fbpx

Per från Malmö

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 26 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel kan med nöje utövas nästan överallt i världen, förutom på ett antal ställen där det kan vara extra svårt. Alla nyheter kan inte “bara” vara positiva, även om bilderna nedan förmodligen kan få dig resesugen och pigg på att göra vinster vid trading, så Du kan åka på en fantastisk semester.

Nedan beskrivs och visas på ett grafiskt tilltalande sätt var det kan vara extra krångligt, eller rent ut sagt omöjligt, att handla med valuta. Häng med och se var du måste vara beredd på att inte kunna utöva trading på nätet och var du med fördel kan handla på din semester.

Nedan ges en rad trevliga foton på fantastiska ställen som dessvärre förbjudit valutahandel, eller begränsat den genom långsam Internetuppkoppling, eller helt avsaknad av WiFi. Men som tröst får du givetvis också några utomordentliga ställen att handla valuta på längst ner. Låt oss börja..

Vill Du gärna tradea?
Åk då inte hit

Det finns bättre ställen
ifall du vill göra profit
!

Tahiti: Paradiset med begränsningar

Är du på en romantisk semester och vill handla lite aktier och valuta emellanåt. Då kan du stöta på problem.. Ön Moorea på TahitiTahiti har nämligen för dålig eller ingen uppkoppling alls på flera platser. Nej, jag skämtar inte. Några av de mest populära öarna saknar helt internet uppkoppling, som ifall vi levde på 70-talet. Några exempel är Moorea och Raiatea, där nästan ingen i lokalbefolkningen har möjlighet att surfa runt från dator eller mobiltelefon. De flesta hotellen på de mindre öarna har inte heller något Internet som möjliggör valutahandel på nätet.

Men det finns ett undantag: Bora Bora. Den mest kända ön på Tahiti som ni ser på bilden överst, har faktiskt väldigt många hotell med bra internet, som gör det möjligt att handla valuta riktigt enkelt. Ifall du åker till Bora Bora, så fungerar Skilling's mobila plattform väldigt bra. Prova själv idag!

transsibiriska järnvägen i Ryssland

Transibiriska järnvägen..

Ifall du ska sitta en vecka på tåget från Moskva till Vladivostok, så kan du få en otrevlig överraskning. Tåget saknar Internet. Ja, du läste rätt. Inget WiFi är tillgängligt, ens i första klass. Så passa på att njut av utsikten istället. Trading kan utföras när du stannar på något vackert stopp, såsom Yekaterinburg med sina vackra ortodoxa kyrkor. Alla tåg stannar även vid världens största sjö, Lake Baikal, som innehåller drygt 22% av allt sötvatten. Här är dock uppkopplingsmöjligheterna normalt avsevärt sämre.

Tips: Köp ett tillfälligt SIM-kort i Ryssland, från någon av teleoperatörerna Orange, Vodafone eller Moviestar. Då kan du smidigt få Internet för trading, även på flera delar av tågresan som annars är extra krångliga att överhuvudtaget få uppkoppling på.

Himalya, Nepal

Himalaya: Ingen uppkoppling på Mt Everest

Ifall du ska bestiga världens högsta berg, Mt Everest, eller bara vill vandra Nepals berg, så kommer du troligen få problem med uppkopplingen. Åtminstone ifall du inte har med dig Internet via satellit? Ja, ingen vanligt telefonabbonemang för din mobiltelefon är i alla fall lämpat för valutahandel i Himalaya.

Tips: Skaffa Elon Musk's Starlink kan troligen vara ett alternativ för alla trading och internet sugna bergsklättrare. För närvarande tycks dock Starlink endast vara tillgängligt för amerikaner, men detta lär ändras över tid. Ett alternativ är annars att SpaceX som nu ger lika snabbt internet som 4G nätet enligt NyTeknik.

Pyongyang i Nordkorea

Nordkorea: Bara Kim får tradea

Hade du hoppats få handla valuta i Nordkorea? Då måste Du heta Kim Jong-un, annars kommer det bli livsfarligt. Som du troligen redan vet så är fotografering förbjuden men kan vara ännu hårdare straff för valutahandel än för fotografering. Både The Times och Financial Times rapporterar om valutahandlare från Nordkorea som avrättats, efter att de handlat med USD/KPW. Men även om du försöker köra SEK/KPW eller EUR/KPW så lär du kunna stöta på samma problem: dödsstraff. Nej, de finns nog bättre sysselsättningar i Nordkorea än just trading..

Slutsats: Den Nordkoreansk wonen (₩) är inte direkt lämpad för valutahandel.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla valuta först i Sydkorea. Registrera dig på Skilling och handla lite valuta idag!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Mumbai i Indien

Indien: Rejäla begränsningar

De kallar sig världens största demokrati, men när det kommer till enkel valutahandel, så är det inte roligt att bo i Indien.

Det finns nämligen fullt av begränsningar för hur indiska medborgare får handla på valutamarknaderna, vilket regleras av Securities and Exchange Board of India (SEBI).

Den främsta anledningen till att Indier inte bör handla med valuta är på grund av volatiliteten, tycker RBI (deras centralbank). Men det är endast ett fåtal valutapar som tillåts handlas, vilket då måste vara genom en reglerad, lokal valutamäklare.

Vattenhydda på Maldiverna

Maldiverna: Snorkla istället?

Även om WiFi är tillgängligt på de flesta hotellen, så är det framför allt i lobbyn, barerna och på restauranger som det finns tillgängligt. Många hotell har riktigt dålig uppkoppling på andra ställen och långsammare uppkopplingshastighet än Europa. Så ifall du är inne i en valutaposition innan du anländer till Maldiverna, så kan det vara läge att stänga innan du stiger på planet.

Malaysia: Endast swap-fria konton

Länder med mer eller mindre strikta Sharia lagar, såsom Malaysia, har speciella regler för valutahandel. Sedan 2012 så har det endast varit tillåtet med swap fria konton, dvs utan någon räntekostnad. Valutamäklarna lägger då på lite extra avgifter, som ska täcka eventuella skillnaden i intäkter från ränta. Eftersom räntekostnaderna är väldigt små så är detta normalt inget problem, men fenomenet med räntefria konton beskrivs ytterligare i valutaskolan.

Vidare så är det endast lokala företag som tillåts sälja; kommersiella banker, islamiska banker, investment banker och internationella islamiska banker.

Anledningar till att Du inte kan handla valuta i vissa länder?

Det finns förskräckligt många platser där valutahandel helt enkelt inte är möjligt. Här är de vanligaste anledningarna:
IP block: Flera länder använder IP-blockering, vilket gör att valutahandel inte blir möjligt, såvida du inte har en bra VPN. En favorit för att kunna “välja” vilket land Du surfar från heter NordVPN.
Begränsningar i hur mycket utländsk valuta man får äga: Länder såsom Kina, Nigeria, Sydafrika, Ryssland, Egypten och Ukraina har regler för hur mycket utländska valuta du får äga. Aktiv valutahandel blir med andra ord väldigt svårt i dessa länder.
Problem med uppkoppling: Flera av länderna som nämns nedan har begränsad internetuppkoppling, eller för långsam WiFi för att du med fördel ska kunna syssla med trading.
Förbud på grund av religion: Vissa länder med stränga Sharia lagar kräver att valutahandeln kan utföras utan räntekostnader. Ifall detta är av intresse för dig, att betala högre avgifter för tradingen men aldrig ha någon räntekostnad, så kan du se topplistan över islamiska konton för valutahandel här.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Registrera dig för ett trading konto på nolltid. Du får ett demokonto att prova med initialt. Testa Skilling nu!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.