fbpx

Kristoffer från Bromma

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 4 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

En mobil iPhone plattform eller app för din iOS baserade mobil är ett viktigt krav för de flesta när Du väljer onlinemäklare. Men vilka är de bästa tillgängliga alternativen för kunder med iPhone? Vilka funktioner bör man kunna förvänta sig finna i en iOS baserad tradingplattform? Valutahandel ger dig en guide till hur trading i mobilen fungerar och tipsar om de bästa plattformarna för iPhone på marknaden är just nu.

I takt med att våra smartphones blir allt mer avancerade och bjuder på allt fler funktioner minskar användandet av vanliga datorer, medan man gärna handlar genom sin tradingplattform för iPhone eller Android. Så även inom valutahandel och trading med andra finansiella instrument. Handel via mobilen är smidigt, enkelt och bekvämt och ger en möjlighet att trada i princip närsomhelst och varsomhelst så länge det finns tillgång till bra nät.

En förutsättning för att handel i mobilen ska fungera är dock att plattformen man använder är nästintill likvärdig som den man kör på i datorn eller via webben. Funktionerna är oftast något färre och plattformarna överlag något enklare, men på det stora hela måste en mobil programvara vara så pass vass att den fungerar som ett bra alternativ till en desktop- eller webbplattform.
Vidare är det också viktigt att en mäklare erbjuder appbaserade plattformar kompatibla med såväl iPhone som andra modeller, eftersom samma plattform inte fungerar till olika operativsystem.

Av de mäklare som idag finns tillgängliga på marknaden erbjuder så gott som alla en mobil handelsplattform för iPhone. Antingen en helt egenutvecklad alternativt en för MT4, MT5 eller cTrader. Givet den tuffa konkurrens som råder på marknaden idag är man som mäklare mer eller mindre tvungen att ha ett mobilt alternativ för kunderna, då efterfrågan är så pass hög. Kvaliteten kan dock vara varierande – en del är riktigt vassa, medan andra inte når riktigt hela vägen fram vad gäller snabbhet, funktioner och gränssnitt.

I syfte att underlätta för dig när du ska välja en valuta- och CFD-mäklare med bra teknik för trading i din iPhone, har Valutahandel nedan sammanställt en utförlig guide om just mobil trading med iPhone plattformar och hur det fungerar – komplett med tips om de alternativ som vi anser vara de främsta för iPhone och iOS enheter idag.

Nedan listas de iPhone-mäklarna vi rekommenderar med högst betyg först.


1

Skilling: Trading med guld. Lätt som en plätt. Köp eller sälj guld från din mobil.

9.56/10
2

IG: Störst på bling, prova och bli king. Mer än 75 råvaror att handla hos IG!

9.67/10
3

Safello: Vill du ha det säkert? Prova Safello, den svensk kryptoplattform som gör det både enkelt & säkert.

8.7/10
4

AvaTrade: Bli en vinnare. Gör som Manchester City, kör AvaTrade.

9.44/10
5

eToro: Kopiera hur marknadens bästa traders handlar guld på eToro. Du är ett knapptryck bort.

9.5/10
6

NS Broker: NS Broker är vår favorit för trading med guld på nätet. Låg spread. Snabbast avslut.

9.57/10
7

CMC Markets: Fantastisk plattform för trading med guld sedan 1989.

9/10
8

Plus 500: Prova guld CFD trading med ett börsnoterat företag som varit igång på nätet sedan 2008.

9.56/10
9

NSFX: Guld- och silverhandel hos NSFX – marknadens vassaste ECN-mäklare.

7.89/10
10

Capital: Handla guld med CFD'er. Använd AI från trading sajten Capital för att förbättra din trading med guld.

6.44/10
11

Coinbase: Köp & sälj kryptovalutor smidigt. Coinbase är namnet!

9.29/10
12

Wirex: Wirex överbygger glappet mellan krypto och fiat. En modern plattform för sömlösa transaktioner!

