fbpx

Jonas från Bromma

Registrerade sig hos valutamäklaren FP Markets för 9 minuter sedan.

» Prova FP Markets du med.
75.31 av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos First Prudential Markets Ltd.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Många klagar på att de missade tåget. Oh nej, jag har missat aktietåget för Tesla eller för Bitcoin, hör man ofta vänner och bekanta säga. Måste erkänna att det känns precis så med Tesla aktien, som i min bok är övervärderad efter en uppgång på över 800% det sista året. Vågar samtidigt inte blanka den heller, för det gäller att ha väldigt bra tajmning för att lyckas med detta.

Elon Musk blev igår världens rikaste man, troligen mest på grund av Tesla aktien. Frågan är hur länge det håller? Just Tesla aktiens köp eller blankning är ett hett samtalsämne bland många. En av oss på Valutahandel är kraftigt skeptisk till Teslas nuvarande värdering (Markus), medan den andra personen som varit med i flera år fortfarande tror att det finns mer att hämta (Marcus). Men förutom Tesla, så finns det många aktier och instrument som gått upp som rejält de senaste åren, eller är på väg att vända.

Här kommer därför 5 anledningar och 8 spännande tillgångar som kanske inte är för sent att hoppa på? Både för- och nackdelar med varje tillgångsslag nämns. Nästa stopp ligger mitt framför näsan på dig. Hoppar du på, eller ska du missa tåget ännu en gång?
Tjej missar grönt tåg

Var kan nästa stopp vara? Dörren är öppen

+Nästa hållplats kan vara en liten nedgång, på någon procent eller på 10-15% som skett med Bitcoin och Ethereum sedan igår. Instrument som rullar på för fullt fortsätter ofta i samma riktning, till en viktig trendlinje bryts. Men små nedgångar kan vara ett bra läge att gå in.
Dörren öppen på ett tåg
+Har det skett någon stor vändning i teknik eller hur man ser på saker och ting? Kryptovalutor är ett exempel där folk i allt större utsträckning vänder sig mot en ny, snabbare och smidigare teknik.

Många nya investerare väntar ständigt på att dörren ska öppnas. Men den är redan öppen och väntar på Dig.

+Större valutor rör sig ofta mot jämvikt. Efter att USD varit väldigt högt värderad under lång tid, så har valutan nu tappat kraftigt mot svenska kronan som avslutade 2020 med stil. Ifall Sveriges ekonomi fortsätter vara stark och landet undviker minusränta, så kan kronan (SEK) få ytterligare dragkraft under 2021.

+Den norska kronan avslutade december med en rejäl uppgång mot dollarn. Den 21:e mars 2020 så stod USD/NOK i 11.45 och för närvarande så ligger den på 8.41. Ifall oljemarknaden återhämtar sig ytterligare och USA ger ut mer stödpengar, så kommer troligen alla som är inne på att NOK blir klart mycket starkare mot USD få rätt. Nästa stopp för NOK kan vara nu. Vad väntar du på? Prova själv trading med norska kronan idag hos Skilling (omdöme) som har hela 7 valutapar med norska kronan. Prova själv Skilling idag!

+Ett nytt år är alltid en bra hållplats för att påbörja nya investeringar. Gör lite undersökningar och riskbedömning och välj utifrån vad du tror på.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading med NOK på ett enkelt vis, med rejält utbud, stiliga grafer och snabba avslut. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 79% av retail kunder förlorar pengar.


Ethereum 2.0 är här i februari, 2021

Uppgraderingen av Ethereum (ETH), som ofta kallas ETH 2, är något som nästan alla kryptoälskare talar om. Ethereum - 3 in-zoomade mynt. Uppgraderade ETH är mer skalbar, säkrare och mer hållbar. Det är nog också dessa faktorer som verkligen kan få Ethereum att sticka på samma sätt som Bitcoin slår nya rekord hela tiden. Du kan givetvis kolla in realtidskurser för Ethereum hos oss på Valutahandel. Trading med ethereum kan ske genom Skilling, Capital eller Stormgain för att nämna några av de bästa sajterna.

