fbpx

Algot från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 29 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

När det gäller energivaror råder det ingen tvekan om att olja är mer populär än naturgas. Det är dock långt ifrån det enda som råvaruhandlare vänder sig till när de vill hålla sin trading diversifierad.

I denna artikel tittar vi på grunderna för att handla naturgas och diskuterar lite om den otroliga prisuppgången på slutet och gårdagens stora fall.

Naturgas har en annan känsla än olja och är den näst mest omsatta energivaran. Här tittar vi på de unika egenskaperna hos detta fossila bränsle, de viktigaste anledningarna till att det väljs av traders och hur du också kan dra nytta av möjligheterna som finns på denna mycket omsatta marknad. Råvaruexperten Erik Forsell är tillbaka och går här igenom vad du ska tänka på när du är på väg att handla naturgas med den sista tidens skenande priset följt av breda nedgången igår..

Vad är naturgas?

Naturgas brukar misstas vara en biprodukt av råolja tillsammans med bensin och eldningsolja, men det är det faktiskt inte. Naturgas finns tillsammans med oljereserver, men den bearbetas inte från råolja som bensin eller eldningsolja.

Naturgas är en av de renaste energiförsörjningarna på grund av dess låga koldioxidutsläpp vid förbränning. Borrtekniken som används för produktion av naturgas har utvecklats särskilt under de senaste åren, vilket gör den till en nyckelvara för att täcka energibehov i framtiden.

Eftersom naturgas finns nära oljereserver måste den också extraheras från marken. Efter utvinningsprocessen bearbetas naturgas till gas- och vätskeform för att göra den lämplig för transport över länder. För att säkerställa att den extraherade naturgasen uppfyller de kvalitetskrav som krävs före distribution, transporteras den till specialistanläggningar för att undersökas, behandlas och stabiliseras. Dessa extraktions- och behandlingsprocesser är kostsamma och eventuella problem med driften av dessa processer kan i hög grad påverka priset.

Användningen eller syftet med naturgas inkluderar uppvärmning, elproduktion och matlagning med gasugnar. Även om elmarknaden är den största gasförbrukaren, är de flesta av dess applikationer hushållsrelaterade.

Vad påverkar bensinpriserna?

Som med alla energivaror är efterfrågan och utbud avgörande för att bestämma priset. Här är de faktorer som påverkar utbud och efterfrågan på naturgas:

Extraktion och behandling

Utvinning och behandling av naturgas är dyra processer. Naturgas inträffar tillsammans med oljereserver djupt under jorden, så dess utvinningsprocess innebär en stor mängd maskinkraft och energi. Alla störningar i utvinningsprocessen kommer att hindra eller försena produktionen av naturgas och därför resultera i minskad gastillförsel och ökat pris. Behandlingsprocessen är en ännu dyrare operation och eventuella motgångar i denna process kommer att påverka gastillförseln och dess pris mycket.

Säsongsmönster och väder

Efterfrågan på naturgas är också säsongsbetonad och väderrelaterad. Under kallt väder eller under vintersäsongen ökar efterfrågan på naturgas för uppvärmning och orsakar därför höjda priser. Under varmt väder eller under sommarsäsongen kan naturgas uppleva en minskad efterfrågan för uppvärmningsändamål, men detta kommer med en ökad efterfrågan på elproduktion på grund av den ökade användningen av luftkonditioneringar och kylare.

Olyckor och katastrofer

Katastrofala händelser som påverkar utvinning, behandling, distribution och förbrukning av naturgas kommer direkt att påverka nivåerna på gasutbud och efterfrågan. Driftstörningar kommer direkt att orsaka förseningar och minskningar av gastillförseln och därmed orsaka prishöjningar under återhämtningsperioden.

Den ledande gasförbrukande nationen är USA, följt av Ryssland, Kina och Iran. Dessa länder importerar och använder den största mängden naturgas för uppvärmning och elproduktion. Deras efterfrågan driver gasprissättningen, så varje plötslig förändring i efterfrågan från något av dessa länder kommer att få gaspriset att fluktuera avsevärt.

