fbpx

Simon från Haninge

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 36 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Hur investerar olika finansprofiler, kändisar, miljardärer och influensers i Sverige? Valutahandel.se tar tempen på de hetaste svenska profilerna inom finansvärlden, med framför allt entreprenörer och kändisar i rampljuset.

Varje profil som nämns har dels en intervju, men även sin egen profilsida, där vi berättar mer om personen ifråga. Det kommer löpande uppdateringar framför allt på profilsidorna, medan intervjuerna sällan uppdateras – förutom om något nytt viktigt har ändrats som kräver en komplettering. Häng med och läs om Sveriges hetaste profiler inom finansvärlden, med allt från fondförvaltare till grundare av investmentbolag, tekniska analytiker, privata traders, folk som tradar åt andra, chefer för olika valutamäklare, profiler inom sociala medier och kändisar som är duktiga på att investera.

Så hittar Du en svensk finansprofil

Alla personer listas i bokstavsordning, med förnamnet först, följt av efternamnet och eventuellt bolag som de är associerade med.

Amelie Wahlund - Investeringstjejen profilfoto

Amelie Wahlund, Investeringstjejen

Vem är Investeringstjejen egentligen? Här går Valutahandel.se igenom var Amelie kommer ifrån, vad hon handlar på börsen och valutamarknaden, hennes tips till andra traders och vad hon vill jobba med i framtiden. Upptäck mer om Investeringstjejen nedan och få inspiration, du också!

>>Amelie Wahlund som finansprofil
>>Läs intervjun med Investeringstjejen

André Lavold, headshot

André Lavold, Optimizer Invest

Strategen André Lavold är tidigare grupp VD för Skilling, från 28:e maj, 2019 till hösten 2020. Han jobbade på hårt, ofta väldigt sena nätter (till 03 på natten), för att ta bolaget till nästa nivå. Andre sitter numera i styrelsen för den populära svenska valutamäklaren, Skilling. Dessutom ägnar André Lavold tid åt Optimizer Invest, Speqta, Agito Holding AS, Lavon AS, Supero Holdings Limited, Valeo Invest Ltd, Higher Holding Ltd och Sequra SA.
>>André Lavold som investerare (Kommer snart mer info..)
>>En exklusiv intervju med André Lavold, storägare i Skilling.

Calvin Fvand, headshot

Calvin Fvand, Parnobis

Calvin utbildade sig till sjökapten för handelsfartyg, men började tröttna efterhand. Det var långa resor och passade inte ihop riktigt när han fick barn. Istället så började Calvin Fvand intressera sig för valutahandel, vilket innebar att han kunde jobba hemifrån. Efter att ha lagt mycket tid på att analysera grafer med tekniska analys, så har Calvin genom sitt bolag Parnobis, blivit mentor till folk som vill bli bättre på valutahandel.
>>Profil för Calvin (kommer snart)
>>Läs hela intervjun med Calvin Fvand här.

Daniel Abela, headshot

Daniel Abela, Carbon Coin

Daniel från Australien är en av många som bestämt sig för att starta en kryptovaluta. Hur går man tillväga? Vad är det för något unikt som krävs när man lanserar en ny kryptovaluta? Bara mellan 2020 till 2021 har över 3000 olika kryptovalutor släppts. Lär dig själv lite mer om Carbon Coin som Daniel varit med och skapat. Här är intervjun med Daniel Abela.

Dario Mandato, headshot

Dario Mandato

Dario är en 23 årig italiensk trader, som handlat med valuta för sig själv i snart 3 år. Efter att ha provat på drop-shipping och en rad andra affärsidéer så var det dags för valutahandel. Dario handlar valuta genom MetaTrader 4 och började med så lite som 500 euro. Efterhand som det började gå bra, så satte Dario in ytterligare 2000 euro. Idag så ger han tradingsignaler till folk som behöver förslag på när det kan vara dags att handla.

>>Läs vår intervju med day tradern Dario Mandato.

Eric Strand - Ett litet porträtt

Eric Strand, AuAg Fonder

Efter över 10 år i branschen för fonder, så blev det dags för Eric Strand att satsa på det han verkligen tror på. Vi talar framför allt om silver, men även andra ädelmetaller. Häng med i vår djupgående intervju där Eric frågas ut och beskriver hur han startade AuAg Fonder, vad han tror om marknaden för silver framöver och mycket mer.

>>Läs intervjun med Eric Strand idag!

Ekonomigurun, logo

Ekonomigurun

Hälsogurun som blev ekonomiguru. Ja,, vi talar om en riktigt spännande profil från Göteborg som gillar gröna investeringar. Målet för Ekonomigurun är att leva på passiva inkomster. Läs om hans åsikter om nästa fluga, vad han själv investerar i för instrument, hur en balanserad portfölj ser ut och mycket mer.
>>Här har du intervjun med Ekonomigurun.

