fbpx

Olof från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 38 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
Poloniex: Den bästa marknadsplatsen för krypto
Klicka för större bilder

Kryptosajten Poloniex blev efter startet 2014 snabbt en av de viktigaste och största aktörerna på kryptomarknaden, kända för bland annat branschens lägsta avgifter vid trading och konvertering av krypto. De senaste åren har den legendariska sajten fått kämpa i viss motvind med både förtroende och antal kunder efter att vissa säkerhetsproblem uppdagades under 2014 - men med nya ägare sedan 2018 och en helt ny typ av ledarskap är Poloniex återigen högintressant.

Själva kallar de sig en legend inom crypto exchange - men lever de verkligen upp till förväntningarna? Väldigt kortfattat finns helt klart oräkneliga fördelar med sajten - däribland många valmöjligheter vad gäller tillgängliga valutor, lägst avgifter i branschen, du kan handla krypto med terminer och kan sätta in för att långsiktigt äga krypto - till väldigt generösa villkor.
Nedan finner du en ärlig och detaljerad recension av kryptoplattformen Poloniex. Vill du istället testa själv och bilda dig din egen uppfattning på en gång, kan du registrera dig snabbt hos Poloniex här.

Poloniex

Poloniex logo

Totalt betyg

9.63/10

Betyg-detaljer

9
9
10
10
10
10
9
10

 • Min. insättning

  417 kr

 • Plattformar

  1

 • Grundat

  2014

 • Licenser

  0

 • Land

  Seychellerna

 • Råvaror/Krypto

  Nej, Ja

 • Aktiehandel

  Nej

 • Svenskt språk

  Nej

 • Support

  Ja

 • Valuta insättning

  BTC ETH NXT LSK

 
I vanlig ordning kikar vi på det visuella först - sajtens uppbyggnad, design och användargränssnitt. Här finns inget att klaga på, Poloniex känns modern, har en tydlig och enkel layout och det är väldigt lätt att hitta det man söker - såväl information om villkor och dylikt, som sådant relaterat till kryptotjänsterna. Ett flertal språkinställningar är möjliga; engelska, turkiska, vietnamesiska, ryska och kinesiska. Svenska finns dessvärre inte, så ett litet minus där.

Vad gäller utbud av tjänster är Poloniex en renodlad kryptoplattform, på vilken användare kan trada och växla med ett stort antal olika kryptovalutor
. Möjlighet finns också att låna ut kapital till andra användare och på så vis erhålla intäkter i form av ränta. Totalt kan 19 olika kryptovalutor användas för lånetjänsten - däribland BTC, XRP och ATOM.

Handel sköts med hjälp av depositioner med befintlig kryptoplånbok eller kredit-/ debetkort via din egen Poloniex Wallet. Totalt finns 100+ par tillgängliga för spot trading, och 25+ par för margin trading. Användare kan även trada futures hos Poloniex, med upp till 1:100 i belåning.

Vidare finns också ett socialt nätverk där traders kan interagera med varandra, och flertalet tävlingar och trading battles (med generösa priser i potten) utlyses flitigt. Sist men inte ges registrerade Poloniex-användare också tillgång till flera markets i det hajpade DeFi-systemet.
 
Registrering kan göras i två steg. Det är valfritt om man endast vill registrera sig för fas 1 eller även ta fas 2.

Poloniex kräver endast att du uppger din e-postadress när du registrerar dig för steg 1. För användare som väljer denna typ av registrering ges tillgång till obegränsad spot trading. För att nyttja margin trading och alla övriga tjänster hos Poloniex måste du slutföra nästa verifieringsfas - vilket görs med en sedvanlig KYC-process.

För traders som väljer fas/level 1 är det möjligt att vara igång på under minuten.

Öppna ett konto hos Poloniex och upptäck kryptohandel du också.
 
Maximal hävstång hos Poloniex ligger på 1:100 för futures, och 1:2,5 för margin trading.
 
De låga kostnaderna har alltid varit Poloniex främsta trumfkort, såväl under ledning av de förra ägarna som nu med de nya. Har handlas kryptovalutor till några av de absolut lägsta avgifterna i branschen. På hemsidan finns en tydlig tabell över aktuella avgifter. Som exempel kan nämnas en maker/taker fee på 0,125% för trading med max 50 000 USD
under en 30-dagarsperiod som högsta avgift. Ju högre handelsvolym, desto mindre betalar du i avgift - för premiumtraders med högre månadsvolymer (från 1 miljon USD och uppåt) är avgifterna endast 0,03% för makers och 0,08% för takers.

