fbpx

Kristian från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 21 minuter sedan.

» Prova IG du med.
75% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Enligt en undersökning som Reuters har gjort i Tokyo tror tre av fyra japanska bolag att handelskriget mellan USA och Kina kommer dras ut till årets slut åtminstone. Det är en stark kontrast mot vad marknaden tror och hoppas då hela världens ekonomiska utveckling har saktat ner kraftigt.

Reuters Corporate Survey, en undersökning som görs varje månad, säger också att nio av tio japanska bolag tror att Kinas ekonomiska nedsaktning kommer att fortsätta fram till slutet av 2019 samt fortsätta sakta ner under 2020.

Den globala finansiella marknaden har lyfts en aning i förhoppningarna att presidenterna Trump och Xi snart kan arbeta fram ett avtal. USAs statssekreterare Steven Mnuchin uttalade sig förra veckan om att båda sidorna arbetar i god tro och försöker nå ett avtal så snart som möjligt.

Japanska företag är inte lika optimistiska. Reuters undersökning fann att 31% av företagen tror att handelskriget kommer nå ett slut under den andra halvan av året, medan 45% tror att det kommer pågår till 2020 och kanske ännu längre.

Japan känner av handelskriget

Reuters Corporate Survey fann att japanska bolag blir allt mer utsatta p.g.a. handelskriget. Dock så säger en stor majoritet att de inte planerar att flytta från Kina trots den stora ökningen av företag som påverkats. I oktober 2018 svarade en tredjedel av företagen att de påverkats, nu har siffran stigit till 52%.handla jpy eller investera i japanska yen

Undersökning frågade 479 stora och medelstora företag under anonyma förhållanden.

Japans ekonomi

Skadan från handelskriget och kinas nedsaktning ger upphov till ökade förväntningar att Bank of Japan kommer behålla sitt massiva stimulanspaket. Antalet som vill att centralbanken ska minska på stimulanspaketet sjönk från 45% ner till 27% i januari medan de som vill hålla kvar paketet steg från 49% till 65%.

Det har gått sex år sedan BOJ-direktören Haruhiko Kuroda implementerade ett stimulanspaket utan motstycke. I april 2013 pumpades det in 136 miljarder pund i ekonomin för att skapa 600 000 nya arbeten. Löftet var att möta 2% inflation inom två år, men verkligheten var inte i närheten av målet. Än har Japan inte uppnått målet för inflation och riskerna börjar öka för att hålla i stimulanspaketet för länge.

Kuroda fortsätter att insistera att det är viktigt att nå 2% inflation för att stabilisera ekonomin men politiker börjar bli skeptiska. Japanska företag är delade i frågan, samtidigt som de är enhälligt svarade att det är ambitiöst att försöka uppnå det satta målet. Hälften av företagen har fått en sämre syn på Kuroda och föreslår att han kämpar ett förlorat krig. Trycket på de ekonomiska policys som implementerades 2012, Abenomics, stiger medan tron på Kuroda minskar.

Japans ekonomi är lika stabil som den nästes – i en fas av minskad utveckling. I januari minskade landets totala exporter med 8.4% där Kina utgör den största andelen. Exporter till Kina har minskat med 17.4%. Exporter till USA har stigit med 6.8% men importer, olja främst, från USA har stigit med 7.7%.

Det finns gott om signaler som stöder en vändning i stimulanspaketet och policy men det finns inget som föreslår att en ändring sker snart.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.