter, kolla denna artikel på Forbes.

Som day trader behöver du även ta hänsyn till världsmarknaden, oavsett vad du tradear är oftast börsen ett väldigt bra sätt att mäta folks vilja för att investera och konsumera. Kraschen som skedde i Mars år 2020 som produkt av Corona krisen var betydligt mycket mer annorlunda än tidigare marknadsnedgångar. Oftast brukar så kallade “bear markets” hålla under en mycket lång period, även om vi faktiskt inte vet ifall en till krasch sker inom snar tid så lyckades börskraschen återhämta sig mycket snabbt. Många stora företag med bra fundament har haft väldigt starka stigande aktiekurser, Nasdaq Composite som är ett index bestående av nästan alla aktier noterade på Nasdaq har stigit med närmare 100% till dagens värde. Denna höga stigning i aktievärde är även en av de främsta anledningarna till varför rika människor och institutioner då väljer att lagra sina kontanter i hopp om att marknaden ska ha en korrektion och därmed kunna köpa företag till ett billigare pris.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck den ledande, skandinavisk valuta- och råvarusajten för trading hemifrån. Testa Skilling, du med!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Hur du som day trader kan tjäna pengar på en passiv marknad

Att tjäna pengar när marknaden är passiv eller på nedgång är markant mycket svårare och mer riskfyllt än att tjäna pengar på en växande marknad då det inte finns hopp om högre vinster. Däremot, så finns det mycket möjligheter för dig som kan mycket och är villig att ta lite högre risker.

Blankning

Blankningspositioner är nog en av de mest populära trading metoderna för att tjäna pengar på en avtagande marknad. Det är en affär där ena mäklaren lånar ut en aktie till dig som trader under en utsatt tidsperiod. Syftet är att sälja aktien till marknadspris för att sedan låta den falla i värde. Mot slutet av låneperioden köper du tillbaka aktien till ett lägre pris, och gör därmed vinst. Denna vinst blir även högre desto längre ner aktiekursen går då du köpa tillbaka fler aktier för lägre pris. Notera att blankning kan innebära en mycket hög risk ifall du kör den traditionella varianten. Med modern short selling så kan man normalt inte förlora mer än man satsar, då det går ut ett margin call ifall du inte har tillräckligt med pengar på kontot. Det gäller dock att tajma relativt bra och det är en fördel att ha gott om pengar på kontot när man sysslar med alla typer av blankning, samt det är viktigt att vara uthållig då det inte alltid går så snabbt som man önskar.

Options handel

Optioner är oftast ett väldigt bra sätt att tjäna mycket pengar på hävstång när man skall spekulera marknaden. Det finns två typer av options handel, den första kallas för säljoption vilket i princip innebär att du säljer en tillgång till ett viss pris på ett inlösendatum och då tjänar pengar ifall den underliggande tillgången minskar i värde då köparen av tillgången måste betala ett högre pris på inlösendatumet. En köpoption som då är motsatsen innebär att du och säljaren kommer överens om ett kontrakt för att du skall köpa en underliggande tillgång till ett bestämt pris, desto högre tillgången går upp i värde desto mer pengar tjänar du då eftersom du köper tillgången till ett förbestämt pris.

Hedge positioner

Hedge positioner är oftast väldigt populära bland institutionella investerare som följer marknaden, det man gör är helt enkelt en sorts försäkring mot marknaden. Det vill säga, du köper en underliggande tillgång samtidigt som du blankar den. På det sättet säkrare du dig själv ifall tillgången går nedåt, då blir såklart vinsten också mindre men förlusten blir inte lika stor. Detta rekommenderas för nya traders som vill minimera risken! En sajt som har fantastiska hedge möjligheter är Capital, som med en användarvänlig webbplats tillåter dig att hedga valfritt instrument. Kolla in vilka handelsinställningar som måste göras för att det ska fungera.

Som trader: Bör du oroas av kontantlagringsgraden?

Eftersom investeringar och konsumtion driver ekonomisk tillväxt och skapar likviditet på marknaden blir det i all grad mycket svårare att göra vinster när alla parter i samhället bara sitter på kontanter istället för att spendera och investera. Därför är det otroligt viktigt för dig som day trader att du håller dig uppdaterad dagligen på hur handeln ser ut, med tanke på att framtidsprognoserna fortfarande ligger relativt oklart kan även swing trades bli svårare då du handlar på en större tidshorisont. Men med rätt information och rätt verktyg kan du alltid tjäna pengar på marknaden, därför rekommenderar jag dessa verktyg för dig som vill göra vinster;

Skilling grön logo 100x100 pixlar

Skilling (omdöme) – Fördelen med Skilling är först och främst att det är ett svenskt företag som ägs av offentliga personer. Därför tycker jag att det är mycket säkrare att använda deras framstående plattform som heter Skilling Trader. Den är även utformad för att maximera användarvänlighet, med syfte att göra allt tydligt och enkelt för dig som trader. Du kan vara igång på 15 sekunder och börjar med ett demokonto direkt. Klicka här för att registrerar dig hos Skilling!

CMC Markets: Vit blå logo
CMC Markets (omdöme) – Har fått en bra recension av oss på valutahandel.se. Med tanke på att företaget funnits länge har de mycket erfarenheter för att maximera nyttan för dig som trader. De har även ett stort utbud som du kan utnyttja för att handla andra instrument än råvaror. Besök CMC Markets hemsida här!

Capital - vit logo med svart text
Capital (omdöme) – Väldigt stort utbud av diverse instrument du kan använda. Du kan även ladda ner deras app till mobilen för iOS eller för Android och handla via en av de bästa apparna! Fördelen med Capital är också deras flexibla hävstång, så du kan välja ifall du vill ha ingen hävstång alls, eller en rejäl hävstång för dig trading. På så sätt får du maximal kontroll över dina positioner. Otroligt smidigt och bekvämt. Klicka här för att börja med Capital idag!


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Fler än 50 råvaror att handla med CFD. Prova Capital!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.