Finansjuristen

Finansjuristen

Alla har olika tankar om finans, börsen och livet. För FinansJuristen, så är målet att pengar aldrig ska vara en issue. Men hur når han dit, till ekonomisk frihet och trygghet? Han beskriver sig själv som en tråkig investerare, även om rymden och aktier inom den svären är något som intresserar honom.
>>Läs intervjun med Finansjuristen här.

Fröken Investera

Fröken Investera

Efter en yrkesutbildning inom flygbranschen, så kom Fröken Investera in på börsen. Efter några bra månader, så ligger det nuvarande målet på 7.5 miljoner i sparat kapital. Men hur ska Fröken Investera nå dit? Investerar hon i Bitcoin eller guld? Vad är tipsen för studenter som inte har så mycket över?
>>Läs intervjun med Fröken Investera här.

Hampus Lindholm

Hampus Lindholm, daytrader

Hampus har handlat på Skilling's plattform som professionell trader; framför allt aktiehandel och index, tillsammans med lite blankning. Här har du hans bekännelser: De största utmaningarna som daytrader, risknivå att välja, förslag hur man lyckas, de största fallgroparna och varför aktieindex är riskabelt att handla.
>>Läs intervjun med Hampus Lindholm här.

Ilan Rakhmanov

Ilan Rakhmanov, grundare av Safememe

Efter 7 års engagemang med att handla kryptovalutor, så började Ilan se en tendens att allt fler skojare kom in i branschen. Han gillade verkligen inte vad han såg och bestämde sig för att skapa en meme-krypto som folk kan lita på. Redan som 13 åring så började Ilan med servrar och är i dagsläget rätt vass på programmering. Målet är att bli en plattform där nya projekt kan integreras efter en genomgående granskning. Lanseringen av Safememe drog in över 10 000 nya ägare redan inom 24 timmar.
>>Läs intervjun med Ilan från SafeMeme.

Investera Mera Mamman logo

Investera Mera Mamman

Möt den 37 åriga kvinnan från Göteborg som kallar sig Investera Mera Mamman. Upptäck om hur hon alltid använder teknisk analys vid sina investeringar, hur Investera Mera Mamman började och vilka råd hon ger till nya investerare. Här berättas om hennes första investeringar, hur hon använder teknisk analys, vilka kryptovalutor som handlas och mycket mer.
>>Läs mer om Investera Mera Mamman i vår intervju.

Investormannen från Norge

Investormannen från Norge

Han började med trading i riktigt ung ålder, efter uppmuntan från sin pappa. Idag är han en inspirationskälla till många instagramföljare. Investormannen är alltid positiv och glad, så det är ett nöje att följa honom. Han ser på saker från ett ungdomligt perspektiv, då han själv är i 22-års åldern. Men både inom valutahandel, krypto och aktier så har han gjort tidiga misstag – vilket avslöjas i intervjun.
>>Läs intervjun med Investormannen här.

Joanna Redebrandt Törngren

Joanna Redebrandt Törngren, Nyfikna Investerare

Joanna har tidigare varit VD för Unga Aktiesparare, följt av chefredaktör på både Stock Magazine samt Börshajen. Med andra ord så har hon ett enormt närverk och riktigt bra koll på aktie- och råvarumarknaden. Givetvis är hon också nyfiken på valutahandel. Här går vi igenom olika spännande trender som Joanna tipsar om, vilken kryptovaluta hon gillar mest, investeringar hon tror mycket på och om hennes kommande bok som snart ska släppas. Läs intervjun med Joanna från Nyfikna Investerare.

Kapitalmamman, logo

Kapitalmamman

Här presenteras ett reportage med Kapitalmamman, en karriärskvinna och fyrbarnsmamma. Hon har nått framgång med att hyra ut fastigheter, som ger henne goda intäkter varje år. Häng med och se hennes favoritaktier, samt se ifall hon helst väljer krypto-, aktieindex eller valutahandel? Här har du intervjun med Kapitalmamman.

Lennart F Clausen, Skilling

Lennart F Clausen, tradingansvarig på Skilling

Vill du höra från någon som varit med inom valutahandel riktigt länge? Då kan Lennart vara en spännande man att läsa om. Han har nämligen hållt på med trading på nätet i drygt 17 år, innan han började jobba hos Skilling. Läs om de mest anmärkningsvärda händerna på finansmarknaden, vilka aktieindex han gillar och vad som med fördel kan handlas hos Skilling, där han varit väldigt engagerad under snart 3 års tid. Läs mer om Lennart F Clausen.

Lovisa Löwenborg, Wire Invest

Lovisa Löwenborg, Wire Invest

Valutahandel.se hade äran att få träffa Lovisa på Heim Cafe i Lissabon, Portugal. Hon kämpar för att få ett mer jämställt klimat för fastighetsinvesteringar. Genom intervjun så kan du lära dig mer om Wire Invest; hur de jobbar, vad de investerar i som man knappt kan göra själv som privatperson och hur Lovisa kom på idén att börja med Wire Invest. Läs hela intervjun med Lovisa Löwenborg här.

