fbpx

Malte från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 45 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

De första Bitcoin-testtransaktionerna har gjorts från Mt. Gox, den icke-fungerande kryptobörsen som hackades 2014, vilket fått Bitcoin att gå ner kraftigt.

Dessa transaktioner har väckt oro eller till och med rädsla bland vissa BTC-innehavare eftersom över 140 000 Bitcoin som förlorades nu kommer att gå tillbaka till offren. En hel del av de tidiga Bitcoin-investerarna som höll sin riskabla satsning på Mt. Gox köpte BTC för under 500 USD. Även om det nuvarande värdet ligger något över 57 400 USD kan det komma fler säljare de närmaste dagarna. Men det är värt att notera att mycket redan växlats in till fiat valutor och det är troligen en begränsad mängd som finns kvar där ute, med investerare som väntat i 10 år och är redo att trycka på säljknappen.

Vad hände idag med MtGox och Bitcoin-kraschen idag?
Mt. Gox som grundades 2010 var en gång den största Bitcoin-börserna, men de kollapsade 2014 efter ett massivt hack som resulterade i förlusten av cirka 850 000 bitcoins. Denna händelse hade en betydande inverkan på kryptovalutamarknaden och förtroendet för att förvara sina BTC på exchanges som Coinbase, FTX (nu kollapsad) eller Gate IO.

Under 2013 hanterade Mt. Gox cirka 70% av alla Bitcoin-transaktioner i världen under det året, så det var den mest uppenbara platsen att hacka. I februari 2014 så avbröt Mt. Gox kryptohandeln, stängde sin webbplats och växlingstjänst och ansökte om konkursskydd i Japan. Börsen meddelade att cirka 850 000 Bitcoin saknades och troligen var stulna.

Mt. Gox-aktiviteten idag inkluderar Bitcoin-överföringar till börser som Kraken och Coinbase. Detta verkar ha utlöst en försäljningstryck bland traders, blankare och mer kortsiktigt fokuserade investerare. Bitcoin (BTC) har varit ganska stabil de senaste månaderna, men såg en nedgång något under 57 000 USDT som värst idag, efter en liten återhämtning när jag skrev den här artikeln.

De stulna tillgångarna (både Bitcoin och Bitcoin Cash) kommer att distribueras till de drabbade kunderna den här månaden, troligen före den 15 juli 2024. Flera analytiker som Valutahandel talat med förväntar sig därför att Bitcoin kommer att återhämta sig efter försäljningstrycket i slutet av juli 2024. Valutahandel förutspår att priset för Bitcoin Cash (BCH) kan ta en hårdare hit än Bitcoin själv, då det kommer ut en större andel sådana på marknaden vilket troligen kan påverka dess pris rejält. Men i slutändan så vet vi ju inte ifall de som ägt sina tillgångar så länge har bråttom att sälja, eller ifall de planerar att sitta kvar på sina digitala tillgångar flera år till.

Hur hanterades återhämtningen och rehabiliteringen av BTC?
Det var en lång återhämtningsprocess som varade i över ett decennium. År 2018 rapporterades det att cirka 200 000 bitcoins hittades i en gammal digital plånbok i Japan, som blev en del av de tillgångar som skulle återlämnas till fordringsägare. Tokyo District Court godkände en civil rehabiliteringsplan för att återbetala borgenärerna kan man läsa på Mt Gox hemsida, vilket innebar att många av alla återvunna Bitcoins och andra tillgångar likviderades och alltså växlades till fiat valutor. Så i själva verket såldes många av BTC redan för flera år sedan.

Finns möjlighet att många fler säljer sina Bitcoin nu?
Data från Arkham Intelligence visar att vad som verkar vara den tyska regeringen har varit aktiv med att sälja Bitcoin idag. Bitcoin till ett värde av över 175 miljoner har flyttats och Miguel More från Arkham berättade för CoinDesk att en så stor rörelse kan indikera en avsikt att sälja ännu mer. Markus Jalmerot, medgrundare på Crypto Lists håller med och tror snarast att BTC borde flyttas till långsiktiga och mer säkrare så kallade “cold wallets” som Trezor och Ledger om avsikten var att behålla dem.

Förvaltaren som övervakar Bitcoin-distributionen har försökt minimera marknadspåverkan genom att inte dumpa stora mängder på en gång. Ansträngningar görs för att förskjuta betalningarna och erbjuda olika alternativ till fordringsägare för att minska risken för en massiv försäljning. Borgenärer till Mt. Gox har väntat i flera år på att få sina utbetalningar, som kan vara i form av kontanter, bitcoin eller bitcoin cash. Likvidationen av ett stort antal bitcoins kan potentiellt leda till betydande marknadsrörelser. Om ett stort antal fordringsägare bestämmer sig för att sälja sina bitcoins på en gång kan det sätta nedåtpress på bitcoinpriserna och orsaka en utförsäljning. Markus på Valutahandel.se är faktiskt förvånad över att BTC inte har gått ner mer de senaste 3 månaderna, och tror att det kan finnas en tillbakagång innan den slutliga tjurrusningen äger rum. Men innan marknaden faller mer – många investerare som ofta också är spelare, kan överväga att spela på ett bitcoin-kasino eller två.

Ifall du är sugen på trading med BTC, så rekommenderas Skilling som är den mest pålitliga plattformen för skandinaver, då den är grundad av svenska och norska multimiljonärer som haft ett långsiktigt mål: Skapa den bästa sajten för valutahandel och krypto i Skandinavien.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.