9/10
13

Huobi Global: Grymma villkor, generöst utbud och bra villkor – testa Huobi Global!

9.12/10
14

OKX : Global kryptovalutabörs för dig med höga krav på utbud och säkerhet. Prova OKX idag.

8.1/10

Vad är en tradingplattform för iPhone?

Mobila tradingplattformar är mjukvaror som utvecklats speciellt för iOS operativsystem i smartphones (iOS version 1-15), och som erbjuder möjligheten att handla finansiella tillgångar direkt i iPhone eller iPad. En mobil tradingplattform för iPhone är specifikt utvecklad för ditt operativsystem och kan enkelt fås ifall du klickar på länkarna nederst på sidan, som visar de bästa plattformarna för iPhones.

I dagsläget är en majoritet av alla onlinemäklare i huvudsak webbaserade, hos vilka en mobil plattform för bland annat iPhone finns tillgänglig som komplement. Det finns även mäklare som riktat in sig på att vara i första hand appbaserade – men dessa är än så länge betydligt färre.

Vad skiljer en iPhone-plattform från en Android- eller Windowsanpassade plattform?

Rent funktionsmässigt ska det inte vara någon skillnad – såvida bolaget framgångsrikt lyckats bygga lika bra programvaror för de olika operativsystemen. Skillnaden mellan en app utvecklad för iPhone och en utvecklad för andra smartphonemodeller ligger i det operativsystem de är kompatibla med.

Egenutvecklade mobilplattformar eller integrerade med kända handelssystem

Tradingplattformar för iPhone kan liksom webbaserade och desktopbaserade system antingen vara egenutvecklade och helt unika för mäklaren, alternativt integrerade med en tredjepartslösning som MT4, MT5 eller cTrader. Själva appen är som regel mäklarens egna, men systemet genom vilket man tradar kan alltså vara unikt eller integrerat med en extern programvara.

Vilket alternativ som passar bäst för dig är helt och hållet en subjektiv fråga och beror på vad du själv föredrar. Är du van vid MetaTrader är en mäklare vars iPhone-app är integrerad med MT4/MT5 det smidigaste alternativet. Samtidigt finns flera mäklare med egenutvecklade handelssystem som är riktigt bra och som kan vara värda att testa. Skandinaviska Skilling och Capital.com är exempel på mäklare med mycket bra egna mobilplattformar.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla valuta hos en seriös, svensk valutamäklare. Erhåll full transparens. Kom igång med BankID för snabb verifiering hos Skilling nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Är en mobil plattform för iPhone lika bra som webb- och desktopbaserade system?

Hos de flesta mäklare är de mobila handelsplattformarna tänkta att fungera som komplement till den webb- och/eller desktopbaserade plattformen. Funktionerna och finesserna är således ofta något färre i mobila tradingsystem än i mer stationära. Detta gäller såväl de programvaror som utvecklats för iPhone mobiler, som de för andra operativsystem.

Färre funktioner ger förstås något färre möjligheter – främst vad gäller utbud av verktyg och indikatorer för analys – men dagens teknik har gått framåt rejält och idag är det fullt möjligt att handla på avancerad nivå även genom telefonen.

Vilka 10 grundläggande funktioner bör finnas i en plattform för iPhone?

Kvaliteten hos olika mobila handelsplattformar varierar mellan olika mäklare, precis på samma sätt som för webb- och skrivbordsbaserade system. När du ska välja iPhone-app för mobil trading bör du, oavsett mäklare, se till att följande tio grundläggande funktioner finns med:

+ Smidig inloggning – antingen med användarnamn och lösenord, Touch ID eller BankID
+ Enkelt och användarvänligt gränssnitt
+ Tillgång till bra diagram och olika graftyper
+ Bra översikt över saldo, historik och aktuella positioner
+ Tydliga köp- och säljknappar
+ Tillgång till support – allra helst via livechatt
+ Smidiga insättningsalternativ
+ Snabba exekveringar
+ Låga spreads och minimalt slippage
+ Bra utbud av tillgångarna – likvärdigt med det på mäklarens stationära plattform

Använder man samma konto i iPhone-appen som vid handel på den vanliga plattformen?

