fbpx

Kristoffer från Ulricehamn

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 44 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Som vi skrivit om flera gånger tidigare här på Valutahandel så är det viktigt att vara försiktig när det kommer till kryptovalutor. Därför är det grundläggande att man använder sig av pålitliga handelsplattformar om man vill köpa Bitcoin. Vi har tipsen och förklarar stegen du tar för att handla Bitcoin och Ethereum utan att bli lurad.

Bitcoin-certifikat eller riktiga mynt?

Eftersom Bitcoin har nått nya all time high på senare tid är det allt fler som är intresserad av att handla crypto. Vissa tycker det verkar krångligt att köpa Bitcoin eller andra kryptovalutor och väljer därför att köpa certifikat hos t.ex. Avanza. Det kan kanske fungera som någon slags investering om det är primära avsikten, men man missar flera av fördelarna med Bitcoin. Men det blir lite som att investera i matkuponger om du tror på svenska kronan.

Man missar dock poängen med crypto om man handlar certifikat hos en bank istället för själva valutan. Väljer man att investera i krypto-certifikat så är man direkt beroende av sin bank, certifikatutgivaren och att den underliggande valutan för ditt bankkonto är stabilt. Handlar man istället den faktiska underliggande tillgången alltså Bitcoin-mynt eller kryptovalutan i sig, så är det just så decentraliserat som är den grundläggande bulten i varför valutan tagits fram och varför den blivit så populär. Med faktiska Bitcoin-mynt kan man också handla, alltså inte bara en investering.

Är det säkert att handla Bitcoin?

Till skillnad från vanliga valutahandelsplattformar eller cfd-mäklare så är inte handelsplattformarna, s.k. crypto exchanges, där man handlar riktiga Bitcoin reglerade. Eftersom endast ett fåtal länder har en reglerad marknad för handel med kryptovalutor så använder man sig därför säkrast av de crypto exchanges som har bra rykte, funnits länge och fungerar bra. Det är med andra ord extra viktigt att man använder sig av påtlitliga plattformar. Det betyder dock inte att man ska lita på varje handelsplattform utan förbehåll. Handlar man hos en crypto exchange så hamnar krypto-pengarna i en online wallet. Dvs de crypto man köper ligger hos crypto exchangen och säkerheten kontrolleras av dem. Skulle en exchange bli hackad eller om någon kommer över dina inloggningsuppgifter så kan du bli av med din kryptovaluta helt eller delar av dina mynt.

Stora rörelser i värde

När det kommer till stora rörelser i värde på en tillgång så gör det att man kan tjäna pengar snabbt, men man kan också förlora pengar snabbt. Säljer man sin kryptovaluta i panik så kan man förlora stora belopp. Ett av uttrycken som blivit stora bland ägare av kryptovalutor är “HOLD” eller “HODL”, vilket står för “hold on for dear life” eftersom många är av uppfattningen att värdet av Bitcoin kommer att gå upp otroligt mycket långsiktigt. Som alltid när det kommer till investeringar så ska man dock aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.

Vi brukar dessutom rekommendera att man ska undvika att satsa pengar i kryptovaluta som man eventuellt med kort framförhållning kan komma att behöva. Eftersom kryptovalutor är väldigt volatila, dvs rör sig mycket upp och ner i värde. Då kan det annars uppstå en situation när man har pengar investerade i Bitcoin, Ethereum eller annan kryptovaluta och man plötsligt behöver ha ut pengarna men just i den stunden kanske kryptovalutans värde har sjunkit drastiskt (det är inte helt ovanligt med 20% värdeförändring upp eller ned från en dag till en annan).

Vilken crypto exchange ska jag köpa Bitcoin hos?

Som du kanske sett så rekommenderar vi främst crypto exchangen CEX då de funnits sedan år 2013, har ett bra rykte samt stödjer insättningar via internationell banköverföring (SEPA) – OBS! Endast tillgängligt när man loggar in via datorn (ej i mobilappen). Varför det är viktigt att crypto exchangen har stöd för banköverföring är pga att många av kortutgivarna och de svenska bankerna blockerar betalningar för kryptovalutor. Men genom att göra en banköverföring så kan man föra över pengar till sin wallet och därefter köpa valbar kryptovaluta. Fördelen är då också att transaktionsavgiften brukar vara lägre med banköverföring än vid kortbetalning. CEX stödjer även insättning via t.ex. Skrill dom du har ett sådant konto. I de 4 stegen nedan förklarar vi steg för steg hur man gör för att köpa Bitcoin utan att bli lurad.

