fbpx

Niclas från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 42 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Fröken Investera har en inspirerande blogg på instagram, som kan vara bra att följa för alla som vill få tips och motivation för att börja investera.

För alla som läst de spännande intervjuerna med Victoria Silvstedt, InvestorMannen, Calvin Fvand, Investeringstjejen, Spargurun och Skilling's tidigare Grupp VD så är detta förhoppningsvis en passande uppföljning. Men glöm inte bort intervjun om “en professionell daytraders bekännelser“, som också blivit riktigt populär.

Men idag så går vi igenom vem det är som står bakom Fröken Investera, en anonym 25 årig tjej som troligen kommer från Västkusten och som jobbat upp över 2 miljoner i investerat kapital. Eftersom hon nyligen blev permitterad från flygbranschen, så har Fröken Investera fått extra tid att jobba med börsen. På grund av detta så tror vi hennes portfölj kommer gå ännu bättre under 2021 än under 2020. Nyckeln till framgång? Lägg lite extra tid på något, så blir du kontinuerligt bättre.

Vem är Fröken Investera? En bakgrund..

Efter att ha studerat hotell och turism på gymnasiet, följt av en yrkesutbildning för ett jobb inom flygbranschen, så började hon tjäna rätt bra med pengar i eget tycke. Ett torn för flygtrafikTillsammans med sin sambo låg de gemensamma intäkterna på drygt 40 000 kr per månad, enligt vad hon beskrivit på Instagram.

Men, hon shoppade upp nästan varenda krona varje månad och sparade aldrig någonting. Pengarna gick åt till shopping, resor och diverse vardagslyx. Till sist så började hon inse att det krävs att man är lite försiktig med sina inkomster för att nå sina mål. Fröken Investera har därför fått ge upp mycket vardagslyx såsom en schysst fika, spahelger och liknande. Men hon jobbar mot ett tydligt mål: Ekonomisk frihet. Kunna äga en egen lägenhet eller villa.

Idag så hyr Fröken Investera en delad 1 rums lägenhet, vilket kanske blir ett av de första hålen att stoppa in pengar i efter några bra år på börsen. För att betala hyra resten av livet är sällan vidare kul och sällan en bra investering. Men med rätt mål i sikte, så kan man uppnå precis vad man vill. När det kommer till Fröken Investeras mål så är planen tydlig och målen inom räckhåll. Läs vidare för att upptäcka vad hon planerar.

Hur mycket kapital är målet innan du ska leva på utdelningar?

7.5 miljoner kronor. Då får jag 25 000 kr i månaden i snitt. Ligger för närvarande på 2.1 miljoner kronor, vilket har uppnåtts genom sparande och smarta investeringar över 7 års tid. Med andra ord så lägger Fröken Investera ribban avsevärt lägre än vissa andra vi talat med, men hon är kanske samtidigt den mest realistiska. Vi tror hon kommer nå sitt mål, utan problem. Kommer Bitcoin kunna hjälpa till att krydda hennes portfölj?

Tips: Använd Degiro för att säkerställa lägsta möjliga courtage på 40 olika börser. Läs mer om Deigro här.

Bitcoin i handen
Vad håller Du i handen?

Vad tror Fröken Investera om Bitcoin?

När frågan ställs om vad hon tror om Bitcoins värde i slutet av 2021, så svarar Fröken Investera att hon inte ens vågar gissa på en siffra. Men hon hoppas att ligga på plus från hennes mindre investering i Bitcoin.

“Jag vågar inte ens gissa en siffra för Bitcoin”

Valutahandel tycker det är klokt sagt. Det är en volatil digital valuta, som är svår att förutspå. Läs vår artikel om 9 spännande kryptovalutor 2021 för att få lite inspiration till vad folk tittar på utanför aktie- och valutahandel just nu.

Vilket pris per aktie tycker Du motiverar för en aktiesplit?

“När en aktie kostar 2000 kr så kan en split vara trevlig tycker jag”, säger Fröken Investera. Jag gillar att småköpa aktier och inte behöva köpa t. ex 1 Amazon aktie som kostar 26 000 kr.

Valutahandel inflikar: Ett tips är att köpa mindre andelar via en CFD och ETF-mäklare, som en av våra favoriter Capital. En annan svensk favorit för trading i mindre CFD-andelar av Amazon är Skilling.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Upptäck en ledande global valuta- och kryptomäklare. Registrera dig och se skillnaden hos Capital, du med!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Vad tycker du om att investera i guld?

“Det tycker jag kan vara trevligt! Att ha flera tillgångar är bra för ett diversifierat sparande och investerande. Jag har själv lite guld i mina Opti investeringar genom deras råvarufonder”, kommenterar Fröken Investera.

Valutahandel säger: Bra insättning. Tycker själv att guld trading följer trendlinjer relativt väl. Hur väl det verkligen kan skydda mot inflation är dock omdebatterat, då vissa anser att aktier skyddar bättre och flera nymodiga investerare istället tror på Bitcoin eller Ethereum som inflationshedge.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla med guld hos Skilling. En säker svensk aktör med bankID. Prova själv Skilling med ett riskfritt demokonto nu!

Riskvarning: 79% av retail kunder förlorar pengar.


Vad är dina bästa tips till en fattig student som bara tjänar småpengar på investeringarna?

Dessa två råd gäller alla som vill öka sitt sparande, säger Fröken Investera bestämt:
1. Sänk utgifterna.
2. Öka inkomsterna.

Så om du är en fattig student och vill ha mer pengar, se till att jobba kvällar och helger. Jag själv jobbade när jag gick i gymnasiet och min YH-utbildning (sparade dock inte en krona).

Om du haft 100 000 att investera. Var hade du placerat dom?

På samma sätt som jag har i min portfölj nu. Framför allt investmentbolag, breda fonder och lite nischad tillväxt är min grej.

Kommentar från Valutahandel.se: Låter som en bra spridning. Bara lite valuta som fattas, när du ändå är i farten. Varför inte skydda mot växelkurser som går åt fel håll? Passa på att dra nytta av valutakurser som är på väg åt en bestämd riktning. Det finns alltid många spännande alternativ att engagera sig med.

Slutligen: Vad ska du göra när du blir ekonomiskt fri?

Precis vad jag vill! Till att börja med – beställa massor av sushi. Men jag kommer att tillbringa mycket tid med framtida familjen och jobba med saker som jag älskar och brinner för, som mitt Instagramkonto (froken_investera).

Vad är de största riskerna för Fröken Investera?

Hon använder ingen teknisk analys och är helt ointresserad utav detta.
-Relativt tungt investerad i techindustrin.
-Kryddar inte portföljen med valutahandel i dagsläget. Det skulle annars vara enkelt ordnat genom en registrering hos Skilling.
-Att vara utanför bostadsmarknaden gör ofta det avsevärt dyrare att komma in, när det väl är dags. Förmodligen vore det en bra idé att investera 200-500 000 kr i en bostad, som tillsammans med ett lån skulle kunna ge en schysst lägenhet. Svenska fastighetspriser har gått upp väldigt länge och det finns ett ganska begränsat utbud av lägenheter i storstäder.

Betyg: 5.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Krydda portföljen? Ha lite kul? Kolla in Stormgain, som är en höjdare inom krypto trading.

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.