fbpx

Christian från Kungsholmen

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 30 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Gillar du gratis kurser som lär dig något nytt om ett ämne som kan vara ditt bästa val på länge? Då ska du definitivt kolla in vår gratis sommarkurs om valutahandel, som har uppdaterats rejält på slutet.

Oavsett vilken typ av online trading som tilltalar dig; aktiehandel, aktieindex, råvaruhandel, valutahandel eller trading med kryptovalutor – så kan inspiration, idéer och fördjupad kunskap från sommarkursen ge ytterligare möjligheter.

Uppdateringarna som skett är framför allt fler ikoner på översiktssidan för att förtydliga och snabbt kunna se vad som är mest intressant. Men vi har även uppdaterat två kapitel om vad som kan påverka växelkurser, med en mer lättläst version. Precis som innan tas allt från hur inflation, ränta, statsskuld och handelsbalans påverkar valutakurser tas upp, men även mer tekniska indikatorer såsom teknisk analys och olika tekniska indikatorer beskrivs i skolan.

Val av tradingplattform är en viktig del i trading skolan, som hjälper traders att hitta rätt utifrån skärmdumpar eller uppdelning mellan egenutvecklade, tredjepartslösningar eller baserat på enhet som kunden gärna handlar från. Nästan alla tradingplattformar har demokonton, vilket gör det enkelt att få en känsla av upplevelsen och instrumenten som erbjuds.

Ifall du har tur nog att ligga på en solstol i sommar, så har vi det bästa förslaget på vad du kan läsa – valutaskolan! Upptäck ett nytt äventyr från solstolen. Hoppa in och läs några spännande kapitel idag och bli redo för trading på nätet innan sommaren är slut. Nedan kommer 10 sektioner från valutaskolan som du definitivt inte bör missa att läsa. Det är trots allt helt gratis, spännande och ger dig förhoppningsvis mer tips också.

Sommarens trading skola på datorn

Vad påverkar egentligen växelkurserna?

Visste du att både räntor och teknisk analys kan påverka ett lands valuta på både kort och lång sikt? Dessutom så är inflation, politisk risk, BNP och detaljhandelns försäljning och arbetslöshet är andra grundläggande faktorer som påverkar valutakurserna. Ifall du vill läsa på ordentligt från hängmattan i sommar, så är finns här ett 50-tal faktorer som påverkar växelkurser.

Vilka handelsplattformar är värda att prova?

Man kan utvärdera en valutamäklare baserat på ett flertal faktorer, däribland deras avgifter, stabilitet, support, hävstångsnivå och flexibilitet, licenser, mjukvara, utbud och deras handelsplattformar. Det finns ett flertal tredjepartslösningar som flera valutamäklare använder sig utav, t. ex MT4 eller cTrader. Men många egenutvecklade har nått nya nivåer, de senaste åren. Här har du en översikt av alla handelsplattformarna. En av de mest spännande nya handelsplattformarna är Skilling Copy, där du kan kopiera andra duktiga traders. De har försökt förbättra eToro's CopyTrader, som är det mest etablerade konceptet i branschen för denna nisch.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: En ny tjänst för copytrading från en svensk valutamäklare. Det är enkelt att följa och kopiera duktiga traders. Prova själv Skilling Copy idag!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Var kan man inte handla valuta i sommar?

Maldiverna, Himalaya och Sibiriska järnvägen är kanske inte direkt kända för att ha bra uppkoppling. Men det finns oftast lösningar på problem och här visar vi upp platser där det är svårt att tradea, men försöker också ge lösningar på hur man faktiskt kan handla valuta även där det är krångligt.

Hur fungerar en rollover?

Det finns flera grundläggande begrepp som har betydelse för valutahandel. Ett sådant är rollover, som du bör ha koll på innan du börjar handla. Du kan nämligen tjäna pengar, eller få betala en daglig avgift, beroende på olika länders ränta. Läs mer om rollover här.

En introduktion till teknisk analys

En av mina egen favoriter för att handla med valutor är teknisk analys. Kolla in vår översikt med diverse handelsverktyg för att förutse prisrörelser. Själv gillar jag att handla med RSI, dvs gå in eller ut från ett valutapar när RSI indikerar kraftigt överköpt eller rejält översåld. Många signaler är också relativt lika, vilket förklaras i vår post om stochastics vs RSI som köpsignal.

Vilka delar av fundamental analys spelar någon roll för valutahandel?

Medan vissa traders föredrar riktigt kortsiktiga affärer, där fundamental analys inte är lika viktigt, så går andra in på djupet för att säkerställa att man tänker rätt på både kort och lång sikt. Faktorer såsom räntor, BNB, industriproduktion, KPI och andra ekonomiska indikatorer spelar alla en viss roll för den fundamentala analysen som beskrivs här.

Så använder man en handelsjournal

Genom att skriva ner och föra “dagbok” över sin trading, så kan man ofta nå helt nya nivåer. Vi på Valutahandel.se skulle vilka hävda att det är grundläggande att göra detta som nybörjare, för att ha koll på vad som verkligen fungerar eller inte fungerar. Läs mer om hur man skapar en handelsjournal. Eller prova en enastående valutamäklare som själv analyserar din trading med hjälp av Artificiell Intelligens (AI) och ger dig förslag på vad du ska handla mindre eller mer, för att förbättra resultatet. Prova själv Capital med demokonto idag!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Störst utbud av valutor och råvaror. Alltid med flexibel hävstång, så du kan justera risken. Testa Capital idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Vilka valutor handlas mest?

Några oväntade valutor bland de mest handlade i världen inkluderar norska kronor som är den 14:e mest handlade och den svenska kronan som ligger på 11:e plats. Stora länder där valutorna inte används så mycket inkluderar Brasilien och Indonesien. Allt hetare valutor koreanska won (KRW) som troligen blivit mer populär på grund av mer aktiehandel med koranska företag och samma gäller för Taiwan (TWD). Kolla in vår topplista över de 30 mest handlade valutorna.

Vilka insättningsmetoder fungerar hos valutamäklare?

Det finns en gigantisk uppsjö av olika betalmetoder, som varierar kraftigt mellan olika valutamäklare men normalt också skiljs åt mellan olika läder. En av sajterna med bredast utbud för insättning är AvaTrade. De erbjuder allt från insättning med Paypal, till Neteller och Broker to Broker. För dig som har lite pengar över på Swish, så går det bra att använda detta för att sätta in på en valutamäklare. Prova själv Swish med Skilling idag.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: En sajt med fullt utav användbara insättningsmetoder är AvaTrade. Sätt in med t. ex Paypal, betalkort, Bitcoin eller Skrill. Testa AvaTrade idag!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


Kolla in ordlistan ifall du fastnat

Det finns onekligen många facktermer inom valutahandel och trading på nätet. Det är just därför som vi skapat en ordlista med vanliga frågor. Slutligen så lägger vi gärna till ord ifall det är något som saknas. Bara tipsa oss, så blir både vi och övriga besökare väldigt glada.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.