fbpx

John från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Easy Markets för 12 minuter sedan.

» Prova Easy Markets du med.
73% av alla privata kunder förlorar pengar när de handlar CFDer med denna leverantören.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Efter att ha analyserat och jobbat med sökningar på Google i snart 20 år så börjar man få en viss känsla för vad folk är ute efter under olika tidsperioder. Året har nyss börjat, men flera trender tycks hägra.

Givetvis så ändras sökbeteende dagligen för finanssektorn. Men medan sökvolymerna för valutahandel har legat stabilt i flera år, så har börsen, investeringar och specifika aktier som GameStop (upp 103% igår), Tesla och mer specifikt – att köpa dippen – ökat rejält på slutet.

Idag kommer Valutahandel gå igenom sökbeteende och trender som indikerar riktningen för de svenska hushållens privat-ekonomi under 2020-2021. Vi kommer också ta upp risker och möjligheter inom online trading 2021, ett år som kan bli precis vad du själv gör det till. Så sätt dig ner bekvämt och var redo på än djupgrävande artikel från Valutahandel.se. Låt oss börja med vad det söks på hos några av våra favoriter.

Vad söks hos bland online trading bolagen?

Det går trender inom vad folk söker efter hos olika valutamäklare och online trading sajter. Vi har undersökt och frågat ut några olika om nuvarande söktrender och här kommer resultatet.

Sökord hos Skilling, sista veckan
Klicka för större bild av sökord hos Skilling, vecka 7

Skilling: Mer Bitcoin, GameStop, Guld, Tesla, NZD och GBP

Den senaste veckan så har Tesla aktien varit mer volatil än vanligt och söktermer såsom TESL, TES och Tesla är tre extra populära söktermer hos Skilling. Många har blankat Tesla (TSLA), medan andra passar på att köpa så fort priset faller en aning. Du kan se den senaste aktie-CFD kursen för Tesla hos Skilling. Det går att handla med 5x hävstång, antingen köpa eller blanka. Ett instrument som tappat rejält i år är guld, som vissa hoppas ska få ett nytt ryck. Efter gårdagens hopp för GameStop, så är det ingen tvekan om att Skilling kommer få många nya kunder som vill handla just den aktien. Nya Zeeland har visat upp en riktigt stark ekonomi som fått valutan (NZD) att följa med. Även pundet har gått starkt på slutet och har fått ökat sökintresse bland svenskar på slutet. Registrera dig på Skilling för att prova på valutahandel, helt riskfritt med demokonto.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Testa en marknadsledande plattform med brett utbud, schyssta villkor och bra kvalitet. Registrera dig med BankID hos Skilling idag!

Riskvarning: 79% av retail kunder förlorar pengar.


Bitcoin kursen hos Capital

Capital: Trading med Bitcoin är fokus

För Capital så är det tydligt att de försöker få in fler som är sugna på att handla med kryptovalutor och Bitcoin i synnerhet. Direkt på startsidan, som även finns på svenska (förutom själva toppområdet), så tickar priset på Bitcoin. Varje millisekund så ändras Bitcoin priset (se det i realtid hos oss) eller direkt hos Capital här.

Capital finns på svenska och har över 3000 instrument att handla. Förutom Bitcoin, så har de även Dogecoin, Ripple, Stellar, Cardano, TRON, Litecoin, SUSHI, Theta och USDT. Bolaget brukar alltid vara snabba på att få in nya, populära instrument. Något unikt med Capital är att du kan handla Bitcoin eller Ethereum mot svenska kronor och kan även se grafer i SEK.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Investera eller spekulera i kryptovalutor hos supermoderna Capital – låga spreads, smart plattform.

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Ava Protect: Ett exempel

AvaTrade: En favorit för aktieindex

Den internationella mäklaren AvaTrade (omdöme) är stora på aktieindex och att “ångra sina positioner”. Ja, du läste rätt. Hos denna aktör så kan du använda ett riskhanteringsverktyg som heter AvaProtect. Detta ger dig möjlighet att “ångra” alla positioner som går åt fel håll, upp till 24 timmar efter att din trade har påbörjats. Givetvis så är det inte helt gratis, utan det förekommer en liten avgift för att försäkra sig mot nedgångar. Men rätt använt, så minskar AvaProtect tradingriskerna, vilket gjort det hett bland många nya traders. I takt med att fler söker sig till börsen, så blir det också smidigt att lägga till några aktieindex i portföljen. AvaTrade har ett enastående utbud med allt från kryptoindex till traditionella aktieindex såsom FTSE 100 eller US Tech 100. Det finns även ett flertal annorlunda instrument, t. ex Cannabis Index eller Dollar Index som även många söker efter. Prova trading med extra skydd genom AvaProtect.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Brett utbud av mjuka råvaror och aktieindex. Börja handla hos AvaTrade idag!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