Ja, registrerar du dig som kund hos en onlinemäklare använder du samma konto för trading på webben eller via nedladdningsbar programvara som i din iPhone. Hos vissa mäklare kan du registrera dig direkt i appen, medan du hos andra endast kan skapa ett konto via den stora sidan på webben och därefter logga in med det i mobilapplikationen.

Kostar det extra att handla via en iPhone-plattform?

Vanligtvis inte. Av alla de mäklare vi har recenserat och testat har vi hittills inte stött på någon som har en mobilplattform belagd med avgift. Apparna är gratis att ladda ned och gratis att registrera sig i. Vad gäller avgifter för insättningar och uttag samt tradingrelaterade kostnader som spreads och slippage är dessa som regel desamma som när du tradar via samma mäklare på webben.

Mäklare med mobila plattformar för iPhone: Topp 5

Utbudet av mäklare för online trading är idag enormt och växer sig hela tiden större. Av de som finns har som redan nämnts så gott som alla även en mobil tradingplattform för iPhone att erbjuda, som komplement till den på webben och/eller för desktop. Att hitta den bästa appen i djungeln av bra alternativ kan således vara svårt, varför Valutahandel nedan valt ut fem kandidater vars tradingappar för iPhone vi anser sticker ut lite extra.

Skilling: Skandinaviska toppmäklaren Skilling är en stående favorit här på Valutahandel – såväl för möjligheterna att handla via iPhone, som det generösa utbudet av tillgångar, de snabba exekveringarna och de låga avgifterna.

Skilling erbjuder tre olika handelsplattformar som alla finns tillgängliga för iOS. Som kund kan du välja mellan den egenutvecklade Skilling Trader – vilken håller mycket hög nivå – samt MetaTrader 4 och cTrader. Här finns även möjlighet till copytrading samt full integration mellan Skilling Trader och cTrader.

iPhone-appen har ett användarvänligt gränssnitt med tydliga översikter, närmare 1000 olika instrument, flera insättningsalternativ, snäva spreads samt säker inloggning med BankID. Flera språkval finns också tillgängliga – däribland svenska.

Instrumentkategorier: Valutor, kryptovalutor, index, råvaror och aktie-CFD'er
EU-reglerad mäklare: Ja
Insättningsmetoder: Banköverföring, VISA, Mastercard, Skrill, Neteller, Trustly, Klarna och Swish
Tools: Gott om tekniska indikatorer, olika diagramtyper samt aktuella marknadsnyheter

Registrera dig hos Skilling här.

Capital.com: Global mäklare med stor kundbas världen över. Capital är liksom Skilling en mångsidig onlinemäklare hos vilken du kan trada alla de stora instrumentkategorierna. Avgifterna är låga, prissättningen transparent och säkerheten hög. Capital erbjuder den egna Capital Trader samt MetaTrader 4, såväl på webben som för mobil trading. En uppskattad finess hos Capital är den innovativa AI-teknik som hjälper dig att analysera ditt tradingbeteende och olika handelsmönster. Stort utbud med totalt 3500 instrument. Du kommer direkt till Capitals iOS app här.

Instrumentkategorier: Valutor, kryptovalutor, index, råvaror och aktie-CFD'er
EU-reglerad mäklare: Ja
Insättningsmetoder: Banköverföring, VISA, Mastercard, Skrill, Neteller, Trustly, Sofort, iDeal, Giropay, Qiwi, Apple Pay och WebMoney
Tools: AI-teknik, tekniska indikatorer, olika diagramtyper samt aktuella marknadsnyheter

Registrera dig hos Capital helt gratis här!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla 120+ valutapar och andra instrument med rekordbra spread och marknadens bästa villkor. Testa Capital Trader idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


eToro: eToro är världens främsta mäklare för copytrading, tillika en av de mest populära sajterna för handel med kryptovalutor. Bolaget har funnits länge och är välkänt på den internationella tradingmarknaden. Här tradar du till låga avgifter, med snabba avslut och med mängder av verktyg och smarta indikatorer till din hjälp.

eToros plattform är en egenutvecklad sådan och finns för både webb och mobil. Appen kan laddas ned helt kostnadsfritt för iPhone. För den som föredrar att handla på MT4 eller MT5 är eToro även integrerat med dessa och trading på MetaTraders mobila system är möjligt.

