fbpx

Marcus från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 23 minuter sedan.

» Prova IG du med.
75% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
Köp, sälj och lagra krypto hos Kriptomat
Klicka för större bilder

Kriptomat är en europeisk marknadsplats där användare kan köpa, sälja och lagra såväl Bitcoin som ett flertal andra välkända och populära kryptovalutor, helt utan krångel. Bakom plattformen står en grupp slovenska entreprenörer med en passion för digitalisering och teknologi, och vision om att erbjuda en enkel, lättanvänd sajt som gör krypto tillgänglig även för nybörjare. Valutahandel har granskat och testat Kriptomat och synat alltifrån utbud och användarvänlighet, till avgifter, teknologi, funktion och kvaliteten på supporten. Ta del av detaljerna i vår ärliga, oberoende recension nedan - eller bilda dig din egen uppfattning och registrera dig på Kriptomat på en gång.

Kriptomat

Kriptomat logo

Totalt betyg

9.22/10

Betyg-detaljer

9
9
10
10
9
9
10
9
8

 • Min. insättning

  350 kr

 • Plattformar

  1

 • Grundat

  2018

 • Licenser

  1

 • Land

  Estland

 • Råvaror/Krypto

  Nej, Ja

 • Aktiehandel

  Nej

 • Svenskt språk

  Ja

 • Support

  Ja

 • Valuta insättning

  EUR

 
Marknadsplatsen Kriptomat grundades i februari 2018, vilket innebär att sajten ännu befinner sig precis i startgroparna av sin framgångsresa inom kryptosfären. Plattformen är betydligt yngre än många av de konkurrenter den är tänkt att utmana, men det Kriptomat saknar i erfarenhet och åldersringar tar man med råge igen på flera andra plan.

Det första, visuella intrycket är mycket bra. Kriptomat imponerar med en synnerligen enkel, lättanvänd och lättöverskådlig hemsida. Är man van vid en fullmatad sajt med tiotals menyer, interaktiva features och ett överflöd av information kan Kriptomat vid första anblick kännas aningen för enkel, men vid en närmare titt kan vi konstatera att sidan innehåller allt det den behöver innehålla - strukturerat på ett smart och användarvänligt sätt.

Sett till tjänster och funktioner är Kriptomat en marknadsplats där användare kan köpa, sälja och lagra BTC, ETH och närmare 30 andra kryptovalutor - både med krypto och euro. Användare kan få sitt konto verifierat inom några minuter för att sedan snabbt komma igång med handel, växling eller att skicka kryptovalutor.

Hela upplägget och det enkla sätt på vilket plattformen används känns mycket pedagogiskt - det märks att Kriptomat är skapat med nybörjare i åtanke. Utan att för den sakens skull vara mindre attraktiv för mer erfarna handlare också.

Vidare är Kriptomat licenserade för exchange-tjänster för krypto och fiat, samt en för att tillhandahålla virtuella plånböcker - bägge utfärdade av statliga myndigheter i Estland. Kriptomat var också med och grundade International Association for Trusted Blockchain Applications - INATBA - vilket tillsammans med det faktum att man tillämpar KYC- registrering, ger ett gott intryck vad gäller säkerhet och seriositet.
 
Kriptomat prioriterar säkerhet, trygghet och transparens i alla led, varför en KYC-process tillämpas vid registrering. Användare måste styrka och verifiera sin identitet och sin hemvist. Registreringen går utöver det mycket snabbt - verifieringen tar oftast bara några minuter.

Öppna ett gratis konto hos Kriptomat och upptäck en enklare och smartare kryptohandel.
 
Hävstångshandel är inte tillgängligt på Kriptomat.
 
Registrering hos Kriptomat är helt gratis, men avgifter tillkommer när du köper eller säljer krypto. Avgifterna ligger dock betydligt lägre än hos många konkurrenter på marknaden, varför handeln hos Kriptomat absolut får anses vara prisvärd. Den nominella avgiften som appliceras på varje köp- respektive säljtransaktion visas alltid före genomförd transaktion - ett plus för transparensen. Kriptomat tar inte ut några avgifter för uttag till bankkonto - till exempel när du har växlat från krypto till EUR - men kostnadspåslag kan förekomma beroende på vilken bank du har.