Mattias Kaneteg, porträtt

Mattias Kaneteg, investerare & grundare av Miss Hosting

Mattias var min första chef och är idag god för över en miljard. Hans tempo, arbetsvilja och oräddhet gav mig tidigt intrycket att han kommer lyckas väl. Idag sitter Mattias som storägare i hostingbolaget Miss Group, efter ett antal fina exits. Men hur kom han dit? Vilka är Mattias favoritvalutor? Vad investerar han helst i? Detta och mycket mer återfinns i vår intervju med Mattias Kaneteg.

Mattias Kaneteg, porträtt

Michael Kamerman, Group CEO på Skilling

Skilling har fått en ny grupp VD. Valutahandel har fått nöjet att intervjua Michael “Mike” Kamerman, som tidigare jobbat på FXCM i hela 15 år. Läs om hur det känns att ta över Skandinaviens kanske mest snabbväxande online trading sajt, vad som fick honom att lämna FXCM, hur valutamarknaden förändrats de senaste 15 åren och vilka som är Skillings viktigaste mål 2021. Läs mer om Michael Kamerman här.

Headshot av Mohammed Salih

Mohammed Salih, chef för lokala avd. på Aktiespararna

Mannen som grundat hashtaggen #börsenföralla är inne på spåret att alla ska kunna investera och prata om pengar. Mohammed Salih är idag chef för lokala avdelningar på Aktiespararna. Finansprofilen som syns i media nästan varje vecka, berättar i vår intervju om sina framtidsplaner, drömmar, hur han investerar, faktorer som får honom att gå ur ett aktiebolag och mycket annat.
Läs intervjun med Mohammed Salih här.

Mattias Kaneteg, porträtt

Monika Terzic, Monter Trading

Monika vill bli ekonomisk fri och trots ett bra jobb, så har hon letat efter extra intäktsmöjligheter. Hon fastnade för att handla aktier i USA och sysslar framför allt med trading på kvällar och från hemmet. Upptäck vem Monika Terzic är, hur hon ser på risker, lär dig mer om hennes trading motto, vad hon brukar handla och hur det har gått för henne. Se också vad hon anser om krypto trading. Läs intervjun med Monika Terzic.

Nicolai Tangen med slips - Ett porträtt

Nicolai Tangen, Norska Oljefonden

Vill Du veta mer om den viktigaste personen bakom den norska oljefonden? Då har vi lite spännande läsning för dig. Här går vi igenom var Nicolai Tangen kommer ifrån, hans erfarenheter, uppväxt, investeringsfilosofi och valutahantering. Med 11.2 biljoner i förvaltat kapital, så är Nicolai en viktig person att känna till.

>>Nicolai Tangen som ledare för oljefonden (kommer snart)
>>Läs uppslaget om Nicolai Tangen från Norska oljefonden.

Sparfabriken - logo

Sparfabriken

En fabrik som sparar? Rationaliserat och strukturerat sparande? Intervjuserien talar med en 33-årig man från Stockholm, som diskuterar framtiden för USD, hur han hanterar nedgångar, vad han tänker på vid rapporter och varför han undviker Bitcoin.
>>Sparfabrikens profilsida
>>Läs mer om Sparfabriken här.

Spargurun - logotyp

Spargurun

Hur sparar en sparguru? Är det genom volatila instrument som krypto, eller föredrar han aktier och valutahandel istället? Målet är att nå 10 miljoner i sparat kapital innan 40 års åldern. Många saker har investerare lärt sig under Covid-krisen och givetvis så har Spargurun sina egna erfarenheter. Upptäck en spännande profil i den svenska finansvärlden.
>>Kolla in intervjun med Spargurun här.

Victoria Silvstedt äter frukost på St Barths

Victoria Silvstedt

Svenska Victoria Silvstedt är en favorit för många kvinnor och män och Lovisa Löwenborg önskar nu en intervju med den svenska stjärnan. Victoria har tidigare berättat för Valutahandel.se vad hon investerade i under hösten 2020. Förutom dollarn och Disney aktien, vilka bolag och innehav tror ni är hennes favorit?
>>Victoria Silvstedt som finansprofil (kommer snart)
>>Intervju med Victoria Silvstedt (vi ska fråga henne snart..)

Utdelningsfamiljen - logo

Utdelningsfamiljen

Stabilitet och lönsamhet är grunden för Utdelningsfamiljen, som består av mor och far som nyss är fyllda 30 år, samt 2 barn. Familjen som gillar utdelningar bor i Örebro och har ett stort intresse för aktie och börsen. Här frågas de ut på djupet varför de gillar just aktier som ger utdelning, vilka faktorer som beaktas innan en utdelningsaktie väljs ut, vad som får familjen att avsluta en investering, samt fenomenet med daglig ränteutdelning vid valutahandel.
>>Se intervjun med Utdelningsfamiljen här.

Vem vill Du veta mer om? Skriv till oss ifall någon viktig profil glömts bort.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.