fbpx

Peter från Nordstan

Registrerade sig hos valutamäklaren IC Markets för 26 minuter sedan.

» Prova IC Markets du med.
74.32% av alla traders förlorar pengar hos denna IC Markets EU (LTD) med CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

2021 har varit ett väldigt speciellt år på den finansiella marknaden, speciellt för många aktier där vi på Valutahandel ser att vissa bolag fått höga värderingar och där handelns volatilitet ökat mer än tidigare.

Däremot, så vill jag rikta uppmärksamheten mot en sektor som medier inte pratar om särskilt mycket, råvaror som kan handlas från hemmet. De flesta av oss tänker inte så mycket på hårda eller mjuka råvaror, även om den påverkar våra liv från alla möjliga håll. All elektronisk utrustning som efterfrågas idag kan tillverkas av vissa ledande råvaror, t. ex som guld, silver och koppar etc. Därför har den marknaden en mycket viktig roll i världsekonomin och kan även vara avgörande för hur bra avkastning du kan potentiellt göra. Du kan läsa om likheter och skillnader mellan valuta- och råvaruhandel, eller se vår topplista över de 47 bästa råvarumäklarna just nu.

Gruvdrift och råvaruhandelsbolag redovisar rekord vinster

Det största bolaget inom råvaror som du förmodligen inte känner till är Glencore, som har rapporterat rekordvinster så sent som augusti i år 2021. Analytiker projicerar att bolaget kommer ge en avkastning till ägare kring 2.8 miljarder dollar, vilket inte är fastställt ifall det är likvid avkastning eller som används för tillväxt. Men analytikerna menar på att den höga tillväxten i råvarupriser är särskilt gynnsam för dessa typer av bolag då högre pris leder till högre vinster, samtidigt som gruvdrift också är en bransch med etableringshinder är konkurrensen mycket låg. Även deras konkurrent Anglo American delar ut 4.1 miljarder dollar till aktieägare, vilket pekar på att samtliga bolag lyckats redovisa stora vinster under Corona pandemin. Hur kunde dessa bolag gå med så höga vinster när världsekonomin tog ett störtdykning?


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Ett fantastiskt utbud för råvaror. Prova Avatrade, du också!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


Efterfrågan, efterfrågan och ännu mer efterfrågan….

Tidigare har vi diskuterat olika sätt att effektivisera teknologi, vilket kan bli en väsentlig del av ekonomin framöver och hur vi kommer känna av det på olika sätt. I samband med Corona pandemin hade de flesta höginkomstländerna nedstängningar där många jobbade hemifrån eller pluggade på distans istället för att verka fysiskt. För att detta skall vara möjligt krävs det elektroniska produkter, bland annat diverse telefoner och datorer som då också kräver halvledare. Den omdiskuterade bristen på halvledare har faktiskt inte att göra med material brist, snarare att efterfrågan av elektroniska produkter ökat så otroligt mycket under Corona pandemin att producenter inte hunnit möta efterfrågan. Koppar är den metallen som idag leder ström bäst, även en huvudkomponent för att tillverka halvledare. Råvaran har mer än dubblat i pris under pandemin eftersom flera människor runt om i världen efterfrågas elektroniska produkter som innehåller mycket koppar, detta gäller förstås inte bara koppar men även andra populära råvaror som du kan göra affärer med. En annan favorit har även varit trading med silver, som också blivit dyrare under pandemin. Ifall du vill hitta den bästa hemsidan för att börja handla med silver vi även satt ihop en lista för att underlätta jämförelsen mellan silver trading hos olika mäklare.

