fbpx

Andre från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 29 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Undrar Du vilka valutor och framför allt valutapar som kan vara extra intressanta nu och fram till april månad, 2024? Då har Valutahandel.se och dess huvudskribent Markus Jalmerot några tankar på vad som är värt att hålla utkik efter med allt från stora valutapar till lite mer exotiska. Slutligen så tas även lite om kryptovalutor upp.

CHF/EUR (+0.71%) och CHF/USD (+1.30%)

Det var ett något förvånande besked från schweiziska nationalbanken (SNB) idag, där man sänkte räntan från 1.75% till 1.5%. Man bedömer helt enkelt att bekämpningen av den förhöjda inflationstaken har varit effektiv, då inflationen under ett flertal månader nu varit under 2%. Den schweiziska francen (CHF) har också varit väldigt stark de sista åren, något som hjälpt landet att hålla nere inflationen.

Även om Schweiz nu gjort ett riktigt bra jobb med inflationen, så påverkar det valutamarknaden när räntan sänks. Många flyr nu CHF till andra valutor som har stabil ekonomi, låg inflation och högre ränta. Men det kan Schweiz troligen klara av utan problem, även om Francen fallet 5-10% på 3-6 månaders sikt. Tror åtminstone att CHF/EUR kommer testa paritet-nivån (1:1) inom det närmaste halvåret.

Sälja Franc? Den schweiziska francen överraskar nästan alltid. Men just nu så kanske det är intressant att titta på andra valutor med högre ränta, såsom EU, USA eller GBP. Du får allra bäst växelkurser, ett riktigt stort utbud och svensk support på
Skilling, som är vår högst rankade valutamäklare.

EUR/SEK (+0.22%) och USD/SEK (+0.82%)

Kronan har för andra dagen i rad börjat tappa allt mer och den höga inflationen gör inte saken bättre. I veckan så varnade flera tidningar för att utländska aktieägare kan börja ta hem rekordstora aktieutdelningar, vilket troligen kommer leda till valutaväxling som gynnar euron och dollarn.

Om bara 4 arbetsdagar så kommer nästa penningpolitiska möte från Riksbanken. Det är osannolikt att räntan sänks redan på detta möte från 4% som den är på idag. KPI i Sverige ligger för närvarande på 4.5%, så man är inte ens i närheten av det tidigare målet som låg på 2% KPI. Numera så kör man ju KPIF, för att kunna mygla lite mer med sifforna. Då räknas inte lån för hus- och lägenheter med i bilden, vilket mer än 50% av befolkningen har. Med Riksbankens myglande siffror så uppvisar man en KPIF inflation på “endast” 2.5%, men ingen vettig ekonomi går ju på dessa siffror utan genomskådar Erik Thedéen in på bara kroppen.

Som Valutahandel.se ser det, så är den “riktiga inflationen” i Sverige samma som KPI, dvs 4.5% och inget annat. Sänker man räntan inom de närmaste månaderna så kommer kronan troligen att dala (falla) rejält, ifall siffrorna för inflation inte förvånar oss. KPI inflationen på 4,5 procent i februari 2024 var i och för sig en nedgång från januari då den låg på 5,4 procent. Men börjar något av de stora krigen i Ukraina eller Mellanöstern dra igång lite mer så kan både oljan och priser på andra råvaror gå upp rejält.

“Vi kan nog se ett test vid 13 SEK mot 1 EUR ifall en räntesänkning händer innan mitten av sommaren”, förutspår Markus Jalmerot, medgrundare av Valutahandel.se.

Norges Bank (centralbanken i Norge) kommenterade den norska räntan som ligger på 4.5% i sin rapport idag. “Ifall den 4 procentiga bankränten sänks för tidigt, så kan priserna fortsätta att öka snabbt, bland annat för att norska kronan då blir svagare”. Markus tänker att precis samma effekt skulle fås för SEK, men svenska Riksbanken verkar mer angelägen än den norska att sänka räntan tidigare vilket kan få negativa effekter för SEK.

Ska svenska kronan ner mer? Ja, det är troligt, men allt kan hända givetvis. Är du sugen på trading? Ja, då ska du prova svenska-fokuserade valutamäklaren Skilling, som har bankID och svensk support.

