fbpx

Johan från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 6 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Automatiserad valutahandel eller robot trading är något som uppmärksammats allt mer i media (Bloomberg, BBC, SvD och Forbes) de senaste åren. Numera är det möjligt för privatpersoner att handla valuta, aktier, index eller ETF'er med robotar. Ingen kunskap om kodning krävs. Data-driven trading är här och fullt möjlig för vem som helst.

Du kan vara igång på mellan 30 och 60 minuter med din egen automatiserade valutahandel, eller aktiehandel för den delen. Prova eToro och deras automatiserade copy trading.

Nedan ges lite förslag på bra instrument att handla vid automatisering.

Vad är bra med automatiserad handel?

+ Du slipper känslor helt och håller, för när en trade ska avslutas. Normalt är detta en känslig punkt, när ska jag gå in och exakt när ska jag gå ur en trade.
+ Ställ in ett test med moduler, utan kodning. Allt är gratis och enklare än du tror! På 30 minuter kan du vara igång ifall du har lätt för det, eller på 60 minuter om du provar lite längre och gör rejäl testning.
+ Behöver inte sitta och vänta vid datorn. Allt sköter sig själv efter regler som du satt upp själv. Förslag och exempel på hur man kommer igång med automatiserad råvaruhandel, aktiehandel eller valutahandel finns längre ner på sidan.
+ Backtesta gratis och prova ett forex demokonto gratis, innan du sätter in riktiga pengar!
+ Få notiser till mobilen när du vill! Det går att ställa in så du kan se när en trade utförs, eller när kursen går till en viss nivå.

Automatisk trading vid poolen

Hur automatiserar man valutahandel?

Grundtanken är att du använder en professionell sajt för online trading, t. ex Robo Markets som funnits i över 10 år, med kontinuerligt nya förbättringar. Den är skapad för frekventa handlare av valuta, aktier, index och råvaror – och har minimerat spreaden, vilket är viktigt när du gör flera trades per vecka. Samtidigt så är det väldigt enkelt att komma igång. Plattformen från Robo Markets är byggd så att en normalbegåvad man eller kvinna ska kunna sätta upp en strategi på max en timma. Ifall du får till en bra strategi efter lite testning, så kan det vara värt en bra slant varje dag, något som jobbar åt dig när du sover. Målet med algo trading eller automatiserad handel är att köpa billigt och sälja dyrt. Den delen ändras aldrig. Men hur lyckas man? Läs vidare så förklarar vi mer.

Vilka instrument är bra att handla automatiskt vid poolen?

Det finns många instrument att välja på när du ligger vid poolen och ska sätta upp regler för automatisk valutahandel.
Den första regeln bör vara att välja endast ett instrument att börja med. Satsa på något som intresserar dig, som du har koll på och följer, oavsett om det är olja, guld, vanliga aktier eller något index.
Den andra regeln är att välja en relativt stor aktie eller tillgång (som olja), där det finns rejäl handel. Små aktier har sällan rejäl volym och då kan spreaden bli större och risken högre. Försök att minimera risken genom att välja något som alltid är spelbart och kan säljas på 1 sekund när du slår din stop loss eller det är dags för vinsthämtning.
Den tredje regeln är att göra backtesting innan. Det är gratis och då kan du enkelt se ifall en viss strategi har fungerat. Nedan finns några förslag på tekniska indikatorer som du kan använda för automatiserad råvaruhandel.

Bygga en trading robot på Robo Markets

Exempel på strategi hos Robo Markets

RSI eller Relative Strenght Index är en otroligt bra teknisk indikator för att visa om olja eller någon aktie är överköpt eller översåld. När en tillgång som du följer når 20 (översåld) eller 80 (överköpt), så kan det vara läge att gå in med en automatisk trade. Gör backtesting för att upptäcka vilka tidsperioder som är optimala.

När en dubbelbotten har formats, så är det ett exempel på att marknaden tillfälligt har nått botten. Genom att kombinera en sådan med RSI, så kan du kraftigt öka sannolikheten för varje ny algoritmisk trading som du går in i. Motsatsen är en dubbeltopp, som också går att specificera som en strategi.

En annan faktor som kan vägas in för att verkligen få djup och ökad sannolikhet för att lyckas är att kombinera med något index som mäter hur investerare tror på marknaden. Det finns en rad olika indikatorer, såsom CNN's Fear/Greed Index, AAII Bull/Bear undersökning eller Köp/sälj ratios.

Varför Robo Markets?
Robo Markets rankas för närvarande 1:a på Valutahandel's startsida över de bästa mäklarna. Det är en etablerad valutamäklare och trading partner som låter dig handla precis vad som helst, över 11 000 instrument i dagsläget. Robo Markets gör det lättare än någon annan aktör som vi sett att handla automatiserat. Därför bör du testa dem!


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.