 

Betyg: 9.43/10
Minsta insättning: 200 kr
Beskrivning: Är du svensk? Köp Bitcoin och Ethereum bäst och tryggast hos CEX.

Riskvarning: Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.


4 steg för att köpa Bitcoin säkert

Följ steg för steg nedan. När du gjort första steget så klicka på knappen för att se vad nästa steg är.1. Skapa ett konto hos CEX här, klicka därefter på bekräftelse-länken i din email-inkorg.
– Logga sedan in på ditt konto från datorn här


Vanliga frågor om att köpa Bitcoin

Här nedan är några vanliga frågor kring Bitcoin som kan vara bra att ha koll på för dig som vill köpa Bitcoin.

Kan jag köpa mindre än en hel Bitcoin, t.ex. en halv eller tiondel Bitcoin?

Ja, det går alldeles utmärkt. Bitcoin handlas med 8 decimaler. Eftersom Bitcoin i skrivandets stund är värt ca 23 000 USD så är 0,0001 Bitcoin värt 2,3 USD, dvs ca 19 kronor.

Hur lagrar jag mina Bitcoin säkert?

Det vanligaste är att man sparar sin kryptovaluta på en online wallet eller den crypto exchange där man köpte valutan. Då behöver man alltså inte göra något annat än att köpa Bitcoin så lagras det hos dem. Det är under förutsättningen att man litar på dem, så desto viktigare att använda en rekommenderad crypto exchange med bra rykte vilket är varför vi rekommenderar CEX som funnits länge och har bra rykte.

Mjukvaruplånbok
Det finns också så kallade mjukvaru-plånböcker (ex.vis “Jaxx Liberty”, “Coinbase wallet” eller “BRD Wallet”). Då kan man lagra sin kryptovaluta direkt i en mobilapp där krypteringsnycklarna är lagrade lokalt i din programvara. Lite säkrare än om man bara använder en crypto exchange, men aningen omständigare för gemene man/kvinna som bara har en symbolisk summa kryptovaluta.

Hårdvaruplånbok, Hårdvaruwallet eller Ledger
Det säkraste men ännu lite mer omständiga sättet att lagra kryptovalutor är genom att ha en så kallad hårdvaruwallet eller Ledger, men eftersom de kostar mellan 500-2000 kronor så är det först relevant att köpa en sådan om man har ett större belopp i kryptovalutor. Dessutom måste man då själv hålla ordning på sin kryptonyckel. Kommer man upp på avsevärda belopp i kryptovalutor så bör man använda sig av en hårdvaruwallet.

Hur förkortas Bitcoin?

Bitcoin använder förkortningen BTC på samma sätt som svenska kronor använder förkortningen SEK.

Vad är skillnaden mellan Bitcoin och Ethereum?

Ethereum (ETH) eller Ether är en annan kryptovaluta. Både Bitcoin och Ethereum bygger på liknande teknologi, alltså blockkedjeteknik för att hålla rätt på transaktioner och liknande men med vissa olikheter som gör att de är användbara för olika ändamål, förutom som digitalt betalningsmedel.

Vilken kryptovaluta ska jag köpa?

Att rekommendera vilken valuta eller vilken investering någon ska göra är sällan bra utan att veta förutsättningarna för just den personen och avsikten med den personens investering. Det man kan konstatera är att Bitcoin är den absolut mest kända valutan, som stöds på flest handelsplatser och den valuta som de allra flesta investmentfirmorna investerat i.

Ethereum är en något yngre kryptovaluta med vissa tekniska förbättringar och grunden för så kallade “smarta kontrakt”, som förmodligen kan komma att förändra världen genom att finansiella transaktioner kan automatiseras och regleras automatiskt av själva tekniken, utan inblandning av en tredje part. Med det sagt så finns många olika kryptovalutor att hålla ordning på men Bitcoin ($424648,09 M i market cap) och Ethereum ($69664.16 M i market cap) är de största och mest populära just nu.

Betyg: 9.43/10
Minsta insättning: 200 kr
Beskrivning: Är du svensk? Köp Bitcoin och Ethereum bäst och tryggast hos CEX.

Riskvarning: Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.


›› Vill du trots allt handla Bitcoin hos någon annan crypto exchange så kan du hitta topplistan med de bästa crypto exchangesen för svenskar här.

Köp Bitcoin med Swish-betalning

Har du redan skaffat dig ett CEX-konto eller har en annan crypto-wallet så kan du köpa Bitcoin och Ethereum direkt i formuläret nedan och få kryptovalutan skickad direkt till din kryptoplånbok.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.