GBP/USD (-0.98%), GBP/EUR (+0.43%) och GBP/SEK (-0.2%)

Pundet sjunker efter att BoE släppte sitt räntebeslut idag, där räntan lämndes oförändrad på 5.25%. Inga av ledarmöterna föreslog en räntehöjning, något som är en ändring sedan förra mötet då två sådana förslag fanns.

KPI inflation i Februari är 3.4% enligt dagens rapport från BoE och bankräntan ligger på 5.25%. Så med andra ord så har man tagit i mer än Sverige för att bekämpa inflationen, med 1.25% högre ränta. Men de har ju också lyckats bättre med KPI inflationen som är 1.1% lägre i Storbritannien än Sverige. Som alltid så är förtroendet avsevärt större för GBP än SEK, vilket avspeglas så sent som idag då kronan tappar mot pundet, troligen på grund av negativa förväntningar för SEK.

Sälja pundet? Troligen så kommer det inte bli bättre för Storbritannien någon gång inom det närmaste. Med en skyhög inflation som man upplevde när man besökte landet så är inflationssiffrorna säkert lite kryddade även här. Ifall du vill handla GBP, så görs det bäst hos Skilling som har flera valutapar och riktigt låg spead samt snabba avslut för GBP-trading.

EUR/USD (-0.6%)

Dollarn stärktes idag efter förbättrade PMI siffror. Men hur länge? Enligt Valutahandel.se så är
siffror för t. ex arbetslöshet skönmålade i USA, lite som Sverige som också skönmålar med sin KPIF vs KPI. Med ett gigantiskt skuldberg och en presidentkandidat (Trump) som kanske får sätta sig i konkurs eller sälja av ett flertal av sina fastigheter, så är utsikterna kanske inte allt för ljusa på andra sidan atlanten. Euroområdet har givetvis också sina problem, men tror mer på den regionen det närmaste halvåret. Enda risken är väl att Biden skönmålar lite extra inför valet och får allt att se fantastiskt bra ut. De har ju trots allt en gigantisk krigsindustri som mår väldigt väl nu. Nej, vändningen för USD är troligen bara tillfälligt.

Köpa USD? Nä, då köper jag hellre BTC fastän jag är en Bitcoin minimalist som försöker ha noll av den mest gammalmodiga och tråkiga kryptovalutan. Ja, det är ungefär så positiv man är till dollarn just nu – landet med världens största skulder som bara väntar på att Kina och andra viktiga ekonomier ser till att de inte kommer ur sitt skuldberg. Oavsett vad du vill handla – EUR, USD eller Bitcoin – så kan det göras här.

BTC/USD (+0.2%)

Under 2024 när den stora bull marknaden tycks ha startat så är det otänkbart att undvika Bitcoin från listan över (krypto)valutapar. Det är ofta just Bitcoin som är draglok för hela kryptomarknaden. Ifall Bitcoin gå ner en massa, då följer ofta de flesta andra efter.

Som ansvarig utgivare för Crypto Lists så har jag givetvis rätt mycket tankar och idéer kring Bitcoin. Det är nog bortom allt tvivel att vi är inne i en uppgångsfas. Efter att Bitcoin var nere under 20 000 USD ett tag, så vände den snabbt och allt tyder på att detta var bottennivån i denna cykel. För lite mer än en vecka sedan så nådde Bitcoin återigen nya rekordnivåer (ATH), för att sedan åka ner igen för att hämta andan. Troligen så har vi en våg ner till, innan vi ser en större uppgång igen – ifall min analys baserat på Elliott vågteori är korrekt. Skulle inte vara förvånad om vi ser Bitcoin på 100 000 USD innan året är slut. Men först, så kommer ett avslut på skatteåret i USA vilket ofta leder till att investerare tar hem och kvittar vinster. Ofta så går krypto ner strax innan detta. Men det som verkligen brukar få igång kryptomarknaden är efter att Bitcoin halveras – vilket sker i April. Så efter det, så är det nog riktigt intressant för både Bitcoin och alla andra kryptovalutor. Eller vad tror du?

Du kan med fördel handla BTC både med eller utan hävstång på Skilling.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.