Den nya trenden med högre tillgångspriser på råvaror kommer med störst sannolikhet att fortsätta uppåt, då fler i världen börjar använda elektroniska produkter i samband med att flera delar av samhället blir automatiserat kommer efterfrågan för strömledande råvaror att öka. Även råvaror som kan omvandlas till energi kommer följa samma trend då elektroniska produkter kräver energi behövs det motsvarande råvaror som kan försörja behovet. Konsultföretag McKinsey har lagt fram en rapport om hur återhämtningen efter Corona pandemin kommer digitalisera samhället mycket snabbare då många behövt anpassa sig för digitaliseringen, tryck här för att läsa den.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck den ledande, skandinavisk-ägda valutasajten för trading med olika valutapar och kryptovalutor. Testa Skilling riskfritt med ett demokonto, du med!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Attraktiva råvaror du borde hålla koll på

Den första råvaran som alla bör ha koll på och kan överväga för riskspridning är trading med guld. Anledningen är väldigt enkel, oavsett hur lite eller mycket avkastning guld så kommer det alltid vara den enklaste formeln av handeln man kan utnyttja. Genom tidernas tider har land och guld alltid varit de mest grundläggande formerna av förmögenhet människor kunnat förvalta. Forskare har även kunnat bevisa på senaste år hur man kan använda guld för att framställa energi i olika former vilket kommer öka efterfrågan efter råvaran. Ifall du vill läsa deras forskningsrapport kan du klicka här.

Den andra råvaran jag vill uppmärksamma dig om är faktiskt kaffebönor, lite ovanlig råvara men du kan faktiskt handla dess index. Ifall man tittar på priset för kaffe ser man att priset inte riktigt går upp eller ner över tid, snarare att den går i cykler. Detta gör att baserat på historisk data kan man inte säga ifall priset kommer gå upp eller ner, däremot så kan man göra det på makroekonomiska trender. Dessa analyser är mer hypotetiska och teori baserade, men en anledning till varför priset på kaffe har potential för att gå upp är bland annat på grund utav extrema väder som gör det svårare för kaffeodlare att plantera bönor. En annan makroekonomisk trend som kan bidra till högre kaffepris är även dollarns fall, då det internationella priset mäts i dollar kommer priset på kaffe gå upp när dollarns värde minskar, det verkliga handelsvärdet för kaffet ändras inte och därför måste priset regleras efter vilken valuta man mäter den i. Vi har en till artikel ifall du vill läsa mer om att handla kaffe på börser.

Den tredje råvaran du bör hålla koll på är Nickel, en metall som på sistone blivit mer populär bland day traders och diverse finansinstitut. Anglo American, som är en av världens största tillverkare av kommersiell Nickel användning har dubblat sin aktie kurs sedan pandemin. Den ökning i efterfrågan för teknologi som diskuterades i början av artikeln är den främsta anledningen då Nickel nämligen är en huvudkomponent för att tillverka batterier som finns i de mesta bärbara teknologiska produkterna vi har idag. Den höga efterfrågan för elbilar har varit en drivande faktor för det höga kurslyftet på nickelpriset, skriver Reuters.

Vart kan du handla ett stort utbud av råvaror?

IG ProRealTime plattformIG (omdöme) – IG är en otroligt säker plattform för dig som hellre vill ha något närmare Sverige där du känner att dina pengar är säkra, bolaget är licensierade av finansinspektionen. Förutom det har de ett stort utbud av marknaden du kan handla på vilket är bra ifall du vill lära dig handla med andra saker än råvaror. Klicka här för att skapa ett konto idag!

EasyMarkets
EasyMarkets (omdöme) – Denna sida erbjuder ett lite unikt koncept inom trading som är väldigt ovanligt, nämligen en försäkring mot eventuella förluster. Självklart kommer detta med villkor men det kan vara bra för dig som vill börja och är rädd för att förlora pengar. Har även ett väldigt bra omdöme på Trustpilot vilket tyder på att det finns en internationell acceptans av bolaget, börja handla hos de idag.

Libertex logoLibertex (omdöme) – En bra mäklare som erbjuder bra utbildningar inom valutahandel du kan utnyttja för att maximera din kunskap, oavsett om du är professionell eller nybörjare. De erbjuder även signaler du kan använda för att hitta bra affärer, registrera dig hos Libertex idag!


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Fler än 50 råvaror att handla med CFD. Störst utbud på marknaden. Prova Capital nu!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.


 


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.