Viktiga naturgasrapporter att följa

Den viktigaste rapporten som naturgashandlare regelbundet hänvisar till är Department of Energy's (DOE) Natural Gas Storage Report. Den släpps varje vecka på torsdagar och ger en detaljerad titt på nettoförändringarna i naturgaslagringsnivåer i östra/mellanvästra, södra och västra regioner av USA.

Denna information ger dig inblick i efterfrågan och utbudet av naturgas på marknaden, vilket är avgörande för att bestämma priset.

Historiska naturgaspriser

För att få hela bilden av priset på naturgas är det användbart att titta på prissvängningarna i ett historiskt sammanhang.

Priset på naturgas har sjunkit sedan slutet av 2008. Detta beror i hög grad på tekniska framsteg som minskade produktionskostnaderna.

Även om historiska priser inte berättar hela historien, men när det gäller att förutsäga priset på en vara, är de användbara som en indikation på det övergripande handelsintervallet.

Det är värt att notera att eftersom naturgas har ett mer förutsägbart utbud och efterfrågan än olja, tenderar dess pris också att vara lättare att förutse, vilket gör marknaden populär bland trendföljande handlare.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Säker, enkel och spännande trading med naturgas och många andra instrument. Prova själv Skilling idag!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Trading med naturgas

Att investera eller ren trading med naturgas var förr en komplicerad process, men näringsidkare kan nu spekulera i priset på naturgas online med CFD för att gå både långt och kort.
Naturgas från Skilling som CFD
CFD (även känd som Contracts for Difference) är kontrakt mellan en näringsidkare och en råvarumäklare. De är i princip omsättbara instrument som speglar rörelsen för den underliggande tillgången och låter dig ta positioner utan att behöva äga någon fysisk vara.

Det är värt att nämna att CFD:er tillåter handlare att gå kort om de tror att priset på naturgas kommer att sjunka och ändå dra nytta av utmärkt hävstångseffekt som mäklaren erbjuder. Sugen? Testa på att handla naturgas på CFD med Skilling.

Handelsexempel på att gå på naturgas

Som ett exempel på hur detta fungerar, låt oss anta att naturgas (NGAS) för närvarande handlas till $ 3.1100. Efter att ha gjort din forskning räknar du med att efterfrågan på fossila bränslen kommer att stiga på grund av den kalla årstiden och därför förväntar du dig att priset kommer att stiga.

Du köper 5 lots NGAS, vilket motsvarar 500 kontrakt, till det angivna priset. Efter två dagar handlas NGAS på 4.1300 och du bestämmer dig för att stänga din position och avsluta handeln. Din vinst från handeln är 4.1300 – 3.1100) x 1 lot x 500 kontrakt = $ 510.

Börja handla naturgas så här

Det går att handla naturgas genom en rad olika råvarumäklare. Här kommer de 3 bästa:

Skilling: Den svenska valuta-, krypto- och råvarumäkaren har blivit populär för att den är så transparent och enkel, även för nybörjare. Du kan direkt se alla avgifter på ett väldigt tydligt och smidigt sätt. Du kan själv börja med ett demokonto för riskfri trading med naturgas CFD.

eToro: Den börsnoterade trading sajten eToro finns på svenska och erbjuder ett brett utbud av allt som kunderna efterfrågar. Du kan även kopiera andra traders med en knapptryckning och kan välja specialister på råvaror såsom naturgas. Givetvis finns allt på svenska med svensk support hos eToro. Vad väntar du på? Testa själv eToro idag!


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Kopiera andra framgångsrika naturgas traders, helt kostnadsfritt. Handla med eller utan hävstång. Testa eToro nu!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


CMC Markets: Det är lite svårare att bli kund här än hos de andra, då du måste göra ett test för att bli godkänd som verifierad trader. Men när du väl har blivit det så kan du handla naturgas på ett utomordentligt sätt. Prova själv CMC Markets idag!


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.