fbpx

Marie från Gävle

Registrerade sig hos valutamäklaren IC Markets för 24 minuter sedan.

» Prova IC Markets du med.
74.32% av alla traders förlorar pengar hos denna IC Markets EU (LTD) med CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

På sistone har det varit mycket prat och diskussion kring inflation då många är rädda för att hyperinflation möjligtvis kan bli ett problem i samhället, speciellt för en valuta som dollarn där offentlig konsumtion och Federal reserve som köper upp obligationer för att hålla uppe marknaden har ökat under pandemin. Medans hyperinflation är ett stort problem kan även det motsatta, deflation, vara ett ännu större problem – lite beroende på vilken typ av perspektiv man har på ekonomin. Låt oss kolla in vad som kan hända under 2021-22 ifall inflationen inte slår in och deflation blir verklighet, med ett ännu hårdare slag mot ekonomin än själv pandemin.

Ekonomen Cathie Woods, även CIO på Ark Investment tror på deflation

Om ni inte känner till Cathie Woods, fick hon mycket uppmärksamhet under pandemin då hennes flaggskepps fond “Ark Innovation” verkligen gick upp under Corona pandemin med tanke på dess exponering mot teknologi och IT sektorn. Många av hennes innehav är bolag som Zillow, Palantir och andra teknologi företag med hög tillväxt potential.

Om vi bortser från det faktum att hennes fond växt så mycket under pandemin, hur kommer det sig att hon blivit en sån kontroversiell kvinna? Jo, den främsta anledningen är att hon inte tror vi kommer hamna i ett hyperinflations läge även om konsumentpriserna växt kring 8% sen Corona pandemins start vilket är en marginellt hög ökning jämfört med en stabiliserad ekonomi. Detta har gjort att många ifrågasätt hennes förmåga att förstå makroekonomi, bland annat legendarinvesteraren Michael Burry som förutsåg 2008 finanskrisen. För att sammanfatta deras fejd tror Michael Burry på att inflationsläget kommer bli värre och att konsumentpriserna fortsätter växa alldeles för snabbt medans Cathie Woods anser att den nuvarande inflationen endast är ett problem med efterfrågan och att teknologi sektorn på lång sikt kommer skapa deflation i samband med att man gör flera sektorer mer effektiva med pengar. Så vem av dessa har rätt egentligen? Kolla även in vår artikel om 8 bra sätt att skydda sig mot inflation för att få lite bakgrund till dagens inflationsnivåer på många håll runt om i världen. Eller för att sprida riskerna, så kan du även investera i kryptovaluta för att sprida riskerna. En av våra favoriter är Stormgain, som har bredast utbud och proffsigast plattform för krypto trading. Prova själv Stormgain idag, där du kan köpa ETH eller Bitcoin direkt med betalkort som VISA eller Mastercard!

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Upptäck den ledande sajten för kryptovaluta trading. Prova Stormgain idag!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Inflation och deflations scenariot är komplicerat

Många förstår inte hur inflation och deflation hör ihop. Många relaterar begreppet inflation till att pengar minskar sitt värde över tid och att fler valutor sätts i cirkulation. Medans det påstående är sant är det ett väldigt övergripligt sätt att beskriva inflation som inte ger någon faktiskt information om vad som försiggår. Det många inte förstår med inflation är att det egentligen är ett problem med utbud och efterfrågan. Oftast sker hög inflation i samband med att efterfrågan för vissa gods och tjänster går upp väldigt mycket under en kort tid som exempelvis bostadspriserna i Sverige. Många anser att stigande priser är normala tecken på en hälsosam ekonomi. Problemet är dock när efterfrågan avtar och folk inte söker samma gods och tjänster. Då sitter vi plötsligt i ett läge där priserna för varor är allt för höga och köpkraften för valutan har minskat i samband med detta. Inflation är ett väldigt komplicerat ämne. Ifall du vill lära dig mer om det kan du läsa vår artikel.