Positivt är också möjligheten att kunna köpa krypto direkt med kreditkort, alternativt genom att göra en insättning från det bankkonto du kopplar till Kriptomat. Du behöver alltså inte först växla euro till krypto för att göra en investering, utan handeln omfattar såväl krypto/krypto som fiat/krypto (dock endast euro).


 
Mastercard, VISA, SEPA (standardiserat eurobetalningsområde), Skrill, Neteller och Sofort/Klarna.


Med de digitala betaltjänsterna Skrill och Neteller sker överföringarna omedelbart, en vanlig banköverföring tar 2-5 bankdagar och SEPA-överföring 1-3 dagar.

 
+ Brett utbud med omkring 30 kryptovalutor att handla och lagra
+ Reglerade i EU - bra transparens och säkerhet
+ Möjlighet att köpa krypto med euro direkt via kreditkort eller banköverföring
+ Flera insättningsalternativ
+ Mycket snygg och lättanvänd hemsida
+ Drygt 20 språk tillgängliga - däribland svenska
+ Låga transaktionsavgifter vid köp och sälj
+ Bra supporttjänst med interaktiva instruktionsfilmer, generös FAQ-sektion samt mail och livechatt

 
- Erfarna kryptohandlare kan möjligen uppleva sajten lite för enkel
- Euro enda gångbara fiatvalutan

 
Givet att Kriptomat primärt är en marknadsplats för handel och förvaring av krypto, har man valt att satsa på en webb- och mobilplattform i egen regi. Någon tredjepartslösning som MT4, MT5 eller cTrader finns inte.

Kriptomats plattform är precis som själva hemsidan mycket lättöverskådlig och enkel att använda - både i mobil och i webbläsare på dator. Bra översikt över saldo och ordrar, tydlig redovisning av avgifter samt snygg, intuitiv design. Stort plus också för den omfattande kursöversikten, med prisgrafer, aktuell värdeutveckling samt aktuell kurs tydligt redovisat för varje kryptovaluta.


 
Kriptomat erbjuder inga speciella konton för företag eller institutionella handlare.
 
Kriptomats supporttjänst finns tillgänglig via mail, livechatt och telefon. Korta svarstider i chatten och ett proffsigt och trevligt bemötande. Positivt är förstås också de många språkalternativ som finns att välja mellan - hela 23 stycken. Observera att alla språkalternativ är europeiska språk, eftersom Kriptomat i första hand riktar sig till europeiska användare.

Vidare förtjänar också sajtens FAQ-sektion att lyftas, liksom den information man hittar under fliken "Hur det fungerar". I FAQ-sektionen hittas frågor och svar om såväl Kriptomat själva och hur marknadsplatsen fungerar, men också om kryptohandel i allmänhet vilket kan vara till stor hjälp för nybörjare. Under utbildningsfliken finns videos som visar precis hur du går tillväga för att köpa, sälja och lagra på Kriptomat - även dessa på olika språk. Mycket snyggt och väldigt pedagogiskt gjort.
 
Kriptomat är licenserade enligt nedanstående jurisdiktion(er). Dock verkar det som licens inom EU saknas, vilket kan tyda på att bolaget inte behöver följa lika strikta kundfrämjande processer och/eller på vissa sätt ökar risken för dig som kund. Det är inte ovanligt att licens saknas helt eller inom EU, när det kommer till kryptomäklare utan hör snarare till vanligheten eftersom få EU-länder erkänner Bitcoin och andra kryptovalutor som officiella betalmedel.

 
 

Vilka fiatvalutor kan jag köpa krypto med på Kriptomat?

I nuläget är euro den enda fiatvaluta man kan göra insättningar och uttag i.

Erbjuder Kriptomat vanlig valutahandel?

Nej, Kriptomat är en renodlad marknadsplats för handel och lagring av digitala valutor, varför handel med andra tillgångskategorier inte finns.

Behöver jag en egen digital plånbok när jag använder Kriptomat?

Nej, digitala plånböcker för de mest populära kryptovalutorna erhålls av Kriptomat, till vilka du får tillgång direkt via sajten.
  Inga fler nyheter om Kriptomat tillgängliga.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.