Möjligheter: Fortfarande inte nått All Time High (ATH). Får snart avsevärt snabbare avslut. Intresset kommer troligen sticka rejäla innan lansering den 7:e februari, 2021.
Risker: Kryptovalutor är alltid riskabla, så själv försöker jag avsätta relativt små belopp. Satsa aldrig mer än du har råd att förlora, för Ethereum kan vara volatilt, precis som många av de andra digitala valutorna.

Betyg: 5.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Flexibel och rolig trading med kryptovalutor. Lätt att komma igång. Prova Stormgain nu!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Elrond: Kan snabbare hastighet vara nyckeln?

I takt med att allt fler transaktioner sker med kryptovalutor, så står Elrond ut som ett överlägset alternativ för många. Elrond är byggt för att klara av minst 10 000 transaktioner per sekund. Bolaget bakom har som mål att hitta nya partners varje dag, så deras system snabbt kan växa. Ifall appen Maiar från Elrond slår väl ut, så kan detta altcoin troligen få en allt större följarskara. Sajten Binance (recension) har ett stort utbud och ger dig möjlighet att köpa Elrond. Prova själv här!

Möjligheter: Höga hastigheter är alltid hett, oavsett om det gäller bilar eller kryptoöverföringar.
Risker: Idag är det mest riktigt inbitna kryptofans som tror på denna.

BP hemsida

BP aktien: Stiger med oljepriset

Majoriteten av alla analytiker är positiva till BP aktien. Det gigantiska oljebolaget har 12 köprekommendationer, 4 outperform rekommendationer, medan 11 rekommenderar behåll, en sälj och en med underperform. Med ett stigande oljepris så kommer nog allt fler gå in i aktien. Bolaget försöker nu blir allt mer av ett hybridenergiföretag, där olje- och gasinvesteringar minskar, medan stora investeringar går till förnybar energi. Liksom Victoria Silvstedt så är författaren lång i BP. Eftersom många svenskar har svårt att handla aktier i Storbritannien där BP är noterat, så vill Valutahandel tipsa om Degiro (recension). De har lägre courtage, minst kostnader och större utbud än andra. Prova själv Degiro idag!

Möjligheter: Många anser att aktien är undervärderad. Hög utdelning varje kvartal.
Risker: Vissa fonder undviker numera oljebolag.


Betyg: 9.14/10
Minsta insättning: SEK 1
Beskrivning: Handel med låga kostnader. Du kan enkelt handla BP aktier i Storbritannien helt utan courtage. Prova BP nu!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Guldtackor

Guld kan röra sig uppåt

Efter en stor uppgång under 2020 så kom ett rejält fall under hösten. Nu börjar guldet sakta men säkert röra sig uppåt igen, med undantag för idag då det gick ner drygt 4%. Kanske ett bra köpläge för trading med guldet? Den före detta chefsekonomen på Merril Lynch tror att guld kan gå upp mer än 3x från dagens pris. Ifall du vill passa på att handla så kan det göras genom NBH Markets (recension), som har låga kostnader och ett brett utbud. Testa NBH Markets idag. Alternativt, kolla in den svenska online trading sajten Skilling – som har lågt spread, supersnabba avslut och tydliga kostnader. Slutligen kan vi även slå ett slag för internationella Capital, som finns på svenska och har ett utomordentligt utbud av råvaror som guld, silver och platinum. Just idag så tror speciellt många att guld är översålt, med 84% köpare hos Capital som du ser i grafen nedan.
Guld: Handelskänsla just nu
Möjligheter: Guld anses vara en bra inflationshedge. Alltid bra att ha en slant i guld för riskspridning, även Warren Buffet har det numera.
Risker: Kanske det blir mindre intresse för guld av centralbanker och privatpersoner, som kanske väljer Bitcoin istället?

Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handel med låga kostnader. Du kan enkelt handla BP aktier i Storbritannien helt utan courtage. Prova BP nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Den australienska dollarn stärks med jämnmalmspriset

Som vi skrev om i förrgår så är det extremt vanligt att valutahandel följer vissa mönster. Ett sådant är att järnmalmspriset brukar gå upp tillsammans med AUD. If

Möjligheter: Det tycks vara lite eftersläpning på prisuppgången i järnmalm och australienska dollar just nu.
Risker: Det finns även många andra faktorer att beakta som påverkar valutakurser.

First Solar aktien på Capital

Solenergi är framtiden

Det har diskuterats under lång tid om alla fördelar med solarenergy. Under World Economic Forum så skrevs en post om hur kostnaden för dig som kund har fallit snabbt. I länder som Australien så förutspås solenergi stå för 40% av alla energianvändning i landet år 2050. Den nya regeringen i USA, kommer troligen vara väldigt positiv till denna sektor, som kan få en extra kick. För närvarande så gör jag själv lite undersökningar om vilka solenergibolag som kan vara intressanta att investera i. En av de mest spännande alternativen tycks vara First Solar i USA (Nasdaq: FSLR), som är den globala ledaren inom omfattande solcellslösningar. Ett annat stabilt solcellsbolag när det kommer till energiutvinning är NextEra (NYSE: NEE). De är också kända för att betala ut en hög utdelning, vilket många investerare uppskattar. Båda dessa bolag kan handlas som CFD'er genom Capital.

Möjligheter: Ny regering i USA som lovat ta tillbaka till Paris Climate Agreement. En snabbt växande marknad över hela världen.
Risker: Det finns även vindkraft och olja som är två industrier som är på gång och kan vara konkurrenter på flera sätt. Alltid säkrast att blanda portföljen med ett flertal olika bolag från några relaterade sektorer.

Bitcoin i handen
Vad håller Du i handen?

Bitcoin: Gått upp 9 utav 10 år på raken

En stabil portfölj har alltid lite Bitcoin på lager. Som vi nämnde i posten om att köpa bitcoin utan att bli blockerad av banken, så har BTC kontinuerligt gått upp varje år i ett helt decennium, förutom 2019. Det är få andra tillgångsslag som varit lika högavkastande. Men volatiliteten är hög. Ifall du ändå är sugen så rekommenderas att följa vår guide om Bitcoin för att inte bli blockerad av banken (ifall du gör banköverföring istället för att köpa Bitcoin med Paypal).


Många är oroliga att handla på fel ställe. Då rekommenderas att du läser guiden om så investerar du i Bitcoin utan att bli lurad. När det kommer till priset för ett ovanligt instrument som BTC, så är vår korta guide om hur man värderar en kryptovaluta passande att läsa. Medgrundarna av Facebook, Winkelfloss bröderna, tror att Bitcoin på 4 miljoner nivån är inom räckhåll. Vad tror du?

Liksom för Ethereum, så är våra 3 favoriter för Bitcoin trading för närvarande Skilling eller Capital för försiktig hävstång, eller Stormgain ifall du vill ha rejäl hävstång.

Möjligheter: Antalet Bitcoins är väldigt begränsat. Många analytiker pekar på $50 000 som nästa nivå för Bitcoin, medan JP Morgan har $146 000 som riktkurs på några års sikt.
Risker: Hög volatilitet. Står på högsta kursen någonsin idag, samma visa som igår.

Riskvarning: Historisk utveckling är ingen garanti för framtida utveckling. Detta är författarens egna tankar om aktie- och kryptomarknaden just nu och ska inte ses som rådgivning, utan är mer en redogörelse för vad han själv tror på för närvarande. Vid investeringar så bör du alltid diskutera med din bank's personliga rådgivare innan du tar investeringsbeslut.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.