fbpx

Andre från Luleå

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 31 minuter sedan.

» Prova IG du med.
75% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Kryptovalutan PAXG är ett stablecoin vars värde är peggat mot fysiskt guld. Här hittar du information om hur och när PAXG introducerades på marknaden, vilken användning du kan ha för kryptovalutan samt var du kan handla PAXG.

PAX Gold är tillgången för dig som vill kunna dra nytta av flexibiliteten som kryptovalutor erbjuder, men samtidigt ha en tillgång som backas av ett stabilt fysiskt värde. Till skillnad från många andra stablecoins är PAXG's värde emellertid inte knutet till någon fiatvaluta som EUR eller USD. Istället är det fysiskt guld som backar upp. En PAXG är alltid lika med en troy ounce (motsvarande drygt 31 gram) av riktigt, fysiskt guld.

Valutan kan vara ett utmärkt alternativ för dig som är sugen på såväl krypto som guld – och som letar efter ett bra mellanting.

Paxos Gold's hemsida

Vem ligger bakom PAXG?

PAX Gold introducerades först 2019 och är därmed ett relativt nytt stablecoin på marknaden. Bakom valutan ligger företaget Paxos, vilka även ligger bakom Paxos Standard – ytterligare ett stablecoin, men ett där värdet backas av USD istället för guld. Ägaren och grundaren av såväl företaget Paxos som dessa två stablecoins är Charles Cascarilla – en entreprenör med lång och gedigen erfarenhet inom framförallt financial management och sedermera även kryptovalutor.

Själva bolaget Paxos är en decentraliserad blockkedjeplattform på vilken handlare kan tillgodogöra sig ett flertal tjänster och funktioner kopplade till virtuella valutor – och då framförallt stablecoins. Särskilt utmärkande för Paxos är det faktum att plattformen är det första block chain-nätverk att bli reglerat av en finansiell tillsynsmyndighet.

Paxos blev 2015 det första bolaget på marknaden att tilldelas en New York State Department of Financial Services Trust Charter for Digital Assets. Något som i sin tur innebar att PAX Standard – vilken lanserades 2018 – blev världens världens första reglerade stablecoin, och PAX Gold under 2019 blev världens första reglerade guld-backade token.

Idag är Paxos ett imponerade maskineri med ett stort antal tunga företagskunder utöver privata handlare – däribland CreditSafe, PayPal, Revolut, StoneX, Credit Suisse och Societe Generale.

Historien bakom PAXG – Hur introducerades denna kryptovaluta?

PAXG lanserades av Paxos i syfte att erbjuda investerare världen över – såväl privata som professionella och institutionella – ett smidigt och flexibelt mellanting mellan krypto och fysiskt guld. Paxos övergripande vision med blockkedjenätverket i stort är att skapa förutsättningar för ett mer effektivt och lättillgängligt finansiellt system än det traditonella som fortfarande är standard idag.

Tittar vi på PAXG specifikt, var det huvudsakliga målet att göra trading med och långsiktiga investeringar i guld både enklare och mer tillgängligt för fler. Guld som tillgång är som bekant känt som en safe haven – en råvara vars värde står sig relativt stabilt över tid och som inte påverkas nämnvärt av nedgångar på börsen. I fysisk form är det däremot en ganska osmidig tillgång att handla med. Såväl frakt som säker förvaring gör fysiskt guld logistiskt krävande.

Med en kryptovaluta där värdet är peggat mot fysiskt guld öppnar sig således helt andra möjligheter. Myntet kan dessutom sägas ha två bra sidor; man kan dra nytta av alla fördelar den virtuella finansmarknaden erbjuder – däribland snabba och billiga transaktioner – och dessutom få exponering mot en av världens mest värdestabila tillgångar fast på ett enklare sätt än det traditionella.

Vidare skapades PAX Gold också för att sänka tröskeln in till guldhandel. Vid investeringar i den fysiska råvaran är minimimängden att köpa ofta ganska stor, vilket innebär att det är en hel del pengar som ska in. Gemene man har sällan råd med en hel guldtacka, varför många vanliga privathandlare stängs ute från guldmarknaden.

Med PAXG kan investerare köpa betydligt mindre mängder eftersom en token av PAXG bara motsvarar just över 30 gram rent guld. Det krävs fortfarande en investering, men en väsentligt mindre sådan än vid köp av en hel bullion.

Betyg: 8.88/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Rejält utbud av kryptovalutor. En av få som har alla Polkadot's DeFi. Testa KuCoin idag!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna kryptomäklare.


Officiell webbplats

Officiell webbplats för PAX Gold är den för bolaget bakom valutan – det vill säga Paxos. Paxos hemsida finns på www.paxos.com, där du kan hitta information om såväl bolaget i sig, som de produkter och tjänster Paxos har att erbjuda. Däribland PAXG.

Användningsområde: Ett digitalt sätt att äga guld som en kryptovaluta

PAX Gold syftar som redan nämnts framförallt till att ge investerare ett alternativt sätt att investera i och äga guld. Ett sätt som innebär betydligt mindre – eller faktiskt ingen – logistik kring transport och förstås säker förvaring av ett fysiskt innehav i guld.

Det här är således ett stablecoin för dig som vill addera guld till din portfölj av finansiella tillgångar, men som önskar göra det på ett smidigare sätt. Samtidigt ska icke heller glömmas att PAXG är en virtuell valuta – en kryptovaluta – vilket också det ger en hel del fördelar. PAXG är en Ethereumbaserad token (ERC-20) och kan därmed tradas och växlas på ett stort antal plattformar. Transaktioner är enkla och billiga och kan utföras från varsomhelst i världen, dygnet runt, året om.

Var kan man handla PAXG?

Som en ERC-20 token finns PAX Gold att handla på en mängd stora kryptoplattformar. Valutan är skapad på Ethereums nätverk, men är emellertid inte exklusivt bunden dit utan kan likväl introduceras på andra blockkedjor också.

För dig som är intresserad av ett digitalt, alternativt sätt att investera i guld, kan Valutahandel bland andra rekommendera följande plattformar:

+ Binance: Världens största plattform för trading med och investeringar i kryptovalutor och stablecoins. Binance är en väletablerad, säker och användarvänlig aktör för alla tjänster och funktioner som rör virtuella valutor.

+ KuCoin: Mycket populär plattform där hela 25% av alla med tillgångar i krypto uppskattas vara registrerade. KuCoin lockar förutom med PAXG också med ett av marknadens bästa utbud av kryptotillgångar och stablecoins, förmånliga villkor och låga avgifter.

Här kan du bli kund hos KuCoin.

+ FTX: Snabbt växande kryptosajt med fokus på hävstångshandel och derivatinstrument. FTX är skapad av kryptogeniet tillika en av världens yngsta kryptomiljardärer Sam Bankman-Fried, och backas av stora aktörer som Binance och BitFinex.

Här kan du bli kund hos FTX.

Betyg: 1/10
Minsta insättning: $50
Beskrivning: Upptäck en ledande, unik plattform för kryptoderivat – testa FTX du med!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar vi trading på denna kryptoplattform.


Sammanfattning: Det här är PAXG

– Världens första reglerade stablecoin med guld som säkerhet
– En token motsvarar en troy ounce rent guld
– ETC-20 token skapad på Ethereums nätverk
– Syftar till att möjliggöra enklare och smidigare handel med guld samt att tillgängliggöra de fördelar som finns med krypto, men utan den extrema volatiliteten.
– Tillgänglig för handel hos de flesta stora kryptoplattformarna

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.