Det motsatta scenariot är deflation. Istället för stigande priser ser vi då fallande priser. Detta låter självklart mycket trevlig då din personliga köpkraft ökar utan att din faktiska real inkomst ökat. Detta är väldigt gynnsamt för dig som har någon form av månadsinkomst. Däremot, ur ett makroperspektiv ger detta fortfarande en “nollsumma” effekt. Anledningen till detta är väldigt enkelt. Deflation är inget som skapas utan det är en minskning av efterfrågan i samhället. Ett bra exempel på detta är Japan som varit oroliga för deflation väldigt länge. Mycket av detta beror på att landets befolkning inte växer lika mycket men den främsta faktorn som driver Japans långa deflation är teknologi. Japan har länge varit ett land som varit lång framåt inom teknologi, även därför landet tog störst skada under IT-bubblan.

Sambandet är väldigt enkelt här, eftersom teknologi effektiviserar ett samhälle och vissa arbetsuppgifter så minskar efterfrågan för arbetskraft vilket idag är en stor kostnadspost för företag. När efterfrågan för arbetskraft minskar, så följer även efterfrågan för valutan i samma riktning då det inte finns arbetare att betala. Vi ser även att starkt industrialiserade länder såsom siffrorna från Worldbank för Kina, för USA och Worldbank's siffror för Frankrike följer samma trend. Desto mer teknologiskt ett samhälle blir samt desto bättre blir sjukvården och desto lägre blir befolkningstillväxten. Flera länder kommer börja uppleva saker som åldrande befolkning, mer teknologi och en mindre arbetskraft vilket är drivande faktorer för deflation.

Hur ska du tjäna pengar under dessa tider?

Precis som det mesta inom makroekonomi är inflation och deflation två mycket komplicerade ämnen, man skulle kunna skriva en lång forskningsrapport på områdena utan att faktiskt åstadkomma något med tanke på att det finns så många saker som påverkar inflation och deflation är det omöjligt att förstå de. Däremot, så finns det alltid sätt att skydda sig mot oklara marknadsförhållanden. Vi har en artikel som beskriver olika typer av råvaror och diverse metoder du kan använda för att skydda dig mot inflation, min personliga favorit är kryptovalutor när det kommer till att diversifiera sig mot marknaden. Bland annat på grund utav de olika möjligheterna man kan utnyttja men även det faktum att kryptovalutor inte är lika komplexa som fiat valutor skapar det en enklare teknisk analys av marknadssituationen. Ifall du vill lära dig mer om ekonomiska indikatorer för att hjälpa dig förstå marknaden bättre kika på vår artikel om det.

Vilka sidor är bäst för trading med olika instrument?

FXCM (omdöme) – Vad jag gillar med FXCM är hur företag så gärna implementerar teknologi för att underlätta tekniska analyser för dig som använder deras plattform. Du kan även anpassa ditt konto på ett sätt så du får tillgång till verktyg som passar dina behov oavsett om du är en institutionell valutahandlare eller en hobbytrader, som de flesta av oss. Deras fria SMS signaler är även ett väldigt stort plus då man enkelt kan göra snabba trades med tanke på att alla har en mobil idag är det inte så svårt att missa en bra signal. Klicka här för att börja använda FXCM idag!

eToro Copy Trader logo
eToro (omdöme) – Denna plattform har gjort sig känd för deras copytrading och deras “community style” trading, det jag gillar med eToro är transparensen man kan utnyttja för att tjäna mer pengar på sina trades. Du kan väldigt enkelt följa framgångsrika traders som redan tjänar hög avkastning och utföra samma affärer. Om du vill registrera dig på eToro, klicka här.


Degiro (omdöme) – Detta företag existerar idag på många väldigt välreglerade marknader. Därför tycker jag att det är en väldigt trygg plattform att använda. Även om plattformen inte har mycket verktyg för att göra research är den otroligt bra på att få igenom affärer snabbt och smidigt utan krångel, för 10 000 tals instrument över hela Europa. Klicka här för att börja handla på Degiro!


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Ta hjälp av proffsen. Följ marknadens bästa traders och handla precis som dem, kostnadsfritt. Prova eToro copy trading idag!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.