fbpx

Johan från Malmö

Registrerade sig hos valutamäklaren CEX för 6 minuter sedan.

» Prova CEX du med.
Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Handelsbanken kom i veckan med en uppdaterad syn på valutahandel. I det utskick som den svenska storbanken precis gjort, går det till exempel att läsa att den svenska kronan varit stabil de sista tre månaderna i förhållande till euron trots en kortvarig svag börs i juni, 2020. Handelsbanken väljer att vara försiktig till kronan på kort sikt. I slutet av januari 2020 så noterades att svenska kronan inlett som en av årets valutor, något som dock justerats avsevärt efter dess. Här kommer Handelsbankens syn på hur SEK kommer ha möjlighet att utvecklas framöver.

EUR/SEK
Vad gäller EUR/SEK skriver banken att den europeiska centralbankens stödpaket ännu inte fattat ett beslut om stödpaketet. Handelsbanken tror att det inför nästa toppmöte den 18 till 19 juli kommer att ske en rad olika förhandlingar, som emellertid kommer kräva kompromisser mellan parterna. Banken tror att det är framförallt frågan om uppdelningen mellan lån och bidrag men också återbetalningarna som ligger bakom oenigheten. Ingen kommentar lämnades om detta valutapar. Men vilka valutor är bra för dig som svensk att handla när kronan inte är på topp? Här kommer en lista över bra valutor för svenskar när kronan är svag.

USD/SEK
Precis som på aktiemarknaden är risknivån på valutamarknaden mycket hög. Dollarn har en hög negativ korrelation med börsen vilket innebär att den försvagas när börsen går upp. Utanför USA är efterfrågan fortfarande relativt stor för USD, samtidigt som FEDs kraftfulla ökning av balansräkningen gör att även utbudet är stort.

Handelsbanken tror att risk kommer att vara det som påverkar den amerikanska dollarn under kommande månader, framförallt som USA går till presidentval under hösten. Handelsbanken anser att det är för tidigt för att dra några stora slutsatser kring återhämtningsförloppet och är därför försiktiga till kronan mot dollarn på kort sikt.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Upplev valutahandel genom Skilling's professionella plattform. Prova nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Valet kommer att stå mellan två mycket olika kandidater, Trump och Biden, och det är den senare som ser ut att vara den segertippad. Trump har emellertid visat sig svår att räkna ut tidigt. Vem som än vinner kommer dock att få svårt att få igenom några stora förändringar. Det blir med stor sannolikhet en fortsatt splittrad amerikansk kongress som möter vinnaren.

GBP/SEK
Brexit fortsätter att vara i fokus fram till dess att ett avtal finns på plats. Just nu har fokus på förhandlingarna mellan Storbritannien och EU har skiftat till vad som behöver göras. Det sägs att det där det finns utrymme för flexibilitet, vilket gynnar pundet på kort sikt.

Handelsbankens bedömning är att det är 50 procents sannolikhet för ett avtal. Banken skriver att om det inte blir ett avtal finns det goda chanser att man enas om olika delavtal som berör en större del av handelsfrågorna. Av den anledningen ser Handelsbanken en högre kurs på valutaparet GBPSEK. Vill du lära dig lite mer om valutahandel? Kom igång på 5 minuter med våra tips.

Handelsbankens prognoser om valutahandel
CNY/SEK
Gränskonflikten mellan Kina och Indien påverkar valutamarknaden, samt givetvis både Indiska real och de kinesiska yuanen. Minst 20 indiska soldater har dödats av kinesiska soldater vid gränsen i Himalaya som dessa länder strider om. I skrivande stund är det emellertid relativt lugnt och länderna har undvikit ytterligare sammandrabbningar medan förhandlingar pågår.

Ekonomin i Kina fortsätter att återhämta sig och regeringen fortsätter att stimulera vilket syns i råvarupriserna, inte minst kopparpriset som nästan återhämtat sig helt och hållet sedan årsskiftet. Handelsbanken skriver i sitt senaste utskick att den räknar med en något högre CNYSEK på kort sikt.

NOK/SEK
Vi såg hur den norska kronan började återhämta sig, men uppgången kom av sig under juni trots allt mer hökaktiga signaler från Norges Bank och att oljepriset steg. Den norska kronan är fortfarande känslig, det är framförallt de cykliska sektorerna som förlorat mark jämfört med tillväxtsektorer som riskerar att påverka NOK/SEK. Handelsbanken säger att de anser att den högre riskaversion är ett hot mot deras prognos om en starkare norsk krona mot euron på kort till medellång sikt. För övrigt så bör du som handlar norska kronor ha koll på oljevalutor generellt och egentligen även hela oljemarknaden, när du handlar NOK, samt läsa på vad valutan NOK drivs utav. Sugen på att handla NOK/SEK? Då rekommenderas Skilling, med kvickast avslut, supersnabba & säkra BankID och den mest transparenta plattformen bland skandinaverna.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Upptäck snabb och transparent, global trading hos Skilling. Prova nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Handelsbankens hemsida
JPY/SEK
Den japanska yenen är månadens dark horse. Denna valuta har förstärks trots ett bättre risksentiment och gigantiska stimulansåtgärder från regeringen och centralbanken. Återhämtningen inom den japanska industrin går också trögt.

Inköpschefsindex föll i juni trots den redan historiskt låga nivån. Samtidigt såg vi en kraftig återhämtning i tjänstesektorn även om nivån fortfarande är under 50, vilket betyder att situationen förvärrades jämfört med föregående månad. Inflationen i maj landade på -0.2 procent, vilket öppnar upp för en fortsatt ultraexpansiv penningpolitik. Handelsbanken spår att vi kommer få se en lägre JPYSEK på 6 månaders sikt

Veckans höjdpunkt är onsdagens räntebesked från den svenska Riksbanken. Marknaden prisar in en viss sannolikhet att Riksbanken sänker styrräntan under hösten även om Riksbankens ledamöter varit tydliga med att en sänkning inte är aktuell i dagsläget. Svenska Handelsbanken räknar med att styrräntan lämnas oförändrad men att riksbanken istället utökar QE-programmet med 200 miljarder. Riksbanken skulle kunna vänta till septembermötet innan den utökar rambeslutet. Handelsbankens bedömning är att Riksbanken vill undvika onödig osäkerhet och kommunicerar förändringen redan på onsdag.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.