fbpx

Niklas från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 23 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Oljan har rört sig kraftigt uppåt på slutet och många oljaaktier har följt med. De senaste dagarna så har dock oljepriset vänt nedåt, medan teknologibolag som Tesla fått ett rejält ryck igen, med 20% uppgång igår och 5% upp idag.

Flera besökare och vi på Valutahandel.se frågar oss också: Vart är oljan på väg? Är det läge att köpa eller blanka? Låt oss titta på stöd och motståndsnivåer för att få en uppfattning om handelsintervallet som kan vara intressant att följa.

Oljemarknadsrapport från IEA

Råolja har gått starkt framåt i både februari och mars, trots att organisationen för oljeexportländerna (OPEC) rapporterade att efterfrågan på olja runt om i världen 2021 skulle återhämta sig något långsammare än man tidigare trott. OPEC och andra producenter i gruppen, känt som OPEC+, minskade produktionen avsevärt, medan Saudiarabien också lovade ensidiga produktionsminskningar som startade förra månaden. Råoljepriset fortsätter att handlas på de högsta nivåerna sedan januari 2020.

Den intressanta rapporten från International Energy Agency (IEA) i februari, 2021 – meddelar följande:

+Den globala efterfrågan på olja förväntas växa med 5,4 miljoner fat per dag under 2021 till totalt 96,4 miljoner fat per dag. Detta innebär en återhämtning med cirka 60% av den volym som förlorades under pandemin 2020.
+En starkare efterfrågan på olja förväntas under andra halvåret.
+I februari har den globala produktionen sjunkit, eftersom Saudiarabien genomför en betydande och helt frivillig nedskärning. Utsikterna förbättras rejält för länder utanför OPEC+ alliansen, med en förväntad ökning med 830 000 fat per dag under 2021, jämfört med en förlust under 2020 med 1,3 miljoner fat per dag.
+Ombalanseringen av oljemarknaden är fortfarande delikat i början av 2021, efter åtgärder för att begränsa spridningen av Covid-19, vilket kan väga tungt för återhämtningen den närmaste tiden.

Valutahandel.se noterat även att en oväntad kyla i Texas under slutet av februari 2021 har fått produktionen i USA att beskriva rejält.

Situtationen omkring Covid-19 förbättras

Det positiva är ett situationen runt Covid-19 i världen fortsätter att förbättras. Snabb vaccinering i många länder gör att antalet nya fall minskar. Det amerikanska stimulanspaketet påverkar också priset på råolja positivt, och Joe Bidens stimulanspaket tycks ha gett ett glädjeskutt på marknaden igår, då Nasdaq gick upp hela 3.7%.

Chefen för USA's FED, Jerome Powell, gav dock en ton av pessimism på finansmarknaderna nyligen och menade att de är en lång väg kvar till full sysselsättning. Arbetslösheten i USA sjönk enligt Bloomberg till 6.2% förra veckan. 379 000 nya jobb blev bättre än förväntat. Powell menar att räntorna kommer hållas låga tills arbetsmarknaden är på topp igen, vilket gynnar oljan och aktiemarknaden. Ifall vi får se allt för låg tillväxt i USA och EU, så kan dock oljepriset komma under press de närmaste månaderna. Låt oss kolla på lite teknisk analys för alla som funderar på att blanka eller köpa oljan den närmaste tiden..

Graf över oljepriset med teknisk analys

Teknisk analys av oljan: Var finns stöden och motstånden

På den här grafen så har Stanko, en teknisk analytiker för råvaror och valutapar, markerat support- och motståndsnivåer. Dessa är tänkta att kunna ge viss vägledning över olika tradingspann och handelsnivåer som man kan hålla koll på. Generellt kan sägas att ju oftare en motståndsnivå eller ett stöd testas utan att bryta igenom, desto starkare är motståndet eller stödområdet. När priset passerar genom motståndet så anser tekniska analytiker att det motståndet potentiellt bli ett stöd. De viktiga supportnivåerna att hålla koll på i dagsläget är $55, $50 samt $45. Samtidigt så representerar $65 och $70 starka motståndsnivåer. Om priset hoppar över $65 för WTI oljan möjligtvis nå prisnivån $67 inom kort; medan nästa mål kan ligga runt $70. Ifall oljepriset istället sjunker under $55 så kan det istället komma flera kortsiktiga blankare som passa på att satsa på ytterligare nedgångar för oljan.

Sugen på trading med olja? Kolla då in WTI-olja hos Skilling idag, den bästa sajten för svenskar att handla med!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla olja eller råvaruaktier utan courtage eller avgifter. Testa Skilling nu!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


Ökad oroligheter i Mellanöstern: Risknivån ökar

Houthi attackerna mot världens största oljelastningsanläggning i Ras Tanura hamnen har fått ökade spänningar i Saudiarabien och grannländerna, rapporterar Al Jazeera. Det är speciellt oljebolaget Aramco som blev attackerat, men inga döda rapporteras från attacken som skedde med drönare och missiler. Ifall ytterligare missiler och drönare skickas runt mot Saudiarabien så kan troligen oljepriset stiga ytterligare.

OPEC håller tillbaka produktionen

Der var via videokonferens som det sista OPEC mötet hölls i början av mars. Ministrarna noterade, med tacksamhet, den betydande frivilliga extra leveransminskningen som Saudiarabien gjort och som stött stabiliteten på oljemarknaden. Ryssland och Kazakstan fick lite extra andrum på grund av säsongsmässiga konsumtionsmönster, medan övriga länder behöll samma produktionsnivå som tidigare. På det senaste OPEC mötet konstaterades att icke-OPEC-länder sedan mötet i april 2020 har kvarhållit 2,3 miljarder fat olja sedan slutet av januari 2021, vilket påskyndat återbalanseringen av oljemarknaden.

Sammanfattning

Råoljepriset har stigit de senaste veckorna, men risken för ytterligare en nedgång är inte över ännu. Den Internationella energibyrån varnade för att råoljepriserna för WTI skulle kunna sjunka tillbaka till $50,3 senare i år på grund av USA:s ökande produktion. Organisationen för oljeexporterande länder rapporterade att efterfrågan på olja över hela världen 2021 skulle återhämta sig lite långsammare än vad man tidigare trodde. Om priset sjunker under $55 så kan det vara ett mycket bra tillfälle för kortvariga blankare, menar Stanko.

Ifall du vill handla olja på nätet så rekommenderas den svenska valuta- och råvarumäklaren Skilling framför andra. Ifall du även vill handla mjuka råvaror så kan dock israeliska AvaTrade eller den flexibla och internationella sajten eToro som också finns på svenska, vara bra alternativ.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Prova kungen av copy trading med olja, aktier & krypto. Registrera dig hos eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.