Spotify på mobilen

Svenskar intresserar sig allt mer för investeringar

I takt med fler sökningar efter inflation och en starkt inledning på året för aktier, så har många nykomlingar börjat intressera sig för att investera. Även den svenska kronans styrka kan ha bidragit till att det blir extra intressant att investera. Här kommer några förslag på vad som kan göra att investeringar är på tapeten för svenskar under 2021:
+Regeringen har skapat ett förslag om skattereduktioner för investeringar i inventarier från 2021.
+Börsen har gått som en raket det sista året.
+Nästan alla talar om Bitcoin och när även den gamla tanten i närbutiken frågar om du köpt Bitcoin, så vet man att investeringslusten är på topp. Åtminstone för kryptovalutor som Bitcoin, vilket alla talar om men Google inte visar några sökvolymer för. Det är endast genom Google Trends man kan uppfatta att intresset tycks vara på topp.
+Nummer 2 bland kryptovalutorna heter Ethereum och de kommer ut med en ny version som är 6400% snabbare. Läs mer om ETH 2.0 här.
+Alternativa investeringar, t. ex ädelmetaller, fastigheter, mjuka råvaror eller investeringar utanför börsen är något många söker efter när börsen är volatil likt de sista dagarna.


Ska man köpa dippen?

På Twitter så uppmanas folk att “köpa dippen” enligt tidningar. Taggen #buythedip har varit en av de mest populära Twitter taggarna de senaste två dagarna. Drygt 23% av all aktiehandel i USA nu kommer från privata investerare, en kraftig ökning från bara ett år sedan. “Folk börjar bli vana vid att bara köpa dippen som en framgångsrik stategi”, säger Elliott Savage som är portföljmanager på YCG Investments till Bloomberg.

“Cykliska aktier börjar överträffa aktiemarknaden. Det är ganska ovanligt med tanke på hur länge värde-aktier har underpresterat”, säger Cathie Wood, grundare och VD på Ark Invest.

Hon fortsätter med att indikera att Ark Invest tror mer på tillväxtaktier än värdeaktier och att de köpte dippen, bland annat för Tesla.
Varning: Valutahandel.se vill utfärda en riskvarning att det kan vara riskabelt att följa trender på Twitter och att handla dippar. Satsa aldrig mer än du har råd att förlora.

Inflation: Hur har den ökat 2020-21?

Många tidningar har skrämt upp oss om inflation och sökintresset har ökat rejält. ”Inflationsskräck” driver på – räntan kan stiga, skriver SvD. Inflationen är på gång: Är etablissemanget på väg att lyckas, skriver Johan Berntorp på Valutahandel.se.

Riksbanken skriver att inflationen är 1.7% i januari 2021. Ja, inflationen i Sverige har ökat från 0.5% i december enligt SCB, men det är fortfarande under inflationsmålet på 2%. DI pekar ut inflation som “Wall Streets nya orosmoln” medan Privata Affärer hittar analytiker som förutspår att “inflationen fortsätter upp i vår”.

Sökbegrepp som “Inflation 2020” och “Inflation Sverige 2020” har ökat med flera 100 procent. Folk vill också lära sig mer om inflationen och frågar i högre utsträckning: “Vad är inflation”?

Vissa ekonomer är dock rätt säkra på att inflationen inte kommer ta fart på riktigt under 2021 eller de närmaste åren, trots ökade oljepriser. En man med den åsikten är finansanalytikern Henrik Mitelman, som höll en “Makroanalys” med SEB där han förklarade att inflationen är inget som man behöver vara orolig för. Inte det närmaste året i alla fall. Men vad söker folk då efter på Valutahandel.se?

Söktrender hos Valutahandel.se?

+Dagar då tidningar skriver extra mycket om kryptovalutor som Bitcoin så letar folk efter en seriös kryptomäklare. Många svenskar har dock problem med insättningar och behöver kunna köpa BTC utan att bli blockerade av banken.

+Fler har fått upp ögonen för silver, efter Reddit trådarna om att öka priset.
+Valutahandel med hävstång: Folk letar efter möjligheterna med hävstång, men är också nyfikna på riskerna. Kan man bli betalningsskyldig ifall man kör hävstång och affären går åt fel håll, är en vanlig fråga? Svaret är att det beror på mäklaren, men de flesta för privatpersoner begränsar förlusterna så att du inte kan förlora mer än du satsat.
+Riktkurser för Ethereum (ETH) och givetvis även prisutsikterna för Bitcoin (BTC) är två heta områden. Givetvis så är det omöjligt att veta, men det finns alltid folk som har åsikter. Vårt enda råd är att vara väldigt försiktig med kryptovalutor, då de ofta är avsevärt mer volatila än aktier och fonder.
+Handelsplattformar för trading är något som folk vill veta mer om. Det söks framför allt på MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) samt cTrader.
+Folk vill veta vilka valutor som är på gång; hur det kommer gå för olika valutor. Eftersom vi inte är rådgivare och därför inte kan ge köpråd, så brukar vi hänvisa till intressanta artiklar som de kan fördjupa sig i för att bilda en bredare uppfattning.
+För övrigt så kan man se valutakurser i realtid, direkt från Valutahandel.se. Dessutom så finns fakta om varje valuta, såsom svenska kronor, med löpande uppdaterade korta nyheter (flash nyheter) och lite längre artiklar längst ner.
+Vad påverkar ett lands valuta? Ja, folk är nyfikna och det finns över 50 faktorer som påverkar ett lands valutakurs.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.