Vidare lockar eToro med ett enormt utbud av instrument, ett mycket modernt och tydligt gränssnitt samt snabb teknik som gör trading i telefonen lika kvalitativ som i datorn.

Instrumentkategorier: Valutor, kryptovalutor, index, råvaror och aktie-CFD'er
EU-reglerad mäklare: Ja
Insättningsmetoder: Banköverföring, VISA, Mastercard, Skrill, Neteller, PayPal och Maestro
Tools: Globalt nätverk för copytrading, bra utbud av tekniska indikatorer, olika diagramtyper samt aktuella marknadsnyheter

Registrera dig hos eToro här.

CMC Markets: Börsnoterad STP-mäklare som under drygt 30 år i branschen skapat ett eftertraktat och välrenommerat varumärke. CMC Markets är en europeisk onlinemäklare licensierad inom EU och med kunder världen över.

Två olika handelsplattformar står till buds för de som är registrerade kunder – dels den egna Next Generation, och dels klassikern MT4. Bägge finns tillgängliga både på webben och som mobilapp för iPhone. Hos CMC Markets kan du också välja inställning för enkel alternativt avancerad handel, vilket också är applicerbart i den mobila appen.

Stort plus för ett generöst utbud av tillgångar, en sajt helt på svenska samt ett mycket tydligt användargränssnitt i apparna med funktioner som gör det möjligt att trada på såväl enkel som avancerad nivå även via telefonen. Snygg design, enkel orderläggning och inga dolda avgifter.

Instrumentkategorier: Valutor, kryptovalutor, index, råvaror och aktie-CFD'er
EU-reglerad mäklare: Ja
Insättningsmetoder: Banköverföring, VISA, Mastercard, Maestro, PayPal
Tools: Olika ordertyper, bra tekniska indikatorer, enkel och avancerad handel, olika diagramtyper samt aktuella marknadsnyheter

Registrera dig hos CMC Markets här.

AvaTrade: AvaTrade är liksom ovanstående mäklare en EU-licensierad aktör med svenskspråkig hemsida. Hos AvaTrade finner du dels ett komplett utbud av premiumtillgångar, men även unika finesser som riskhanteringsverktyget AvaProtect och AvaOptions.

För mobil handel finns den populära appen AvaTrade GO. Appen har i dagsläget över 250 instrument tillgängliga för trading samt många bra inbyggda indikatorer, ett tydligt grässnitt och full integrering med MT4. Stort plus för möjligheten att hantera flera olika MT4-konton samtidigt.

Vidare får du i AvaTrade GO också tillgång till vass teknik för analysering av marknadstrender samt utrymme att skapa egna bevakningslistor och använda AvaProtect riskhanteringsverktyg.

AvaTrade GO har behaglig färgsättning, riktig bra support på flera språk, snabba avslut och låga spreads samt svenska som valbart språk.

Instrumentkategorier: Valutor, kryptovalutor, index, råvaror, ETF'er och aktie-CFD'er
EU-reglerad mäklare: Ja
Insättningsmetoder: Banköverföring, VISA, Mastercard, Skrill, Neteller, WebMoney och BitCoin
Tools: Riskhanteringsverktyg, tekniska indikatorer, olika diagramtyper, marknadsanalyser samt aktuella marknadsnyheter

Registrera dig hos AvaTrade här.

Nyfiken på fler mäklare med de bästa apparna för trading med iPhone? Här hittar du vår topplista över bästa mäklarna för mobil handel.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.