Vidare tas en så kallad lending fee ut när du via Poloniex agerar bank och lånar ut kapital åt andra. Poloniex tar 15% av de ränteintäkter du tjänar. Räntan för att låna anpassas utifrån summan du önskar låna. Trading fee för futures ligger på -0.026% / 0.075% för makers/takers.

Registrering och insättning av pengar till din Poloniex Wallet är helt kostnadsfritt, men en avgift tillkommer när du vill göra uttag. För Bitcoin ligger avgiften på 0,0005 BTC per uttag - vilket är bland det lägsta på marknaden.
 
Poloniex stödjer insättningar i fiatvalutor, så du kan sätta in pengar med VISA eller Mastercard genom tjänsten Simplex. Dessutom så stödjs ett 50-tal olika kryptovalutor för insättning hos Poloniex. Minsta insättningsbeloppet är 417 kr med kort, eller 0.5 ETH ifall du hellre ger insättning med Ethereum.

 
+ Några av marknadens lägsta avgifter för kryptotrading
+ Mycket bra utbud av stödda kryptopar - hela 94 stycken
+ Trading med kryptoterminer med 1:100 hävstång
+ Riktigt snabb registreringsprocess utan krav på verifiering av identitet
+ Modern, tydlig hemsida som är enkel att använda
+ Bra utbud av kryptorealterade tjänster - både trading, exchange och lån
+ Kampanjer och trading battles
+ Tillgång till social community
+ 0% i trading fees på den egna TRX Market, vilken är en TRON-baserad exchangeplattform.

 
- Hemsidan finns ej på svenska, men förhoppningsvis är det på gång
- Oreglerad plattform
- Endast krypto/krypto - inga fiatvalutor

 
Poloniex erbjuder en tradingplattform utvecklad i egen regi. Plattformen kräver ingen nedladdning av mjukvara utan körs direkt i webbläsare, alternativt i mobil via den egna appen.

Tydliga och anpassningsbara grafer, mycket bra översikt över såväl aktuella positioner som historik och orderdjup. Flera tidsramar finns tillgängliga, liksom inbyggda indikatorer.

Plattformen finns liksom hemsidan endast på engelska och ett par andra språk - dessvärre inte på svenska. Sammantaget upplevs den ändå väldigt lättanvänd, varför Poloniex absolut passar både nybörjare och mer erfarna handlare.


 
Speciella företagskonton för institutionella handlare finns hos Poloniex. Registreringsprocessen är lite annorlunda än för privata handlare, men information om hur man ansöker finns lättillgängligt på hemsidan.
 
Supporttjänsten lämnar lite att önska vad gäller tillgänglighet. Livechatt finns på hemsidan, men svarstiderna är stundtals lite väl långa. Support via telefon finns inte, men mail går bra att skicka. Stort plus för bra FAQ-sektion, samt trevligt och professionellt bemötande i chatten.

Utbildningsmaterial finns i form av olika artiklar och guider, vilka hittas under fliken �€�Support�€�. Bra kvalitet, tydligt och pedagogiskt med svar på det mesta om hur man kommer igång samt detaljer kring krypto och kryptomarknaden.
 
Poloniex är licenserade enligt nedanstående jurisdiktion(er). Dock verkar det som licens inom EU saknas, vilket kan tyda på att bolaget inte behöver följa lika strikta kundfrämjande processer och/eller på vissa sätt ökar risken för dig som kund. Det är inte ovanligt att licens saknas helt eller inom EU, när det kommer till kryptomäklare utan hör snarare till vanligheten eftersom få EU-länder erkänner Bitcoin och andra kryptovalutor som officiella betalmedel.

Licens i USA: Ja, Poloniex in Wimlington, USA.
 
 

Är Poloniex en säker plattform?

Trots att Poloniex är oreglerad och saknar licens bedömer vi plattformen som trygg att använda. Viktigt är dock att vara medveten om eventuella risker med en oreglerad plattform.

Går det att göra insättningar i fiat?

Nej, Poloniex stödjer inte fiatvalutor, varför dessa måste konverteras till krypto först.

Passar Poloniex för nybörjare?

Absolut, det enkla och tydliga användargränssnittet gör Poloniex mycket lämplig för nybörjare. Här är det lätt att komma igång även om man helt saknar tidigare erfarenhet.
Bolaget bakom Poloniex har tidigare hetat eller kallas ibland fortfarande för Polo Digital Assets Ltd.
  Inga fler nyheter om Poloniex tillgängliga.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.