fbpx

Fredric från Luleå

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 28 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Skilling har inte så stort utbud av råvaror, även om det går att handla allt från guld till oljetrading på nätet. Men företaget erbjuder i gengäld en mycket funktionell trading på nätet med de mest omsatta instrumenten, med ett undantag.

Valutahandel rapporterar att hos Skilling går det nämligen att handla med guld (XAU), silver (XAG), olja i form av WTI och Brent samt naturgas (NG). Av de mest omsatta råvarorna i världen så saknas egentligen bara kaffe. Samtliga dessa råvaror finns bland de mest populära instrumenten i Skillings produktutbud. Kaffe är emellertid en helt annan typ av råvara, och även om det är en omsatt sådan är det vanligtvis mer industriella aktörer som handlar denna råvara.

I och med att de amerikanska myndigheterna har valt att förlänga sitt stödprogram till i alla fall den sista december 2020 så går sedelpressarna varma i USA. Det betyder att förtroendet för den amerikanska dollarn minskar, vilket i sin tur ökat intresset för ädelmetaller som guld och silver, vilka vanligen betraktas som ”safe havens” bland placerare. Energiråvaror som olja och naturgas har varit i fokus hela våren, efter att oljan var nere och vände på negativt territorium i april för att sedan sticka som en raket direkt efter.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading hos Skilling. En av marknadens bästa och mest användarvänliga sajter 2020. Kom med Skilling nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Ett minskat förtroende för den amerikanska dollarn

Ett minskat förtroende för den amerikanska dollarn innebär att investerarna på slutet väljer att sälja denna valuta. Det sker i stor omfattning mot Euron, det brittiska pundet, den japanska yenen och den australiensiska dollarn.

På aktiesidan är det framförallt teknologiföretag i USA som attraherat störst intresse. Skillings kunder köper i första hand aktier genom CFD'er såsom Amazon, Tesla, Facebook, Apple, Google och Microsoft. Det som är smidigt med att amerikanska aktieköp med CFD'er är att du själv väljer hur mycket du vill satsa, t. ex 1000 kr på att Tesla ska gå upp eller 1000 kr på en TSLA blankning.

Volatiliteten på de finansiella marknaderna nådde rekordnivåer under de första månaderna av 2020, orsakad av tumult i spåren av Coronavirusutbrottet. Tradingfirmor som Skilling fick agera, med speciella regler under inledningen av Covid-19. CBOE Volatility Index (VIX), som är en av de mest använda volatilitetsindikatorerna, nådde en höjdpunkt hela tiden den 16 mars när den stängde på 82,69 – jämfört med 2,33 den 16 mars 2019. Dessvärre så går detta instrument inte att handla genom Skilling, men aktörer som IG har turbowarranter med ISK (investerarsparkonton med schablonskatt) för alla som vill prova VIX.

På global basis har många av Skillings bäst presterande kunder globalt handlat CFDer. På detta sätt har de kunnat dra nytta av den extrema volatiliteten genom att utnyttja deras hävstångseffekt och blankningsfunktioner, vilka funktioner givetvis kan vara tvåeggade svärd som antingen ger rejäla uppgångar eller nedgångar om man inte är försiktig. Aktieindex CFD:er är tillgången som valts mest frekvent, och stod för mer än 35 procent av alla affärer av företagets toppkunder över hela världen. I genomsnitt så föredrar många trading med aktieindex för att det är bredare och ibland enklare att förutspå än enskilda aktier. I genomsnitt så har indexhandlande kunder genererat en avkastning på 103 procent hittills i år. MSCI World-indexet sjönk med 4,15% under samma tidsperiod.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Sveriges mest transparenta valutamäklare 2020. Proffsig, enkel och lättanvänd!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Handel med GBP/JPY och US Dollar Index

Finansmarknadens bäst presterande kunder i Skandinavien använde sig av CFD för handel med aktieindex, i varannan affär, följt av en diversifierad allokering över tillgångsslag. Några av valutamarknadens mest framgångsrika traders i år har genererat en avkastning på 162% från valutahandel med GBP/JPY och US Dollar Index.

Även i Storbritannien hade topphandlarna en övervikt mot handel med CFDer för aktieindex, med forex trading som den näst mest omsatta tillgångsklassen.

De 100 bästa handlarna i Singapore hade en ännu större preferens för CFD för aktieindex än både deras skandinaviska och brittiska motsvarigheter och det svarar för 54% av alla affärer. Bland årets mest framgångsrika singaporeanen hittar vi en man som nått en avkastning på 119% från handeln med JD.com Inc, E-mini Dow ($ 5) och Nikkei 225, med den senare deras största intäktsgenerator.

I MENA skiljer sig strategierna för framgångsrika kunder betydligt från andra regioner. Valutor var den mest omsatta tillgångsklassen, följt av aktier. Mellanöstern baserade traders har överlag nått sämre resultat än skandinaverna, britterna och Singaporeanerna. Regionens mest framgångsrika handlare gjorde dock en rejäl vinst från ETO:er, så kallade valutahandlade optioner.

Fördelarna med CFD:s och aktieindex på volatila marknader

Från analysen ovan kan du se att de flesta lönsamma kunder handlar med aktieindex CFD: er för att dra nytta av den senaste volatiliteten. Men vad är exakt ett kapitalindex CFD och vad är dess fördelar?

Ett kapitalindex CFD är en derivatprodukt som gör att du kan spekulera i resultatet för ett helt aktiemarknadsindex, snarare än att köpa enskilda aktier. Med bara en CFD-affär kan du till exempel få exponering för prestanda för hela S&P 500 eller något annat valfritt index.

När du handlar med ett CFD-index, samtycker du i huvudsak till att byta ut prisskillnaden på ett index från en tidsperiod till en annan. Och eftersom en CFD är ett derivat, kan du gå både långt och kort – så att du kan dra nytta av ett index som både stiger och faller i värde.

Instrument att titta på

Just nu finns det en rad olika instrument som kan var av intresse att titta på , till exempel guld, silver och olja på råvarusidan, det amerikanska S&P 500 indexet, och aktier som Tesla (som tycks nå 2000 USD idag per aktie) och Apple som är världens högst värderade bolag i skrivande stund.

Guld: Det vi ser just nu är kanske enda möjligheten att köpa guld under 2000 USD som ges. Denna ädelmetall har varit uppe och testat denna nivå som den behövt nio år att bryta genom. Kommer vi att få se guldpriet etablera sig över 2 000 USD per troy ounce eller är det snarare så att denna ädelmetall vänder nedåt igen?

Silver beskrivs ofta som fattigmans guld. Vi har skrivit en del om silver tidigare, men det betyder inte att vi skall sluta med detta. Idag är den så kallade guld/silver ration 72, vilket betyder att det krävs 72 troy oucne silver för att köpa ett troy ounce guld. När vi skrev om silver i våras var kvoten ännu högre. Frågan är om silverpriset kommer att stärkas till en kvot på 30 eller om priset istället faller mer till förmån för guldet?

Vi har många som frågar oss om olika index. Av de utländska indexen i Sverige så är det S&P500 som attraherar störst intresse, speciellt efter att indexet noterade ett all time high. Många analytiker är nu oroade för att det har gått för snabbt uppåt, att kanske är så att börsen skall ned en bit till. Mot detta talar det faktum att det är ett presidentval i USA i år, och historiskt sett har börsen alltid gått upp de åren som USA går till valurnorna. Men hos Skilling går det utmärkt att både köpa eller sälja aktier genom CFD'er, för valfritt belopp. Så kom igång och prova ett demokonto idag.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Nu med ny webbplats. Bättre än någonsin. Prova Skilling själv!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.